Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
798
Cevap
53
Favori
57.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    orasi cennet vadisi iste :D
    yillardir orada yapiyoruz..guzelde mekan..
    ama baska var mi diye sordum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

orasi cennet vadisi iste :D
    yillardir orada yapiyoruz..guzelde mekan..
    ama baska var mi diye sordum..
    Biz yaklaşık 15 senedir antalyaya gidiyoruz. Daha iyisini bulamadık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mekanları kml formatında kaydedebilsek keşke bunun içinde koordinat vermek lazım.
    Şurada google Earth ile kml oluşturma anlatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 29 Nisan 2019; 11:33:1 >
  • İstanbul dan - Antalya ya Bilecik civarındaki yörük çadırı gerçekten de çok iyi. Başka bir yer aramaya gerek yok.
    Antalya dan - İstanbul'a ise Kütahya'ya girişte bu viyadükten sağa dönünce hemen sağda tek katlı bir mekan var adı aklıma gelmiyor. Dışarıdan görüntüsü de gayet hoş hemen fark edersiniz. Orasının kahvaltısı da 10 numara geçen sene dönüşte keşfettim.

Edit: Şimdi google dan buldum. Mekanın adı antre gurme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husambaster -- 29 Nisan 2019; 11:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: husambaster

İstanbul dan - Antalya ya Bilecik civarındaki yörük çadırı gerçekten de çok iyi. Başka bir yer aramaya gerek yok.
    Antalya dan - İstanbul'a ise Kütahya'ya girişte bu viyadükten sağa dönünce hemen sağda tek katlı bir mekan var adı aklıma gelmiyor. Dışarıdan görüntüsü de gayet hoş hemen fark edersiniz. Orasının kahvaltısı da 10 numara geçen sene dönüşte keşfettim.

Edit: Şimdi google dan buldum. Mekanın adı antre gurme.
    Bilecik civarındaki şeklinde bahsettiğiniz yerin adı Cennet Vadisi. Bilecik-Bozüyük yolu üzerinde. Giderken sağ tarafta. Köprü ile geçiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 8 Mayıs 2019; 12:45:26 >

• Uzun yol için binden a101 alınan dondurulmuş gıdaları linteki aletle ısıtıp yenir mi,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

20 yıldan fazladır izmir-aksaray arası yolculuk ederim, şu Afyon kadar yolcuyu soyan başka bir şehir görmedim.
    Her yıl Afyona yaklaşınca gerim gerim gerilirim. Çocuklar o bölgede acıkmasın diye Uşaktan falan bişeyler alırım. Ama bizim sıpalar acıkmak için Afyonu beklerler illa ki.
    En son İkbal tesislerinde durdum, mercimek çorbası 12 tl yazıyordu. Şehir içine girdim sağa sola sordum iyi, temiz bir lokanta diye, parasını geçtim yediğimiz dönerden yol boyu içimiz dışımıza çıktı.
    Bir kez de yalnız giderken kamyoncu lokantasında durdum (urfalılar), acısız diye getirilen lahmacun basur yaptı beni.
    Allaşkına aranızda o bölgeyi bilen varsa kazıkçı olmayan, temiz, lezzetli bir aile lokantası tavsiye etsin.
    Sorunuza cevap bulabildiniz mi?

• selimy34 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Artık Afyonu transit geçiyorum. Bulursam bir aile lokantası, pideci vs. yarım saat mola verip kaçıyorum.

• albati kullanıcısına yanıt
    Ben 2,5 sene afyonda çalıştım, çok bir yer bulamadım. Afiumda ikbal pahali, müstakbel hem pahalı hem porsiyon küçük, diğerleri bildiğiniz zincir lokantalar (mcdonalds, baydoner, ramiz vs.).

Şehiriçine girilecekse gamze döner iyidir, pide yediğim yerde vardı fakat adını hatırlamıyorum, yok girilmeyecekse rasgele bir yere girmektense yine zincir lokantalar daha risksiz, ozdilek restaurant kısmı tercih edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

Uzun yol için binden a101 alınan dondurulmuş gıdaları linteki aletle ısıtıp yenir mi,

https://www.amazon.com/HotLogic-Mini-Personal-Portable-Oven/dp/B00EC7XJ28/ref=mp_s_a_1_1?keywords=car+toaster&qid=1557309243&s=gateway&sprefix=car+toast&sr=8-1#aw-udpv3-customer-reviews_feature_div
    Olabilir. Ama ben farklı düşünüyorum. Senede bir veya iki kere memleket yolculuğu yapıyorsanız ailenizi güzel bir tesise götürün. Yemek yedirin. Sık sık, sürekli seyahat ediyorsanız bahsettiğiniz cihaz belki kullanılabilir.

