1)BU toyota bayileri gerçekten sorunlu ama arabaları sorunsuz... 2)Bir sene içinde kasası değişecek bir arabaya asla 36 milyar verilmez... 3)Eğer focus ghia için o fiyata bulduysan bir dk bile bekleme git ghia al ne dduruyosun hala...
Valla eğer paramı alabilirsem, ( toyotasa hala konu hakkındaki çözüm önerisini veya değerlendirmesini yapmadı.) 1-2 ay araba vs. muhabbetine girmemeyi düşünüyorum... insan hayatında ilk defa sıfır bir araba almaya niyetlenince böyle oluyor işte, birde verdiğiniz para sizin 4 yıllık birikiminiz olursa bu sefer dahada bir kararsızlık yaşıyorsunuz...
quote:
Orjinalden alıntı: physioAMD
1)BU toyota bayileri gerçekten sorunlu ama arabaları sorunsuz... 2)Bir sene içinde kasası değişecek bir arabaya asla 36 milyar verilmez... 3)Eğer focus ghia için o fiyata bulduysan bir dk bile bekleme git ghia al ne dduruyosun hala...
valla 4 senede kazanmışsın ama 5dk da vermişsin,Allah kolaylık versin.sana benden tavsiye büyük bişey alacağın zaman hemen alma, para falan da verme,eve git iyi bir düşün.(dediğin gibi basiret meselesi).bir de lütfen kararlı ol.kolaylıklar..
quote:
Orjinalden alıntı: OtoTurk
Dostum bence sen kaporanı vs geri iste. Ondan sonra şu saydığım 3 markanın dizel versiyonlarını adamakıllı bir test et.
1- Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork 2- Citroen C4 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork 3- Ford Focus Sedan 1.6 TDCI 110 Hp 240 nm tork
Boşver 1.4 motor dizeli, performansa asıl derim. Bu 3 aracı test ettikten sonra git bir daha kullan toyota yı. Bakalım ne hissedeceksin.
bu arabalarla toyotayı karşılaştıran birisi arabadan zerrece anlamıyordur..1 numarada da peugeot var..bu sınıfın en sorunlu arabası...
burda bayiye çok suç bulmuyorum suç kararsızlığın yüzünden sende aslında ne alacağını bilmeden gitmemeliydin hadi gittin 7500 ytl gibi bir parayı niye tanımadığın kişilere emanet ediyorsunki ha hırsızda suç yokmu elbette var ama sen elini kollunu sallaya sallaya adamın ayağına gitmiş gel beni soy demişsin
allah kolaylık versin ne diyim paranı mutlaka geri alacaksındır ama sakın olaki senetle çekle uğraşma hele senetlerin altına imza kesinlikle atma ha peşin alamıyorum diyorsan git istediyin bayi ile konuş böyle böyle bir senet var elimde verirsem peşinat sayarmısınız de sayarız derseler git parayı aldığın yerden al seneti götür ver diyer bayiye ama sen yinede sağlam olması için peşin almakta diren ayrıca atışmdan tartışmadan korkma alttan aldıkça sonuç alamazsın
doğru söylüyosun, zaten bende kendime kızıyorum ama üstte de söylediğim gibi insanın basireti bağlanıyor. şimdi kendim bile şaşıyorum ve deli oluyorum ben nasıl böyle birşey yapmışım diye...
