Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sırf başka alternatif yok diye birkaç yıldır tatil dönüşü memleketime giderken Bolvadin’de aynı yerde durup sucuk ekmek yiyoruz..Normalde aradığım birşey değil ve hiçbir özelliği yok fakat o yolun yorgunluğu ve açlıkla ve de hızlı servisten dolayı tercih ediyoruz..Yoksa salam sosis ve sucuk sofraya girmemesi gereken gıda benzeri ürünlerdir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bir kaç gün önce öğrendiğim bir bilgiyi paylaşacağım. Bolu dağını çıkıp Abant kavşağını yaklaşık 1 km geçince sola işaret eden bir tabela var. Hayrettin Tokadi Hz. yazıyor tabelada. O tabeladan dönünce otobanın altından geçip yaklaşık 1 buçuk km uzaktaki Hayrettin Tokadi Hazretlerinin orman içindeki türbesine ulaşıyorsunuz. Burada bir aşevi varmış. Gelip geçen yolcular yemek yesinler diye yapılmış. Çok güzel sıcak ev yemekleri veriyorlar. Yemek ücretsiz. Dışarda bir bağış kutusu var. Gönlünüzden ne koparsa 3, 5 bırakıyorsunuz. Oradaki türbenin ihtiyaçları için kullanılıyor. Hatta hiç vermeyebilirsiniz de. Tamamen size kalmış.

O türbeye her geçişimde uğrardım ama aşevinden hiç haberim olmamıştı. Bu yaz bir deneyeceğim inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 20 Nisan 2018; 9:40:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Gece seyahat edeceğim için şehir merkezlerine girmeyi çok tercih etmiyorum. Yoksa ben de aynı sizin gibiyim. Hatta ek olarak sizin güzergahınızda eğer Kocaeli girişinde bir ihtiyacım yoksa TEM 76 tesislerinde durup Cotton'dan çay alırım.

Güzergahıma gelirsek; tam emin değilim ama Akhisar'da Ramiz tüm tesislerini İstanbul yönüne yapmış. Yasa'dan sonra Akhisar için bir tavsiyeye açığım. Haricinde Aydın otobanında Burger King üst geçidi olan bir tesis var adını bilemiyorum. Yıllar yılı benim için öyle adı. Orada durarak son molamı da veririm. Tahminim bu molamda zaten hava aydınlanmış oluyor. Tam uyku açma molası oluyor yani.

Alıntıları Göster
    Hocam. Köfteci Ramiz Akhisarda İzmir yönünde giderken direk karşınıza çıkar. Terste kalmaz. Ancak geçeceğiniz saatte açık olur mu bilemiyorum. Durup çay - kahve ya da değişik şeyler almak için YASA tesislerinin biraz ilerisinde Ulusoy Outlet de iyi. Ben oradan starbucks ta naneli çayımı alıp standdan da çikolata şekerleme alıp yola öyle devam ediyorum.

Ben de bu haftasonu Ankara - İzmir - Ankara yapacağım. Bu sefer Afyonun içine gireyim diyorum. Döner - Tatlı ve Lokum üçlemesi Afyon içerisinde daha iyi olur diyorlar. Tavsiyelere açığım ;)

• Yediğim sadece snickers, bulmazsam yer fıstıklı herhangi bir çikolata + 2 tane burn. Bunları yiyip içtikten sonra en kötü 10 saat araç kullanırım, üstüne çıktığım da oldu.

Başkaca yemek yemem, zira dışârda tuvalete gitmek benim için zulüm, hijyen sebebiyle.

