Şimdi Ara

uzmanlık sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce de bi kaç kez topic açip cevap alamamiştim tekrar soruyorum..sistem ilk açıldığında belirli bir süre sonra ne yaptığımdan bağımsız olarak mavi ekran veriyor ve resetleyip tekrar oturum açtığımda bi hafta bilgisayarı kapamasam bile ne kadar zorlarsam zorlayayım en ufak hata oluşmuyor.sadece kapatıp açtığmdaki ilk oturmda oluyor.donanımsal bişi oldugunu sanmıyorum cünkü knoppix,ubuntu açtığımda hiç olmuyor bu sorun..sizce nedir olay ? herşeyi denedim yüz kez format + xp (farklı versionlar) kurdum sonuç değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milanrapajc -- 3 Ağustos 2006; 22:47:28 >

• bence ram den kaynaklanıyordur

2 parça ram kullanıyorsan yada daha fazla uyumsuz olarak algılayabilir windows

tek parça ram le dene

birde kullangın ramle anakartıyın uyumlulugunada bak bir

windows bazen saçmalayabiliyor bu gibi durumlarda bende 512 kington ram de benzer bir olay yaşamıştım

pc de herşey normaldi sadece program yuklerken mavi ekran çıkıyordu ram degiştirince sorun kalmadı
  • bilgisayardaki sorunları biz iki ana başlıkhalinde nitelendirebiliyoruz 1. si donanım 2.si yazılım başka bir şeyden olması imkansız yazılımı hallattiğine göre şimdi sıra donanımda .o zaman donanıma bakman lazım .ben teknik serviste çalışıyorum benmi başıma harddisk ,ram gibi sorunlardn dolayı mavi ekran verdiğini görmüştüm belkide küçük bir sorundur örneğin ide kablolarını düzgün takmazsan bile makinan mavi ekran verebilir ilk windows u yüklediğindede böyle oluyorsa ve daha önceden böylebir sorun yoksa ozaman dediğim gibi donanımsal bir sorunun vardır
  • tek parça rem var..donanım sorunu olsa resetlendikten sonra tekrar hata vermemesi mümkün mi ki günlerce çalişirken? ve linuxte de olmuo .. 2 hdd var birini 3 e böldüm ntfs yapip xp kurdm.. ondan olabilirmi? yine de öle bi sorun olsa resetlendikten sonra bi daha olmamasi mümkün mü ki..bu arada herşei söküp temizleyip taktim tekrar..
  • bak kardeş bendede bi 5 günde bir kendini resetliyo ad-adware se ile taratıp temizliyom bi dahaki bulaşmaya kadar sorun yok ama bunlar hep yine geliyor tekar tekrar aylarca seninde böle tekrarlayıcı bişey olduğunu varsayıyorum
  • hayır ya formattan sonra windows kurup driverlari tanitir tanitmaz başlio bu olay daha nete bağlanmadan..belki de driverlardan ama anlamadiim bi kez resetlendikten sonra ne değişio da bi daha mavi ekran hatası cikmio..
  • events günlüğüne baktın mı?orda herhangi bir durum gözüküyor mu?
  • bencede donanımsal bi sorun ve büyük olasılıkla ramden kaynaklanıyo...
  • Tv kartınız ve Ses kartınız olmadan sistem kurup veya mevcut olanı çıkarıp deneyiniz.
  • events günlüğünde bişi yok minidumplara da baktım her seferinde farklı birbirinden alakasız hatalar.ses kartı on board zaten.tv kartını çıkarıp denicem.bakalm nolcak..
  • arkadaş driverlarını kurduktan sonra problem oluyor diyor.

ilk yapacağı: yeni driverları indirip öyle denemesi
    ikinci yapacağı: sistemi sadece hdd, ram, ekran kartı, işlemci, anakart haricindeki donanımları çıkararak çalıştırması. eğer problem yine oluyorsa, driverları kurduktan sonra dediğine dayanarak anakartta problem. eğer böyle bir problem olmuyorsa diğer çıkarttığı donanımları teker teker takarak hangi donanımda öyle bir problem verdiğini tespit etmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.