quote:
Orjinalden alıntı: Platinium
burda bayiye çok suç bulmuyorum suç kararsızlığın yüzünden sende aslında ne alacağını bilmeden gitmemeliydin hadi gittin 7500 ytl gibi bir parayı niye tanımadığın kişilere emanet ediyorsunki ha hırsızda suç yokmu elbette var ama sen elini kollunu sallaya sallaya adamın ayağına gitmiş gel beni soy demişsin
allah kolaylık versin ne diyim paranı mutlaka geri alacaksındır ama sakın olaki senetle çekle uğraşma hele senetlerin altına imza kesinlikle atma ha peşin alamıyorum diyorsan git istediyin bayi ile konuş böyle böyle bir senet var elimde verirsem peşinat sayarmısınız de sayarız derseler git parayı aldığın yerden al seneti götür ver diyer bayiye ama sen yinede sağlam olması için peşin almakta diren ayrıca atışmdan tartışmadan korkma alttan aldıkça sonuç alamazsın
olması gereken bayi bayi dolaşıp yada telefonla arayıp hepsinden fiyat almak, istersen türkiyedeki tüm toyotaları arayıp sorabilirsin, sonra da en uygun fiyatı verenden alman olurdu. burda bayileri birbirleriyle bile çarpıştırabilirsin. aslında bu daha çok büyükşehirlerde daha kolay çünkü bi şehirde bi çok bayi var. herneyse ilginç olan elinde hiçbişey olmadan 15000 küsür lirayı dağatmış olmanda bayiler kafayı karıştırıyor ne demek arkadaşım sen müşterisin onlar koşsun senin peşinden türkiyede toyota mı kalmadı alacak
İlk olarak şu konuya değinmek istiyorum. Yaşadıklarınız evet, sinir bozucu şeyler ama "şikayet dilekçesi" böyle "kompozisyon" yazar gibi olmamalı. Okuyan insan kesinlikle sıkılır ve okumaz. Bu tip firmalara her gün yüzlerce şu veya bu şekilde dilekçe gidiyor. Her biri bu kadar uzun olsa işler bitmez. Bir daha ki sefere daha kısa ve anlaşılır dilekçe yazmanızı tavsiye ederim. İnanın okurken sıkıldım. Konular arasında bağ kurmakta zorlandım. Şirketteki görevlilerin benim kadar vakti olmaz bilmiş olun.
Bu devirde hiç kimseye güvenmeyeceksin. Adamlar malını satana kadar yüzünüze gülüyorlar. Sattımı da sizi tanımıyorlar bile.
kardeş kesinlikle rahat ol çünkü sen malı teslim almamıssın ki paranı vermesinler sen o parayı mal karşılığı verdin ama malı teslim aldın mı hayır ozaman rahat ol. bende ilk arabamı almadan önce başka bayi ile anlaşmış çok cüzi bir kapora vermiş ama milyarlarca lira senet imzalamıştım arabamın kredi işinde problem çıkınca vazgeçtim arabayı almaktan ve gittim böyle böyle anlattım durumu, üstelik benim işlemler başlamıştı bile yani araba adıma çıkmak üzereydi biraz üzüldüler ve nazlandılar ama daha sonra hem kaporayı hemde senetleri verdiler sende rahat ol ama aksi durumda resmi yolları dene yoksas bazı teksaslı arkadaşlara uyupta yanlış şeyler yapma çünkü sen basit bir memursun o adamlar ise işin hem resmi yolunu hem de öbür türlü yolunu senden benden iyi bilirler, saygılasrımla
7500 bir bayiye, 7500 bir bayiye vermişssin..7500 de bir bbaşka bayiye verseydin bari... parayı sokakta mı kazanıyon...
para senin...paran nerde kalmışssa git bağır çağır tehdit et toyotaya şikayet edeceğini, tüketici mahkemesine gideceğini, gazeteye vereceğini söle...kesin ve net tavır koy..paramı yarın istiyorum de...vermezseniz o paranın faşizi ile sizden alırım de...
bak nasıl veriyoralar...ve ne aydın, ne denizli ne bilmem nerden bi araba alma.....bekle biraz kfan sakinlesin....sonra git izmire arabanı al
parani geri arabildinmi?
