Şimdi Ara

Uzun Ağ Mesafesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çalıştığım şirkette uzun kablolardan oluşan basit bir ağımız var. Kablo mesafeleri 150 metre civarını bulabiliyor. Ağdaki bilgisayarların bir kısmı p3. ağda yaklaşık 15 pc kullanıyoruz. Aynı ağda zoom 4x modem ile internet dağıtıyoruz. modem hariç 3 adet 8 port basit swiche kullanıyoruz. kablo mesafesi uzak olan pc lerde bazen iletişim problemi yaşıyoruz. Bazen de çok ağır veri transferi yaşıyoruz. Bahsettiğim ağı sorunsuz çalıştırmak için yapmam gereken nedir. Uzak mesafeli kabloların aralarına takmam gereken bir cihaz varmı. birde dış ortamda ne tür kablo kullanmam gerekli. Bir fikriniz varmı acaba. Yarın bu işi çözecek raporu müdürüme vermem gerekli.Maliyet ne olursa olsun. Lütfen bana yardım edin.

• Ağımda bulunan Hp Server üzerinden etados kullnıyorum. Yani ağımda 2003 server de var.
  • kullandığın kablo ne cat5 mi cat5e mi? buna benzer kablo turleri var kablo iyileştikce maliyetin artıyor ama veri kaybın azalıyor.. ayrıca arada swich kullanyormuşun kablo mesafesi swichten snramı 150 m yoksa modemden bilg. kadarmı 150 m
  • kablo mesafesi uzak olan hatların aralarına swich yerleştir en ucuz maliyetli çözüm olsun sana
  • biraz kaba bir cözüm olucak ama kablo boyu uzadıqca direnc arttı icin sinyal zayıflar ve ceşitli baglantı sorunları ortaya cıkar.... biz daha önce imkan olmayan bir yerde var olan kabloya 1 tane paralel kablo cekererk direnci düşürmüştüq :) böle bir cözümde söz konusu olabilir yani
  • Kablo mesafelerinde cat5 maksumun mesafe 100m olarak geçer. ama 90 m uzeri kabloçekemezsin pear yapısı dolayısıyla 90 metrede biter. switch en iyi çözümdür ama dış alanda kablolama demişsin dış alanda cat5 pek verimli değildir. optik tercih etmen gerekir ama kısa mesafe içinde optik kullanmak buyuk malıyet getirir bunada değmez onun yerine cat6 kablo kullanırsın daha iyi
  • Ağ omurgasında 1 modem ve 4 adet basit şu 20-25 ytl lik swiche lerden vardı standart da cat5 kablo vardı. ben şimdi aşağıda sayacağım ürünleri kullansam performansta fark edilebilir bir artış olur mu?

-KABLO CAT6 UTP 24AWG 0,51MM BAKIR Seperatörlü
    -USROBOTICS 8 Port Gigabit Switch 10-100-1000 3 adet

Şimdiden teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • perfonmansında gözle görülür değişim olur birde sisteminde kaç makına var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.