Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen bende evden gece 2 de çıkar çocukların uyanma saati gideceği yere varmış yada yaklaşmış oluyordum.ama en azından çay molası verirdim ufak bi çay ocağı önünde durur çayımı içer yorgunluk atardım.

şimdi çocuklar büyüdü yolculuk daha rahat,hatta yolu uzatarak dolaşarak keyfini çıkararak gidiyorum.

en çokta kaçta çıktın kaç saat sürdü diye soranlara kızıyorum,benim acelem yok kime ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesislerde genellikle bir şey yemiyorum hem fiyatlar gereksiz yüksek hemde lezzet yok. Yol üzerindeki ilçe ve şehir merkezlerine girmeyi tercih ediyorum. Sık sık Çorum Antalya yapıyorum Afyon merkez de hiçbir şey yemem. Sadece Sandıklı da ilçe girişinde dönel kavşakta OBA PİDE salonu var her gidişimde orda yerim. Fiyatları da oldukça uygun 3 kıymalı pide, 2 büyük cam şişe ayran, 1 kola. Sipariş gelene kadar masaya salata, tereyağı, süzme yoğurt ve sıcak boş pide geliyor. Ödediğim hesap 37₺ çaylar dahil. Çok sıcak insanlar yolunuz düşerse uğrayabilirsiniz.

• Sapancadaki SASA tesisleri de Berceste olmuş. Berceste tüm mekanları satın almaya başladı oradaki :)

Bolu dağında İsmail'in yerini Cafer Usta satın almış gayet güzel. fiyatlar uçuk değil.. bilginize... hem kahvaltısı hem ızgarası güzel.
  • Konu HORT ! arkadaşlar seyahat etmeyi komple bıraktınız mı naptınız :D herkes mi uçağa biniyor artık.
  • Bu hafta sonu İstanbul-Akyazı-İstanbul yapacağım. Gelecek hafta sonu yine İstanbul-Akyazı-İstanbul yapacağım. Büyük ihtimalle 3. haftada da aynı güzergahı gidip geleceğim. Geçen hafta sonu aynı güzergahı yine gittim, geldim.

Önceki gidişimde otobanda İzmit'in üzerindeki Korutepe tünellerine varmadan Sağdaki PAUSE isimli tesiste kahvaltı için durduk. Çok temiz, çok güzel bir yer. Açık büfe kahvaltı yaptık. 3 kişilik 89,50 TL. Öyle bir yerde fiyat normal geldi aslında. Tavsiye ederim.

Fakat ben bundan sonra orada durmam. Başka bir yer keşfettim. E-5 yolu üzerinde, Kocaeli-Sakarya arasında, Sakarya İl Sınırı tabelasını 1 km kadar geçince sağda NEVZATIN YERİ diye bir yer var. Çok nezih bir ortam. Kahvaltı var. Normal yemek var. Alt tarafında da Sapanca gölü var. Orayı deneyeceğim. Araç kameramdan foto görüntüsünü aşağıya koydum.

İlk resim Sakarya il sınırı tabelası.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? Süreye dikkat: 13:47:52

İkinci resim tesisin olduğu yer. Süre 13:48:26.

Yani 90 km hızla gittiğiniz zaman tabeladan 34 saniye sonra tesise ulaşıyorsunuz. Daha ne kadar tarif edilir. Bilmiyorum.

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?
    Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 19 Şubat 2018; 17:4:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdsavas

Susurluk yörsana her geçişimde mutlaka uğruyorum. Çiğ böreğini (çok fazla yağlı olsa da) ve antep fıstıklı höşmerimini gayet başarılı buluyorum.

Önceleri bende beğenirdim ama eski tadı yok.Geçen son bahardan sonra tövbe ettim daha da yörsana girmem
  • Yılda 2-3 defa Erzincan-Denizli Erzincan-Konya Ereğli yapıyorum genelde acıkma süremiz ve orta nokta olarak Kayseriye denk geliyor.Çevre yolu çıkışı dönel kavşakta pastırmacılar parkı var onun içinde kayseri sofrası diye bir yer orada yedim şimdiye kadar. Fena değil hem parkın içerisinde hediyelik alabileceğiniz 3 markaya ait sucuk ve pastırma dükkanı var. Sucuk ekmek 7.5tl idi. Konuyu taradım bu bölgede hiç önerisi olan yok öneri yaparsanız daha güzel yerler deneyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhtesemmatrix

quote:

Orijinalden alıntı: erdsavas

Susurluk yörsana her geçişimde mutlaka uğruyorum. Çiğ böreğini (çok fazla yağlı olsa da) ve antep fıstıklı höşmerimini gayet başarılı buluyorum.

Önceleri bende beğenirdim ama eski tadı yok.Geçen son bahardan sonra tövbe ettim daha da yörsana girmem

O yörede durulacaksa YASA da durulmalı diye düşünüyorum. Eskiden daha butik sevimli bir yerdi gerçi. şimdi epey büyük bir tesis haline gelmiş. dışarıda ve içeride epey masa var. o bakımdan avantajlı olmuş. ama tost aynı tost köfte aynı köfte. diğer ürünler de aynıdır diye düşünüyorum.

• Ankara Ilgaz arası nerede yemek yemeyi tavsiye edersiniz?

