SORU: ADSL abonesi olmuş ve aynı ortamda 2 PC bulunduran birisi C-Net Adsl modemle (4port) internete bağlanır. İşyerindeki PC sinden evde ADSL bağlantısı kurulu bulunan PC lere Radmin programı ile birbirlerinden bağımsız olarak (yani bir kapalıyken diğerine ya da aynı anda ikisine) bağlanmak ister. 2 PC içinde Modemin tek bir İP adresi olduğuna göre bu kullanıcı istediğini nasıl yapabilir? (Konu soru formatı oldu ama aslında benim başımdaki çözüm bekleyen bir sorundur) Cevapların için şimdiden teşekkürler...
Tahminen söylüyorum virtual server (cnetde buydu galiba) tanımlarını yaparken dışardan gelen iki farklı portu içerdeki iki makinanın aynı portlarına bağla. Radmin ile yapılabiliyormu bilmiyorum ama hangi makinaya bağlanmak istersen o portdan modeme bağlan. böylelikle makina ayırımını port ayırımı ile yapabileceksin.
anladığım kadarıyla ip sorunu ve rutırlı modemlerde her bilgisayar için ip 10.0.0.x olarak deişir ve 10.0.0.2 modemin ipsidir..
Radmin default port no 4899 olduğundan 1. sistem bunu kullansın,2.sistemde radmin portunu değiştirip 4901 mesela tanıtırsın,adsl modemde port forwarding yaparak kullanabilirsin.
benim modemde DMZ host diye bir özellik var (asus)...onu açınca emuleden falan yüksek ıd alabiliyorum..sanırım gateway doğrudan bilgisayara yönlendirme yapıyor.
pclabs.gen.tr den alıntı...............................................................
DMZ Host (demilitarized zone) ise bazı uygulamaların değişken portlarıyla başa çıkılamadığında yada IP adresi belirli bir bilgisayara bütün erişimlerin açılması gerektiğinde kullanılabilir. Ayrıca DMZ de çift yönlü açık söz konusudur. Bu yüzden kullanırken dikkatli olunmalıdır. DMZ Host sayesinde sabit bir IP si olan bir bilgisayarı bütün port engellerinden arındırabilirsiz ve aynı anda da bütün saldırılara açık hale getirmiş olursunuz. Eğer modemin DHCP server özelliği açık ise DMZ Host ile açtığınız IP adresi DHCP'nin atıyacağı IP adresleri aralığının dışında olmalıdır. ..........................................................................................................
şunu yap radmin'in default portu 4899 bunu değiştirebilirsin iki pc için port forwarding yapman lazım birinin portunu 4898 dersin diğerine 4897 dersin sorun çözülür
bence cvp 4.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme