Şimdi Ara

Üzüleyim mi ? Sevineyim mi? Yeni araba alıyor olduğuma sevinemiyorum bile..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotasa müşteri hizmetlerine yazdığım e-mail i aynen aşağıya aktardım...... ve şu anda çok canım sıkkın, çünkü bu kararı verene kadar tam bir hafta beklemiştim. Neyse bu emaili dün akşam yazmıştım.bugün yaptığım görüşmelerde bir neticeye ulaşamadım. bir bayi benden alacaksın diğer bayi benden alacaksın diyor. bende artık bu kadar olaydan sonra araba falan lafı duymak istemiyorum.... bu başlığıda benim gibi karasızlar için örnek olması açısından açtım ve bunları aktardım.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
    Bir dizel toyota uğruna….

Merhaba, 3 yıldan beri Toyota kullanıcısıyım. Nisan ayı içerisinde arabamı yenilemeyi düşündüğüm için tercihim yine toyotadan yana oldu, ve D-4D motora sahip bir sedan corolla almak maksadıyla Aydın Parmaksızlar Toyotaya gittim. Kullanmakta olduğum 1991 model Corolla GL aracımı 7.000 YTL peşinat olarak sayacaklarını, ve 26 Nisanda terra donanımlı dizel aracımın geleceğini ve 26.000 ytl daha ödeyerek ( toplam 33.000 YTL.) aracı alabileceğimi söylediler. Ben biraz daha indirim yapmalarını istedim ancak takas olarak aracımı aldıklarından böyle bir şey yapamayacaklarını tamamının nakit olması halinde belki daha indirim yapabileceklerini , yeni araç gelene kadar eski aracımın bende kalmasını ve bu süre içerisinde aracımı satmamın iyi olacağını söylediler. 1 gün sonra tekrar bayie giderek 100 YTL. kaparo bıraktım ve sözleşme imzaladık.

21 Nisan Cuma akşamı Parmaksızlar bayisinin satış temsilcisi ********** hanım beni arayarak aracın Cumartesi geleceğini, pazartesi günü teslim alabileceğimizi söyledi. Bende ertesi günü kendi aracımı sattım. Pazartesi günü öğleden sonra bayie giderek aracımı sattığımı, paranın tamamını nakit olarak ödeyeceğimi, ancak kendilerinin de park sensörünü bu fiyata dahil etmelerini istedim fakat bunu yapamayacaklarını istersem vazgeçebileceğimi söylediler. Bunun üzerine aynı gün Denizli Yarımca ve İzmir Boravalı bayilerini arayarak durumu anlattım ve bana aynı aracı kaça verebileceklerini sordum. Denizli yarımca bayisi daha uygun bir fiyata verebileceğini söyledi. Bu arada bende Aydında bulunan Ford Zafer bayisine giderek Toyota haricinde alabileceğim başka bir araç bakmaya başladım. Peşin satış fiyatı 39.600 YTL olan Yeni Focus 1.6 TDCİ GHİA ( En üst donanım paketi) modelini park sensörü hediyeli 36.250 YTL ye vereceklerini söylediler. Bunun üzerine tekrar Parmaksızlar toyota bayisine gittim, Denizlideki bayiinin kendilerinden daha iyi bir fiyat verdiğini ( 32.500 YTL) , yeni focus ile ilgili düşüncelerimi anlattım ve ben yinede Toyota almak istiyorum diyerek sol donanımlı siyah veya gri renkli dizel modellerinin olup olmadığını sordum, bana haziran ayı içerisinde geleceğini söylediler, bende haziranın çok geç olduğunu söyleyerek ertesi gün terra dizel sedan aracın işlemlerini başlatmaları için 7.500 YTL daha bırakarak bayiden ayrıldım. Eve gittikten sonra 100 ytl civarındaki bir park sensöründen dolayı kendimi iyi hissetmediğim ve üst donanımlı bir araç almanın benim için daha iyi olacağını düşündüğüm için satış şefi ***** hanımı arayarak, sağlıklı olarak düşünmek istediğimi, bana verecekleri aracı bir başkasına satabileceklerini, verdiğim paranın onlarda emanet olarak kalabileceğini, bu konuda kendilerine güvendiğimi, başka marka bir araç alacak olursam gidip paramı alacağımı söyledim. Onlarda bana olumlu cevap verdiler.

28 Nisan Cuma günü işim gereği Denizli’ ye gittim gitmişken Toyota Yarımca ile yüz yüze görüşmek için plazaya uğradım. Kendileriyle daha önce telefonla görüştüğüm için beni tanıdılar. Ellerinde siyah ve gri renkli D-4D HB sol araç bulunduğunu park sensörüyle birlikte bu aracı 36.000 YTL ye verebileceklerini söylediler. Ben Parmaksızlar ile aramızda geçenleri ve kendilerinde 7.600 YTL paramın olduğunu söyledim. Bana o parayı geri alabileceğimi, herhangi bir sorun çıkmayacağını söylediler. Aklıma o anda Parmaksızları arayıp durumu anlatmak gelmiş olsa da bunun o ortamda hoş karşılanmayacağını düşünerek bundan vazgeçtim. Aynı şekilde kendileri benden verginin yatırılması için belli bir miktar para vermemi aracı pazartesi günü teslim edeceklerini söylediler. Bende hesaplarına 7.500 YTL para aktardım. İstediğim aracı pazartesi günü alabilecek olduğum içinde sevinerek bayiden ayrıldım.

29 Nisan Cumartesi günü Aydın Parmaksızlar bayisini arayarak ***** hanımla görüşmek istedim, telefondaki bayan ***** hanımın başka bir müşteriyle görüştüğünü neden aradığımı sordu, Denizli’deki bayiden aracımı 36.000 YTL karşısında aracımı aldığımı söyledim ***** hanımın beni 5 dk. Sonra arayacağını söyledi. Bu arada bende Denizli yarımcayı arayarak aracımla ilgili fatura ve sigorta vergi vs. bilgilerini yollayacaklarını hatırlattım. Satış temsilcisi ***** hanım vergide bir sorun olduğunu işlemin pazartesi günü halledileceğini söyledi. Neyse… Parmaksızları daha sonra 3 defa daha aramama rağmen bir türlü satış şefi ile görüşemedim, her seferinde başka arkadaşlar telefona çıkarak meşgul, işi var, sizi arayacak diyerek telefonları kapattılar. En sonunda 3-4 saat ve 5.- 6. telefondan sonra ***** hanımla görüşebildim. Kendisi neden aracı kendilerinden almadığımı aynı aracı kendilerinin de getirtebileceklerini, ve onlardaki paramı alabileceğim konusunda tereddütleri olduğunu, plaza sahibi ****************** ile görüşerek bana döneceğini söyledi. Aramayınca tekrar ben aradım ve bu sefer neden gidip denizliden araba aldığımı aydında bayi varken ve param onlardayken neden denizliye gittiğimi sorguladılar ve pazartesi günü şirket sahibiyle görüşmem gerektiğini ancak paramı alabileceğim konusunda tereddütleri olduğunu söylediler.Bunun üzerine bende Denizli Yarımca bayisini arayarak Pazartesi sabahı için işlemleri benden haber alana kadar bekletmelerini, parmaksızlarla ilgili bir problem olabileceğini söyledim fakat satış temsilcisi arkadaş ( **********) işlemin geriye dönüşünün olmadığını benim Parmaksızlarla aramdaki para meselesini halletmem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bende Toyota iletişim merkezini arayarak konuyu müşteri ilişkileri temsilcisine aktardım ( *** bey ). (Bu konuda oluşabilecek problemlerde konuyu çözecek merciinin Toyota Türkiye Otomototiv A.Ş olduğunu düşündüğüm için.)

Sonuç olarak 1 aydır dizel corolla alacak olmanın heyecanını yaşıyorken, son dünden beri bu heyecanım yerini sıkıntıya bıraktı. Şimdi yeniden ne yapacağını bilmeyen biri oldum. Beklide bu araba alma işini kendime eziyet olmaktan kurtarıp 1-2 hafta daha ertelemek en güzeli olacak diye düşünüyorum. Bir araba almak için insan kendini bu kadar sıkıntıya sokar mı? Paran elinde ve paranla kendine eziyet çektiriyorsun. Neden ? İlle de Toyota corolla almak istiyorum diye… Tabii olayların bu duruma gelmesinde en büyük suçlu benim ama beni bu duruma iten bayilerin hiç suçu yok mu ? Sorunsuz yeni Toyotama kavuşacağım derken daha arabaya binmeden bir sürü sorun aldım başıma… Şimdi keşke yeni bir araba almayı düşünmeseydim ve hiç para vermeseydim diye düşünüyorum ama tabii ki bir faydası yok. Netice itibariyle ben böyle olaylı bir şekilde araç sahibi olmayı istememiştim. Şimdi tamamen arabadan soğumuş durumdayım. Dediğim gibi daha bir kere bile direksiyona oturmadan bir sürü can sıkıntısı yarattım kendime… Bu konuda Toyota Türkiye’nin bana nasıl bir yardımı olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorollaD-4D -- 1 Mayıs 2006; 16:29:07 >