• Ankara Ilgaz arasında Çankırı girişinde bir Petrol Ofisi var. tesisin ismini hatırlayamıyorum ancak çok güzel kahvaltısı var ve kebapları da güzel idi. tavsiye ederim.
  • kırıkkaleden yozgat yönüne giderken metro tesisleri var,sakın durmayın beş para etmez biyer genelde belediye otobüsleri duruyor.tuvaletleride ücretl olmasına rağmen çok pis ve dökülüyor

• Haftaya da bana yol göründü nihayet. Uzun yollara gitmeyi özledim bu İstanbul'un keşmekeş trafiğinden. Bodrum'a gideceğim. Bana tam olarak 671 kilometre olarak görünüyor. Gece 2 gibi çıkarım evden. Öncelikle Kartal'dan otobana girip Mehmetçik tesislerinde durup, Starbucks'tan kahvemi alır Osmangazi'ye girerim. Ardından Yasa'da mola veririm. Meşhur tost + ayran yapıp yüzyılın icadı termosuma sade kahvemi yapıp, bir aksilik olmazsa, hiç durmadan devam ederim diye düşünüyorum.
  • Artık hiç bir yerde durup yemek yemiyorum. Yol üstü tesislerde menüde hep kazık var. Yolculuk 3-4 saati geçmiyorsa temiz tuvaleti olan bir benzinlikte durup bisküvi vs. alıp geçiştiriyorum. Yol 6-7 saat falansa o zaman yol üzerindeki 5-10 bin nüfuslu ilçelerden birinde ana yoldan ara caddelerden birine dalıyorum rastgele yol üstü bir piknik ya da pideci bulup ana yolda 20 liraya yiyeceğiniz şeyi 10 liraya yiyorum.
  • Yola çıkmadan önce evde Kızarmış patates ve kızarmış köfte yaptırıyorum. Yol üzerinde bir fırından ekmek alıyoruz. Meşrubat, ayran filan alıyoruz. Piknik için uygun yerler oluyor. Oralarda durup yiyoruz. Mesela Kulu Makas Baran Tesislerine komşu bir benzinlik var. O benzinlikte halka açık kamelyalar var. Oraya oturup yiyoruz. Çay içiyoruz.

Çok keyifli oluyor.
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Losgalacticos

Mola vere vere gitmenin keyfi çok başka oluyor. 730 km'lik İstanbul-Konya yolunda 5-6 kere duruyorum. Kimi yerde çay içiyorum. Kimi yerde su içiyorum. Sakız almak için bile duruyorum. Durmak için bahane arıyorum.

Çamlıca gişelerden otobana girmişsem Mirkelam'da dururum. Veya Mehmetçik Vakfında dururum. Bişeyler alırım. Ordan hareket ederim. İzmit Pause'de dururum. Vya Sapanca Shell'de dururum. Ordan hareket ederim. Kaynaşlı'da bir fırından ekmek alırım.

Yani dururum da dururum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Losgalacticos

Mola vere vere gitmenin keyfi çok başka oluyor. 730 km'lik İstanbul-Konya yolunda 5-6 kere duruyorum. Kimi yerde çay içiyorum. Kimi yerde su içiyorum. Sakız almak için bile duruyorum. Durmak için bahane arıyorum.

Çamlıca gişelerden otobana girmişsem Mirkelam'da dururum. Veya Mehmetçik Vakfında dururum. Bişeyler alırım. Ordan hareket ederim. İzmit Pause'de dururum. Vya Sapanca Shell'de dururum. Ordan hareket ederim. Kaynaşlı'da bir fırından ekmek alırım.

Yani dururum da dururum.
    Gece seyahat edeceğim için şehir merkezlerine girmeyi çok tercih etmiyorum. Yoksa ben de aynı sizin gibiyim. Hatta ek olarak sizin güzergahınızda eğer Kocaeli girişinde bir ihtiyacım yoksa TEM 76 tesislerinde durup Cotton'dan çay alırım.

Güzergahıma gelirsek; tam emin değilim ama Akhisar'da Ramiz tüm tesislerini İstanbul yönüne yapmış. Yasa'dan sonra Akhisar için bir tavsiyeye açığım. Haricinde Aydın otobanında Burger King üst geçidi olan bir tesis var adını bilemiyorum. Yıllar yılı benim için öyle adı. Orada durarak son molamı da veririm. Tahminim bu molamda zaten hava aydınlanmış oluyor. Tam uyku açma molası oluyor yani.

• Geçen yaz Isparta üzerinden Antalyaya geçmiştik 3 arkadaş.Sırayla kullandık.Araç kiralık Yeni megane dizeldi.Öyle plan yapmadık şurda dururuz diye.Ama Bolu mengen-Ankara otogar ( 3.arkadşı aldık )Afyon-Isparta merkez-Antalya . Ara ara da benzinliklerde durup devam ettik.
  • istanbul edirne otoyolunda silivride karbey var çay içmek için mola veriyoruz güzel biyer.oradan önce metro tesisleri var berbat biyer, çay çok pahalı ve hoşaf gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar günü Konya'dan İstanbul'a geldim. İçimde hep bir ukte vardı. Afyon'da sucuk ekmek yeme uktesi. Hiç denememiştim. Galiba büyük bir beklenti içine girdim. Yedim. Normal sucuk ekmekten bir farkı yok ki. Afyon'da sucuk ekmek yemeyi farklı yapan nedir. Hiç anlamadım. Sandviç ekmeği arasına konmuş dilimlenmiş sucuklar. Yanında ketçap ve mayonez.

Aynı şeyi her yerde yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.