Şimdi Ara

UZMANLARA BİR SORU! Voltaj mı çarpar Akımmı çarpar??? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
0
Favori
54.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla kardeş bir elektronik mühendis adayı olarak yazacagımı yazdım. Hatta benimle aynı görüşte bir sürü kişi var ama gel gör ki hoca bildigini okur
    O yüzden takma gitsin
    (yine kim hortlattı bu konuyu yawwwwww
  • tabii ki amper bu bilmeyen bi elektronikçi yok sonurum bi araba gibi ne kadar araba geçtigi önemli diil önemli olan ne kadar hızlı geçtigi o bi tane digerlerine kalmadan sizi yok edebilir hızda olabilir işte o hız amper araba sayısıda volt ii bi örnek olmaya bilir sabah sabah bu çıkıyooo =)
  • merhaba arkadaşlar
    foruma bu gün katıldım.Burada çarpma kavramı ile herhalde insanı etkileyecek voltaj kastediliyor.Akım iletkenlerin dış yüzünden akar ancak elktrik kaynağının frekansı önemlidir bir kaynak makinasında voltaj düşürülüp akım şiddeti 300 Amper veya daha yukarıya çıkarılabilir fakat kaynak yaparken elekt
    rotlara dokunsanız bile etkilemez çünkü voltaj 5-6 volt civarındadır.50 Hz frekanslı şehir cereyanı voltajı 50 volt ile 80 volt arasında insanlara etkilediği tesbit edilmiştir.Daha yüksek voltajlar öldürücü olabilir.Bir CRT TV ekranına ışık veren gerilim ise 15 Khz frekans civarında ve 27 bin volttur.Yaklaşılırsa çarpar fakat insanın dış yüzünden aktığı için öldürmez.50 hz lik 220 volt şehir cereyanı ise insanı bir iletken tel haline getirir ve vücudun iç yüzeyinden aktığı için öldürür.Biraz uzun oldu ama Denizliden slmlar saygılar iyi akşamlar

• Güç nedir?????
    p = formül nedir?????

güç neyle neyin çarpımıdır??

..................AKIM ÇARPAR....................
    YUKARILARDADA DEFALARCA KANITLANDI.
  • bencede hala milletin volt demesine şaşıyorum yaa aloo milet AKIM AKIM allh allh
  • ben de hala sadece akım veya sadece voltaj diyenleri anlayamıyorum..

o kadar yazdık önceki sayfada...
  • quote:

Orjinalden alıntı: controller man

ben de hala sadece akım veya sadece voltaj diyenleri anlayamıyorum..

o kadar yazdık önceki sayfada...

fikirlerine katılıyorum son tahlilde.

şartlar olgunlaştığında çarpar

Yeni bir konu açalım,orada devam ederiz bu inatlaşmaya :

"YUMURTAMI TAVUKTAN, TAVUKMU YUMURTADAN ÇIKAR"
    bekleriz

• ben hemen bir üsteki tartışmaya geçmek istiyorum daha taza ve insanı acıktırıyor hemde her halükarda saçmada olsa budaki diger saçma cevaplardan daha komik olacaktır ve ilk muhalefette benden olsun bari
    abi ben tavuga sordum ikiside horozdan çıkar ya öyle diyo bende onun yalancısıyım :)
  • KESİNLİKLE "VOLTAJ" ÇARPAR

Buna cevap verecek kadar teorik bilgim yok fakat pratikten bildiğim kasdarıyla kaynak makinaları voltajı düşürüp akımı arttırıyorlar ama akımları metali erittikleri halde insanı çarpmıyorlar.

Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin
  • Madem bilmiyosun 5 sayfa yazı var oku öğren arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: meraklıyımdır

KESİNLİKLE "VOLTAJ" ÇARPAR

Buna cevap verecek kadar teorik bilgim yok fakat pratikten bildiğim kasdarıyla kaynak makinaları voltajı düşürüp akımı arttırıyorlar ama akımları metali erittikleri halde insanı çarpmıyorlar.

• Kesinlikle akım çarpar,fakat bir soru neden elektrikli tellerin üzerinde
    "Danger xxx volt" diye yazar.Madem akım çarpıyo neden şu kadar akım var diye yazmıyolar.
  • abi ne konuymuş herkes bişey diyo. kesin cevabını nasıl öğrencez bunun...
    güç çarpar diyenlere :
    p= i*v = i^2*r . demekki akım çarpar
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoFe

Madem bilmiyosun 5 sayfa yazı var oku öğren arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: meraklıyımdır

