Şimdi Ara

Üzgünüm ama ileride pc kullanamayacağız... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35W lık x2 3800+ kaç para,normal S939 X2 3800+ kaç lira?Biliyormusun fiyat farkını?

Birde,bu işlemciler tabiki oyun işlemcisi,en güçlü işlemciler,multimedyadada iyi olsalarda,oyun için alan alıyor.Senin söylediğin alan S940 Opteron 245 serisi veyahut İntel'in Xeon serisi işlemcilere giriyor.

"Örnekle açıklayım şimdi inşaat yapanlar ağır iş makinaları yonlarca mazot yakıyor diye toprakları kazma-kürekle kazıp, el arabasıyla mı harfiyatı çıkarsınlar? Eğer o işten geliri varsa, enerji ihticacını karşılar."

İnşaat yapacaksak zaten,X1900XTX,R600,G80 gibi kartlardan medet ummayalım.4-5 bin dolarlık quadrolarla çalışalım.Ancak ben burda OYUNmakinesinden bahsediyorum.35W'lık 3800+'yı kaç paraya alacağım,fiyatı nedir onun?Bir fiyatındanda bahset.İşlemcilerin çektiği güç düşürülüyor düşürülmesinede,fiyat 2-3 katı artıyor.Yukarıda dothan,sonoma gibi işlemcileri örnek verenler olmuş,bir zahmet gidip fiyatlarını incelesinler.Ne yani ben 2008'de oyun pc'si kurmak istesem bu gün 1000$ verirken o gün 4000$mı vereceğim?(Ortalama bir oyun pcsi).

• Yazılan yorumların hepsini tek tek okudum,şimdi şöyle bir durum war;

Başlıkta "üzgünüm ama ileride pc kullanamayacağız" yazıyor ve konunun en başlarında sen teknolojinin sınıra yaklaştığını böyle giderse dewasa boyutlarda enerji ihtiyacı olacağını vs vs... yazmışsın.

Konu biraz daha ilerledikce kişilerin sana göstermiş olduğu örnekleri çürütmeye çalışmışsın; 80w lık cpu 35 w a düsürülünce arada nekadar fiyat farkı war biliyormusun demissin.Burda konu "pc leri kullanamamaktan"cok böyle giderse pc fiyatlarının çok artacağına kaymış,demekki fiyatlar iyice yükselicek ama pc ler de yinede kullanılabilecek gibi bir sonuç çıkmış.Yani başlarda tamamen "kullanamayacağız" fikrin bu fiyat konusu açılınca şöyle bir durum aldı : "Tamam enerji ihtiyaçları düsürülüyor cpu larda fakat fiyatlar artıyor".Ama bu demek değildir ki pc ler kullanılamayacak...

Son olarakda konu "Eskiden vakum teknolojisi olduğundan öyle yüksek enerji gerekiyordu,şimdi ise silikon olduğundan bukadar düstü enerji gereksinimleri" demişsin,ardından da "Silikon yerine başka hammadde kullanımına gecilmez ise ihtiyaçlar çok büyüyecek demişsin"

E birazda kendi çıkmazına kendin çözüm bulmuşsun dostum.Cewabın senin söylediklerin içinde mevcut..

Teknoloji bir şekilde,nasıl ki bundan 50 yıl önce Vakum teknolojisini kullanmış, bügün de silikon teknolojisini kullanıyorsa,yarında farklı bir hammadde kullanarak (Bor vs..) bu çıkmazın üstesinden gelicek

Teknoloji kullanılabilir olmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmez,senin dediğin gibi ilerde dewasa boyutlarda enerji ihtiyacları çıkar we biz bu enerji ihtiyacını karşılayamadığımızdan teknolojiyi kullanamazsak, doğal olarak kullanamadığımız ürünlere para wermiyeceğiz.Böylece teknoloji üreticileri de büyük bir wurgun yemiş olup ya teknolojilerinde kırpma kısıtlama(ki hiç sanmıyorum),yada yeni teknoloji arayışlarına girme durumunda olucaklar... İnanıyorum ki yeni teknoloji arayışlarına gireceklerdir,yoksa hiçkimse "aşırı enerji harcadığından dolayı"satamadığı malı üretmeye dewam etmez.Bu yüzden mecburen az enerji harcayan we fiyatıda çok enerji harcıyan ürünle hemen hemen aynı olan ürünler üretilecektir.

Teknoloji asla tıkanmaz,tıkanan sadece o anki teknolojik çağ olur...

