Şimdi Ara

Uzmanlık sorusu, ben çözemedim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar wow oynarken normal oyun esmasında fps değerleri 80-100 arasında seyrediyor. Ancak Raidlere girdiğimde özellikle BL verip cd leri açınca ekrandaki görüntü yoğunlaşınca fps değerleri 3-5 lere düşüyor. Battlegroundlardada olay aynı malesef. Donarak zıplaya zıplaya ne yaptığınızı anlamadan oynamaya çalışıyorum.

Bu sıkıntıdan kurtulmak için sistemimi komple yeniledim. Şu an 6 çekirdekli amd 3500 işlemci, 8Gb 1600mhz ddr3 ram, 2gb saphire R7 200 seri ekran kartı, kingston SSD 500 R/500 W hdd aldım. Sistemin oyun için baya bir fazlası var.

Oyunda hata olabileceği düşüncesiyle WTF ve Cache klasörlerini sildim hatta komple yeniden indirdim, hiçbir addon kullanmadım, grafik ayarlarını Low a aldım, ayrıca adsl 16mbit hızında. Ancak sonuç aynı. Bu işin içinden çıkamadım. Aşağıda bg sırasında durumu görmeniz için video çektim. Videoda addonlar açık ama denemelrimde tümü kapalı oluncada aynı donmalar sürekli oluşuyor bir fark yok.

Yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Video Linki
    http://www.youtube.com/watch?v=eaS4WgiGpHk&feature=youtu.be

Grafik ayarları :
    http://tinypic.com/r/2a7eofn/8

• AMD işlemcilerden anlamam ama eğer senin işlemcin AMD Athlon 3500+ ise

bu sonuca göre senin işlemcin çoooooook kötü. tek sebebi budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

AMD işlemcilerden anlamam ama eğer senin işlemcin AMD Athlon 3500+ ise

Arkadaşın işlemcisi büyük ihtimalle a3500 apu; çok hızlı bir işlemci değil lakin athlon 3500 den 2-3 kat daha seridir yinede. Yalnız sıkıntının tam olarak neden kaynaklandığını bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

AMD işlemcilerden anlamam ama eğer senin işlemcin AMD Athlon 3500+ ise

Arkadaşın işlemcisi büyük ihtimalle a3500 apu; çok hızlı bir işlemci değil lakin athlon 3500 den 2-3 kat daha seridir yinede. Yalnız sıkıntının tam olarak neden kaynaklandığını bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Bendede fps problemi wardı, ekran kartımın driverının son sürümümü indirerek çözdüm şimdi en ufak sıkıntı yok. Belki sende benzer sebepten sıkıntı yaşıyor olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

Bendede fps problemi wardı, ekran kartımın driverının son sürümümü indirerek çözdüm şimdi en ufak sıkıntı yok. Belki sende benzer sebepten sıkıntı yaşıyor olabilirsin.

Alıntıları Göster
    Özür diliyorum işlemciyi yanlş yazmışım çünkü işlemcim pek kötü değil.Kullandığım işlemci AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm.

Ekran kartımda yeni ve en güncel sürücüsü yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torpido41

Özür diliyorum işlemciyi yanlş yazmışım çünkü işlemcim pek kötü değil.Kullandığım işlemci AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm.

Alıntıları Göster
    grafik ayarlarında advanced altında olmasın wow directX ı kaullanıyor ? 9 mu 11 mi ?
    DX9 sahttp://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=34429 son versiyonu indir ve tekrar dene olmadı, 11 e al,
    DX11 ise 9 al.
    Aynı şekilde 64 bit çalışıyorsa 32 dene. veya tam tersi.

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim tahminimce doğru yaptığını sandığın bir şeyi ya eksik yada yanlış yapıyorsun.Bunu ancak sen bulabilirsin.
    O kadar pek çok şey buna sebep olabilirki yazmak zor.Ama en çok karşılaşılan addon veyahut dirver sorunu.Yinede bazen antivirüsten bazen sen oynarken aynı modemden film veya dizi izleyen bir başkasından vs. vs. pek çok şeyden kaynaklanıyor olabilir.

