Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kamyoncuların durduğu yerde durun derler de ben en son yolcu otobüslerinin mola verdiği yerde durmuştum. Ama yemek yemek istemedim, ambalajlı bisküvi çikolata gibi şeyler alıp yedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    otobüsçülerin durduğu yerler berbat,daha doğrusu otoyol üzeri tesislerin hiçbirinde durulmaz .sadece köfteci yusufta pişman olmadım.otoyoldan çıkıpta ilçe merkezlerine sürünce çok güzel küçük restoranlar oluyor hiç pişman olmadım şimdiye kadar.eğer mümkün olmuyorsa wc ihtiyacı dışında uğramam ,marketten nevaleyi fuller çıkarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Köftesi Yusuf'un adı çıkmış. Tamam. Kalitesine zerre kadar lafım yok. Ama pahalı olduğunu düşünüyorum. Zaten haftanın hangi günü, günün hangi saati giderseniz gidin. Sıra bekliyorsunuz. Bozüyük'teki köfteci Yusuf'tan bahsediyorum. Yolumun üzerinde sadece o var çünkü.

Aynı yol üzerinde Cingıllı var. Bilecik Bozüyük yolunda. Bozüyük'e gelmeden. Çok güzel. Çok temiz ve çoook hesaplı diyebilirim.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    evet onu navigasyona kaydettim.yazın antalyaya gidicem kısmet olursa.giderken cıngıllı, dönerken yusufta mola vericem.

• 1 Mayısı da araya sıkıştırarak, Ankara - İzmir - Ankara yaptım.

Gidişte Afyon'da Afium'da durdum. Mado da kahvaltı ettik. Omlet menemen iki çay bolca ekmek toplamda 30 tl bence gayet makul. Muhtemelen İkbal Lokantasına girsek çok daha fazla ödeyecektik. Zincir restoran olduğu için yol kenarında şişiremiyorlar. Orada başka alternatifler de var yemek için. Biz sabah saati gittiğimiz için kahvaltılık uygun oldu (saat 9 gibi)

Dönüşte ise akşam 8 de çıkıp sabaha karşı 4'te Ankara'da oldum. (1 mayıs salı sabaha karşı) Ve şok oldum. İkbal dahil Afyon da ve yol kenarlarında bir yığın tesis kapalıydı. Normalde bu tesislerin 24 saat açık olması gerekmiyor mu? Afyonun Ankara istikameti çıkışında büyük bir opet var aklınızda bulunsun. İçerisinde kek poğaça vb de satıyorlar. Hem wc - yakıt ihtiyacınızı giderip hem bu Opet marketinden alışveriş yapabilirsiniz.

Gece yolculuklarını seviyorum. Sessiz sakin oluyor. Kalabalık olmuyor. Ama bir kötülüğü gündüz yolculuğu gibi duramıyorsunuz her yerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

istanbul-sivas rotasında ,ankara yozgat istikameti haricinde gezerek tozarak hangi rota tavsiye edilir nerelerde durulur

amasya üzerinden otobüsle gittim bişey anlamadım hep kötü yerlerde durdu,otomobille denesemmi amasya çorum tokat üzerinden giderken nereleri gezebiliriz.
    Hocam eğer tarih seviyorsanız Amasya, Çorum, Tokat üzerinde tarihi yerleri gezebilirsiniz. Amasya' da Yeşilırmak kıyısında güzel bir kahvaltı yapabilir, Amasya Kalesi' ni ve Amasya Etnografya Müzesi' ni gezebilir, Ferhat ile Şirin Açık Hava Müzesi' nde Ferhat' ın kazdığı su yolunu görebilirsiniz. Tokat' ta Ballıca Mağaraları' nı ve Arastalı Bedesten Müzesi gezilebilir, Tokat Kebabı yiyebilirsiniz. Çorum' da merkez müzesini kesinlikle gezin rotanıza ters olacak ancak Alacahöyük ve Boğazkale' ye de uğramadan geçmeyin. Bende Çorum' da olursam uğrayınca bir kahve içelim

• kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    hersene geçerim afyon ışıkların oradaki tesislerde mola vermek kısmet olmadı,hep gece geçiyorum kapalı oluyordu

• Hort!

Yalova - İzmit arasında Gölcük'ü geçince veya gelmeden, İzmit istikametine göre sağda "Asrın Kardeşler" mutlaka uğrayın. Adını hatırlamıyordum ama geçen bir tesadüf sonucu öğrendim. Hem kavurma tarzı tencere yemekleri çok güzel, hem de çok güzel pide ızgara çeşitleri mevcut. Pişman olmazsınız.

Yarın kısmetse bir araç alım işi olacak, İstanbul'a öğleden sonra uçakla gidip, aracı alıp geri gelme niyetindeyim. İftara muhtemelen yolda yakalanacağım, İstanbul - Ankara arası iftar için nere uygun olabilir acaba?
  • Trabzon tarafına yolu düşenler için Akçaabat'ta Cemil Ustayı önerebilirim köftesi çok güzel yalnız Köfteci Yusuf gibi hesaplı beklemeyin biraz daha farklı.Köfte,piyazlı salata ve fındıklı baklavası çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Hort!