Not : burn çok işetiyor.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Ben yıllarca o türbenin karşısında oturdum (Bolu Tüneli Şantiyesinin Mühendis Lojmanları). defalarca Cuma'ya gitmişimdir. Orası hareketli bir yerdir bilenler hep orada dururlar özellikle Cumaları çok kalabalık olur. Orası ayrıca ufak bir mesire alanıdır bazı vakitlerde mangal yakanları ya da örtü serip piknik yapanları görebilirsiniz.
  • kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Geçen sene (11.08.2017) Cuma günü Konya'ya giderken tam cuma namazı saatinde orada olma fırsatım oldu. Cuma namazını kıldık. Orada Lokma tatlısı satanlar vardı. bir kutu lokma tatlısı aldım. Çok güzeldi. Yola çıkmadan önce evde yaptırdığım kuru köfte, kızarmış patates, ayran ve meyvalıyı burada yemiştik. Ağaçlı yolun çıkışında, solda mesire yerleri vardı. Çok güzeldi. Biraz yukarıda da gölet var.

Cuma saati olunca araba yeri bulmak bile çok zor oldu. Türbeye çıkan toprak yolun kenarına bırakmıştım.
  • Ankara'dan Eskişehir yönünde Polatli merkez ışıklı kavşakta shellin içinde bir yer var. Kahvaltisi güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Pazar günü Konya'dan İstanbul'a geldim. İçimde hep bir ukte vardı. Afyon'da sucuk ekmek yeme uktesi. Hiç denememiştim. Galiba büyük bir beklenti içine girdim. Yedim. Normal sucuk ekmekten bir farkı yok ki. Afyon'da sucuk ekmek yemeyi farklı yapan nedir. Hiç anlamadım. Sandviç ekmeği arasına konmuş dilimlenmiş sucuklar. Yanında ketçap ve mayonez.

Aynı şeyi her yerde yapabilirsiniz.
    Sucuk ekmek aynı da kaymaklı lokumu efsane ya

Geçen yaz Malatya'dan dönerken 2 kutu almıştım taze taze

• Aksaray ağaçlı yazan yok mu yav? Çok güzel ve temiz bir tesis.

• kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Lokum altınay şekerleme
    Tatlı aftat
    Sucuk mazlumoğlu
    Döner gamze döner

İyi yolculuklar dilerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 22 Nisan’da İstanbul'dan Eskişehir’e gittim ailemle,D100 karayolu üzerinde İzmit/Sakarya sınırını geçer geçmez sağda Nevzat’ın Yeri var..Kahvaltısı tatminkâr ve fiyat makul..2 kişilik kahvaltı aldık 2 de çocuk vardı ve akşama kadar acıkmadık yediklerimizden..Herşey kararındaydı israf yoktu abartılı ikram yoktu..Sahanda yumurta mıhlama sucuk ayrı ayrı geldi ve serpme kahvaltı yanında demlik çay kaminetoda kaynar vaziyette Sapanca gölü manzaralı yeşillikler içinde 70₺ hesap ödedim..Özellikle köftesi öneriliyor,işletmeci dedi ki; asıl köftemizi deneyin..Tavsiye ederim..Eşme’yi geçince 4. km.de

• Eskişehir Odunpazarı’nda Fahrettin Ustaya gidip Balaban kebap yiyelim dedik ama kapalıydı..Hemen 50-100 mt yakınında Konya Etli Ekmek salonu vardı uğradık,caddeden içerde kalıyor ama bıçak arası yedik harikaydı..Konya’da yediğimle fark yok desem abartmamış olurum..Burayıda tavsiye ederim..Asarcıklı cd ünaldı sk, çocuk parkının karşısında..Fiyatlar çok makul

• Bir önceki sayfada orası hakkında mesaj paylaşmıştım. Hatta resim de koymuştum. Araç kamerası resmi. O yüzden çok kaliteli değil.

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Evet atlamışım teşekkürler hatırlatma için..

• Yanlış anlamayın. Daha önce mesaj vardı. Paylaşmanıza gerek yoktu şeklinde bir mesaj değildi benim yazdığım. Mesajınızı bir fotoğrafla desteklemek istedim.