ABİCİM SENİN YAPACAĞIN İŞLEMLERİ AŞAĞIDA YAZDIM SIRASINI TAKİP ET İNŞALLAH BİR SONUCA VARIRSIN 1-ÖNCELİKLE HEM İLK HEMDE İKİNCİ BAYİDEN PARANI NOTER KANALI İLE İSTE KAPORAN YANABİLİR AMA TESLİM ALMADIĞIN MALIN PARASI İADE EDİLMELİ İKİSİNDENDE PARANI ALKİ BİR DAHA COROLLA DEME 2-NOTERDEN ÇEKİLEN YAZIYA CEVAP BEKLE OLMAZSA HEM TÜKETİCİ DERNEĞİNE HEM BAKANLIĞI HEMDE YARGIYA BAŞVUR. AMA BU İŞLERİ BİR AVUKATLA BİRLİKTE YAP AMA AVUKATADA PEŞİN PARA VERME 3-KANAATİMCE BAYİLER PARAYI ZATEN VERECEKLER DE SENİ YUMUŞAK YÜZLÜ BULMUŞLAR MÜŞTERİYİ ELİMDEN KAÇIRMAYAYİM DİYORLAR. NOT NOTERDEN İHTAR ÇEKERKEN CEVAPTA PARAYI NEDEN VERMEDİKLERİNİ VE BUNU HANGİ YASAYA DAYANDIRDIKLARINI YAZMALARINI İSTE. BU İŞLERİNİ BİRAZ KIZLANDIRIR AYRICA KABA KUVVETE BAŞ VURMA BAŞIN DAHA BÜYÜK İŞLERE GİRER.ZATEN NOTERDEN İHTAR ÇEKİNCE PARANI BENCE ALIRSIN
Evet corollad-4d, gelismeli aktarabilir misin? Yoksa bir gelisme olmadi mi???
quote:
Orjinalden alıntı: alaybaz83
quote:
Dostum bence sen kaporanı vs geri iste. Ondan sonra şu saydığım 3 markanın dizel versiyonlarını adamakıllı bir test et.
1- Peugeot 307 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork 2- Citroen C4 1.6 HDI 110 Hp 240 nm tork 3- Ford Focus Sedan 1.6 TDCI 110 Hp 240 nm tork
Boşver 1.4 motor dizeli, performansa asıl derim. Bu 3 aracı test ettikten sonra git bir daha kullan toyota yı. Bakalım ne hissedeceksin.
Adam, arabadan soğudum kafamı dinlemek istiyorum diyor,parasını geri almak istiyors,sen pejo,tork ,cart curt diyorsun.Konuyu önce bir okuda anla
Hastamısın?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: alaybaz83
quote:
Adam, arabadan soğudum kafamı dinlemek istiyorum diyor,parasını geri almak istiyors,sen pejo,tork ,cart curt diyorsun.Konuyu önce bir okuda anla
Hastamısın?
bence sen işi fazla abarttın..her konuya peugeot diye dalıyorsun..övdüğün araba da araba olsa bişey demeyeceğimde peugeot un sorunları saymakla bitmiyor...zaten bu forumda bir tek sen övüyorsun o arabayı..peugeot bayisimisin nesin anlamadım ben
evet bence de antik haklı sen bi ihtarname çek işin çözülür bu firmalar tüketici hakları mahkemesiyle başlarının derde girmesini göze alamazlar.
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
7.500 ytl var orada ve sen telefonla arıyorsun 5 dakika beklemem... Paranı orada bırakman hata kapora denilen bir hadise bvar ve 100ytl yatırmışsınız...
Biraz saf olduğunuzu belitmek isterim darılmayın ama bu kadar güven...
7500 ytl o kadar kolay kazanılmıyor, o parayı verebilecekleri konusunda TEREDDÜT mü etmişler??
Ben yakarım orayı, TEREDDÜT mü ediyorlar??
Git bağır çağır paranı al...
Sana söz vermişler...
PAranı emanet ediyorsun , sana sorun olmaz geri alabilirsindemişler...
En kısa zamanda NOTER den ihtarname çek, avukatınla konuş, karakola gidip Komisere durumu anlat...
Burada bir DOLANDIRICILIK söz konusu...
Forumda biri vardı, laptop için para vermiş adam dolandırmış parasını , çocuğu oyalıyormuş şuradayım buradayım vereceğim paranı diye, sonra Polisle irtibata geçmiş...