Ben İstanbul'dan yola çıkınca ilk durak İzmit'teki PAUSE tesisleri oluyor. Orada çay içiyoruz. İkinci durak Bolu Dağını bitirip tam düze çıkıldığı yerde, sol tarafta Köroğlu var. Cam kenarında, çok güzel manzara eşliğinde köftenizi yiyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Zirvede olduğu için Kaynaşlı'ya kadar her yer görünüyor. Tesisin arka tarafında kamelyalar da var. İsterseniz orayı da kullanabiliyorsunuz.

Sonraki durduğum yer otobanda Gerede çıkışını geçince 25 km sonra Karayolları tesisleri var. Orada yarım saat mola verip 1 veya 1 buçuk saat önce yediğimiz köftenin üzerine çaylarımızı yudumluyoruz.

Dipnot: Yemekten sonra 1 saat geçmeden çay içmek zararlı olduğu için köftecide ikram edilen çayı içmiyoruz.

Son durduğumuz yer ise Kulu Makas'ta bulunan Baran tesislerinin hemen yanındaki benzinlik oluyor. Orada sıra sıra kamelyalar var. O kamelyalardan birine oturup canımız ne çekiyorsa yeyip içiyoruz.

Ben her zaman seyahati zevkli hale getirmeye çalışırım.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Ben bıktım uzun yolda heryeri denedim ne çay ne kahve yapabiliyorlar, genelde et, şiş , döner vs. tercih ederiz onun dışında pide, gözleme , inanın gözleme tuzsuz lor peynirdwn yapmışlar ne tadı var ne tuzu, un ise köy unu değil sanayii beyaz un vasat üstü, kasten dondurulmuş gıda örnek verdim çünkü tüm uzun yol tesislerinden daha iyi olabilir, denedim ancak o kadar vasat, uzun yolda tek bir tadı güzel çay içemedim, şehiriçi herhangi bir kıraathane daha iyi çay bulunur, çay içemedim çok üzülüyorum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz geçen hafta eşimle Ankara - İzmir yaptık.
    Kahvaltı saatinde Afyonda idik. Afium'da madoya oturduk.
    orada birer omlet, bal kaymak ve iki çay sipariş ettik. Mado zincir restoran olduğu için ekstra geçirme yapamıyor.Fiyatı standart. 40 Tl ödedik. Bence iyi bir rakam.
    Lezzetliydi gayet. Bir standardı var en azından. Kahvaltı için Afyonda aklınızda bulunsun derim.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Biz geçen hafta eşimle Ankara - İzmir yaptık.
    Kahvaltı saatinde Afyonda idik. Afium'da madoya oturduk.
    orada birer omlet, bal kaymak ve iki çay sipariş ettik. Mado zincir restoran olduğu için ekstra geçirme yapamıyor.Fiyatı standart. 40 Tl ödedik. Bence iyi bir rakam.
    Lezzetliydi gayet. Bir standardı var en azından. Kahvaltı için Afyonda aklınızda bulunsun derim.

Saygılar.
    Aklımdan tamamen çıkmış önceki sayfalarda da bir arkadaş bahsetmişti sanırım.
    Yalnız çay 2 adet değil de 4 adet içseydiniz vay halinize. 5 TL bardak çaymı olur arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimy34 -- 10 Mayıs 2019; 9:9:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hareketliperde

doldurun termoslara sıcak suları, alın evden yanınıza yemelik birşeyler. ne uğraşıyorsunuz mekanla falan. büyük şehirlerde bıkmadınız mı anlamadım ki. konunun ilk sayfalarında gayet güzel yerler yazmıştım. muhtemelen bu bayram yeni yerlerde keşfederim.
    arabada 2 çocuk olunca mecburen 1.5 saatte bir durmak gerekiyo
    o yüzden bana da izmir-ankara arası yer önerisi lazım
    İzmir-Ankara arası
    özellikle kula ve afyon civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 10 Mayıs 2019; 16:57:23 >
  • Bir gün iş için Simav tarafına giderken Ankara - İzmir istikametinde, Uşak'ı geçtikten sonra sanayi bölgesi var oranın içinde Emek Kebap diye bir yer var. Orada durarak yemek yemiştik. Fiyatları fena değildi, tadı da güzeldi. bu dediğim 5 6 yıl önce şimdi nasıl olmuştur bilemiyorum ancak büyük, güzel ve ferah bir yerdi. dilerseniz bir deneyin. Ankara - İzmir istikametinde sağınızda kalacak. Uşak ı geçtikten bir on dk sonra sanayi içinde ama yol kenarında mutlaka görürsünüz.
  • her yaz ayni saatte istanbuldan cikarim (aksam 9) sadece ayagim yere bassin diye ara sira dururum kahve vs .. gun agirirken afyona girerim saat hic sasmaz ordan antalyaya devam. Gun agirirken afyonda mola vermek hosuma gider onun disinda durdugun hic biryerde agzima lokma koymam koyulacak biryerde yok zaten

