Şimdi Ara

Üzgünüm ama ileride pc kullanamayacağız... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Terbiyesizliğin anlamı yok sana bişey demedim ben yazılanı once anla.. "sizin gibiler" derken lafını bil de konuş..Burada biz cok kişinin sorunlarını paylaşıp cozumler urettik, sorunlarımıza cozumler bulduk..Burası kimsenin yeri değil kimse kimseye yaranmaz..Herkes sana tesekkür etmek zorunda da değil.Eleştirilere "sacma sapan mesajlar" deme hakkın da yok..Ben seni eleştirmedim bile...Laflarımıza daha dikkat edelim
    quote:

Orjinalden alıntı: Catherham7

quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

aynen sizi ornek aldık...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

yaw bu konu sahibi motor gibi maşallah, hepimize bir bir cevap yetiştiriyor.

bak arkadaşım, söylediklerinin bir kısmı doğru ama tümevarımın yanlış. transistörler küçültüldükçe güç ihtiyacı düşürülebiliyor. eğer 150watt güç isteyen bir işlemci yapılırsa o proje direk iptal olur tamam mı! ne yapıp ne edip onu makul seviyeye çekerler. bir işlemci için 500watt değeri çok abartı bir durum, hiçbir zaman böyle birşey olmaz.

intel'in dandik mimarisi olan "netburst" yüzünden watt değerleri bu kadar yükseklere çıktı. şimdi sen o mimariyi taşıyan işlemcilere bakarak yorum yapamazsın. bir tek işlemci üreten şirket intel değil. hem ayrıca intel artık netburst mimarisini conroe ile brakmaya hazırlanırken senin mantığının bir anlamı kalmıyor. amd güç ihtiyacını 30-35watt'a çekti, intel bunu 25'e kadar indirebildi, en iddialı şirket via ise C4 işlemcileri ile 20watt'ın altında bir değer sundu.

ayrıca kusura bakma ama bu kadar insan 7900gtx 7800gtx'den daha az güç çeker derken sen tam tersi için iddia ediyorsun pes valla.

Amd nerde 30-35W'a kadar çekti?O dediğin işlemci "mobil" işlemci ve,normal desktop işlemcilere göre 2 katı pahalıdır.Aynı şekilde,Via'nın C4'ü,intel'in 25W dediğin Core Duo'suda.

Core Duo T2600(2.16 Ghz)Fiyatı 665$ Newegg'de.

Core Duo E6600(2.4 Ghz)Fiyatı 300$ olacak.(Desktop bu)

Ne yani,gelecekte pclerimiz çok güç çekmesin diye,normal orta segment bir işlemciye bile 1000$'mı ödeyeceğiz?O zaman Fx gibi en üst segment işlemci almak için 3000$ felan ödeyeceğiz,sonuçta gene biz zararlı çıkıyoruz.Bir dahada lütfen mobil işlemci gibi konumuz ile alakası olmayan işlemci pazarlarını,konuya sokuşturma.

Birde,yukarıya grafik koymuşum bir zahmet incele.7900 Gtx,tam yükte 206W güç çeker,7800 Gtx'inki daha az dır.Ekran kartlarındada düz mantık yanlış fakat onlarınkide anormal bir biçimde artmakta.Ekran kartlarının durumu,işlemcilerden dahada vahim.Mesajlarımı okursan,düz mantık değilde daha farklı bir mantık kurduğumu anlayabilirsin ekran kartı konusunda.Ha,birde,yukarıda şu anda intel'in en "baba" işlemcisinin,130W çektiğini söyleyen bir arkadaşımız vardı,onada gerekli tabloyu koyayım.
    quote:

laf olsun torba dolsun

Sizin gibilerede post kasma fırsatı doğsun.

Kimi örnek aldın ben post most kasmıyorum bir sürü şey yazmışım...Gelip saçma sapan mesajlar yazmayın araya öteki dalga geçen şahıslara yaranacağız diye...

