Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
53
Favori
57.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4 günlük bayram tatili boyunca kimse yazmamış. Deneyimlediğiniz yeni mola noktaları varsa ilk mutlaka yazın bilgi sahibi olalım :)

Ben bu bayram da Ankara - Çorum yaptım. giderken sungurlu Ocaklı tesislerinde mola verdim. temiz bir tesis bir tost yedim. eşimle iki tost iki ice tea yedik 20 tl. durulabilir bir yer ama çok da iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Arkadaşlar 4 günlük bayram tatili boyunca kimse yazmamış. Deneyimlediğiniz yeni mola noktaları varsa ilk mutlaka yazın bilgi sahibi olalım :)

Ben bu bayram da Ankara - Çorum yaptım. giderken sungurlu Ocaklı tesislerinde mola verdim. temiz bir tesis bir tost yedim. eşimle iki tost iki ice tea yedik 20 tl. durulabilir bir yer ama çok da iyi değil.
    O yolda çok yer var, ama sizin Ocaklı deneyeminiz gibi durduğum hiç bir yerden tam olarak memnun bir şekilde ayrılmadım.

Türkiye genelini göz önüne aldığımda en beğendiğim 2 mola yeri var biri Highway diğeri Köfteci Yusuf Bozüyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram dönüşü Boludağı'nı inmeye başlarken sağda Köroğlu diye bir yer var. Tahtadan tesis. Bir tarafı bildiğin uçurum. Aşağıda Bolu tüneline giden yollar ve araçlar oyuncak gibi görünüyor. Teras şeklinde yapılmış küçük, nezih bir tesis. Orada 2 porsiyon köfte yedik. 3 bardak ayran. Ortaya salata. Ve sürahide su.

Toplamda 55 TL ödedim. Fiyat normal gibi geldi bana. Cafer Usta'nın yerinden ucuz olduğu kesin. Ama mekan güzel ve yediriyor.
    Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

• Yeni bir yer keşfettim. İstanbul - izmir yapıyorsanız, eski yoldan, Yalova'da feribottan indiniz ya da Yalova şehir merkezini geçtiniz. 15 20 dakika kadar sürdükten sonra (gidiş istikametinde kalır) Sepetçioğlu diye bir yer var. Kahvaltısı, ızgara çeşitleri çok güzel. Fiyatlar eh.. mekan da çok güzel ama dikkat yazın biraz kalabalık olabiliyor.

Konuya ilgi az, izinler tatiller yolculuklar başlamadı mı halen. katkıları bekliyoruz :)
  • Mekan önereceğim ama buralar gizlidir çok bilen olmaz

Paralı yerler değil onu baştan söyleyim. Bagajınızda sıcak su, çay kahve yiyecek içecek olmalıdır. Benim bagajımda 1 termosta çay 1 termosta sıcak su bulunur.
    Kaynaşlı'dan otobandan çıkarsanız Bolu dağına doğru çıkarken sağ tarafta bim a101 vs marketler mevcut istediğiniz gibi alışverişte yapabilirsiniz

1.yer Bolu dağı zirvesini aşınca Polis evi var onu geçince 1 km kadar ileride sağda terk edilmiş bir otel bahçesi var oturup istediğiniz gibi dinlenebilirsiniz ( Bolu yönü)

2. yer Yeniçağ'dan geçtikten sonra otoban çıkışı var onu geçtiyorsunuz 2km kadar gidin yavaşlayın, bariyerlerin arasında bir çıkış var oradan çıkın güzel bir çeşme ve ağaç bulacaksınız. ( Bolu yönünde)

3.yer Yeniçağ'dan çıkıp Zonguldak kavşağını geçin, rampalar çıkmaya başlayacaksınız 2-3 km sonra rampanın ortasında bir ağaç ve çeşme bulacaksınız suyu güzeldir. Ağaçta ise Yahya Kemal'in Sessiz Gemi şiiri yazılıdır. ( Gerede yönü )

