Şimdi Ara

UZMANLARA BİR SORU! Voltaj mı çarpar Akımmı çarpar??? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
0
Favori
54.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erl

Firas nerden uydurdun.

Ben hergün 12000 A gibi değerlere elimle dokunuyorum. Bi şey olmuyo

Ampermetre devreye nasıl bağlanır?

Senin vücudunun direnci bu durumda ve senin dokunduğun durumda nasıl ampermetreyi etkiler?

.oO°Oo.

• son kez yorum yazıyorum bir insandan akım akabilmesi için belirli bir potansiyel farka ihtiyaç vardır insan vücudu direnç gibi degilde bir zener gibi düşünüle bilir eyerki eşik gerilimi aşlamazsa insan vücudundan akım akmayacaktır akımın akabilmesi için yüksek diye tabir ettigimiz bir gerilime (45 v üzeri) bir gerilim insan vücudundan akacaktır tabiki kaynagında bu akımı akıta bilecek güçte olması lazım(100 mikro amper yeter) buda çarpılma dedigimiz sinir hucrelerinin uygulanan gerilimin sinyal şekline göre kasılmasıyla sonuçlanacaktır sonuç olarak ikisi olmazsa olmazlar arasındadır insandaki kasılmaları (çarpmaları) yüksek gerilimle oluşan akım hareketi ile oluşur.
  • V*I çarpar

mesela güçsüz bi kaynağınız var diyelim 220volt açık devre ucunu tuttunuz voltaj 1,5 volta düşer bişey yapmaz
  • ne voltaj çarpar nede akım çarpar. elektron çarpar.
  • tabiki voltaj çarpar arkadaşım ama akımın yuksek olmasıda ölüm tehlikesini arttırır örnek 12 v 50 A çarpmaz ama 220V 1 A ölüm tehlikesi kaynak makinalarını dusun akım yuksektır gerilim düsüktür umarım yardımcı olabilmişimdir
  • quote:

Orijinalinden alıntı: angebot

ne voltaj çarpar nede akım çarpar. elektron çarpar.

???
  • quote:

Doğru söylüyor. Ben 1. sayfada nedenini açıkladım.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: rocky_5

quote:

Demek ki akımın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz.

Akım = birim zamanda geçen elektron yükü !!!

Aslında herkes aynı şeyi söylüyor ama ortada bir kavram karmaşasıdır gidiyor Bunalmis'in dediği gibi, olay artık fizik değil, türkçe dersine dönüştü. Bence daha fazla uzatılması gereksiz birt tartışma.

• quote:

Orijinalinden alıntı: Hasbi 81

quote:

Orijinalinden alıntı: rocky_5

quote:

Demek ki akımın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz.

Akım = birim zamanda geçen elektron yükü !!!

Aslında herkes aynı şeyi söylüyor ama ortada bir kavram karmaşasıdır gidiyor Bunalmis'in dediği gibi, olay artık fizik değil, türkçe dersine dönüştü. Bence daha fazla uzatılması gereksiz birt tartışma.

Tamam doğru ama elektron yükünün kütlesi olduğu unutmamak gerekir.Sonuç itibariyle iletkende dolaşan şey elektrondur.Çarpan da odur.

• quote:

Orijinalinden alıntı: santanio

nedeni tam rakamlarıyla veremem ama. her ikiside çarpar önemli olan birinin yüksek olması mesela 12 voltluk pil çarpmaz. ama 12 voltluk yüksek akım veren bişi çok kötü çarpar. belki bir değeri vardır . hatta duymuştum ama unuttum.

Çarpma tamamen akımla ilgilidir. gerilim ise akıma karşı gösterilen dirençle akımın çarpımıdır. yani o dogrultuda büyüyen ya da küçülen bir değerdir. Akım ise vücuttan toprağa ya da topraktan vücüda akan elektron miktarıdır. ne kadar çoksa şiddeti okadar fazladır.
    yani çarpan akımdır (daha doğrusu elektrondur:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 16 Ağustos 2005, 16:53:33 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: alpyanar

quote:

Orijinalinden alıntı: santanio

nedeni tam rakamlarıyla veremem ama. her ikiside çarpar önemli olan birinin yüksek olması mesela 12 voltluk pil çarpmaz. ama 12 voltluk yüksek akım veren bişi çok kötü çarpar. belki bir değeri vardır . hatta duymuştum ama unuttum.