• quote:

Orjinalden alıntı: piXeLus

@Catherham7
    Arkadaşım o en üstte yazdığın yazıyı kim yazmışsa bu işlerden hiç anlamıyor. Senin yazdığını sanmam. Çünkü bu forumlarda azıcık takılan birinin öyle bir yazı yazmasına ihtimal vermiyorum.

AMD aynı hızda az güç tüketen işlemcilerini daha yeni duyurmadımı. İşlemci 3800+ tı sanırım. Normali 80W çekerken az güç çeken modeli 35W çekiyor.

Yukarıda ki yazıda yazdığı gibi düzmantık yok bu işte. Aslında seni şikayet etmek lazım böyle saçma bir yazıyı araştırma yapmadan foruma koyup milletin kafasını karıştırıyorsun diye.

Ayrıca 2 milyar 222 milyon transistörlü bir işlemci 2000W enerji harcasa o küçücük yonga anında erirdi. Adamlar mecburen öyle çok fazla enerji harcayan işlemciler yapamazlar çünkü enerji = ısı

@sbasol1981 ve @Pixelus arkadaşlarımın düşüncelerine bütünüyle katılıyorum. Şuanki teknolojik gelişimleri çok dikkatli takip ediyorsunuz ki gelecekte de muhtemelen gerçek olacak teknolojiden habersiniz.

@Catherham7 ' a gelince düz mantık hareket ediosun, teknolokjide böyle birşey olamaz

• quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Son olarakda konu "Eskiden vakum teknolojisi olduğundan öyle yüksek enerji gerekiyordu,şimdi ise silikon olduğundan bukadar düstü enerji gereksinimleri" demişsin,ardından da "Silikon yerine başka hammadde kullanımına gecilmez ise ihtiyaçlar çok büyüyecek demişsin"

Hayır,eskiden vakum teknolojisi ile 160 Kw(220 Beygir!!!!)gibi feci güçler çekerken,silikon teknolojisi ile bu abartı rakamlar 1000 katı küçüldü,fakat silikon ile 10 sene daha devam edersek,işlemcilerde 1kw felan görebiliriz dedim sadece,ancak bu genede çok fazla,silikon unda yerine başka bir şey geçirilmesi gerek dedim,çelişme felan yok ok.

Diğer söylediklerinede,"Üzgünüm ama ilerde pc kullanamayacağız" derken,konuya ilgi artsında,biraz içeriye baksınlar diye yaptım.Yoksa sen olayı doğru anlamışsın,aynen senin dediklerin doğru...

• Birde teknolojinin tıkanıp tıkanmaması abd gibi ülkeleri bağlamıyor.Alım güçleri bizim 10 katımız,avrupanın alım gücü bizim 4 katımız.Oralarda enerji daha ucuz,türkiyede daha pahalı.Yani diyelim 16Kw'lik makinalar çıktı,abd'li veya avrupalı rahat rahat kullanır,fakat biz türkler kullanamayız.Türkler kullanamıyor diyede teknoloji yeni hammaddeler arayacak değil.Türkiyedeki pc sektörü nedirki zaten oralara göre...Hiç...Onlar için bir kayıp bile olmaz,amd türkiyeyi hala takmıyor bile mesela,garanti bile vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Catherham7

quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Hayır,eskiden vakum teknolojisi ile 160 Kw(220 Beygir!!!!)gibi feci güçler çekerken,silikon teknolojisi ile bu abartı rakamlar 1000 katı küçüldü,fakat silikon ile 10 sene daha devam edersek,işlemcilerde 1kw felan görebiliriz dedim sadece,ancak bu genede çok fazla,silikon unda yerine başka bir şey geçirilmesi gerek dedim,çelişme felan yok ok.

Diğer söylediklerinede,"Üzgünüm ama ilerde pc kullanamayacağız" derken,konuya ilgi artsında,biraz içeriye baksınlar diye yaptım.Yoksa sen olayı doğru anlamışsın,aynen senin dediklerin doğru...

Zaten Bende sana demek istedimki dediğin gibi bir sınıra yaklaşma olayı söz konusu olursa silikon yerini başka hammaddelere dewredicek böylece tekrar döngü dewam edicek

Çelişki derken de , hem kendin demişsin baska hammadde gerekiyor diye,hem de pc leri ileride kullanamıyacağız demişsin,Demekki seninde dediğin gibi ileride bi hammadde değişikliği gerekiyorsa olur.Ben bunun için kendinle çelişiyorsun dedim. "Bunu bilen söyleyen adam nicin ilerde pc leri kullanamıyacağız diyor" demek istedim

• Ha ok problem yok o zaman.Demek istediklerimi anlamışsın o zaman.En azından diğer şahıslar gibi olayı dalgaya vurmadın,tebrikler.