• 1. İki bayi arasındaki fiyat farkı ne kadardı?
    2. Şikayet yazılarını kısa yazın. Bunun muhatabının o kadar vakti olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

1. İki bayi arasındaki fiyat farkı ne kadardı?
    Bayiye kapora bırakmadan önce diğer bayileride bi dolaşsaydın. Çünkü bayiler arasında bile müşteri kapma yarışı vardır. Problem bundan kaynaklanıyor anlaşılan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

1. İki bayi arasındaki fiyat farkı ne kadardı?
    Yazdığından yapmak istediğinin, söylemek istediğinin ne olduğunu anlamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Yazdığından yapmak istediğinin, söylemek istediğinin ne olduğunu anlamadım..

Alıntıları Göster
    alırsın abi paranı babalar gibi kimmiş vermiycek olan
    sen git iste bastır al paranı
    şikayet edicem falan dersin
    para senin onlar sözünde durmuyo
    tabi sende çok çabuk fikir degiştirmişin ama genede para senin paran
    kaporayı alamazsın ama peşinatı alırsın
    ee artık 100 kaat gitçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper83

ee artık 100 kaat gitçek

Alıntıları Göster
    Paranı alırsın da işi çorbaya çevirmişsin.
    Alttan alma bence. Paranı tutmaya hakları yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper83

ee artık 100 kaat gitçek

Alıntıları Göster
    Tavsiyem bunu ingilizce olarak Toyota'nın kendisine göndermen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awacs

Alıntıları Göster
    toyota bayileri açısından çok sorunlu bir müşteri olduğun açık. bana kızma ama sorunu kendin yaratmışsın.umarım işin içinden çıkarsın ama seni uğraştıracakları kesin.çünkü her iki tarafada verilmiş bir sözün var anladığım kadarı ile (kapora vermek söz vermek gibi bir şeydir bana göre).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERDM

toyota bayileri açısından çok sorunlu bir müşteri olduğun açık. bana kızma ama sorunu kendin yaratmışsın.umarım işin içinden çıkarsın ama seni uğraştıracakları kesin.çünkü her iki tarafada verilmiş bir sözün var anladığım kadarı ile (kapora vermek söz vermek gibi bir şeydir bana göre).

Alıntıları Göster
    7.500 ytl var orada ve sen telefonla arıyorsun 5 dakika beklemem... Paranı orada bırakman hata kapora denilen bir hadise bvar ve 100ytl yatırmışsınız...

Biraz saf olduğunuzu belitmek isterim darılmayın ama bu kadar güven...

7500 ytl o kadar kolay kazanılmıyor, o parayı verebilecekleri konusunda TEREDDÜT mü etmişler??

Ben yakarım orayı, TEREDDÜT mü ediyorlar??

Git bağır çağır paranı al...

Sana söz vermişler...

PAranı emanet ediyorsun , sana sorun olmaz geri alabilirsindemişler...

En kısa zamanda NOTER den ihtarname çek, avukatınla konuş, karakola gidip Komisere durumu anlat...

Burada bir DOLANDIRICILIK söz konusu...

Forumda biri vardı, laptop için para vermiş adam dolandırmış parasını , çocuğu oyalıyormuş şuradayım buradayım vereceğim paranı diye, sonra Polisle irtibata geçmiş...

Aynı durum burada da var, adamalr paranı almış seni oyalıyor...

Anlamadığım sen niye paranı bırakıp gidiyorsun...

Sana 5 kuruş indirim yapmamıoşlar al paranı çek git işte...

Neyse inşallah düzlüğe çıkar ama o pARAYI YA SEVE SEVE VERECEKLER YA ... ...

Nasıl bu kadar rahatsınız anlamadım gitti beni burada stres bastı vallahi insanlar nasıl bu kadar ŞEREF yoksunu oluyor...

