Şimdi Ara

Uzmanlardan Yardım Bekleniyor Acil! Vakum Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dost tavsiyesiyle iş yerimize 24000 Btu luk York Bianco serisi klima aldık. Klima bugün montajlandı fakat servis vakum yapmadı! Özellikle söylememe rağmen gerek yok diyerek borulara klimadaki gazı basarak havayı attı fakat vakum yapmadı. Kavga etmemek için daha üstelemedim bende. Şimdi York distrübitörünü arayıp durumu şikayet edip vakum yapılmasını mı istemeliyim? Yada böyle kullanmaya devam mı etmeliyim? Şu haliyle vakum yaparlarsa, borulardaki gaz ne olacak? Yeniden gazmı basmalılar? Ustalardan ve tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

İyi akşamlar..

• caner91 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Keşke madem vakum yapmıyorsunuz montajdan vazgeçiyorum deseydin. İş olmuş bitmiş bu saatten sonra yapılacak vakum ne derece faydalı olur orası tartışılır. Gazını tamamen boşaltmaları lazım, boşalttıktan sonra vakum yapıp yeniden gaz basmaları lazım, gazın gramajını tutturabilirlermi oda tartışılır. Vakum yaptırmayan bir servis çok hassas olan gaz doldurma işini becerebilirmi. Bide beceremezse vakum yaptırmamaktan daha kötü bir sonuç elde edebilirsin. En iyisi ana firma ile temasa geçmen ve dış ünitenin değiştirilmesini istemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bps

Geçmiş olsun. Keşke madem vakum yapmıyorsunuz montajdan vazgeçiyorum deseydin. İş olmuş bitmiş bu saatten sonra yapılacak vakum ne derece faydalı olur orası tartışılır. Gazını tamamen boşaltmaları lazım, boşalttıktan sonra vakum yapıp yeniden gaz basmaları lazım, gazın gramajını tutturabilirlermi oda tartışılır. Vakum yaptırmayan bir servis çok hassas olan gaz doldurma işini becerebilirmi. Bide beceremezse vakum yaptırmamaktan daha kötü bir sonuç elde edebilirsin. En iyisi ana firma ile temasa geçmen ve dış ünitenin değiştirilmesini istemen.

Tanıdık vasıtasıyla demiştim ya ilk mesajda, bu gün montajı yapan kişiyle yine yüz yüze geldik. Vakumla ilgili ben yine şikayette bulunanca tamam vakum yapıcam dedi. Bende "nasıl yapıcaksın çektiğin gazı nasıl basıcan?!" dediğimde, "gazı toplıycam makinenin içine, gazı vakumlamıycam" dedi. Ben öyle bişey olabilirmi dediğimde "bak sende onu bilmiosun ben yapıcam görürsün" tarzında bi cevap verdi. Böyle bişey mümkün müdür acaba?

• İyi taktikmiş :). Olmaz öyle şey birkere hava kaldıysa tesisatta gazı toplarken dış üniteye o havayıda toplamış olacak. En temizi gazı komple atıp vakum yapıp tekrardan gaz vermek. Ama klimanın içindeki gazı değil yeni gaz vermek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz uzmanlar bu konuda özel başlık altında onca bilgi verdik yazı yazdık ama bu forumda hastalık herkes kendine özel açıklama istiyor.Okuma araştırma yok. Bazıları da ucundan azıcık okuyup başımıza usta kesildi bu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Biz uzmanlar bu konuda özel başlık altında onca bilgi verdik yazı yazdık ama bu forumda hastalık herkes kendine özel açıklama istiyor.Okuma araştırma yok. Bazıları da ucundan azıcık okuyup başımıza usta kesildi bu aralar.

