Şimdi Ara

UZMANLARA BİR SORU! Voltaj mı çarpar Akımmı çarpar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
54.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 24 Nisan 2005, 18:02:42 >

• nedeni tam rakamlarıyla veremem ama. her ikiside çarpar önemli olan birinin yüksek olması mesela 12 voltluk pil çarpmaz. ama 12 voltluk yüksek akım veren bişi çok kötü çarpar. belki bir değeri vardır . hatta duymuştum ama unuttum.
  • akım çarpar.
  • voltaj akım oluşturur ve aşağıda dendiği gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: makhan
    akım çarpar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 24 Nisan 2005, 2:10:59 >
  • Vucuduna gerilim uyguladiginda hucrelerinden akim gecmeye baslar, voltaj artirilir ve akim seviyesi belirli bir degere ulasirsa vucudunda akim gecen yolda karincalanma baslar, akim artmaya baslarsa titreme daha da artarsa olume kadar gider.
  • [Deleted by Admins]
  • Yeterince acik yazdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • [Deleted by Admins]
  • akım çarpar çünkü voltaj yüksek akım az olursA birşey olmaz ama az voltaj olsa bile akım çoksa merhum demek gerekir
  • Elektrik akimi elektron akimi demektir. Vucudundan akim akmasi demek, vucudundan elektronlarin akmasi demektir. Sonucta yabanci bir cisim vucudunu delip geciyor bu durumda ?
  • [Deleted by Admins]
  • Voltaj elektronlari harekete geciriyor.

Simdi eline igne alsan bunu koluna saplasan canini acitan ignemidir, igneyi iten elinmidir.

Igneyi vucuda saplayan kuvvet voltaja denk gelir, vucuduna giren ignede elektronlara yani akima.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 24 Nisan 2005, 3:48:50 >
  • [Deleted by Admins]
  • Elektrik akimi carparrrrrr. Voltaj, elektrik akimini doguran sebep sadece.

Peki sana son bir ornek daha, eger hala anlamazsan benden pas.

Simdi sana senaryo yazacagim.

Yalitkan bir halinin ustune cik ve bir sekilde statik olarak negatif yuklerle yuklen. (Yani birisi sana dokundugunda senden elektrik atlamasi olsun.)

Simdi bir miknatisi bir motora bagla ve motoru calistir. Vucudunda fazladan gelen negatif yukler yani elektronlar hareketli magnetik alan etkisinde ritmik olarak titresmeye baslar. Yani vucudundan akim akiyor, ustelik voltaj falan da vermedik.

Al sana su anda vucudunda voltaj olmadan akim akiyor ve akim yeterince yuksek ise cazur cuzur yanarsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 24 Nisan 2005, 4:11:04 >
  • [Deleted by Admins]
  • Hay senin mantigina.

Ne alaka?
  • [Deleted by Admins]
  • her ikiside carpar çünkü akım birimi amperdir, 15 amper bile adamı carpar
    voltta öyledir 200 voltta adamı carpar yani ikiside carpar yani ben geçen sene elektrik okudum bu konuları az bişeyde olsa biliyom

• quote:

Orjinalden alıntı: Zihni_siniR

Evet ama bundan şu çıkıyor, akım tek başına bi halt edemez, voltaj olmazsa akımda çarpmaz dimi ama, yani cvp İKİSİ BİROLURSA ÇARPAR

gerilim ile akım birbirinden bağımsız şeyler değildir. senin yukarda söylediğin şey çok mantıksız. gerilim olmazsa akım nasıl olsun ki? akım akması için vücuduna bir potansiyel farkı uygulaman gerekir. vücudunu bir direnç gibi düşün. gerilim olmazsa akım olur mu? elbette olmaz. vücuduna da bir gerilim farkı uygulandığında akım akar ve sanırım (kesin emin değilim) çarpılma denilen şey vücuttan akım akmasıdır.
  • akım çarpar çünkü manyetolu çakmakları çaktığımızda uçlarında yüksek voltaj oluşur. elimizle tuttuğumuzda akım çok az olduğundan bize bir şey olmaz ama çok çok daha düşük olan 220 v u tutuğumuzda akım yüksek olduğundan dünya değiştiririz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.