• quote:

Terbiyesizliğin anlamı yok sana bişey demedim ben yazılanı once anla.. "sizin gibiler" derken lafını bil de konuş..Burada biz cok kişinin sorunlarını paylaşıp cozumler urettik, sorunlarımıza cozumler bulduk..Burası kimsenin yeri değil kimse kimseye yaranmaz..Herkes sana tesekkür etmek zorunda da değil.Eleştirilere "sacma sapan mesajlar" deme hakkın da yok..Ben seni eleştirmedim bile...Laflarımıza daha dikkat edelim
    quote:

quote:

aynen sizi ornek aldık...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

yaw bu konu sahibi motor gibi maşallah, hepimize bir bir cevap yetiştiriyor.

bak arkadaşım, söylediklerinin bir kısmı doğru ama tümevarımın yanlış. transistörler küçültüldükçe güç ihtiyacı düşürülebiliyor. eğer 150watt güç isteyen bir işlemci yapılırsa o proje direk iptal olur tamam mı! ne yapıp ne edip onu makul seviyeye çekerler. bir işlemci için 500watt değeri çok abartı bir durum, hiçbir zaman böyle birşey olmaz.

intel'in dandik mimarisi olan "netburst" yüzünden watt değerleri bu kadar yükseklere çıktı. şimdi sen o mimariyi taşıyan işlemcilere bakarak yorum yapamazsın. bir tek işlemci üreten şirket intel değil. hem ayrıca intel artık netburst mimarisini conroe ile brakmaya hazırlanırken senin mantığının bir anlamı kalmıyor. amd güç ihtiyacını 30-35watt'a çekti, intel bunu 25'e kadar indirebildi, en iddialı şirket via ise C4 işlemcileri ile 20watt'ın altında bir değer sundu.

ayrıca kusura bakma ama bu kadar insan 7900gtx 7800gtx'den daha az güç çeker derken sen tam tersi için iddia ediyorsun pes valla.

Amd nerde 30-35W'a kadar çekti?O dediğin işlemci "mobil" işlemci ve,normal desktop işlemcilere göre 2 katı pahalıdır.Aynı şekilde,Via'nın C4'ü,intel'in 25W dediğin Core Duo'suda.

Core Duo T2600(2.16 Ghz)Fiyatı 665$ Newegg'de.

Core Duo E6600(2.4 Ghz)Fiyatı 300$ olacak.(Desktop bu)

Ne yani,gelecekte pclerimiz çok güç çekmesin diye,normal orta segment bir işlemciye bile 1000$'mı ödeyeceğiz?O zaman Fx gibi en üst segment işlemci almak için 3000$ felan ödeyeceğiz,sonuçta gene biz zararlı çıkıyoruz.Bir dahada lütfen mobil işlemci gibi konumuz ile alakası olmayan işlemci pazarlarını,konuya sokuşturma.

Birde,yukarıya grafik koymuşum bir zahmet incele.7900 Gtx,tam yükte 206W güç çeker,7800 Gtx'inki daha az dır.Ekran kartlarındada düz mantık yanlış fakat onlarınkide anormal bir biçimde artmakta.Ekran kartlarının durumu,işlemcilerden dahada vahim.Mesajlarımı okursan,düz mantık değilde daha farklı bir mantık kurduğumu anlayabilirsin ekran kartı konusunda.Ha,birde,yukarıda şu anda intel'in en "baba" işlemcisinin,130W çektiğini söyleyen bir arkadaşımız vardı,onada gerekli tabloyu koyayım.
    quote:

laf olsun torba dolsun

Sizin gibilerede post kasma fırsatı doğsun.

Kimi örnek aldın ben post most kasmıyorum bir sürü şey yazmışım...Gelip saçma sapan mesajlar yazmayın araya öteki dalga geçen şahıslara yaranacağız diye...