Hocam konularınızı zaman buldukça okudum. Okuduğum içinde bazı şeylerin yanlış yapıldığını, nasıl düzeltebileceğimi öğrenmek için buraya yazdım. Öneriniz varsa dinlerim, zor gelicek, yorulacaksanız, özel açıklamanıza gerek yok. Saygı duyarım. İyi akşamlar...
  • Klimacı olarak 3 kişi cevap vermiş fakat birinden birisi dememişki, gaz boşaltılsada yağın içine giden gittikten sonra yapılacak işlemler anca pansuman tedbiri bile değildir. Yağın içine giden su buharı ayrıştırılamaz.
    Bilmiyorum kendi hatalarındada bu arkadaşlar makineyi kendilerine fatura etmemek için aynı davrandıklarından dolayımı doğru bilgiyi yazmamışlar. @bps Vakum ne kadar faydalı olur tartışılır demişsiniz. olmayacağını biliyorsunuz fakat gazın atılmasını çözüm gibi sunmuşsunuz.
    @mhrmclskn Sizde aynı davranmışsınız.
    @mbirol Sizinde farklı düşüneceğinizi sanmıyorum değinmesenizde konuya.

@caner91 Size tavsiyem tanıdığınızdan uzaklaşın klimayıda geri verin bu tip insanlar dış üniteyi değiştirseler bile size kötülük edebilirler doğruyu söylediğiniz için işerini düzgün yapmayabilirler. Ben yapimde sen gör demeside bunu gösteriyor, görüyorsunuz artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın vedatcetin kimanın içine su girmiş gibi davranmışsınız. Unutmayalımki sistem yeni bir kima, montaj da içine su girmemiş borular kullanılmıştır. Ben burda montajı yapan servisi savunmuyorum kesinlikle vakum yapılması gerekirdi. Servis süpürme diye tabir edilen bir taraftan gaz boşaltmayla sistemin içindeki havayı atma yöntemini kullanmış, bu sağlıklı bir olay olmamakla beraber sizin abarttığınız kadar da değil. Şahsi fikrim kompresör yağının değişmesine gerek olmadığı, düzgün bir vakum ve yeni gaz ile olayın çözüleceği yönünde. Bu saatten sonra ne yapılabilir onu söylüyorum. Burada amacım tartışma yaratmak değil sizde bilip bilmeden insanları suçlamayın!
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhrmclskn -- 13 Ağustos 2014; 14:45:27 >
  • Yazımı dikkatli okumamışsın demekki. Sonuç olarak klimanın dış ünitesinin değiştirilmesi gerektiğini çok net olarak yazmışım. Burda gereksiz teknik detaylara girmenin alemi yok, zaten girsekte kaç kişi anlayacak. Burda herkes kendi bilgisini ve tecrübelerini paylaşıyor. Ancak yazmadığımız şeylerden hareketle niyet okuyuculuğu yapmanızı yadırgadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Sayın vedatcetin kimanın içine su girmiş gibi davranmışsınız. Unutmayalımki sistem yeni bir kima, montaj da içine su girmemiş borular kullanılmıştır. Ben burda montajı yapan servisi savunmuyorum kesinlikle vakum yapılması gerekirdi. Servis süpürme diye tabir edilen bir taraftan gaz boşaltmayla sistemin içindeki havayı atma yöntemini kullanmış, bu sağlıklı bir olay olmamakla beraber sizin abarttığınız kadar da değil. Şahsi fikrim kompresör yağının değişmesine gerek olmadığı, düzgün bir vakum ve yeni gaz ile olayın çözüleceği yönünde. Bu saatten sonra ne yapılabilir onu söylüyorum. Burada amacım tartışma yaratmak değil sizde bilip bilmeden insanları suçlamayın!
    Saygılarımla

Arkadaşım, iyi anla dediklerimi. Su girmişmi diyorum eski borumu kullanıldı diyorum.
    Süpürme yönetmiyle atılan gaz su buharı oluşturacak, havayı engellermi? Neyi abartıyorum ben tam yapılmayan işlemde kalan hava su buharı oluşturmayacakmı? Üstelik rabya adetide azotla kurulan sistemi yıkama adetide yoktur birçok klimacıda bari vakumu tam yapsınlar diğerlerini aramasakta.
    Savunup savunmama sözünü baştan demeniz gerekirdi.
    Bilip bilmeden suçlamayın derken bu tür eksikleri görünce yazmayacakmıyız biraz sert kaçmışsa özür dilerim yapım gereği elimde değil fakat katlanamıyorum bu şekilde baştan savmacılığa devam eden meslektaşlara üstünüze almayın tekrar.