• paranoyaksınız
  • aynen sizi ornek aldık...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

yaw bu konu sahibi motor gibi maşallah, hepimize bir bir cevap yetiştiriyor.

bak arkadaşım, söylediklerinin bir kısmı doğru ama tümevarımın yanlış. transistörler küçültüldükçe güç ihtiyacı düşürülebiliyor. eğer 150watt güç isteyen bir işlemci yapılırsa o proje direk iptal olur tamam mı! ne yapıp ne edip onu makul seviyeye çekerler. bir işlemci için 500watt değeri çok abartı bir durum, hiçbir zaman böyle birşey olmaz.

intel'in dandik mimarisi olan "netburst" yüzünden watt değerleri bu kadar yükseklere çıktı. şimdi sen o mimariyi taşıyan işlemcilere bakarak yorum yapamazsın. bir tek işlemci üreten şirket intel değil. hem ayrıca intel artık netburst mimarisini conroe ile brakmaya hazırlanırken senin mantığının bir anlamı kalmıyor. amd güç ihtiyacını 30-35watt'a çekti, intel bunu 25'e kadar indirebildi, en iddialı şirket via ise C4 işlemcileri ile 20watt'ın altında bir değer sundu.

ayrıca kusura bakma ama bu kadar insan 7900gtx 7800gtx'den daha az güç çeker derken sen tam tersi için iddia ediyorsun pes valla.

Amd nerde 30-35W'a kadar çekti?O dediğin işlemci "mobil" işlemci ve,normal desktop işlemcilere göre 2 katı pahalıdır.Aynı şekilde,Via'nın C4'ü,intel'in 25W dediğin Core Duo'suda.

Core Duo T2600(2.16 Ghz)Fiyatı 665$ Newegg'de.

Core Duo E6600(2.4 Ghz)Fiyatı 300$ olacak.(Desktop bu)

Ne yani,gelecekte pclerimiz çok güç çekmesin diye,normal orta segment bir işlemciye bile 1000$'mı ödeyeceğiz?O zaman Fx gibi en üst segment işlemci almak için 3000$ felan ödeyeceğiz,sonuçta gene biz zararlı çıkıyoruz.Bir dahada lütfen mobil işlemci gibi konumuz ile alakası olmayan işlemci pazarlarını,konuya sokuşturma.

Birde,yukarıya grafik koymuşum bir zahmet incele.7900 Gtx,tam yükte 206W güç çeker,7800 Gtx'inki daha az dır.Ekran kartlarındada düz mantık yanlış fakat onlarınkide anormal bir biçimde artmakta.Ekran kartlarının durumu,işlemcilerden dahada vahim.Mesajlarımı okursan,düz mantık değilde daha farklı bir mantık kurduğumu anlayabilirsin ekran kartı konusunda.Ha,birde,yukarıda şu anda intel'in en "baba" işlemcisinin,130W çektiğini söyleyen bir arkadaşımız vardı,onada gerekli tabloyu koyayım.
    quote:

laf olsun torba dolsun

Sizin gibilerede post kasma fırsatı doğsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

aynen sizi ornek aldık...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

yaw bu konu sahibi motor gibi maşallah, hepimize bir bir cevap yetiştiriyor.

bak arkadaşım, söylediklerinin bir kısmı doğru ama tümevarımın yanlış. transistörler küçültüldükçe güç ihtiyacı düşürülebiliyor. eğer 150watt güç isteyen bir işlemci yapılırsa o proje direk iptal olur tamam mı! ne yapıp ne edip onu makul seviyeye çekerler. bir işlemci için 500watt değeri çok abartı bir durum, hiçbir zaman böyle birşey olmaz.

intel'in dandik mimarisi olan "netburst" yüzünden watt değerleri bu kadar yükseklere çıktı. şimdi sen o mimariyi taşıyan işlemcilere bakarak yorum yapamazsın. bir tek işlemci üreten şirket intel değil. hem ayrıca intel artık netburst mimarisini conroe ile brakmaya hazırlanırken senin mantığının bir anlamı kalmıyor. amd güç ihtiyacını 30-35watt'a çekti, intel bunu 25'e kadar indirebildi, en iddialı şirket via ise C4 işlemcileri ile 20watt'ın altında bir değer sundu.

ayrıca kusura bakma ama bu kadar insan 7900gtx 7800gtx'den daha az güç çeker derken sen tam tersi için iddia ediyorsun pes valla.