Peki siz niye telefondan arayacağınıza gidip orada rezil etmiyorsunuz??

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

7.500 ytl var orada ve sen telefonla arıyorsun 5 dakika beklemem... Paranı orada bırakman hata kapora denilen bir hadise bvar ve 100ytl yatırmışsınız...

7500 ytl o kadar kolay kazanılmıyor, o parayı verebilecekleri konusunda TEREDDÜT mü etmişler??

Sana söz vermişler...

En kısa zamanda NOTER den ihtarname çek, avukatınla konuş, karakola gidip Komisere durumu anlat...

Forumda biri vardı, laptop için para vermiş adam dolandırmış parasını , çocuğu oyalıyormuş şuradayım buradayım vereceğim paranı diye, sonra Polisle irtibata geçmiş...

Nasıl bu kadar rahatsınız anlamadım gitti beni burada stres bastı vallahi insanlar nasıl bu kadar ŞEREF yoksunu oluyor...

Alıntıları Göster
    Yapacak hiç bir şey yok sözleşme imzalayıp , kapora bırakmışşın.. Yani şartları kabul etmişşin..Hukuksal olarakda bir hak iddia edemezsini. 100 ytl den fazla para harcarsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Awacs

Alıntıları Göster
    Corolla d-4d, dogruyu soylemek gerekirse, basiniza actiginiz isler beni hayrete surukledi bir anda. Lutfen gucenmeyiniz ama siz ya cok iyi niyetli bir insansiniz, ya da biraz fazla saf bir insansiniz. Bunu sizi kotulemek icin soylemiyorum kesinlikle, sadece sakin kafayla dusunmeye calismaniz icin soyluyorum.

1-Hangi devirde yasiyoruz? Siz sokaga atar gibi 7500 YTL parayi bir bayiye "rehin kalsin" diyerek nasil biraktiniz ki???

2-Hadi birinci bayiye parayi biraktiniz. Ama tekrar gidip de ikinci baska bir bayiye, birincideki paranizi almadan yeniden bir 7500 YTL birakiyorsunuz.

Ben 3 hafta once Yaris satin almaya karar verdim, Ankara'da gittim 1.0 benzinli test etmeye. Cok uzun ugraslar sonucu, bayilerin bazi terbiyesizliklerine de maruz kalarak, Toyota Turkiye genel mudurlukle gorusup, ulkemizde bu araci test edemeyecegimi ogrendim. Bastan sona cok kustah ve terbiyesiz davrandilar. Hayatta asla toyota marka aracim olmadi, basit bir test surusuyle karsilastiklarimdan sonra da bu gidisle toyota alamam. Dikkat, arabalari kotu oldugu icin degil, bayileri ve satis hizmetleri kotu oldugu icin. Sanki cete gibi orgutlenmisler mubarekler.

Gelelim cozume, bu is telefonla falan olmaz efendim. Gidip birinci bayiye durumu bizzat anlatin, habersiz gidin hatta, muhattabiniz yok olmasin siz gidene kadar. Paranizi çok zor vereceklerdir. İkinci bayi bu ise karismaz, her halukarda parayi toplamda ikinciye odeyeceksiniz. Eger birinci bayi parayi vermemekte diretirse, -kaporayi bosverin gitsin- onlari bu sefer tehdit etmekten baska careniz yok. Bunlar cok medeniyetsizce davranislar olur, gayet farkindayim ama durum budur maalesef. Bilmiyorum yasiniz kac, soyle 3-4 kisi agir bir ziyaret yapabilir misiniz birinci bayiye, ne bileyim anlarsiniz iste... Acemilik edip öldürmekle falan tehdit etmeyiniz sakin, konusmanizi dikkatli yapiniz. Eger bu eyleminize kadar Toyota TR size yardim etmek isterse ne ala... Isterseniz 1-2 gun sure taniyin bayiye. Caninizi da bu kadar sıkmayin, degmez, sakince dusunun....

• git adam gibi konuş güzel arkadaşım parmaksızlarla..
    vermiceklerine sanmıyorum.,

vermezlerse çıkarken o güzelim sıfır arabalardan birine anahtarın takılıverir artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Yapacak hiç bir şey yok sözleşme imzalayıp , kapora bırakmışşın.. Yani şartları kabul etmişşin..Hukuksal olarakda bir hak iddia edemezsini. 100 ytl den fazla para harcarsın..