quote:

Yazımı dikkatli okumamışsın demekki. Sonuç olarak klimanın dış ünitesinin değiştirilmesi gerektiğini çok net olarak yazmışım. Burda gereksiz teknik detaylara girmenin alemi yok, zaten girsekte kaç kişi anlayacak. Burda herkes kendi bilgisini ve tecrübelerini paylaşıyor. Ancak yazmadığımız şeylerden hareketle niyet okuyuculuğu yapmanızı yadırgadım.

@bps Arkadaşım birkez daha söylemek istemiyorum gazı boşaltmayıda çözüm gibi sunduğunuzu. Sizde dikkat edin yazınızı okuduğumu anlayın lütfen, dış ünite değişsede güvenmeyin servise artık demişmiyim mağdur kişiye? Nereden niyet okumuşum genel olarak değişmeyen huylara karşı yazdım. Siz montajlarınız bu şekilde yapmıyorsanız problem olmasın. Fakat gidişatı öyle gördüm. Esas söylenmesi gereken durumu en sona atarken ne gerek var gaz boşaltım açıklamanıza. Sağdan soldan sökülmüş eski klimamı buda kaderine razı olupta vatandaş bir temizlik yapalımda en azından iyi gelir öyle kullanalım desin.
    Benim burda dikkat çekmek istediğim net yorumlar yapılmaması bununda yadırganacak bir tarafı yok. Üzüldüyseniz gerek olmasada sizdende özür dilerim.
    Fakat siz demeyin gereksiz teknik detaya girmeyelim kimse anlayacakmı. Teknik detay değil bu söylediklerim. Son kullanıcıların en iyi anlayabileceği kendilerini koruyabilecekleri en basit ve en önemli detaydır. Sizlerin verdiği cevaplara göre yazdıysam buda anlaşılmalı birkez daha.

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok değerli görüşleriniz için. Herkes iyi niyetli yardımcı olmaya çalışmış.

Sayın @vedatcetin klimayı geri verme şanısımız yok malesef (tanıdıkla bu yola çıkınca yanlış yaptık bi kere. Böyle olabileceğini hiç düşünmedik... ) Sanırım şuandaki en iyi çözüm York klimalarının türkiye distribütörü "gipa klima" yı arayıp durumu izah etmek. Dış ünitenin başka bir servis tarafından değişimini talep etmek. Bu adamlarla da tekrar yüz göz olmamak. Eğerki daha iyi bir tavsiyeniz varsa kulaklarımı dört açtım dinliyorum sizleri. Tekrar teşekkürler değerli görüşlerini paylaştığınız, yardımcı olmaya çalıştınız için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner91

Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok değerli görüşleriniz için. Herkes iyi niyetli yardımcı olmaya çalışmış.

Sayın @vedatcetin klimayı geri verme şanısımız yok malesef (tanıdıkla bu yola çıkınca yanlış yaptık bi kere. Böyle olabileceğini hiç düşünmedik... ) Sanırım şuandaki en iyi çözüm York klimalarının türkiye distribütörü "gipa klima" yı arayıp durumu izah etmek. Dış ünitenin başka bir servis tarafından değişimini talep etmek. Bu adamlarla da tekrar yüz göz olmamak. Eğerki daha iyi bir tavsiyeniz varsa kulaklarımı dört açtım dinliyorum sizleri. Tekrar teşekkürler değerli görüşlerini paylaştığınız, yardımcı olmaya çalıştınız için..