Amd nerde 30-35W'a kadar çekti?O dediğin işlemci "mobil" işlemci ve,normal desktop işlemcilere göre 2 katı pahalıdır.Aynı şekilde,Via'nın C4'ü,intel'in 25W dediğin Core Duo'suda.

Core Duo T2600(2.16 Ghz)Fiyatı 665$ Newegg'de.

Core Duo E6600(2.4 Ghz)Fiyatı 300$ olacak.(Desktop bu)

Ne yani,gelecekte pclerimiz çok güç çekmesin diye,normal orta segment bir işlemciye bile 1000$'mı ödeyeceğiz?O zaman Fx gibi en üst segment işlemci almak için 3000$ felan ödeyeceğiz,sonuçta gene biz zararlı çıkıyoruz.Bir dahada lütfen mobil işlemci gibi konumuz ile alakası olmayan işlemci pazarlarını,konuya sokuşturma.

Birde,yukarıya grafik koymuşum bir zahmet incele.7900 Gtx,tam yükte 206W güç çeker,7800 Gtx'inki daha az dır.Ekran kartlarındada düz mantık yanlış fakat onlarınkide anormal bir biçimde artmakta.Ekran kartlarının durumu,işlemcilerden dahada vahim.Mesajlarımı okursan,düz mantık değilde daha farklı bir mantık kurduğumu anlayabilirsin ekran kartı konusunda.Ha,birde,yukarıda şu anda intel'in en "baba" işlemcisinin,130W çektiğini söyleyen bir arkadaşımız vardı,onada gerekli tabloyu koyayım.
    quote:

laf olsun torba dolsun

Sizin gibilerede post kasma fırsatı doğsun.

Kimi örnek aldın ben post most kasmıyorum bir sürü şey yazmışım...Gelip saçma sapan mesajlar yazmayın araya öteki dalga geçen şahıslara yaranacağız diye...

• Bence bu yanlış bi yaklaşım neden diyceksiniz teknoloji ilerledikçe evet güç gereksinimi şuanda artıyo ancak farklı teknolojiler işin içine girdiği zaman güç gereksinimi azalırken performans artıyor..
  • Selamlar

Seni Bilmem ama Ben gelecekte PC kullanacağım

Teknoloji ne içindir kullanılamıyacak ürünler yapmak için mi ? var...
    Hayır çok kişinin alabileceği hatta herkesin diyebiliriz . Üreticiler de para kazansınlar değil mi?
    Şimdi İntel ne için 2 senede ikiye katlama hedefi var. 2 sene sonra daha iyisini aynı fiyata yapmaya çalışaçak ki ...
    Birileri çıkacak benim süper Pi Şu çıktı varmı daha iyisi oyunlar süperrr ekliyecek. tüketiciler de alacak birileri para kazanacak.

Şimdi DÜMDÜZ mantıkla gitmeyelim kullanılmayacak ürünler olduğunu düşünelim, sence üreticiler bu ürünleri yapar mı? yapmaz sadece mevcut ürülerin rengini değiştirir tipini değiştirir satar... tüketici de rengine bile fark verir (Örnek: Bakınız yeşil Doğan SL'e verilen renk farkı)

Şimdi DÜMDÜZ bir mantıkla gidersen böyle olması muhtemel ama her şey bu kadar basit değil

Ben zamanın birinde 2X CD yazıcı için 350$ + KDV vermiştim Şimdi DÜMDÜZ mantıkla 52X cd yazıcılar 350$*26 =9100$ olması gerekirdi Ama malesef 20$ civarında ne kötü değilmi
    64MB ram için 130$+KDV verdim şimdi 1GB ram 90-100$

Şimdi geriye dönüp bakınca herşeyin çok daha iyi, çok daha ucuz olduğunu görüyorum

Not: Gece gece dedim Bu düz mantık değil resmen DÜMDÜZ mantık
    Ayrıca bu konuya bir daha yazmıyorum gecenin hatırına yazdım prensip meselesi...

Saygılar....

• Tamamen yanlış anlamışsın olayı be hocam uykuluydun herhalde.Ben fiyat hakkında herhangi bir yorum ürettiğimi hatırlamıyorum,sadece mobil işlemcilerin pahalı olduğunu vurguladım o kadar.