4.Yer Safranbolu merkezde meşhur hidirlik tepesinin hemen arkasında bir otopark var. Safranbolu manzaralı dinlenebilirsiniz. ( Safranbolu Tarihi merkez)

5.Yer Akçakoca kavşağını geçip Zonguldak'a döndüğünüzde 3 km kadar sonra deniz seviyesine yaklaşırsınız, yavaşlayın hemen solda büyük bir alan var. deniz manzaralı güzel bir çay içebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelen yerler buralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 4 Temmuz 2018; 14:14:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hareketliperde

Mekan önereceğim ama buralar gizlidir çok bilen olmaz

Paralı yerler değil onu baştan söyleyim. Bagajınızda sıcak su, çay kahve yiyecek içecek olmalıdır. Benim bagajımda 1 termosta çay 1 termosta sıcak su bulunur.
    Kaynaşlı'dan otobandan çıkarsanız Bolu dağına doğru çıkarken sağ tarafta bim a101 vs marketler mevcut istediğiniz gibi alışverişte yapabilirsiniz

1.yer Bolu dağı zirvesini aşınca Polis evi var onu geçince 1 km kadar ileride sağda terk edilmiş bir otel bahçesi var oturup istediğiniz gibi dinlenebilirsiniz ( Bolu yönü)

2. yer Yeniçağ'dan geçtikten sonra otoban çıkışı var onu geçtiyorsunuz 2km kadar gidin yavaşlayın, bariyerlerin arasında bir çıkış var oradan çıkın güzel bir çeşme ve ağaç bulacaksınız. ( Bolu yönünde)

3.yer Yeniçağ'dan çıkıp Zonguldak kavşağını geçin, rampalar çıkmaya başlayacaksınız 2-3 km sonra rampanın ortasında bir ağaç ve çeşme bulacaksınız suyu güzeldir. Ağaçta ise Yahya Kemal'in Sessiz Gemi şiiri yazılıdır. ( Gerede yönü )

4.Yer Safranbolu merkezde meşhur hidirlik tepesinin hemen arkasında bir otopark var. Safranbolu manzaralı dinlenebilirsiniz. ( Safranbolu Tarihi merkez)

5.Yer Akçakoca kavşağını geçip Zonguldak'a döndüğünüzde 3 km kadar sonra deniz seviyesine yaklaşırsınız, yavaşlayın hemen solda büyük bir alan var. deniz manzaralı güzel bir çay içebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelen yerler buralar
    İlk 3 maddedeki yerler için tavsiyeni dikkate alabilirim. Çünkü seyahatlerimde sürekli olarak kullandığım yol E-5. Bahsettiğin yerlere araç kameramdaki seyahat videolarında da bakmaya çalıştım. Güzel yerler.

Bolu Dağını çıkıp polis evini geçince terkedilmiş otel dediğiniz yer büyük ihtimalle Bolu tüneli açılmadan önce Ulusoy firmasının tesislerinin olduğu yer olabilir. Burayı geçince Abant kavşağına gelmeden Koru Otel var ama orası hala faaliyette.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Umarım keyifli vakit geçirirsiniz bu yerlerde. Koru otelinden 100-200 metre önce hocam. belki de koru otelin alanı bile olabilir. Büyük bir alan belki önceden tır otobus falanda park ediyor olabilirler. E-5 den giriş çıkışı var
  • kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yerde 1 sefer kahvaltı etmiştik geniş aile ile memnun kalkmıştık tabi yoğun bir yer..

• kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yerde 1 sefer kahvaltı etmiştik geniş aile ile memnun kalkmıştık tabi yoğun bir yer..

• Yahu kimse bir yerlere gitmiyor mu? konuyu öksüz ve sahipsiz bıraktınız. :))

ben yine bir yer keşfettim. Bursa - İnegöl arası İnegöl istikamet tarafında Shell benzinliğin içinde Kral Tost diye bir yer var. Çok güzel kavurmalı tost yapıyor. Tost severlere duyurulur.