Valla arkadaşım, itiraf etmem gerekirse siz iyi niyetli olabilirsiniz. Fakat sizde bende diğer ustaya haksızlık yapmışız görünen o. Ben bu yüzden kendime hiç iyiniyetli değilim diyorum ve özür dilemem gereken kişi @mbirol. Bugün uzunca okumak fırsatım oldu forumu, size söylediklerimin hepsini çok daha fazla detaylıca belirtmiş arkadaş.
    Ben günahını almışım sizde farklı düşünmezdiniz demişim sahsından özür diliyorum. Sizde keşke daha önceden okuduğunuzu iyi anlasaydınızda göz göre göre düşmeseydiniz herkezin düştüğü bu tuzağa kısmet artık tanıdık kurbanı olmanında etkisi var. Siz düşündüğünüz yönde devam edin değiştirttirin klimanızın dış ünitesini kolay gelsin size artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Sayın vedatcetin kimanın içine su girmiş gibi davranmışsınız. Unutmayalımki sistem yeni bir kima, montaj da içine su girmemiş borular kullanılmıştır. Ben burda montajı yapan servisi savunmuyorum kesinlikle vakum yapılması gerekirdi. Servis süpürme diye tabir edilen bir taraftan gaz boşaltmayla sistemin içindeki havayı atma yöntemini kullanmış, bu sağlıklı bir olay olmamakla beraber sizin abarttığınız kadar da değil. Şahsi fikrim kompresör yağının değişmesine gerek olmadığı, düzgün bir vakum ve yeni gaz ile olayın çözüleceği yönünde. Bu saatten sonra ne yapılabilir onu söylüyorum. Burada amacım tartışma yaratmak değil sizde bilip bilmeden insanları suçlamayın!
    Saygılarımla

Şu anda havanın içindeki nem oranı %55-60 larda unutmayın.Kaçak vs. olsa hadi diyeceğizde.Adamlar bile bile göre göre lades diyorlar.

• Şimdi arkadaşlar siz doğru söylüyorsunuz değişmesi iyi olur fakat o dış üniteyi yeniletmek zor olacak. Firma iyi niyetli yaklaşırsa orası başka. Benim düşüncem karşısına olmadık güçlükler çıkartıcakları yönünde. Ben görevim gereği birçok klima kurdum ve vakumun önemini bilip kullanan biriyim, vedatcetin in sizde aynı şeyi yaptığınız içinmi doğruyu yazmadınız lafına bozuldum. Aynı şekilde birçok klimada kurdurdum yazın servislerin günlük montaj kotaları var kimi zaman sıkıntısından dolayı kimi bilmediğinde vakum yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar, özellikle başlarında durup vakum yaptırıyorum. Vakuma en çok önem verenler chiller servisleri keşke herkes onlar gibi olsa. Yazın birçok servis taşeron çalıştırıyor onlar tam Allah lık ne işi biliyorlar ne laf dinliyorlar. Montajında vakum yapılmadığını bildiğim 20 yıllık klimalar var günde 12 saat çalılıyorlar hâlada çalışıyorlar. Ben olan olmuş bundan sonra ne yapılabilir düşüncesi ile gazını atıp vakum yaparak yeni gaz koydurun dedim. Benim düşüncelerim bu yöndedir.

• Vakum konusu özellikle bu baş belası r410 için önemli.Ben 1 haftadır Haier in Çin li mühendisi ile beraberim,servis arıza vs.konularında simülasyon arızalar oluşturup testler yapıyoruz,adamların iki lafından biri vakum.Hata oluşturup yazılımla cihazı test ediyoruz ,Çin deki arge servis departmanıda bağlantıda.Adam çin den bile ilk sorduğu vakum yapıldımı?Bilgisayara klimayı bağladığınız zaman tüm verileri alıp değerlendirnce daha iyi görebiliyorsunuz vakum konusunu.Klimada d dengsizlik gözlemlendiği zaman ilk önerilengazı boşaltın,en az bir saat VAKUM ve ondan sonra gaz veriyorsunu.Gazı verme şekli bile çok önemli.

Şu an sisteminizde dolaşan soğutucu akışkanın içinde ne kadar nem var bilemezsinşz.Gerisi size kalmış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.