Alıntıları Göster
    adam her ik tarafada arabayı alacağına dair garanti vermiş.nasıl gidip yakıp yıkacak orayı.doğal olarak her iki satıcıda alıcının sözünü tutmasını bekliyorlar.

ilk başta arkadaşın yaptığı ticari ahlaka uymuyor.ha dersen ki ben böyle bir hata yaptıktan sonraki bayilerin tutumu doğrumu. hayır doğru değil, onların tutumlarıda yanlış.ama işi kaba kuvvete ve diğer illegal yollara saptırma.daha çok içinden çıkılmaz bir hal alır sorunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Sana söz vermişler...

Alıntıları Göster
    evet abicim hatayı siz baştan yapmışsınız ben size güveniyorum diyerek bırakın bunu bu zamanda kardeş-kardeşe, oğlu babasına güvenmiyor, olayı tabiri caizse çorbaya çevirmişsiniz tam kararınızı vermeden niye kaparo veriyorsunuz madem niyetlendiniz niye başka bayiye gittiniz. bir oraya bi buraya koşturmaktan kendinizide heba etmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis06

Corolla d-4d, dogruyu soylemek gerekirse, basiniza actiginiz isler beni hayrete surukledi bir anda. Lutfen gucenmeyiniz ama siz ya cok iyi niyetli bir insansiniz, ya da biraz fazla saf bir insansiniz. Bunu sizi kotulemek icin soylemiyorum kesinlikle, sadece sakin kafayla dusunmeye calismaniz icin soyluyorum.

1-Hangi devirde yasiyoruz? Siz sokaga atar gibi 7500 YTL parayi bir bayiye "rehin kalsin" diyerek nasil biraktiniz ki???

2-Hadi birinci bayiye parayi biraktiniz. Ama tekrar gidip de ikinci baska bir bayiye, birincideki paranizi almadan yeniden bir 7500 YTL birakiyorsunuz.

Ben 3 hafta once Yaris satin almaya karar verdim, Ankara'da gittim 1.0 benzinli test etmeye. Cok uzun ugraslar sonucu, bayilerin bazi terbiyesizliklerine de maruz kalarak, Toyota Turkiye genel mudurlukle gorusup, ulkemizde bu araci test edemeyecegimi ogrendim. Bastan sona cok kustah ve terbiyesiz davrandilar. Hayatta asla toyota marka aracim olmadi, basit bir test surusuyle karsilastiklarimdan sonra da bu gidisle toyota alamam. Dikkat, arabalari kotu oldugu icin degil, bayileri ve satis hizmetleri kotu oldugu icin. Sanki cete gibi orgutlenmisler mubarekler.

Gelelim cozume, bu is telefonla falan olmaz efendim. Gidip birinci bayiye durumu bizzat anlatin, habersiz gidin hatta, muhattabiniz yok olmasin siz gidene kadar. Paranizi çok zor vereceklerdir. İkinci bayi bu ise karismaz, her halukarda parayi toplamda ikinciye odeyeceksiniz. Eger birinci bayi parayi vermemekte diretirse, -kaporayi bosverin gitsin- onlari bu sefer tehdit etmekten baska careniz yok. Bunlar cok medeniyetsizce davranislar olur, gayet farkindayim ama durum budur maalesef. Bilmiyorum yasiniz kac, soyle 3-4 kisi agir bir ziyaret yapabilir misiniz birinci bayiye, ne bileyim anlarsiniz iste... Acemilik edip öldürmekle falan tehdit etmeyiniz sakin, konusmanizi dikkatli yapiniz. Eger bu eyleminize kadar Toyota TR size yardim etmek isterse ne ala... Isterseniz 1-2 gun sure taniyin bayiye. Caninizi da bu kadar sıkmayin, degmez, sakince dusunun....

Alıntıları Göster
    noterden ihtarname konusunu da hafife almayin, cok onemlidir, olayi resmiyete bindirir, yukaridaki arkadasin onerdikleri gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis06

noterden ihtarname konusunu da hafife almayin, cok onemlidir, olayi resmiyete bindirir, yukaridaki arkadasin onerdikleri gibi...

