< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (32. sayfa)
-
-
Haklısınız, otobanı dinlenme tesisini falan geçtim normal bir yerde bile çay içerken 3 lira 5 liraya çay mı içilir diye sorguluyor insan.
Neyse çok konu dışına çıkmayalım, şehirlerarası yolculuklarda iş için tek gidiyorsam şehir merkezleri dışında yemiyorum birşey, ilk mesajda da belirttiğim gibi ancak mecbur kalınca bir tost veya çorba.
Aile ile gidiyorsak da bir tek çocuk seviyor diye Hendek de Özcanlar'da köfte yiyoruz. Aslında otobandan çıkabilsek güzel yerler var ama uzun yolda bir an önce yol bitsin mantığıyla gittiğim için pek otoban dışına çıkmak istemiyorum.
Uzatmıyım fazla,
Saygılar,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Net olarak köfteci Yusuf. Bozüyükten geçeceklere tavsiyemdir yolun her iki yönünde de mevcut. Yol boyu lezzetleri olarak geçiyor bir tanesi. Döner vs herşey mevcut
5-6 yıl önce çok daha güzel tesisti,bu yaz uğradımda pek beğenmedim ,karşılıklı ikisinede uğradım diğer taraftaki küçük çeşitler biraz daha az.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İzmir - Ankara arasında Köfteci Sami denen mekanın tabelaları neredeyse 2 3 saat önceden başlıyor. İnsanda merak uyanıyor. Ancak yorumlar inanılmaz kötü. Sanırım cesaret edip de gidilmez.
Bursa'nın çok yoğun bir trafiği var. İçine girmemenizi tavsiye ederim. Yalova yolundan gelirken, Ovaakça Demirtaş tarafından Çevreyoluna gireceksiniz. Sonra ister otoyoldan devam edin ister Görükle tarafından tekrardan eski yola çıkıp Balıkesir'e öyle varın. YASA'da susurluk tostu yemeyi unutmayın :)
-
Köfteci sami den uzak dur başkann.
Dayıma pavyon hesabı çıkarmışlar.
Dayı ds ödememiş jandarma çağırmış.
Fiyatta indirim yapmış sami.
evet yorumlarda sıkça bu tarz hikayelerden bahsediyor
-
Dayı da asker.
Ya asker olmasaydı?
3 kişilik yemeğe 640 lira hesap çıkmış.
Yemek de 2 köfte 1 çöp şiş.
Yanında salata,yoğurt 3 cola.
Kul hakkına girmek bu kadar kolay sami için.
640 lira 155 liraya düşmüş.
az önce gemlik yusufta 1 büyük kahvaltı tabağı 1 çift köfteli hamburger patates kola duble menemen sınırsız duble çay 78 ödedim.
Arabam olsa dahi durup bir şeyler yemem çünkü yersem ne yiyeceğimi bilirim, anladınız siz onu
Akaryakıt tesislerinde ücretsiz tuvalet varsa kullanın ve onların marketlerine girin, mesela Petrol Ofisi'nden yakıt almasanız bile Migros Jet'ten alın bir şeyler...
Devir gerçekten çok kötü...
Afiyet olsun.
Bende yazın adana ankara bolu istanbul bodrum fethiye konya ve tekrar adana güzergahın da bir yolculuk yaptım ailemle.
Sürekli köfteci yusufu tercih ettim.
Hatta istanbul da kadıköy ve atakent de de köfteci yusuf dan yemek yedik.
FP olarak 10 üzerinden 20 verdik ailecek.
Gemlik'ten Bursa düzlüğüne indiğinde sağa doğru yeşil Ankara İstanbul İzmir tabelası göreceksin. O yola girip İzmir yönünden devam et. Görükle ayrımını geçtikten sonra sağda ücretsiz yol solda ücretli yol tabelası görünce ücretsiz yola girip Balıkesir'e doğru devam. Bursa'dan girdiğin otoban bu bölüme kadar ücretsizdir ve Bursa'ya girmene gerek kalmadan transit geçersin.
Dönüşte de Bursa'ya doğru gelirken Ulubat gölünü geçtikten sonra solda Marmarabirlik ve Minteks Fabrikası görürsün, sağdaki ayrımda yeşil tabela Ankara İstanbul falan yazar. O yola giriyorsun. Yol boyunca devam et. Yine solda ücretli yol, sağda da yeşil Ankara mavi Yalova tabelası göreceksin sağdan Yalova Orhangazi tabelalarını takip edip Bursa çıkışına ulaşıyorsun.
