Şimdi Ara

Üzüleyim mi ? Sevineyim mi? Yeni araba alıyor olduğuma sevinemiyorum bile.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toyota TR, size geri donerek ikinci bayi icin 3 aylik senet teklifinde bulunmus. Ancak ikinci teklifi de, eger kabul etmezlerse onlar bize senet versinler biz kabul ederiz, seklinde olmus. Ben burada kelime oyunu var sanki diyorum. Kim kime borclu peki? ikinci bayi neden kabul etmezse senet versin ki? ikinci bayi alacakli mi verecekli mi o zaman??

Senet isi bence gereksiz bir prosedur, sizin parayi birinci bayi "harcamis, kullanmis, ipotek etmis, vs vs..." Toyota TR, size her iki bayi ile de konusmadan bu cevabi veremez. Bence noterden paranizi pesin, nakit, derhal geri almak uzere tebligat cekin, senet kokusu benim biraz midemi bulandiriyor. Ya sizin senetler bir sekilde takasa girerse vs vs?? Size eger senet isine girerseniz soyleyeceklerini ben simdiden soyleyeyim mi?? Ikinci bayi kendisini garantiye almak icin size birinci bayinin verecegi 7500 YTL lik senet kadar bir ikinci senet imzalatmak isterler. Eger birinci bayi 3 ay sonra senedi odemezse, siz parayi tahsil edin diye.... Tuzaga dusmeyin yine.

• bu işlerde sakin kafayla düşünmek gerekiyor.
    bu tarz adamlarla işlerinizi hukuki yollardan halletmye çalışn çünkü
    bu tarz adamlar sağlam ayakkabı değildir.
    ama şunu bilmeniz gerekiyor onların sizin paranıza ihtiyacı yok bunu sakın aklınızdan cıkarmayın.
  • Allahtan bi 7.500 ytl ford'a bırakmamışsın, tam arapsaçı olurdu o zaman
  • ya iyi niyet kurbanı olmussunuz .paranızı alırsınız her halukarda.ama koca bir bayi bu miktara tenezzül ediyorsa yuh...
  • quote:

Orjinalden alıntı: peluş

Allahtan bi 7.500 ytl ford'a bırakmamışsın, tam arapsaçı olurdu o zaman

• quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

quote:

dalga gecmeyin arkadaslar.
    O an satış görevlileri adamın kafasının içine ediyorlar sen de ne yapacağını şaşırıyorsun.
    Bu işlere yanlız gitmemek lazım o bakımdan...

• 36.250'ye Focus TDCi Ghia bulmuşsun 36.000'e Corolla alıyorsun. Yani zevkler renkler tartışılmaz tabii ki para da araba da senin helalin ama ya Focus çok ucuz ya Corolla çok pahalı. Umarım sorunun en kısa zamanda çözülür de aracına kavuşursun, geçmiş olsun.
  • ya burda hukuki bi bağlayıcılık olduğunu sanmıyorum ben...yani verilen 100 ytl kapora dır alamazsınız geri ama 7.500 ytl yi size verilecekler öyle yada böyle...siz bu para karşılığında bir mal ve hizmet aldınız mı hayır almadınız.o zaman bu para için (7.500ytl) için hak idda edemezler

yani bunlar benim tahmin ve düşüncelerim,avukat arkadaşlar hukuki yönünü söylerler
  • 36 lık Focus 110Hp iken eski Corollayı niye alıyorsun ben onu da anlamadım ya hadi neyse...

Git ikisinden de paranı geri al diyeceğim ama...

Vallahi 7500ytl , ana sütü gibi helal 7500ytl için cinayet işlenir...

O parayı kazanmak için insanlar köpek ibi çalışıyor 20 ay bu kadar da olmaazki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 1 Mayıs 2006; 21:10:25 >
  • Bana göre mebla çok yüksek 7,500 Lira. Bunu alıkoyamazlar gibi geliyor bana. Yani biraz daha direnip verirler. En azından vermeleri gerekir. Şunuda belirteyim sizdede şuç yok değil. Fakat şimdi şuçlu değil çözüm arama zamanı. Bana kalırsa bunu direk Toyoto'ya bildirin. Dünya ana merkezine.
  • Tekrar dusundum senet konusunu, kendiniz senete taraf olmamak kaydiyla bir sakinca dogmayabilir. Yani birinci bayi, ikinci bayiye senet yapacak ama siz baska bir senet duzenlenmesine bulasmayacaksiniz. Cunku bu iki bayi de Toyota TR'ye arac alimlari icin surekli para odemesi yapiyor, muhtemelen sizin paranizla da borc odemislerdir. Bu durumda, demek ki ikinci bayi kabul etmezse birincinin senedini, Toyota TR sizi kendisine borclandirmis gibi varsayip, bu borca karsilik birinci bayinin senedini kabul edecekler. Nasreddin hoca fikrasi gibi oldu ama, son gorusum bu sekilde, umarim size faydali olabilmisizdir....
  • Dostum bence sen kaporanı vs geri iste. Ondan sonra şu saydığım 3 markanın dizel versiyonlarını adamakıllı bir test et.

1- Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork
    2- Citroen C4 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork
    3- Ford Focus Sedan 1.6 TDCI 110 Hp 240 nm tork

Boşver 1.4 motor dizeli, performansa asıl derim. Bu 3 aracı test ettikten sonra git bir daha kullan toyota yı. Bakalım ne hissedeceksin.
  • Bu arada, probleminizi TR boyutu disina tasiyacak olursaniz, basvuracaginiz yer Toyota Europe Headquarter olarak bilinen ve TR'nin faaliyetlerinin direkt bagli oldugu Belcika'daki kita genel mudurlugudur. Japonya ile direkt temasa gecseniz bile Belcika'ya yonlendirileceksiniz....
  • Bu saatten sonra yapılcaklar belirtilmiş, olmuş bir kere kendine kızma ama hakkının peşini bırakma bence ford'a yönel... Çok yardımcı oluyorlar ve focus ghayla corolla toyotacılar kusra bakmasın ama KIYAS BİLE KABUL ETMEZ.. hele ki bu yaptıklarının ardından
  • BENCE SEN KENDİN KAŞINMIŞSIN

AMA UMARIM İSTEDİĞİN ŞEKİLDE SORUNUN ÇÖZÜLÜR
  • Arkadas toyota almayi kafaya koymus bir kere, diger markalari da incelemistir muhakkak, onu vazgecirmeye kalkmamiz anlamli olmaz artik. Zaten bayilere de soz vermis alacagina dair. Ancak, madem arkadas memur, eger colugu cocugu da yoksa, cekirdek aile modeli icin Yaris dusunebilirmis. Hadi hayirlisi bakalim.... sonucu buraya yazarsiniz mutlaka
  • quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Dostum bence sen kaporanı vs geri iste. Ondan sonra şu saydığım 3 markanın dizel versiyonlarını adamakıllı bir test et.

1- Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork
    2- Citroen C4 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork
    3- Ford Focus Sedan 1.6 TDCI 110 Hp 240 nm tork

Boşver 1.4 motor dizeli, performansa asıl derim. Bu 3 aracı test ettikten sonra git bir daha kullan toyota yı. Bakalım ne hissedeceksin.

Adam, arabadan soğudum kafamı dinlemek istiyorum diyor,parasını geri almak istiyors,sen pejo,tork ,cart curt diyorsun.Konuyu önce bir okuda anla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdexos -- 1 Mayıs 2006; 22:33:20 >
  • evet aynen katılıyorum... insanın adeta basireti bağlanıyor. şimdi düşündükçe ben nasıl yaptım böyle bir hatayı diyorum ama, yapmışım işte....
    quote:

Orjinalden alıntı: crein

quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

quote:

dalga gecmeyin arkadaslar.
    O an satış görevlileri adamın kafasının içine ediyorlar sen de ne yapacağını şaşırıyorsun.
    Bu işlere yanlız gitmemek lazım o bakımdan...

• geçmiş olsun dostum. inşallah en kısa zamanda halledersin de bi sorunun kalmaz. bence de forda bakarsan iyi edersin. en azından toyota isminden kurtulmuş olursun. kolay gelsin
  • ben zaten 100 ytl kaporonun peşinde değilim, benim istediğim 7.500 YTL, ve hatta mümkünse 1-2 ay hiç araba falan muhabbetti etmemek...
    quote:

Orjinalden alıntı: seek and destroy

ya burda hukuki bi bağlayıcılık olduğunu sanmıyorum ben...yani verilen 100 ytl kapora dır alamazsınız geri ama 7.500 ytl yi size verilecekler öyle yada böyle...siz bu para karşılığında bir mal ve hizmet aldınız mı hayır almadınız.o zaman bu para için (7.500ytl) için hak idda edemezler

yani bunlar benim tahmin ve düşüncelerim,avukat arkadaşlar hukuki yönünü söylerler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.