• torpido41 T kullanıcısına yanıt
    Oyuna sağ tık girafik işlemci ile çalıştır > yüksek performanslı işlemci ile seçip açmayı deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crebain

grafik ayarlarında advanced altında olmasın wow directX ı kaullanıyor ? 9 mu 11 mi ?
    DX9 sahttp://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=34429 son versiyonu indir ve tekrar dene olmadı, 11 e al,
    DX11 ise 9 al.

Sıkıntıyı tümden kaldırmasada bıraz olsun düzelme sağladı.Ancak yine donmalar oluşuyor. :(
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crebain

DX11 ise 9 al.

Sıkıntıyı tümden kaldırmasada bıraz olsun düzelme sağladı.Ancak yine donmalar oluşuyor. :(

Alıntıları Göster
    AMD ekran kartlarında malesef yapabileceğin fazla bir şey yok WoW için. Aradaşımdaki laptopda r9 290 mobil sürümü var, Shrine' da 20fps de dolanıyor. Malesef sürücü problemi var AMD' lerde. Blizzard forumlarında çok konuşuldu bu konu. WoW için düzgün bir sürücü beklemek durumundasın malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: curukcul

AMD ekran kartlarında malesef yapabileceğin fazla bir şey yok WoW için. Aradaşımdaki laptopda r9 290 mobil sürümü var, Shrine' da 20fps de dolanıyor. Malesef sürücü problemi var AMD' lerde. Blizzard forumlarında çok konuşuldu bu konu. WoW için düzgün bir sürücü beklemek durumundasın malesef...

Alıntıları Göster
    İşlemci de overclock varmı diye sorayım.. Eğer stabil değilse bu tarz sorunlar çıkartır. Varsa OC suz deneyin..

bir de tüm add-on ları kapatıp denediniz mi hiç? Eğer düzelirse tek tek açarak hangisinin sıkıntı çıkardığını bulabilirsiniz..

• Bende ayni sorunu yasiyodum. Normalde ultra oynadigim oyun 25man raidde low bile kasiyodu ekran karti iyi olmasina ragmen. Fx8350 aldim kafa rahat bl mi veriyolar ne verseler dahi kasma sorunu yasamiyorum. Islemciden yapiyodur wow icin alican bi islemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SekerciiBaba -- 6 Kasım 2014; 16:56:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SekerciiBaba

Bende ayni sorunu yasiyodum. Normalde ultra oynadigim oyun 25man raidde low bile kasiyodu ekran karti iyi olmasina ragmen. Fx8350 aldim kafa rahat bl mi veriyolar ne verseler dahi kasma sorunu yasamiyorum. Islemciden yapiyodur wow icin alican bi islemci.
    x4 955 var. hiç kasma falan olmuyor. fx 6300 ile de olmaması lazım. arada anlık fps düşüşleri oluyor sadece.. ama videodaki çok fena.. kasılmaktan oynanacak gibi değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SekerciiBaba

Bende ayni sorunu yasiyodum. Normalde ultra oynadigim oyun 25man raidde low bile kasiyodu ekran karti iyi olmasina ragmen. Fx8350 aldim kafa rahat bl mi veriyolar ne verseler dahi kasma sorunu yasamiyorum. Islemciden yapiyodur wow icin alican bi islemci.
    Benim ekran kartım da amd HD 7770. Bugüne kadar hiç bir oyunda sıkıntı yaşamadım (Ondan önceki kartım da Amd idi (eski ismiyle ATI 4670 vardı. Onda da hiç bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum) Hatta sistemin arkadaşın sisteminden aşağı ve stabil 75fps alıyorum. Raid maid farketmiyor. Arkadaşın sorunu başka bir şey bence. Bu arada kullandığı sistemi yazmamış ama o da etkili olabilir. Ben de win 8.1 64 bit yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B936BAF39

Benim ekran kartım da amd HD 7770. Bugüne kadar hiç bir oyunda sıkıntı yaşamadım (Ondan önceki kartım da Amd idi (eski ismiyle ATI 4670 vardı. Onda da hiç bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum) Hatta sistemin arkadaşın sisteminden aşağı ve stabil 75fps alıyorum. Raid maid farketmiyor. Arkadaşın sorunu başka bir şey bence. Bu arada kullandığı sistemi yazmamış ama o da etkili olabilir. Ben de win 8.1 64 bit yüklü.

