Şimdi Ara

Uzun boylu ve kilolu birisi hangi motoru kullanabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar motora meraklıyım araştırıyorum bi süredir ve satın alma aşamasındayım. açıkcası pek bi bilgimde yok. durum şöyle ki: boyum 192 kilom 117. spor yapıyorum ama kilom hep bu seviyede. scooter almayı düşündüm ama yokuş yukarı zorlanıcağını söyledi bi kaç kişi acaba doğru mudur? kilo fazla diye gidipde ilk motora 20bin lira mı vermem gerekiyor? lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

• Hocam merhaba
    Motor + ekipman olarak toplam ayırmayı düşündüğünüz bütçe ne kadar dır?
    Gelişi güzel yönlendirmek istemiyorum.

yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi low -- 8 Haziran 2012; 16:05:13 >
  • yanlışlıkla atıldı. özür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttooolllgggaaa -- 8 Haziran 2012; 21:24:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Hocam merhaba
    Motor + ekipman olarak toplam ayırmayı düşündüğünüz bütçe ne kadar dır?
    Gelişi güzel yönlendirmek istemiyorum.

yazım hatası

ikinci el olarak max 3-4 bin lira olarak düşünüyorum. cevabın için teşekkürler.
  • Tavsiye.. honda cbf 150 veya yamaha ybr 125 (ybr 125 daha ufak olduğu için size gitmeyecektir.)

Hocam benim boy 1.80 kilo 75 arkadaşımın boyu 1.85 kilo 110. (sözüm meclisten dışarı pehlivan dır. )
    İki arkadaş yazları denize mangala gider geliriz. Ortalama 150 veya 300 km arası yol gider geliriz. Şile, ağva, riva, kerpe, kefken, polenez köy, sakarya vs. gider geliriz. Ağva ve şile ye köy yolların dan gideriz, bilen bilir o yolları. (dik yokuşlar, normal yokuşlar, bozuk yollar, bir miktar mıcır, bir miktar toprak vs.)
    Dik yokuşu (ağva/şile köy yolundan bahsediyorum bilen bilir) 60-65km hızla iki kişi çıkıyorum. Ayrıca sağ ve sol yan çantalarımız dolu ve arka çantamız dolu olarak çıkıyoruz.
    (Not.. köy,ormanlık yollar da motor kullanmak, arada mola verip orman da oksijeni çiğerlere çekmek, çeşme gördüğümüz de durup el yüz yıkamak, iki laf etmek çok keyifli yaşanması gerekiyor. )

Yakıt, dayanıklılık, malzeme ve işçilik kalitesi olarak benim tercih ettiğim. Şahsen emsallerine göre tip olarak eli,ağazı daha düzgün gördüğüm.
    Şimdi bu motor sizin altınız da sırıtırmı? - Hayır
    İki kişi aynı fiziki ölçüler de binerseniz sırıtırmı? - E haliyle biraz

Tanıdıklarınız varsa 2.el temizini 2500tl gibi fiyata alabilirsiniz. Onun haricin de 3000-3500 tl 2.el alabilirsiniz.
    Bu işler biraz da şans meselesi, atıyorum birisi paraya sıkışır düşeş motor düşer hiç belli olmaz.

Normal de yeni başlayanlara vitesli motor önermiyorum scooter öneriyorum fakat kalıp olarak 100cc lik bir motor görüntü de sırıtacağı için cbf 150 önerdim. Görüntüye bakmıyorsanız bir kaç bildiğim kullandığım scooter önereceğim.

Honda beat, honda activa, sym fiddle II 125
    Yukarı daki motorlar ufak tefektir fakat sizi rahat rahat taşır hiç bir sıkıntı olmaz. Bu motorlarla da aynı yollara gittik geldik arkadaşlarımla, honda beat yokuş yukarı dediğim arkadaş ve yük olduğu zaman 20-25km hızla yokuş çıkabiliyor ötesi yok malesef. Yedek parça fiyatları çok uygun yakıtta cimri malzeme işçilik güzel bir motor. Satacağınız zaman 2.el fiyatı iyi dir. 2005 yılın da sıfır almıştım şuan hayla duruyor. 16000 km de gri renk orjinal lastiklerin den başka değişen hiç bir parçası yok. Balataları dahil!
    Honda activa, sym fiddle II 125 biraz daha güçlü makinalar honda beat göre.

Valla hocam ben yaşadıklarımı aktardım sana gerisi senin bileceğin iş, varsa aklında bir soru daha yardımcı olmaya çalışayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: low

Tavsiye.. honda cbf 150 veya yamaha ybr 125 (ybr 125 daha ufak olduğu için size gitmeyecektir.)