Çarpma tamamen akımla ilgilidir. gerilim ise akıma karşı gösterilen dirençle akımın çarpımıdır. yani o dogrultuda büyüyen ya da küçülen bir değerdir. Akım ise vücuttan toprağa ya da topraktan vücüda akan elektron miktarıdır. ne kadar çoksa şiddeti okadar fazladır.
    yani çarpan akımdır (daha doğrusu elektrondur:))

• abi bu konu halendevammı ediyor yaw
    aylardır okuyoruz değişen hiç bir şey yok
    ne çarparsa çarpsın çarpılan yamuur kalır
    alın size kesin sonuç

allah aşkına birisi çıksın son sözü söylesin bu konuda kapansın artık yaw
    burada okuduklarımdan 50 tane son söz çıkartırım ama hangisi doğru
    biz bildiğimiz doğrularıda unuttuk bir şey öğreneceğiz derken
    insaf yaw
  • !!!!!!akım insanı çarpar!!!!!!
    gerilimle bunun tek alakası maddenin gösterdiği dirençtir yani yüksek voltajda düşük dirençli bir maddeden daha yüksek akım geçer ama direnç değeri çok çok yüksek olursa akım azalır
    akım neden çarpar denirse??--elektrolizi hepimiz duymuşuzdur maddenin iyonlarına ayrılması demek vücudumuz iletken vücuttaki hücrelerdede anyon ve katyonlar var (kalsiyum,demir,sodyum gibi) bu madelerde elektroliz olur ve ısı meydana gelir
    her olayda olduğu gibi bu olay içinde zaman gerekir yüksek akım uzun süre geçerse hücreler elektroliz olur ve çok yüksek ısı çıktığı için canlı yanar
    aslında pilin iki ucunu tuttuğumuzda vücudumuzdan akım geçiyor ama biz hissetmiyoruz vücudun algıladığı eşik değerinden küçük olduğu için ama bu küçük akım yeteri kadar süre vücuda uygulanırsa yine elektroliz olur

voltaj çarpar dien arkadaşlara soruyorum -yüksek gerilim hatlarına tüneyen kuşlar neden çarpılmıyor o zaman?

• yüksek gerilim hatlarında bulunun kuşların çarpılmamasının nedeni onalrın üzerinde akacak akımın bir yol bulamaması yani toprağa değmemeleri. akımın akabilmesi için devrenin tamamlanması gerekir ancak kuşlar üzerindeki devre tamamlanmadığı için çarpılmazlar. git sen de cık seni de carpmaz
    quote:

Orijinalinden alıntı: volt

!!!!!!akım insanı çarpar!!!!!!
    gerilimle bunun tek alakası maddenin gösterdiği dirençtir yani yüksek voltajda düşük dirençli bir maddeden daha yüksek akım geçer ama direnç değeri çok çok yüksek olursa akım azalır
    akım neden çarpar denirse??--elektrolizi hepimiz duymuşuzdur maddenin iyonlarına ayrılması demek vücudumuz iletken vücuttaki hücrelerdede anyon ve katyonlar var (kalsiyum,demir,sodyum gibi) bu madelerde elektroliz olur ve ısı meydana gelir
    her olayda olduğu gibi bu olay içinde zaman gerekir yüksek akım uzun süre geçerse hücreler elektroliz olur ve çok yüksek ısı çıktığı için canlı yanar
    aslında pilin iki ucunu tuttuğumuzda vücudumuzdan akım geçiyor ama biz hissetmiyoruz vücudun algıladığı eşik değerinden küçük olduğu için ama bu küçük akım yeteri kadar süre vücuda uygulanırsa yine elektroliz olur

voltaj çarpar dien arkadaşlara soruyorum -yüksek gerilim hatlarına tüneyen kuşlar neden çarpılmıyor o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 17 Ağustos 2005, 11:26:58 >

• quote:

Orijinalinden alıntı: isyankar_2277

her ikiside carpar çünkü akım birimi amperdir, 15 amper bile adamı carpar
    voltta öyledir 200 voltta adamı carpar yani ikiside carpar yani ben geçen sene elektrik okudum bu konuları az bişeyde olsa biliyom

/>

okuman pek yetmemiş
  • quote:

Orijinalinden alıntı: bunalmis

Voltaj elektronlari harekete geciriyor.