Aynı durum burada da var, adamalr paranı almış seni oyalıyor...
Anlamadığım sen niye paranı bırakıp gidiyorsun...
Sana 5 kuruş indirim yapmamıoşlar al paranı çek git işte...
Neyse inşallah düzlüğe çıkar ama o pARAYI YA SEVE SEVE VERECEKLER YA ... ...
Nasıl bu kadar rahatsınız anlamadım gitti beni burada stres bastı vallahi insanlar nasıl bu kadar ŞEREF yoksunu oluyor...
Peki siz niye telefondan arayacağınıza gidip orada rezil etmiyorsunuz??
sayin corollad4d, nedir gelismeler? basina bir is daha mi actin? merakta biraktin yahu....
Bence bir an önce paranı kurtarmaya bak. Sonra da çek altına FOCUS unu paşalar gibi.......
basina gelen bu talihsiz olayi forumda paylasman guzel cunku baskaları bundan ders cıkaracaktır..ancak cozumu emin olki burada bulamazsın..cozum pasa pasa bir avukata gidip olayi oldugu gibi anlatip gerisini ic rahatligiyla avukata birakmaktir(yine de sen arkani kolla tabii).
Bir de kendinizi bayinin yerine koyun.
Müsteri 100 YTL kapora verince bu ne demek? "Bu konuyu konustuk, anlastik, fiyatlar indirimleri donanim filan anlastik. Adam arabayi almak istedigi için bu sartlarin degismesini istemiyor, kesin alim islemlerine kadar kapora veriyor".
Sonra tekrar geliyor müsteri, bir-iki ufak (!) degisiklik konusuyoruz modelde (bir de öbür bayiler hakkinda konusuyor), ama anlasmamiz tazeleniyor. "Bu sefer tamam, kararimi verdim, arabayi aliyorum" diyor. Haliyle bayi kagit üzerindeki islemleri baslatiyor. Bu islemler için para lazim tabi (özellikle aracin milyarlar tutan vergisi için lazim bu para. Nitekim bayi bahsetmis vergi islemlerine giristiginden.), müsteri de simdi 7500 veriyor, kalanini nakit verecegim diyor. Kabul diyor bayi ve islemler basliyor. (bu asamada kaporanin "kapora" olarak bir degeri kalmiyor. Artik resmi islemler basladi. Pesin alinan para 7500+100=7600 olmustur. Kalanini da araba teslimine kadar ödemelidir müsteri.
Böyle bir asamada müsteri arayip "ben arabayi öbür bayiden almak konusunda anlastim. Paralarimi geri verin" derse, siz bayi olarak ne yaparsiniz????
Iste aynen, buradaki bayi de siyirmis. Yav bu nasil ticaret demis. Para sana geri dönmeyebilir demis. Bakacak tabi simdiye kadar yapilan masraflara filan. Bir de müsteri ile anlasilmis. Alim islemleri baslamis. Kagitlar filan hazir. Adam baska bir bayiyle anlastigina göre, her halükarda alacak arabayi. Bari benden alsin diye ugrasiyor tabi. Yani müsteri parayi alamiyacam galiba deyip, öbür bayiyle iliskileri bitirip bana geri dönecek, arabami verin bari diyecek kalan parayi verip. Elbette ki zolayacak biraz bu paralari vermek için. Adam para kazanmak için araba satiyor.
Bir de henüz bir sertlesme kavga filan yok ortada. Olay halen muallakta. Bayi biz arabayi hazirlamistik, fabrikadan geldi, onun isteklerine göre donanim degistirdik. Biz bu arabayi napcaz simdi diyebilir bir polis mahkeme filan olursa.
Bayi tarafindan da olaylara bakmak lazim. Bu isin sonunu ben de çok merak ediyorum. Hatalari olduysa da, kardesimize çok üzüldüm. Ben de bir bakima memurum. Allah yardimcisi olsun.