Zaten nerede güzel bir tesis var ise hep eski yollar üzerinde oluyor. Otobandaki tesisler hem pahalı oluyor, hem de hiç samimi gelmiyor bana. Otobandan gidenler için tavsiye edebileceğim 2 tesis var. PAUSE ve Dorukkaya. PAUSE'nin manzarası da güzeldir. Yeri de çok havadar bir yerdedir. Dorukkaya'yı zaten bilen bilir. |
Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (30. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: maligezginVar mı çocuklu aile için mola yeri öneriniz?
Gerçi bu ortamda yiyip çıkılır hemen. Kimse uzun uzun oturmaz. Hatta alıp arabada bile yiyebilirim
izmirden ankaraya doğru giderken, afyon'a girmeden kolaylı cumhuriyet tesisleri var. shell benzinlik filan da var. yolun her iki tarafında da karşılıklı köfteci yusuf var. ben orayı kullanıyorum devamlı.
-
-
Bende otobandan gitmemeye çalışıyorum hocam, varsın eski yollardan bir iki saat geç gideyim üç günlük hayattan ne koparırsak kardır.
-
varmı Nevşehir yönüne gezmeye giden nerelerde durulur yemek yenir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kofteci Yusuf
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,
Kısmetse 2 hafta sonra yine Ankara-Kemer yapacağım, giderken ve dönüşte bildiğiniz güzel köfte v.s. yapan yerler var mı? Sucuk dönerciler ve Özdilek AVM yi es geçiyorum ama iyi bir sucuk dönerci de olur, farklı mekanlar da olur.
-
Ankara-İzmir arası temiz güzel bir yemek yenilecek yer var mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
afyon izmir arası kahvaltı için tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? özellikle uşak sonrası
-
Kahvaltı için Göreme’de tahta köprünün oralardaki cafeler ucuz ve güzeldir.
Akşam ise Göreme Lezzet Diyarı, ucuz ve çok kalitelidir. Geçen yıl 400 en az dediğim hesap 200 gelince 50 lira bahşiş bırakmıştık. 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl bulucam hocam adres felan yokki🤨
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Göreme Lezzet Diyarı demiştim. Adı zaten bu.
Sanırım Uşak'a gelmeden Bal Kaymak kahvaltı salonu diye bir yer vardı. Çok metediyorlardı ancak şu an açık mı bilmiyorum. Mekan Turgutluda imiş, google linki
-
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİRArkadaşlar merhaba,
Kısmetse 2 hafta sonra yine Ankara-Kemer yapacağım, giderken ve dönüşte bildiğiniz güzel köfte v.s. yapan yerler var mı? Sucuk dönerciler ve Özdilek AVM yi es geçiyorum ama iyi bir sucuk dönerci de olur, farklı mekanlar da olur.
Afyon şehir merkezi içinde ikbal lokantasının kendisi bulunuyor. Öte yandan, Aşçı bacaksız veya Gamze Döner var. buralar afyon içerisinde en güzel yemekleri yapan yerler. Ancak geçeceğiniz saat de önemlidir.
-
Ben Burdur'dan Antalya'ya her gittiğimde, çubuk beli rampasını inip, kontrol noktasını geçtikten sonra ilk yol kenarındaki OPET'e girerim. Çok güzel bir ortamı var, yan tarafta oturma yerleri çok şık ve sakin, huzurlu bir yer. Kesinlikle tavsiye ederim. Market fiyatlarına gelirsek, Antalya'nın sözde lüks diye kazık fiyatlarının aksine, normal market fiyatları var. Yakıtı da iyidir bu arada.
-
Antalya dönüşü afyondan patates soğan almıştım adamlar çuvalın ortasına soba borusu koyup borunun içini çürük malla dolduruyor etrafını güzel malla doldurup boruyu çekiyor yarı yarıya fire vermişti konuyla pek alakası yok ama patates soğan almayın işte
Bir keresinde Antalya dönüşü aydın civarında yolda incir satan birinde durdum. İki kilo aldım. Hayatımda bu kadar lezzetli incir yememistim. Yerini de hatırlayamadım tam. Bir daha bulamadım orayi. Bazen çok güzel şeyler denk geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: kimbehicayy
Antalya dönüşü afyondan patates soğan almıştım adamlar çuvalın ortasına soba borusu koyup borunun içini çürük malla dolduruyor etrafını güzel malla doldurup boruyu çekiyor yarı yarıya fire vermişti konuyla pek alakası yok ama patates soğan almayın işteBizim akraba uzun yolda bir yerlerden küçük testi gibi bir şeyin içinde tereyağı aldı. Hakiki tereyağı dedi. Ucuza da almadı. Hatırı sayılır para ödedi. Eve geldi. Açtı. İlk bar kaç santimi gerçekten tereyağı idi. Alt tarafı patates püresi çıktı.
Yollardan meyve dışında bir şey almıyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hakim bey
Genelde hep batı illerinde aşağı yukarı herkesçe bilinen yerler yazılmış. Ben highway berceste vs bu tarz internette de basitçe bulunacak yerleri yazmayacağım.
-Elazığ yeni yapılan köprünün ayağında kömürhan kavurma iyidir tam karşısında Beko kavurma da hiç fena değil.
-Muş özcanlar kahvaltı evi. Kavurmalı yumurta şiddetle önerilir. Muş zaten küçük bir şehir Muş-Bingöl-Erzurum-Van güzergahını kullanacak olanlara iki dk yolu değiştirmelerini tavsiye ederim.
- Bingöl soğukpınarda kavurma tavsiye edilir zaten bilinen bir yer.
-Bitlis Diyarbakır yolu buzlupınar dinlenme tesislerinde saç kavurma iyidir.
- Bitlis ağrı Erzurum yolunda Tatvan rahva mevkiinde adabağ kavurma, kelle paça mumbar vs gibi ürünler de iyi kavurma da iyi. Aynı güzergahı kullananlara yolu 5dk uzatıp tatvana girerek Çınar kebap lokantasına girmelerini öneririm.
- Kırşehirde açık ceza infaz kurumu tesisleri tavsiye edilir fiyatlar uygun ancak elemanlar hep hükümlüler önyargısı olanlar korkabilir.
- Malatya tavacı seydo. Uygun fiyat bol ve lezzetli çeşit. Yola yakın, zaten Malatya il merkezinden geçiyor yol.
Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar oldu başka aklıma gelirse eklerim. Bu güzergahlarda başka ekleyen olursa da memnun olurum.
Genel bir tavsiye olarak da hiç bilmediğiniz bir güzergahta köfteci Yusuf görürseniz orada yiyin derim. Çok kaliteli bir mekan değil ama en azından ne olduğu belli, ortalama bir kalite ve uygun fiyat sunuyor. Herkese iyi yolculuklar.Elazığ Diyarbakır istikametinde gelirken Ergani ye varmadan tepede Ciğerci Cuma var. Genelde kamyonlar duruyor ama küçük araçlar da var. Özellikle sabah yolculuğunda ciğer tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Burası eski varan tesisi değil mi? İlk tesis o çünkü tepede yer alan.
Sizin yazınızı okumuştum dün gelirken dağa döndüm fakat eski varan tesisinden sonraki ilk tesis diye kalmış aklımda. 365 TL hesap geldi 5 kişi için. Lezzeti güzeldi beğendik. 4 kişilik kuzu biftek ve pirzola + sucuk + salata söyledik.
Ama sizin dediğiniz tesis değil bir sonraki tesisti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X