Şimdi Ara

!!! UZMANIM DİYENLER BURAYA !!! Müşteriden Tam 90'a Gol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben Bursa'da bir teknik servis firmasında çalışıyorum. Karşılaştığım bir olayı sizlerle paylaşmak istedim;

Bir müşteri geçenlerde kasasını kucaklamış bize geldi. CD-ROM'u ile ilgili bir problemi var. Arkadaşlar kaydını alıp bize yönlendirdi. Ben kasayı aldım ve hemen bir takıp göz atayım siz biraz bekleyin dedim. IDE kablosu sorunluymuş, değiştirince düzeldi. Neyse, PC açılırken hızlıca bir seçenek geçti. Tam yakalayamadım, zaten de çok dikkat etmedim. XP açılış ekranı geldi. Alttaki çubuklar bikaçkez geçtikten sonra XP açıldı ama biraz sorunlu. Veri yürütme engellemesi hatası veriyordu. Ara sıra da explorer.exe geçersiz yürütüldü deyip kapatıyordu. Ben durumu müşteriye izah ettim. CD-ROM tamam yanlız işletim sisteminin tekrar kurulması gerekiyor dedim. Müşteri gülümseyerek ben hallederim dedi.

Belliki pek anlamıyor. IDE kablosunun arızalı olduğunu bile tesbit edememiş. O formatlamıycaktı, anlamıştım. Peki nasıl halledeceksiniz diye sordum. XP açılmadan bi seçenek çıkıyor, alttakini seçerseniz kendini formatlıyor dedi. Bi arkadaşı kurmuş. Merak edip bakmak istedim ama adamın acelesi olduğu için inceleyemedim.

CD falan olmadan, sanki Acronis yada Ghost ile imaj atma işlemi yapıyor. Mantığı bu. Tüm driver ve Office ile beraber format atıyor dedi. Yani imaj atmayı biliyorum tamamda, hiç CD kullanmadan ve XP açılmadan BOOT seçeneğinde çalışan bir program.

Tabir-i caiz ise orda apışıp kaldım Zaten surat ifademden de müşteri durumu anladı Adama kabloyu bile değiştirmeyi akıl edememişsin derken adam bana sistem tarafından gol attı.

Peki arkadaşlar, bu programı bulan, gören, bilen, deneyen var mı?

Şimdiden çok teşekkürler...

İyi forumlar...

• Boot olayında bir aygıt olmadan (USB,CD-DVD vb.) Windows dışında başka bir dosyanın veya programın başlatılması imkansız gibi bir şey. İkincil bir sabit disk falan olsa diye düşünüyorum ama diske de ISO tarzı içerik DVD edasıyla saklanamayacağı için bu ihtimalde kalmıyor.

Bahsettiği durumu CD takarak yapıyor olabilir mi? XP'den önce çıkan ekran cdboot ekranı olabilir mi?

Son zamanlarda Excellent vb. isimlerde XP versiyonları çok meşhur oldu. Benim de birçok yakınımdan duyduğum, tek tık ile tüm işlemleri ve sistem için gerekli programları (Office, Flash vb.) otomatik yüklüyormuş. Buna ek olarak içerisindeki program listesinden kendin seçip, farklı birçok programı hazır kurdurabiliyormuşsun.

Bunu bir araştır derim. Bunun dışında daha farklı bir şey olamaz gibi...
  • Hayır Janti. Tahminlerinin hiçbiri değil. Bu bir imaj programı. Acronis, Norton Ghost, PowerQuest Drive Image tarzında bi program. Anakart Boot olurken HDD'yi seçiyor bu tamam. Ama sanki iki farklı işletim sistemi varmış gibi bi XP ve birde bu diğer programı getiriyor.

Tamam bu program HDD'nin 2. kısmına kurulmuş olabilir. XP imajı da ordadır. Kabul, fakat XP çökmüş olsa ve hiç açılmıyo olsa bile Boot'dan sonraki adımda burayı seçerek imajı geri yüklüyor.
  • Arkadaşım bu anakartın bir özelliği.. notebooklardaki sistem gibi.. bios ekranında recover seçeneğini seçiyorsun (gerekli tuşları kullanarak) sistem kurulup yedeğini aldıktan sonraki halini sana direkt geri getiriyor. bunun için herhangi bir cdye veya programa filan ihtiyacın yok. mesela benim anakartımda da bu özellik var. ben sistemi kurduktan sonra herşeyiyle anakarttan yedeğini al diyorum o diskimde gerekli bir bölüm açıp ghost gibi imajını alıyor. sonra herhangi bir terslikte yine pc açılırken anakartın recover özellğini kullanarak yedeğini aldığın sistem olduğu gibi çok kısa sürede yükleniyor. Umarım sorun buydu. ben öyle anladım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

Arkadaşım bu anakartın bir özelliği.. notebooklardaki sistem gibi.. bios ekranında recover seçeneğini seçiyorsun (gerekli tuşları kullanarak) sistem kurulup yedeğini aldıktan sonraki halini sana direkt geri getiriyor. bunun için herhangi bir cdye veya programa filan ihtiyacın yok. mesela benim anakartımda da bu özellik var. ben sistemi kurduktan sonra herşeyiyle anakarttan yedeğini al diyorum o diskimde gerekli bir bölüm açıp ghost gibi imajını alıyor. sonra herhangi bir terslikte yine pc açılırken anakartın recover özellğini kullanarak yedeğini aldığın sistem olduğu gibi çok kısa sürede yükleniyor. Umarım sorun buydu. ben öyle anladım..

Onu tahmin etmiştim. Aynı işi o da yapıyor. Fakat benim bahsettiğim tam olarak bu değil. Ama aynı işi yapıyorlar, doğru. Deneyeceğim. Hatırlattığınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.