KESİNLİKLE "VOLTAJ" ÇARPAR

Polemik yapacağına kaynak makinası örneğimi yorumla
  • ikiside çarpar çarptığı zaman direkmen DH'ye gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeKiL -- 25 Eylül 2005, 17:29:12 >
  • her ikiside ölümcül olabilir 250 volt sıfır amperli bir elektriğe dokunduğunuzda size şoklama yaparak öldürebilir.ayakkabısının altı kauçuk olan ve üzerinde yün kazak oylan birinin arabasından inice arabanın kapısını dokunduğunda eline nasıl elektrik çaerptığını çok kereler duydum ve ben de çok yaşadım.hatta bu yüzden arabasının kapısına yapışıp kalp krizi ile ölen insanları gazete haberlerinde çok duiydum.bunun yanında 2.7 volt luk ama 500 amperlik bir güç kaynağının da insanları kömür gibi ettiğini de duydum.1.2 volt luk 250 amperlik bir kaynaktan çarpılan PTT de teknisyen arkadaşım var yani voltaş şok luyor amper kızartıyor her ikisininde tehlikesi var zaten TEDAŞ ın yönetmeliklerinde 50.volt tan yukarısı tehlikelidir
  • ayrıca kaynak makinalarına sadece elektrotun bağlandığı uca dokunduğun için birşey yapmıyor ellerinin birini şasesine birinide elektrod ucuna dokun birde ayakların çıplak olsun amperinide sona daya birde öyle göreyim.benim kaynak makinam 250 amperlik voltajını ölçtüm 50 volt ikinci kademeden beşinci kademeye çıkamıyorum ikinci kademede kaynak yaptığımda 220 girişindeki kablosu ateş gibi oluyor bu elli voltun 150..250 amperle vücudundan geçmesini anlatabilirmisiniz sadece elektrot ucuna dokunursan birşey olmaez 220 yede havada asılı olarak dokunsan birşey olmaz ilk mesajımda iyi bir şekilde anlattım ularım
    birn örnek daha vercem ama uzun olcuk trafo merkezinde 15.20 bin volt elektrik teline konan kuşların teldeyken birşey olmadığını ama telden hemen yere konunca patlyadıklarını kendi gözlerimle gördüm vücudundaki biriken voltaş birden toprağa boşalınca kumrular patlıyorlardı sadece tüyleri havada uçuşuyordu.bunu görünce bir anlam verememiştik sonra sonra anladık vücutlarında amper yok sadece bir kaç bin volt statik elektrik var neden öldüler

• quote:

Orjinalden alıntı: f85tr

insan, vucudunda ortalama 3000 Volt elektrık tasıyor voltaj carpıyor diyenler neden carpılmıyorlar accabba....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 26 Eylül 2005, 9:57:19 >
  • ayrıca hala 500 amperlik kaynak makinasının çıkışını tuttum diye kendisinden 500 amper geçtiğini zannedenler var.
  • yahu anlamadım ben bu milleti ya birisi derki insanın direncini düşürün bakın nasıl akım çarpıyo yok ya başka derdin okadarını daha nasada başaramadılar sen mi yapacan insanın belirli bir iç direnci vadır tabiki bu direnç degeri her insanda degişir bu direnç sabit degerler arasındadır insanın vücudundan belirli bir düzeyde akım akabilmesi için belirli bir potansiyel farka ihtiyaç vardır ki potansiyel fark olmadan akım akmaz gereken voltaj olmadan insan vücüdundan akan akım vücüdu etkilemez etkilerde kimse diyemez diyen bir şeyden anlamadıgını kesinkez kabul etmiş olur bunun okunan okulla bile alakası bile yotur ki artık orta okullarda bile insan vücüdundan akım akabilmesi icin 60v ve üzeri bir gerilime ihtiyaç duyuldugu nu anlatıyorlar bunlar bir yana gelelim şu manyak zihniyete elinizde 12 v 10.000 A (misal ya siz 12 v a taktınız) bunu hangi cıhaza bağlarsanız bu kadar akımı çeker bakalım şu formüle r=u/I ozaman r=12/10000=0.0012 ohm varmı boyle bir direnç düz telden bahsediyoruz herhalde yok insandan 500 A akarsa yahu okadar akım kolum kadar kablodan anca akar ne yapıyorsunuz siz kendinizi hala okuldaki kağıt üzerinde hala hesap yaptıgınızımı sanıyorsunuz 2 ohm direçten 10 A ha yok ya kaç wat direnç yapar o siz biliyormusunuz nerden bulcaksınız öyle direnci arkadaşlar biraz mantık lütfen saçmalıklarla insanların kafasını karıştırmayın eğer bildiginiz şeyden gerçekten eminseniz ve arkasında dura bilecekseniz yazın birazcık ciddi olun voltaj olmadan insan çarpılmaz dış derinin bir direnci vardı bu direnç yok edilemez tabi sadistlik yapıp insanın dersini yüzmezseniz ki gine v ihtiyacınız olacak olmazsa olmaz tabik eşantiyonu olan akımda hemen arkasından gelecektir

ikisini bir birinden ayıramazsınız akım kaynagı diye birşey anca teoride vardır gerçekte yoktur akım direçle ters orantılıdır yu be

bu arada şu vücutta elektirik davası var neden çarpılmıyormuşuz o arkadaşa cevap olsun diye yazıyorum insan vücudunda elektirik var dogru ve kaslara hareket emri vermede kasları uyarmada kullanılıyor apshifer midir nedir kaslara elektirik vererek çalıştıran cihazlar bu mantıkla çalışır zaten yani demem oki o çarpılmadıgını sanan arkadaş kolunu bacagını nasıl oynattıgını sanıyor merak ediyorum

• valla ben elektrik-elektronik mühendisliginde okuyorum. bizim hocanın aynı zamanda bölüm başkanımız olur) demesine göre evdeki şalterler 30mA gibi bir değere ayarlanmıştır. Yane 30mA den fazla akım çekerse bişey salterler atar. Bu 30 mA in espirisi: insan kalbinden geçen akımın öldürücü olduğu seviyedir. kimi insanı 100 v çarpar kimi insanı 60 v çarpar bu o insanın vicut direncine bağlıdır. ama 30 mA geçerse çarpılır. Bu yüzden esas olarak akım çarpar diyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 27 Eylül 2005, 15:10:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.