Şimdi Ara

Uzman çavuşların günlük yaşantısı nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasip olursa yarın başvuru yapıp kasım döneminde gitmeyi istiyorum. Uzman çavuş olmayı şu yönden istiyorum hem vatana hizmet edip hemde geleceğimi sağlama almak istiyorum. Sırtımı devlete yaslamak istiyorum, özel sektörlerin garantisi yok şirket batabilir işten atılabilirsiniz vb. ama devlette garantisin en azından. Terör olayları filan var evet ama ölümün ne zaman geleceği belli olmaz kalp krizi geçirirsin yine ölürsün en fazla ailemi arkada bıraktığıma yanarım ama en azından şehit olmuş olurum. Benim hedefim şu istedikleri kadar ezsinler er ile aynı değeri göreyim zaten açıktan da üni okuyup rütbemi yükseltmek istiyorum. Şansıma kötü yer denk gelse bile ezmelerine katlanırım en az 5 sene kalıp para biriktirmek istiyorum ardından memur olarak atama isterim. Bu sayede birikmiş param olur daire alıp annem ve babamla yerleşiriz diye düşünüyorum memur olduğum için işimde garanti küçükken onlar bana baktı şimdi ben onlara bakarım.
    Merak ettiklerim şunlar
    1) Lojmanlarda kalma olayı nasıl kimi diyor aylarca gidemiyorsun, kimi diyor 3 gün full nöbet 1 gün tatil, kimisi 1 gün full nöbet 1 gün full tatil, kimisi nöbette kalmıyorsun saatin gelince gidiyorsun, bazıları ise ara sıra nöbet tutuyorsun diyor. Yerine göre değişir elbet ama bu işin aslı nedir bileyim en azından :)
    2) Lojmanlarda kalırsam elektrik, su, internet vb. faturaları bana ait demi ? Sadece kira dahil maaşım batıdaysam 2300 civarı öyle yazıyordu googlede de ondan sorayım dedim.
    3) Senede kaç günlük izin hakkım var ? İstediğim zaman alabiliyor muyum ?
    4) Şuan konuşmak için erken ama ben küçükken dolu yerde çalıştım sanayi ortamından fabrika ortamına kadar alışığım. En az 5 sene kalıcam bu süre zarfında rütbe yükseltmekte isterim. 2 yıl veya 4 yıl okul mu okumak lazım açıktan yoksa direk sınavlar filan kontenjan açılınca başvurmak yeterli mi ?
    5) Emekli olma durumu nasıl ? Erken emekli oluyor diyorlar çevremdekiler ama işin aslını bilmiyorum herkes farklı konuşuyor. Erken emeklilik var mı ?
    6) Uzman olduktan sonra akşam dışarıda gezebilir miyim ? Gezemezsin diyorlar geç saatlerde filan çevremdekiler. Gezmesemde olur evimde oyalanacak bilgisayar, kitap olsa yeter bilgisayarda takılır kitap okur spor yapar vakit öldürürüm akşamları. Mesai saati dışında hayat nasıl uzmanlara ?

• Ne mezunuz ?
  • Meslek Lisesi mezunuyum. Orta okulda olsun lisede olsun derslerimde zayıf not geldi ama hiç bir zaman hocayı bahane etmemiştim kusuru kendimde bildim ama üniversitede hoca taktı benden kopya çeken 70 küsür not alıyor ben 12 puan alıyorum kağıtı bile göstermiyor karşılaştıralım dedim takmıyo hoca bende gitmedim bide üniversite kaynadı zaten şimdi kafam olsa üniversite hiç okumazdım şimdi tekrar okusam normal zaman kaybı olacak gene ego sahibi hoca filan denk gelir ben uğraşrı dururum meslek sahibi filan olmam epey geç olur. Asgari ücretle bile kalıcı iş bulamıyorum bizim burada dolu iş ilanları var ama adam diyor askerliği yapmış olman lazım yarın öbür gün askere gidersin sana tazmiant ödemek zorunda kalırım diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uzman cavusluk nasıl bir meslek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.