-
bidahakine öyle yapayımolmassa karacaoba-kurtul arasını paralı yola girerim.sabah balıkesir yönüne giderken sıkıntı yokta hilton oteli geçince sağdaki hayvanat bahçesi yönünden izmir yönüne gidince yol güzel, fakat akşam istanbul yönüne dönüşte bursada çok uzun zaman kaybı oluyor.inat edip 820 km paralı yola hiç girmedim ama çok uzun sürdü.bi dahakine dönüşte osmangziyi kullanırım akşam karanlıkta ve yağmurda körfezi dolaşmak büyük sıkıntı kaza riskine değmiyor.
Siz dediğim ayrımı kaçırmışsınız Bursa'ya Gemlik yönünden girerken. Yoksa Hilton veya Hayvanat Bahçesini görmüyorsunuz. Bursa'ya girmiyorsunuz bile.
Sürekli İzmir-İstanbul gidip geliyorum günün her saati geçmişimdir bahsettiğim çevreyolunda henüz sıkıntılı trafiğe denk gelmedim hiç. Zaten paralı yola da girseniz yolun o bölümünde aynı yolu kullanacaksınız.
Risk ve zaman açısından tabi ki paralı yol daha makul fakat fiyatı da makul olsa herkes kullanacak. Benim yakıt giderimden fazla yol parası tutuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 10 Ekim 2021; 15:6:10 > -
Şu hamsiköy sütlacının neyini seviyorlar anlamadım yedim abartılı bir tadı yok normal sütlaç hatta migrosta alüminyum kase içinde satılanlar daha güzel .
ben navigasyona uydum, ücretsiz yol seçince o tarafa yönlendiriyor hatta dönüşte bursada ara sokaklara soktu bizi.sizin söylediğiniz yolu anladım paralı diye girmemiştim bi dahakine oradan gidicem çok teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 10 Ekim 2021; 15:24:42 >
İlk elin günahı olmaz, gide gele daha çok öğrenirsiniz. Siz de yeri geldiğinde başkalarını bilgilendirirsiniz ödeşiriz. :)
Eskiden o yolun devamında Orhangazi'ye kadar yol 6-7 TL'ydi, o zamanlar Orhangazi'ye kadar kullanıyordum yolu Alaşarköy'den çıkmaya gerek kalmıyordu. Bir gecede fiyat 15-16 TL'ye çıktı o günden sonra bıraktım kullanmayı.
-
bugün Balıkesir'e gidip geldim sizin tarif ettiğiniz yolu kullandım ,yolculuğum bayaa rahat oldu çok çok teşekkürler
bu arada köfteci yusufta bayaa zam yapmış son kalemizde düştü,1 depo benzin 500 liraya doldu gezmek yolculuk yapmak zengin işi olmuş.
dönüşte akşama kalınca osmangazi köprüsünü kullandım 155 lira civarı para tuttu,bu gidişatla kredi çekip yolculuğa çıkmamız gerekecek.
Bursa tarafında ki ücretsiz otoyolu bulabilmek için çok uğraştım. Google maps doğru yeri göstermiyor. En son gittiğimde bu sefer bulacam deyip inat ettim.
Dikkatli ve yavaş gidip tüm tabelaları inceledim. En son istanbul - Bursa şehir hastanesi diye bir yeşil tabela gördüm ve herhalde insanları hastaneye yönlendirirken para almazlar deyip daldım. Ve bingo ücretsiz otoyolu buldum.
Bundan sonra hep şehir hastanesi tabelası ile gidip geliyorum.
Konuya gelirsek ;
Aile ile gidiyorsam hiçbir yerde yemem. Akşamdan börek hazırlanır , sabah fırında hazırlanıp yola çıkılır. Tuvalet molası harici durmam. Termosa da çay koyuyoruz yol boyu içe içe gidiyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 6 Aralık 2021; 9:20:11 > -
hocam evde yemek hazırlamakta ucuza gelmiyorki bir paket un bile 40 lira olmuş kahvaltılıklar zaten malum, çok kalabalıksa uyguna gelebilir.
gemlikten bursa yönüne 2.yeşil izmir tabelası yaklaşık 20km ileride, Balıkesir yönünden gelirken karacabeyden 40 km civarı ilerdeki ilk yeşil ankara istanbul tabelası.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X