Merak edenler için tekrar edeyim bu arada. Burası İzmit-Sakarya arasında E-5 üzerinde. Sakarya İl Sınırı tabelasını 500-600 metre geçtikten sonra sağda. Sapanca gölünün kenarında sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Ankara'dan Eskişehir yönünde Polatli merkez ışıklı kavşakta shellin içinde bir yer var. Kahvaltisi güzel.
    Polatlı Çorbacısı... Çorbaları ve yanında getirdikleri mezeler de çok güzeldir (ballı yoğurt,zeytinyağlı sarma vb).

Aksaray'da Ağaçlı tesisleri çok fazla endüstriyel olmuş. Biz geçen Adana'ya giderken bir tost yiyelim dedik. Pek beğenmedik. Ama içerisinde Mado, McDonalds vs var tercih edilebilir. Ama yine de Ankara'dan Güney istikamete ilerliyorsanız en düzgün mekan Ağaçlı.

Konu biraz canlanmış güzel olmuş. Herkesin ellerine emeğine sağlık. Saygılar
  • D. Targaryen kullanıcısına yanıt
    Çok gittim de çok pahalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bolu tüneli tadilatta olduğu için istanbul_ankara yönü kapalı.haberiniz olsun

O işe dikkat edin arkadaşlar. Geçen sene de tünelin teki kapalıydı saatlerce kaynaşlıda beklemek zorunda kaldık. Bayramda nasıl olur düşünemiyorum bile. O güzergahı kullanacaklara tavsiyem (biraz garip olacak ama) Adapazarı - Bilecik - Eskişehir - Ankara şeklinde kullanmaları.. yoksa yarım gününüz gidebilir trafikte

adapazarı_göynük_nallıhan_ayaş_ ankara nasıl

Alıntıları Göster
    ankaraya hep aynı yoldan gidiyoruz bir kez de farklı yoldan gidelim diyenler için tavsiye ederim, ist-geyve-taraklı-göynük-nallıhan-beypazarı-ayaş-ankara istikametini kullanabilirsiniz
    geyve ile taraklı arasında soğuksu köyünde yol üzerinde "tarzan alinin yeri" tam yolun ortasıdır mola için idealdir, tamamen ormanın içinde güzel bir mekan
    yine göynükten geçerken akşemsettin türbesi ziyaret edilebilir, zaten göynüğe girmeden bütün göynük tepeden izlenebilir fotoğraf çekilebilir

ist-ankara arası farklı rota denemek isteyenler öncelikle yukarıda yazdığım rotayı sonra:
    -ist-akyazı-nallıhan-beypazarı-ankara (akyazıda yada paralı yoldan çıkmadan önce mola verilebilir)
    -ist-eskişehir-nallıhan-beypazarı-ankara (alifuatpaşada yada köfteci yusufta mola verilebilir) rotalarını deneyebilir

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

Ek olarak şunu da paylaşıyım. İstanbul-Akyazı-Nallıhan- Beypazarı şeklinde Ankara'ya gitmeye karar verdiniz diyelim. Akyazı-Nallıhan yoluna girdikten sonra yolun biraz virajlı olduğunu gördünüz. Gitmekten vazgeçerseniz taaaa Akyazı'ya geri gelmeyin. Nallıhan'a varmadan, Mudurnu'ya yaklaşınca solu gösteren bir tabela var. Mudurnu, Abant, Bolu tabelası. Oradan 25 km yol giderek Abant kavşağına çıkabilirsiniz. Oradan da Ankara'ya devam.

Fotoğraf 3 sene önce bu yoldan seyahat ederken Araç kameram tarafından çekilen videodan alınmıştır. Aslında video görüntüsü. Dondurup fotoğrafını çektim. O yüzden net değildir.

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

• istanbul-sivas rotasında ,ankara yozgat istikameti haricinde gezerek tozarak hangi rota tavsiye edilir nerelerde durulur

amasya üzerinden otobüsle gittim bişey anlamadım hep kötü yerlerde durdu,otomobille denesemmi amasya çorum tokat üzerinden giderken nereleri gezebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.