Alıntıları Göster
    oyunda hangi sistemi kullanırsanız kullanın açık alandan raide bile geçseniz.bu kadar ani fps değişimleri yaşanmaması lazım.

sorunun büyük ihtimalle raid sırasında açılan bir addonun güncel olmamasından kaynaklandığını düşündüm.

iyi oyunlar iyi forumlar:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arthalion

oyunda hangi sistemi kullanırsanız kullanın açık alandan raide bile geçseniz.bu kadar ani fps değişimleri yaşanmaması lazım.

sorunun büyük ihtimalle raid sırasında açılan bir addonun güncel olmamasından kaynaklandığını düşündüm.

iyi oyunlar iyi forumlar:)

Alıntıları Göster
    Addon dan dolayı bu kadar düşüş yaşanacağını zannetmem, bende raidlerde düşük fps alıyordum genelde. Bu 40-man 25-man lerde daha farkedilir oluyor. Afterburner gibi bir program yardımıyla oyun esnasında bakabilirsin. Fps düştüğünde GPU ve CPU load gibi parametrelerde ne gibi değişmeler oluyor, bunlara bakarak daha net bir cevap verilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: titkiller

Addon dan dolayı bu kadar düşüş yaşanacağını zannetmem, bende raidlerde düşük fps alıyordum genelde. Bu 40-man 25-man lerde daha farkedilir oluyor. Afterburner gibi bir program yardımıyla oyun esnasında bakabilirsin. Fps düştüğünde GPU ve CPU load gibi parametrelerde ne gibi değişmeler oluyor, bunlara bakarak daha net bir cevap verilebilir.

Alıntıları Göster
    valla i7 si olan sistemi ciddi iyi olan kişiler de bazen böyle fps değişimleri yaşıyor :D yani tek sende değil

bende de amd 8350 8gb ram gtx 760 ekran kartı var

bende de mythic raid lerde 30 40 arası seyrediyor

biraz ayarlar la oynaman lazım. add-on larını hep güncel tut çok eskiler var ve destek yoksa günümüze sil.

wow un yüklü olduğu hdd bölümünü disk birleştirici ile birleştir ssd de ise sorun değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

valla i7 si olan sistemi ciddi iyi olan kişiler de bazen böyle fps değişimleri yaşıyor :D yani tek sende değil

biraz ayarlar la oynaman lazım. add-on larını hep güncel tut çok eskiler var ve destek yoksa günümüze sil.

wow un yüklü olduğu hdd bölümünü disk birleştirici ile birleştir ssd de ise sorun değil

bu arada ekliyim. 30 40 fps kimine göre düşük gelebilir bu sisteme göre ama ben vsync açık oynarım öyle bir takıntım var kapalı olursa yırtılma oluşuyor gözüme takılıp sinir ediyor

kimisi buna alışmıştır tabi yani bu tercih meselesi :D

• quote:

quote:

bu arada ekliyim. 30 40 fps kimine göre düşük gelebilir bu sisteme göre ama ben vsync açık oynarım öyle bir takıntım var kapalı olursa yırtılma oluşuyor gözüme takılıp sinir ediyor

kimisi buna alışmıştır tabi yani bu tercih meselesi :D

Alıntıları Göster
    amd > kaç kaç kaç...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayiisa

amd > kaç kaç kaç...

Alıntıları Göster
    Anakat nedir hocam ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.