Valla arkadaşım boşver sen. Ben dh yöneticelerine de sesleniyorum.Benim mesajlarımı sildiniz beni haksız duruma düşürdünüz.Hala bu tartışma sürüyorr.Diycek söz bulamıyorum.Adam bizi aşağılıyor.Kimse bişi demiyor.Ne demek oluyor şimdi bu adam mı kayrılıyor.Varsa bişi bilelim.Yazmıycaktım buraya bir daha bişi ama takip ediyorum.Yani bu konu hala ıkına ıkına buraya geldi tartışmalar yine var cidden helal olsun.Eğer beni mesajımı silerek cezalandıracaksaydınız forumdan üyeliğimi iptal etseydiniz ne demek oluyor bu.Açın pm kutuma bakın.Tak etti artık

• " Terbiyesizliğin anlamı yok sana bişey demedim ben yazılanı once anla.. "sizin gibiler" derken lafını bil de konuş..Burada biz cok kişinin sorunlarını paylaşıp cozumler urettik, sorunlarımıza cozumler bulduk..Burası kimsenin yeri değil kimse kimseye yaranmaz..Herkes sana tesekkür etmek zorunda da değil.Eleştirilere "sacma sapan mesajlar" deme hakkın da yok..Ben seni eleştirmedim bile...Laflarımıza daha dikkat edelim "
    Ben sadece,"laf olsun torba dolsun" lafına sinirlendim,tartışma devam ederken alakasız sözler söyledin diye.Yoksa,tanımıyorum seni elbet bir sürü sorun çözmüşsüündür bilgilisin dir vs. Biraz sert çıktıysamda özür dilerim.
  • " Valla arkadaşım boşver sen. Ben dh yöneticelerine de sesleniyorum.Benim mesajlarımı sildiniz beni haksız duruma düşürdünüz.Hala bu tartışma sürüyorr.Diycek söz bulamıyorum.Adam bizi aşağılıyor.Kimse bişi demiyor.Ne demek oluyor şimdi bu adam mı kayrılıyor.Varsa bişi bilelim.Yazmıycaktım buraya bir daha bişi ama takip ediyorum.Yani bu konu hala ıkına ıkına buraya geldi tartışmalar yine var cidden helal olsun.Eğer beni mesajımı silerek cezalandıracaksaydınız forumdan üyeliğimi iptal etseydiniz ne demek oluyor bu.Açın pm kutuma bakın.Tak etti artık "

Senin mesajlarının silinmesinin sebebi,yazdığın dalga geçer gibi yarım yamalak kurduğun cümleler,+ olarak son mesajlarında "akıllı ol vs. " gibi laflarında,üstüne üstlük,sbasol abimize vs. gibi laflar söylemişsin,sanki burası mahalle gibi bir yer,sende güya arkan var onumu demeye çalışıyorsun,yok biz eskiyiz sen yenisin,topic sayın kadar konuş,bunları burada konuşmak istemiyordum ama konuyu irdeleyen sensin.Pm'leri hala silmedim ben isteyen gelip benim de pm lerime bakabilirSeni şikayet edende bendim,öteki darksmiley adlı arkadaşında.Ben size hakaret etmedim.Sadece dalga geçer gibi tavırlarınızı bırakıp doru düzgün bir dil ile eleştirin dedim.Bakın başka arkadaşlarda eleştirdi beni,ama onları şikayet ettimmi,veya mesajları silindimi?Haksızda olsam,gerizekalıda olsam,aptalda olsam DALGA GEÇMEYE hakkınız yok.Bunu lütfen idrak edin artık,ve konuyuda daha fazla uzatmayalım.Ayrıca son attığın pm de bir daha mesaj yazmamamı yoksa küfür edeceğini yazmışsın,bende daha yazmadım.Şimdi senin burada bunu irdelenemenin sebebi nedir?

+Olarak dalga geçmenin boyutunu artırıp hakarete kadar varan cümleler kursaydın emin ol hesabında engellenirdi.Herkezin herkezin fikirlerine saygı duyması gerekir.Ben senin konuna gelip böyle dalga geçsem 3-4 kişiyle hoşuna gidermiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catherham7 -- 9 Haziran 2006; 20:46:43 >

• Kardeş No comment!!!!! Ben Foruma bıraktım.Seni topiğinle ve espiri anlayışınla baş başa bırakıyorum.Kolay gelsin
  • 2. kez beni şikayet etmek zorunda bırakma lütfen.Gereksiz mesajlar yazma,yoksa gene silinecek mesajların.Ortalığı gelip bulandırma,espri felanda yaptığım yok.Ayrıca dediğim gibi beni topiğimle yanlız bırakmak istiyorsan buraya daha yorum yazma(Hayret,pm attığında bir daha kaale almayacaktın,bakmayacaktın buraya hani?)