Alıntıları Göster
    yorumlarını yazan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. ben zaten arkadaşların yazdıkları herşeye katılıyorum. İlk başta karşımdaki kişiye güvenmemeliydim. gidip paramı almalıydım. ama bana tamam paranızı alabilrisiniz dediler, hatta ilk gün verdiğiniz 100 ytl kaporayıda alabilirsiniz bizim kimsenin parasında gözümüz yok dediler. ben iyi niyetimden dolayı elbetteki bişey demedim... ama bugün toyota müşteri temsilcisi ile görüştükten sonra 3 ay senet verelim 3 ay sonra denizlideki bayi parayı alsın onlarla o şekilde konuşun eğer kabul etmezlerse onlar bize 3 aylık senet versin biz kabul ederiz dediler...

Tamamen bir aptallık ettim... Nasıl olduysa saki basiretim bağlandı... Aslında böyle bir hata yapmazdım ama oluyor işte... Ben sıradan bir devlet memuruyum ve 0 para benim 4 yıllık birikimim... benim param onlara ne kadar fayda sağlayacaksa bilememiyorum... ama hayırlısı neyse o olur inşallah... olayı restleşme veya atışma şekline dönüştürüp iyice gerilmek istemiyorum... neticede 1. bayi benden zorla almadı parayı... ben kendi ellerimle verdim, bana tamam paranızı alabilirsiniz dediler. benim hatam onların bu sözüne güvenmekti...

• quote:

Orijinalden alıntı: CorollaD-4D

yorumlarını yazan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. ben zaten arkadaşların yazdıkları herşeye katılıyorum. İlk başta karşımdaki kişiye güvenmemeliydim. gidip paramı almalıydım. ama bana tamam paranızı alabilrisiniz dediler, hatta ilk gün verdiğiniz 100 ytl kaporayıda alabilirsiniz bizim kimsenin parasında gözümüz yok dediler. ben iyi niyetimden dolayı elbetteki bişey demedim... ama bugün toyota müşteri temsilcisi ile görüştükten sonra 3 ay senet verelim 3 ay sonra denizlideki bayi parayı alsın onlarla o şekilde konuşun eğer kabul etmezlerse onlar bize 3 aylık senet versin biz kabul ederiz dediler...

Tamamen bir aptallık ettim... Nasıl olduysa saki basiretim bağlandı... Aslında böyle bir hata yapmazdım ama oluyor işte... Ben sıradan bir devlet memuruyum ve 0 para benim 4 yıllık birikimim... benim param onlara ne kadar fayda sağlayacaksa bilememiyorum... ama hayırlısı neyse o olur inşallah... olayı restleşme veya atışma şekline dönüştürüp iyice gerilmek istemiyorum... neticede 1. bayi benden zorla almadı parayı... ben kendi ellerimle verdim, bana tamam paranızı alabilirsiniz dediler. benim hatam onların bu sözüne güvenmekti...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CorollaD-4D

Ben olayı anca bu kadar yazılan seyi okuduktan sonra anladım. Eger ilk yazdıgınız mektubu biryerlere gonderdiyseniz hic faydası olmamıstır.

Olay kısa ve oz:
    Bayiye, herhangi resmi bir işlem başlamamasına rağmen araba için verdiginiz pesinatı geri istiyorsunuz. Kapora da onlarda kalsın diyorsunuz. Bu kadar basit.
    Hic bir tuketici temsilcisi o kadar yazıyı okumaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crein

quote:

Ben olayı anca bu kadar yazılan seyi okuduktan sonra anladım. Eger ilk yazdıgınız mektubu biryerlere gonderdiyseniz hic faydası olmamıstır.

Olay kısa ve oz:
    Bayiye, herhangi resmi bir işlem başlamamasına rağmen araba için verdiginiz pesinatı geri istiyorsunuz. Kapora da onlarda kalsın diyorsunuz. Bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    zaten bu yazıyı tüketici temsilcilerine değil, toyota müşteri hizmetlerine yazdım...
    quote:

Orjinalden alıntı: crein

quote:

Olay kısa ve oz:

• quote:

zaten bu yazıyı tüketici temsilcilerine değil, toyota müşteri hizmetlerine yazdım...
    quote:

quote:

Olay kısa ve oz:

Alıntıları Göster
    Arabaları sorunsuz ama satıcıları sorunlu... Al bir 307 HDI kafana takma bunları...

• quote:

quote:

quote:

Olay kısa ve oz:

Alıntıları Göster
    Yazıyı daha kısa ve öz tutmanı öneririm...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.