Yalova - İzmit arasında Gölcük'ü geçince veya gelmeden, İzmit istikametine göre sağda "Asrın Kardeşler" mutlaka uğrayın. Adını hatırlamıyordum ama geçen bir tesadüf sonucu öğrendim. Hem kavurma tarzı tencere yemekleri çok güzel, hem de çok güzel pide ızgara çeşitleri mevcut. Pişman olmazsınız.

Yarın kısmetse bir araç alım işi olacak, İstanbul'a öğleden sonra uçakla gidip, aracı alıp geri gelme niyetindeyim. İftara muhtemelen yolda yakalanacağım, İstanbul - Ankara arası iftar için nere uygun olabilir acaba?
    İftar için en iyi yer bence Boludağı Cafer Usta olabilir. Eskiden İsmail'in Yeri olan yeri Cafer Usta diye biri aldı. Çok nezih bir yer.

Tavsiye edebilirim. Veya Köroğlu tesisleri de olabilir. Murat'ın Yeri de iyidir.

Bunların hepsi Bolu Dağı'nda.

• Kayseri-Kahramanmaraş yolunda Tekir meşhurdur zaten. Pek çok alternatif var.
    Kendi deneyimim Döngel köyü girişine 1.5 mesafedeki Narlıseki Et Lokantası.
    Vaktiniz varsa, yemek öncesi yakındaki Döngel Mağaralarını, şelale ve mesire alanını gezebilirsiniz...

https://www.facebook.com/Narl%C4%B1seki-Et-Lokantas%C4%B1-261019203992343/
    https://www.google.com.tr/maps/place/Narl%C4%B1seki+Et+Lokantas%C4%B1+(+Turgut+Demir+)/@37.8486153,36.6317345,15z/data=!4m16!1m10!4m9!1m3!2m2!1d36.6357468!2d37.8538687!1m3!2m2!1d36.6407165!2d37.8425772!3e0!3m4!1s0x0:0xe2facc7f979da402!8m2!3d37.8406228!4d36.6420972

• Bir Hatırlatma Daha,

Ankara'dan Devrek - Zonguldak İstikametine giderken, Otoyol'dan çıkın Mengen'i geçin, "Mengen Çiftlik Et Mangal". Harika bir kahvaltısı var. Ortam da çok güzel, yeşillikler içinde kışın ise karlar içerisinde oluyor. Fiyatları da eh işte denebilir. Özellikle İstanbuldan Karadeniz'ê gidenler de bu yolu önemli oranda kullanıyorlar. Google Maps'te yeri de şu şekilde,

https://www.google.com/maps/place/Mengen+Ciftlik+Et+Mangal/@40.9565851,32.0904255,15.5z/data=!4m5!3m4!1s0x409cd0befeb6c6f3:0x2d468693fddf27a!8m2!3d40.9577743!4d32.0854935

Saygılar...

• Balıkesir'den Susurluk'a doğru ilerlerken Festiva outlete gelmeden Demirkapı köyü var, yol kenarında tabelası zar zor okunan Can Adana küçük salaş bir yerdir ama kebapları çok güzeldir.
  • Gelecek hafta yapacağım Gaziantep-Kütahya arası yolculukta nerelerde mola verilir. Önerileriniz nelerdir.
  • cogg C kullanıcısına yanıt
    Hangi güzergahı kullanacaksınız. bu güzergaha göre bilindik akılda kalan noktalar tavsiye edilebilir.
  • fakirlikmi arttı millet yolculuğamı çıkmıyor,eskiden olsa coşardı buralar

• kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Pozantı-Konya-Afyon-Kütahya güzergahını kullanmayı düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konya İstanbul Güzergahını çok sık kullanan bir abimiz vardı forumda. o kısım onun uzmanlık alanı. Pozantı da Tekirdeki Et Mangalcılar ya da Akköprü Palanın yeri idi sanırım oralar güzeldir.
  • merhaba,

bayramda izmir - hatay yapmayı düşünüyorum, arifeden bir gün önce yola çıkacağım kalabalık olmasın diye.

turgutlu - uşak - afyon - konya - ereğli - pozantı - adana - hatay olarak rota belirledim. ailecek gideceğiz, acelemiz de yok birkaç defa durup hem şöför değiştirmek hem de dinlenmek istiyoruz.

nerelerde durmamızı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar

cuma gecesi Bursadan Alanya ya tatil yolculuğuna çıkacağım.

güzergah inegöl bilecik bozüyük afyon ısparta antalya alanya şeklinde olacak.

varmı önerisi olan.. yol üstü lezzet durakları falan.

afyonda meşhur sucuk dönerci varmış. gamze döner diye . dönüşte oraya uğrayalım diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.