Gereksiz gereksiz mesaj atarak ne zevk alıyorsun anlamıyorum,ancak bu mesajım,bu konuda sana yazdığım son mesajdır...Eğer devam edersen yöneticilere bildireceğim...

İyi akşamlar..
  • Gereksiz yazdıysam veya yazdığım mesajlardan, bu mesajımda dahil Forum sakinlerine rahatsızlık verdiysem özür dilerim.Ben okadar kişi ile dostluğum var yaklaşık 25 kişi samimi olduğum bilen bilir.Yorumum yapılacak, mesajım olmadığı için bu mesajı atma gereği duydum.Yanlış bir izlenimim kalmasın diye attığım bu mesajda Forum sakinlerinden tekrar tekrar özür diliyorum.Şikayet falan bunlar basit şeyler. Herkese Çalışmalarında başarılar!!!
  • valla arkadaşın mantığa göre ilerde evimize ufak bi nükleer reaktör almak lazım
  • Sonunda olacağı buydu..
    6 Haziran'da foruma üye olmuşsun. Ve sonuç:
    10 Haziran bile dolmadan 'sonsuz' gün uzaklaştırıldın..
    Hangi sebepten dolayı uzaklaştırıldın tam olarak bilmiyorum ama büyük olasılıkla bu konu sebebiyledir.
    Sen ilerde 'pc kullanamayacağımızı ' düşünüyor olabilirsin..
    Ama başından beri demagoji yaparaktan bu konu dallandı budaklandı bu hale geldi...
    Halbuki somut bi dayanağın da yok. Sadece varsayımdan yola çıkıyorsun..
    Başından beri benim ve de birçok arkadaşın savunduğu 'Teknolojinin ne olursa olsun eğer silikon teknolojisi belli bi sınıra ulaştıysa dahi başka çözüm yolları ile bu sorunu aşacağıydı..
    Ve de enerji için milletin birbirini boğazladığı bi dönemde gelecekte 2000-3000 Watt tüketen bilgisayarların olmasının imkansız ve de ayriyetten anlamsız olacağını belirttik...
    Ama sen zaman zaman kendi söylemlerinle de silikon teknolojisinin yerini başka teknolojilere bırakması gerektiğini düşündüğünü belirsende de anlamsız bi şekilde halen 'İlerde pc kullanamayacağımızı ' savundun durdun..Bir nevi kendinle çeliştin..
    Sonuçta olan sana oldu..Ben kendi adıma senin düşüncelerini gayet ciddiyetle değerlendirdim ve de görüşlerimi belirttim..Ama sen eleştrilerime ve de benim gibi düşünen arkadaşlara karşı tahammül gösteremedin senin kişiliğine hiçbir laf söylemediğimiz halde..Biraz da olay bu forumun gidişatı hakkında tam olarak bilgi sahibi olmamandan kaynaklandı..
    Yer yer konu içersinde düşüncelerini esprili bi dille anlatmak isteyen arkadaşlar çıkabiliyor.
    Sen bu arkadaşlara hiç tahammül edemedin. Halbuki forumun gidişatı hakkında biraz bilgi sahibi olsaydın bu tür şeyleri olağan karşılaman gerektiğini bilirdin..Doğrudan şahsına bi hakaret olmadığı sürece...
    Hatta bir arkadaşa pm yoluyla tehdit vari bi mesaj atmışsın..Attığın mesajı arkadaş bana gösterdi..Bunlar olmaması gereken şeylerdi..
    Daha baştan ben sana söylemiştim konunun bu noktaya geleceğini düşünerekten..
    Neyse yaşandı bitti her şey..Ne diyim geçmiş olsun...
    Sonuç olarak büyük konuşmayayım ama gelecekte de PC kullanacağız..
    Bu silikon teknolojisi olur ya da başka bir teknoloji olur...Orasını inşallah hep beraber yaşayarak öğreneceğiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 10 Haziran 2006; 5:12:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.