rota muglaysa izmir otobaninda dururum okadar yada muglaya gelmeden kasabamsi bir yer var orada bir yerde kahvalti icin dururum oda sigara alti icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 13 Mayıs 2019; 10:11:17 >
  • Bayram yavaş yavaş geliyor. 9 gün tatil. Hoş bana 3 gün ama hafta sonu ve 3 gün de izin alınca 8 güne tamamlamayı düşünüyorum.

01 Haziran akşamı mümkünse iftardan önce, saat 19:30 gibi yola çıkacağım. Yiyeceğimizi her zamanki gibi yanımıza alacağımızdan iftar nerede denk gelirse orada yapacağız. O günkü trafiğin durumuna göre bu yer Mirkelam olabilir. Mehmetçik Vakfı olabilir. Bu iki yerden birinde dururum. Tesisin bir kenarına kilimimizi serip iftarımızı yapmayı düşünüyoruz. Çayı Pause'de içeceğiz. Veya termos olabilir. Ama yine de Pause de duracağım. O tesise bayılıyorum.

Yine trafiğin durumuna göre sahur nerede olur. Bilemem. Kaynaşlı olabilir. Bolu dağı olabilir. Gerede olabilir. Şimdilik Allah bilir. Kaynaşlı'da da, Gerede'de de çok iyi bildiğim 2 tane köfteci var. E-5 yolu üzerinde.

Hele o gün gelsin inşallah. Plan bu şekilde.

• Ben de bayramda Ankara - İstanbul - İzmir yapacağım.

İstanbul için bu sefer farklı bir rota düşünüyorum. Ankara - Beypazarı - Nallıhan - Taraklı - Geyve - Arifiye - İstanbul şeklinde.. Hızlı tren bu hattı kullanıyor ve doğası çok güzel o yüzden burayı kullanayım istiyorum. Deneyen tavsiye edebilecek var mı ? Durulabilecek yer var mı ?
  • kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben geyveliyim pamukovadan arifiyeye kadar istanbul istikametinde herhangi bir yerde durmanızı tavsiye etmem yol boyunca olan bütün tesisler kamyonculara yönelik ancak üşenmeyip sapancaya girerseniz çok güzel yerler bulabilirsiniz
    Taraklı ve beypazarı tarihi dokusu dolayısıyla güzel ama pek aman aman güzel bir şey gördüğümü hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 17 Mayıs 2019; 11:18:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattokko1907

Ben de bayramda Ankara - İstanbul - İzmir yapacağım.

İstanbul için bu sefer farklı bir rota düşünüyorum. Ankara - Beypazarı - Nallıhan - Taraklı - Geyve - Arifiye - İstanbul şeklinde.. Hızlı tren bu hattı kullanıyor ve doğası çok güzel o yüzden burayı kullanayım istiyorum. Deneyen tavsiye edebilecek var mı ? Durulabilecek yer var mı ?
    Bahsettiğiniz güzergahı 2 kere gittim. İki kere geldim. Tüm yol araç kameramda kayıtlı. Ankara'dan Nallıhan'a kadar sıkıcı bir yolculuk sizi bekliyor. Yol duble. Güzel. Ama sağ ve sol hep taş, kaya. Yolda ilçeler haricinde yemek yiyecek bir tesis, bir benzinci yok. Nallıhan'dan sonra Yol bir gidiş bir geliş olarak değişiyor. Ama her taraf orman ve dere. Serin bir yolculuk oluyor. Tavsiyem: Taraklı tarafına gitmeyin. Düz devam edip Taşkesti-Kuzuluk-Akyazı şeklinde devam edin. Kuzuluk'un içine girin. Çok güzel köfteciler var.

Ayaş-Beypazarı-Nallıhan ilçelerinin içinin haricinde yolda yemek yiyecek bir lokanta yok.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.