Simdi eline igne alsan bunu koluna saplasan canini acitan ignemidir, igneyi iten elinmidir.

Igneyi vucuda saplayan kuvvet voltaja denk gelir, vucuduna giren ignede elektronlara yani akima.

Lütfen siz genede denemeyin.

Arkadaşlar;
    Bu olayı yumurta tavuk ilişkisine çevirmemek lazım DEĞİLMİ.?
    ARKADAŞIMIZ ÇOK İYİ AÇIKLAMIŞ.
    birazda ben açayım.

TEBRİK EDİYORUM ANCAK BUKADAR İSABETLİ VE ACIK ÖRNEKLENE BİLİRDİ.

TEK BAŞINA yüksek voltaj ve tek başına akım ölümcül olmaz .
    akımın vucuttan geçmesi için voltajın yeterli yuksekliğe ulaşması gerekir .

gidenler bilirki, okullarda hep denilir ;
    *** kaynak makinasında yapılan çıkışında .250 amp. ve yukarısı geçişe müsaitdir. lakın iki uca dokunmanız sizi öldürmez.
    ***bir arkadşında dedigi gibi yüksek gerilim telindeki kuşun ölmemesi....

GEREKLİ ŞARLAR OLUŞTUĞUNDA ÖLÜMCÜLDÜR
    BENCE ANLAYAN ANLAMIŞTIR .
    75 VOLT civarı vucuttn akım gecerse insan ölür.

ARKADAŞ HERKESİN ANLAYACAGI GİBİ BİR ÖRNEK VERMİŞ .
    yeterli olmalıydı.....

• insanları aşşağılama

quote:

okuman pek yetmemiş

dan önce

quote:

GEREKLİ ŞARLAR OLUŞTUĞUNDA ÖLÜMCÜLDÜR
    BENCE ANLAYAN ANLAMIŞTIR .
    75 VOLT civarı vucuttn akım gecerse insan ölür.

kendine bak

burda herkes saygılı olduğu sürece doğru veya yanlış inandığını söylemekte özgür

senin 75 voltun vücüttan akacağına inandığın gibi

saygılar....
  • mrblar.
    Ben asıl olarak akım carpar diye düşünüyorum.Gerilim insanın üstüne düşen akımı etkilediği için dolaylı olarak gerilim çarpar.Fakat bir de şunu dşünmeden edemiyorum.Mesela şehirler arası yüksek gerilim hatları vardır.Bu hatlarda enerji kaybi olmasin diye akim çok küçük seviyede tutulur,gerilim ise yüksek.Ben şimdi o kablolardan birini bicakla kessem ve bir ucunu sağ elimle diğer ucunu da sol elimle tutsam akım cok küçük olduğu için ben çarpilmiyacam ve buna rağmen bütün şehirin elektriği benim üstümden geçecek.(?) yani böyle mi olacak. bu devasa bişey
  • Senin direncin o iletim hattının direncinin kat ve kat üstünde bir değer, ve hattın direncine seri bağlı.

Seri bağlı dirençlerden aynı değerde akım akar.
    Kaynaktan itibaren bütün dirençlerin üzerinde düşen gerilimler toplamı kaynak gerilimine eşittir.
    Değeri büyük olan dirençte daha yüksek gerilim düşer.

Hattın direnci 0,1 Ohm, senin direncin, heyecandan diyelim, 1 kilo Ohm seviyesine düşmüş olsun. Bulunduğun hat da 154kV enterkonnekte YG hattı olsa, senin üzerinde düşük saydığın akımda 153.984,6 Volt düşer.

Hiç de az sayılmaz.

.oO°Oo.
  • aynı şeyi söylüyoruz

voltaj çarpar dien arkadaşlara soruyorum ben
    madem voltaj çarpıyor neden kuşlar çarpılmıyor die

AKIM ÇARPAR!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.