Bir de yıllarca Tost yemek için Susurluk içerisinde YASA ya da YÖRSAN söylendi hep. Asıl Yasa'nın ve terminalin arkasında "Düzdağ Kıraathanesi" varmış tost için oranın tostu bir başkaymış. TV programında gördüm. denemedim ama mutlaka deneyeceğim.

seyahatler zirve yaptığı bu dönemde konu çok öksüz kalmış. saygılar...
  • Şu Ankara Afyon arası ne bitmez yol geliyor insana.
    Tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır?
    Bir de önceki paylaşımlarınıza google Maps bağlantısı ekleyebilirseniz Navigasyon için çok iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    ankara afyon arası; ortalama hız radarları, sivrihisar tırmanış radarı, bayat giriş radarı ve afyon'a girmeden mermercilerin oradaki radara dikkat ederek aracın yakıt-hız performansına göre minimum sürede alınması gereken yoksa dediğiniz gibi sıkan bir yoldur..

ne yapılır..polatlı,sivrihisar vs lavaboya, yakıta vs durmadan köroğlu cumhuriyet tesislerine ileriden u çekerek girilir diyeceğim, sucuk ekmek yenilir diyeceğim amma velakin u çekmeleri için de yol gitmek gerek..

afyon-ankara olursa olur.. sakın ha sivrihisar muhteşem tesislerine falan uğrayıp muhteşem kazığı yemeyin yalandan kaymaklı yumurtalı gözleme için.. balla yumurta, kaymakla yumurta mı olur yavv?

başka da bir şey yok 259 km boyunca...

haaa köroğlu cumhuriyet'te sucuğu 53 liraya indirdik diyolla, sakın almyın.. tavanın yarısı yağ doldu.. tüm damarları tıkar ellaamm.. cumhuriyetin az yağlısını nerde denk getirirsiniz bilemedim..

• Arkadaşlar yıllardır Çorlu-Antalya istikameti için İstanbul Bilecik vs vs istikametini kullanıyorduk, Osmangazi köprüsünü kullanarak Bursa istikametinden yol bir saat daha kısalıyor gibi (google naviye göre). Tecrübe eden varsa önerilerini rica edelim.
  • askala A kullanıcısına yanıt
    Size çıkış saatinize göre Yenikapı Bursa feribotunun öneririm. Belki zaman olarak çok kısalmaz ama; Çorlu - Gebze araası o trafiği çekmezsiniz (Nereden baksanız 2 saat sürer diye düşünüyorum).
    Güzel bir deniz havası alırsınız, Osmangazi Köprüsü ile aynı parayı ödersiniz neredeyse ve aracınız yakıt yakmamış - yol gitmemiş olur. siz de daha az yorulursunuz.

Ben bayramda önce ankara - istanbul sonra istanbul - izmir yapacağım. siz söylediğim bu yöntemi uygulayacağım. saygılar...

bu arada Ankara - Afyon mesajını yeni gördüm. Yukarıda bir arkadaş Muhteşem Tesisleri'ni beğenmemiş. Belki kendi şanssızlığı kötü denk gelmiş. Ancak ballı gözleme, meraklısına farklı bir lezzet. ama yumurtalısının kötü olduğu konusuna katılıyorum. uyarırsanız yumurtalı yerine peynirli yaparlar. eskiden çok pis bir tesisti, şimdi bir nebze toparlamışlar ama hala süper temiz değil...
    Polatlı çıkışında yeşillikler içinde bir opet vardı. armut koltukları vs vardı market kendi kek börek de yapıp satıyordu. orayı deneyebilirsiniz. polatlı çorbacısında çok güzel çorbalar var deneyebilirsiniz. köroğlu belinde manzaraya nazır et ve kahvaltı veren yerler var deneyebilirsiniz. aklıma gelenler bunlar.. gidişinizi kaçırdık ama belki dönüşünüze faydası olur.. saygılar..