Hocam benim boy 1.80 kilo 75 arkadaşımın boyu 1.85 kilo 110. (sözüm meclisten dışarı pehlivan dır. )
    İki arkadaş yazları denize mangala gider geliriz. Ortalama 150 veya 300 km arası yol gider geliriz. Şile, ağva, riva, kerpe, kefken, polenez köy, sakarya vs. gider geliriz. Ağva ve şile ye köy yolların dan gideriz, bilen bilir o yolları. (dik yokuşlar, normal yokuşlar, bozuk yollar, bir miktar mıcır, bir miktar toprak vs.)
    Dik yokuşu (ağva/şile köy yolundan bahsediyorum bilen bilir) 60-65km hızla iki kişi çıkıyorum. Ayrıca sağ ve sol yan çantalarımız dolu ve arka çantamız dolu olarak çıkıyoruz.
    (Not.. köy,ormanlık yollar da motor kullanmak, arada mola verip orman da oksijeni çiğerlere çekmek, çeşme gördüğümüz de durup el yüz yıkamak, iki laf etmek çok keyifli yaşanması gerekiyor. )

Yakıt, dayanıklılık, malzeme ve işçilik kalitesi olarak benim tercih ettiğim. Şahsen emsallerine göre tip olarak eli,ağazı daha düzgün gördüğüm.
    Şimdi bu motor sizin altınız da sırıtırmı? - Hayır
    İki kişi aynı fiziki ölçüler de binerseniz sırıtırmı? - E haliyle biraz

Tanıdıklarınız varsa 2.el temizini 2500tl gibi fiyata alabilirsiniz. Onun haricin de 3000-3500 tl 2.el alabilirsiniz.
    Bu işler biraz da şans meselesi, atıyorum birisi paraya sıkışır düşeş motor düşer hiç belli olmaz.

Normal de yeni başlayanlara vitesli motor önermiyorum scooter öneriyorum fakat kalıp olarak 100cc lik bir motor görüntü de sırıtacağı için cbf 150 önerdim. Görüntüye bakmıyorsanız bir kaç bildiğim kullandığım scooter önereceğim.

Honda beat, honda activa, sym fiddle II 125
    Yukarı daki motorlar ufak tefektir fakat sizi rahat rahat taşır hiç bir sıkıntı olmaz. Bu motorlarla da aynı yollara gittik geldik arkadaşlarımla, honda beat yokuş yukarı dediğim arkadaş ve yük olduğu zaman 20-25km hızla yokuş çıkabiliyor ötesi yok malesef. Yedek parça fiyatları çok uygun yakıtta cimri malzeme işçilik güzel bir motor. Satacağınız zaman 2.el fiyatı iyi dir. 2005 yılın da sıfır almıştım şuan hayla duruyor. 16000 km de gri renk orjinal lastiklerin den başka değişen hiç bir parçası yok. Balataları dahil!
    Honda activa, sym fiddle II 125 biraz daha güçlü makinalar honda beat göre.

Valla hocam ben yaşadıklarımı aktardım sana gerisi senin bileceğin iş, varsa aklında bir soru daha yardımcı olmaya çalışayim.

öncelikle cevabın için teşekkür ederim hocam saolasın.

söylediğin motorları tek tek baktım araştırdım piyasasına.

görüntüye pekte önem vermiyorum ama hocam altımda da çocuk bisikleti gibi durursada komik olur

daha önceden 5 yıllık bi araba deneyimim var istanbul trafiğinde bi fiil aralıksız. vitesli kullanabilirim gibi geliyo ama ilk motor için soru işareti var kafamda. ilk başlarda bocalar mıyım diye.
    sym fiddle II 125'e baktım. honda'dan daha sempatik geldi. farları filan
    hondo: vitesli ve scooter tarzı değil. birisi sym 125cc honda 150cc sanırım.
    motoru alıp 6 ayda bir değiştirmeyi düşünmüyorum ama en azından ilk motorumu 2-3 yıl içinde değiştiririm. 150cc biraz daha iyi gibi geliyo şekil ve güç itibariyle ama vitesli oluşundan endişem var.

(artık sitedekiler nasıl gözümü korkuttularsa )

• chopper makina istiyorsan kanuni tiger
    commuter tarzı bir makina ise honda cbf 150

ama ikisininde üstünde görünmek istediğin gibi görünmeyeceksin.. ( kendimden biliyorum, aynıyız )

Bu fiyat barajında alınabilecek en cüsseli makinalardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SACRED REICH

chopper makina istiyorsan kanuni tiger
    commuter tarzı bir makina ise honda cbf 150

ama ikisininde üstünde görünmek istediğin gibi görünmeyeceksin.. ( kendimden biliyorum, aynıyız )

Bu fiyat barajında alınabilecek en cüsseli makinalardır.

maxi scooter görmüştüm bi yerde. asya veya çelik motordu sanırım. 150lik. chopper ilerde düşünüyorum. şimdilik scooter. önerebiliceğin otomatik vites var mı?
  • malesef scooterlar hakkında bilgim yok. Piyasa çok çeşitli çinli kaynıyor ve gördüklerimin hepsi de dökülüyor.. sana tavsiyem İtalyan.. ama yetişemem diyorsan SYM veya KYMCO araştır derim.Geçerşi ve sağlam markalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.