Ben ileride artacak olanGÜÇ İHTİYAÇLARIhakkında yorum yazdım,konumuz "FİYAT" değil.
  • ben sanmıyorum o kadar güç tüketeceğini enerji bugün en önemli sey her evde bir pc olacagını düşünürsek 2000 w biraz abartı kaçıyo sanmıyorum öyle olacagını
  • teknoloji gelişiyor .adamlar performansı yükseltirken ısıyı ve watt'ı düşürebilecek seviyeye gelebilir. bence gelecekte böyle bişey olmaz.çok daha yeni ve iyi teknolojiler icat oluyor.
  • Silikon esaslı işlemci yonga teknolojisinin sonunun geldiğine ben de inanıyorum neden derseniz Tb (terabayt) hafıza boyutlarından bahsedilmeye başlandı. Bu boyuta gelmiş veri depolama işlemlerinin yapılabilmesi için veri aktarım hızının da Gb (Gigabayt) seviyesinde olması gerekir ki transistör sayısını arttırıp kullanılan enerjiyi yükselmek, bir yandan da oluşan ısıyı azaltabilmek için soğutma sistemlerine önem vermek enerji maliyetini arttırıyor. Bunu dengeleyebilmek için sistemin enerji yönünden verimliliğini arttırıp daha az enerji çekmesini sağlamak da artık pek olası gözükmüyor bana yani mevcut hammadde-işlemci teknolojisi ile "buraya kadar çabalama kaptan ben gidemem" der gibi sanki

Fakat bunun çözümü de zaten yıllar önce anons edildi aslında. QUANTUM teknolojisi ile mevcut bilgisayarlarda 1 veya 0 (yüklü veya yüksüz) olarak yerleştirilen kapasitörler yerine (silikon yonga); atomlar üzerine aynı anda hem - hem + (0 ve 1 birarada) olabilen yüklerde yerleştirilmiş quantum işlemcileri hem işlem hızını inanılmaz boyutlara çıkaracak hem de enerji ihtiyacını komik rakamlara indirebilecek (bir atom hareket için ne kadar enerjiye ihtiyaç duyar?)

quote:

Tek bitlik veri aynı zamanda ışığın iki değişik polarizasyonunu veya atomun değişik elektronik durumlarını kullanarak da depolanabilir. Ancak eğer fiziksel bit olarak atom seçilirse, kuantum mekaniği bize atomun bu iki durumu da aynı anda taşıdığı, yani aynı anda 1 ve 0 olduğu durumun da olabileceğini işaret eder. Bu durumu daha iyi anlamak isteyenler,www.qubit.org adresinden yayınlanan makalede deneyin açıklamasını inceleyebilirler.

Şu anda Quantum teknolojisi pahalı ve zor gibi gözükse de birzamanlar uzaya gitmenin de pervaneli uçaklar düşünülerek imkansız olduğunu söyleyenler vardı

• Baytekin,+1 katılıyorum.
  • Verimlilik diye birşey var bu durum her yerde geçerli. Az güç çok iş mantığı vardır hep, aynen az benzinle çok yol gidebilen arabalar gibi. İntel conroe mimarisi ile aşırıya çıkarttığı güç çıtasını aşağıya indirecek mecburen ve ileride de böyle devam edecek bence, işlemciler 100-200w aralığında gidip gelecekler her zaman belki 300w olur extreme modeller ama onlar özel kullanıcılar için olur ve üstünede çıkmazlar.
  • olayin bir de nano teknoloji boyutu va yani birkac yil icinde transistorler yerine direk atomlarla switch edebilecek cpular daha genel anlami ile chip'ler gorecegiz ve enerji tuketimi hayal ettiginizden bile daha az olabilecegi gibi korkunc performans cok dusuk kayip ve minimin dis etkenlerle (sogutma enerji vs. ) bas etmek durumunda kalacagiz...
    Transistorlerin cok uzun bir omru kalmadi en azindan high-tech acisindan ilerde vakum tupler gibi olacagini dusunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytach

olayin bir de nano teknoloji boyutu va yani birkac yil icinde transistorler yerine direk atomlarla switch edebilecek cpular daha genel anlami ile chip'ler gorecegiz ve enerji tuketimi hayal ettiginizden bile daha az olabilecegi gibi korkunc performans cok dusuk kayip ve minimin dis etkenlerle (sogutma enerji vs. ) bas etmek durumunda kalacagiz...
    Transistorlerin cok uzun bir omru kalmadi en azindan high-tech acisindan ilerde vakum tupler gibi olacagini dusunuyorum

Aynen bende bunu anlatmaya çalıştım,bak konuyu anlayanlar nasılda mantıklı "cevaplar" veriyorlar.Sanada +1 dostum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.