• Ağustos ayında izne ayrılıyorum. Şimdiden yol, yemek planım hazır. İstanbul'dan hareket edeceğim ve ilk durak Bolu Dağı'nı tırmanmayı bitirip tam düze yaklaştığımızda solda Köroğlu Tesisleri var. Orada köfte ziyafeti çekilecek. Oksijen depolanacak. Oradan hareket edince E-5'ten devam edilecek. Taaa Gerede'ye kadar. Gerede'den otobana girilecek. 15 veya 20 km kadar sonra Dorukkaya'ya geliniyor. Orada yarım saatlik bir çay molası verilecek. Tesisin arka tarafında o doğa harikası yerde keyifle çay yudumlanacak.

3. durak Kulu Makas Baran tesislerinin hemen ötesindeki benzinlikte mola verilecek. Orada kamelyalar var. Genelde hep boş olur. O kamelyalardan birinde de güzel bir şeyler yapmayı düşünüyoruz.

Artık Konya'ya 150 km var. Bir daha durmadan Konya'ya kadar gitmeyi planlıyoruz.

Allah izin verirse.
    umarım bi günde batıya güneye gidersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

umarım bi günde batıya güneye gidersin
    Gitmiyorlar. Ben gezmeyi, yeni yolları severim ama yanımdakiler gitmiyor. Mesela hep şu şekilde bir plan yapmışımdır. İstanbul-Bilecik-Kütahya-Afyon-Isparta-Antalya-Konya.

Ama gereksiz buluyorlar.
    antalyada deniz kenarında kamp yapıcaksın, on numara ücretsiz güzel yerler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

antalyada deniz kenarında kamp yapıcaksın, on numara ücretsiz güzel yerler var.
    Kısmet. Alanya'ya çok gittim ama Antalya'ya hiç gitmedim. İnşallah bir gün o da nasip olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Size çıkış saatinize göre Yenikapı Bursa feribotunun öneririm. Belki zaman olarak çok kısalmaz ama; Çorlu - Gebze araası o trafiği çekmezsiniz (Nereden baksanız 2 saat sürer diye düşünüyorum).
    Güzel bir deniz havası alırsınız, Osmangazi Köprüsü ile aynı parayı ödersiniz neredeyse ve aracınız yakıt yakmamış - yol gitmemiş olur. siz de daha az yorulursunuz.

Ben bayramda önce ankara - istanbul sonra istanbul - izmir yapacağım. siz söylediğim bu yöntemi uygulayacağım. saygılar...

bu arada Ankara - Afyon mesajını yeni gördüm. Yukarıda bir arkadaş Muhteşem Tesisleri'ni beğenmemiş. Belki kendi şanssızlığı kötü denk gelmiş. Ancak ballı gözleme, meraklısına farklı bir lezzet. ama yumurtalısının kötü olduğu konusuna katılıyorum. uyarırsanız yumurtalı yerine peynirli yaparlar. eskiden çok pis bir tesisti, şimdi bir nebze toparlamışlar ama hala süper temiz değil...
    Polatlı çıkışında yeşillikler içinde bir opet vardı. armut koltukları vs vardı market kendi kek börek de yapıp satıyordu. orayı deneyebilirsiniz. polatlı çorbacısında çok güzel çorbalar var deneyebilirsiniz. köroğlu belinde manzaraya nazır et ve kahvaltı veren yerler var deneyebilirsiniz. aklıma gelenler bunlar.. gidişinizi kaçırdık ama belki dönüşünüze faydası olur.. saygılar..
    Hocam öncelikle cevap için teşekkürler. İdo'nun sayfasına baktım biraz muhtemelen değişiklik ve trafik çilesi için tercih edeceğiz. Yalnız hiç kullanmadığım bir hat olduğundan bişey danışmak istiyorum. Aracım Opel Mokka, normal araç sınıfında mı bilet alıyoruz? Tekrardan teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.