Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    millet bahçesine gel yorma kendini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet konuyu tekrar hortlatma vakti geldi.

Malum Restoran yasakları olduğu için, uzun yol dinlenme tesislerinin önemi arttı. (Gerçi sanırım bugün bu yasaklar kalkacak ama)

Bu noktada iş seyahatlerinden kaynaklı bir kaç tavsiyeyi de bırakayım.

Ankara - Silifke - Taşucu istikametinde Sertavul Geçidi, burada etçiler meşhurdur ancak iki yer söyleyeceğim.

Birincisi, GÜP restoran, eti gerçekten çok başarılı, bilen bilir, sac tavada patates getiriyorlar. eti bırakıp sadece bu patates yenir o derece. kahvaltısı da çok güzeldi, fiyatlar kısmen makul idi. ama tabi günümüz ekonomik koşullarında da çok ucuzluk beklmemek gerekiyor malesef.

Sertavuldan, Mut istikametinde ilerlerken ALAHAN diye bir yere geliyorsunuz burada da Alahan Manastır Restoran diye bir yer var. özellikle hava güzelken çok keyifli bir mekan ve kahvaltısı çok başarılı. Denemenizi öneririm.

Adana - Ankara istikametinde, Ağaçlı Tesisleri; burası çok meşhur bir yer biliniyor ancak içerisinde farklı markalardan ziyade kendi restoranı var. Bu dönemde açık olması gayet güzel.

Yalova - Bursa istikametinde İmam Tesisleri. İçerisinde hem iskenderci, hem de simit dünyası var. Özellikle simit dünyasındaki ürünler ve simitler çok taze. güzel bir mola ortamı var. arkası yemyeşil doğa insanın içi açılıyor.

Bursa - Kemalpaşa - Balıkesir istikametinde ; NGS tatlıcısı, burada kemalpaşa tatlısı gayet güzel ve uygun fiyatlı. Dondurmalı ve tahinli servis ediyorlar. İlgilenenlerin dikkatine. evde pişirmek üzere satın da alınabiliyor. Köfte vb servisleri de var ama denemedim. benim gibi tatlı sever bir adam görünce tatlıları gözü dönüyor tabi  

Malum üç aylardayız. Üç aylar; sonunda ramazan ayı demek. Ramazan ayı sonunda ramazan bayramı sonunda yol demek. Herkese sağlıklı, neşeli ve mutlu haftalar dilerim. Saygılar...

• konuyu hortlatıyorum ama kimse katılmıyor :(

bir hort daha çekeyim belki bu sefer canlanır.

Dün toplantı için Mersin'den Ankara'ya seyahat ederken Ağaçlı da durduk. Turistik olduğu için iftarda açıkmış müşteri alıyormuş. Fiks menü gayet başarılı idi.

O yolda seyahat edip açık yer arayanlara öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursattokko1907 -- 15 Nisan 2021; 9:31:28 >
  • artık kimse mola vermiyormu🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

artık kimse mola vermiyormu🤔

Pandemi nedeni ile gezmeye, seyahate giden yok ki mola versin. Kendimden pay biçeyim. Gezmeyi çok severim. Her zaman da seyahatlerimi kesintisiz kaydederim. En son 04.10.2020 tarihinde Akyazı Kuzuluk, Abant gezisi yapmıştık. Tarih 12.06.2021. 8 aydan fazla oldu. Şehir dışına çıkamadık. Cumartesi yasakları kalktı ama benim için bir şey farketmedi. Cumartesi günleri çalışıyorum. Hem de akşam 18:00'e kadar.

• Genelde hep batı illerinde aşağı yukarı herkesçe bilinen yerler yazılmış. Ben highway berceste vs bu tarz internette de basitçe bulunacak yerleri yazmayacağım.
    -Elazığ yeni yapılan köprünün ayağında kömürhan kavurma iyidir tam karşısında Beko kavurma da hiç fena değil.
    -Muş özcanlar kahvaltı evi. Kavurmalı yumurta şiddetle önerilir. Muş zaten küçük bir şehir Muş-Bingöl-Erzurum-Van güzergahını kullanacak olanlara iki dk yolu değiştirmelerini tavsiye ederim.
    - Bingöl soğukpınarda kavurma tavsiye edilir zaten bilinen bir yer.
    -Bitlis Diyarbakır yolu buzlupınar dinlenme tesislerinde saç kavurma iyidir.
    - Bitlis ağrı Erzurum yolunda Tatvan rahva mevkiinde adabağ kavurma, kelle paça mumbar vs gibi ürünler de iyi kavurma da iyi. Aynı güzergahı kullananlara yolu 5dk uzatıp tatvana girerek Çınar kebap lokantasına girmelerini öneririm.
    - Kırşehirde açık ceza infaz kurumu tesisleri tavsiye edilir fiyatlar uygun ancak elemanlar hep hükümlüler önyargısı olanlar korkabilir.
    - Malatya tavacı seydo. Uygun fiyat bol ve lezzetli çeşit. Yola yakın, zaten Malatya il merkezinden geçiyor yol.
    Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar oldu başka aklıma gelirse eklerim. Bu güzergahlarda başka ekleyen olursa da memnun olurum.
    Genel bir tavsiye olarak da hiç bilmediğiniz bir güzergahta köfteci Yusuf görürseniz orada yiyin derim. Çok kaliteli bir mekan değil ama en azından ne olduğu belli, ortalama bir kalite ve uygun fiyat sunuyor. Herkese iyi yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakim bey -- 12 Haziran 2021; 20:32:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• her sene oldugu gibi yazalim

istanbuldan antalyaya giderken bilecikte ki cennet vadisi kahvalti icin ideal..

varsa baska onerisi olan yazsin lutfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 12 Haziran 2021; 20:38:13 >
  • Bayram yaklaştı konuyu canlandiralim.
    Var mı yakın zamanda İzmir-ankara yapan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maligezgin

Bayram yaklaştı konuyu canlandiralim.
    Var mı yakın zamanda İzmir-ankara yapan?

işim gereği ayda bir kez yapıyorum.

• berden kullanıcısına yanıt

Var mı çocuklu aile için mola yeri öneriniz?

Gerçi bu ortamda yiyip çıkılır hemen. Kimse uzun uzun oturmaz. Hatta alıp arabada bile yiyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Rota üzerinde köfteci yusuf görürseniz durun. Şahsen ben beğeniyorum. Fiyatları da gayet uygun. İstanbul-Balıkesir arası körfezden gidersem şöyle bi hava almak için illa dururum. İstanbulda trafik yoğun olursa Kocaelide, yoğun olmazsa da Bursa taraflarında (Orhangazi veya Gemlik) dururum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maligezgin

Var mı çocuklu aile için mola yeri öneriniz?

Gerçi bu ortamda yiyip çıkılır hemen. Kimse uzun uzun oturmaz. Hatta alıp arabada bile yiyebilirim

Nereye gideceksiniz. İstanbul'dan Ankara yönüne giderken eğer otobandan gidiyorsanız Kaynaşlı gişelerinden çıkıp eski Boludağı yoluna girmenizi şiddetle tavsiye ederim. Boludağı'ndaki tüm tesisler aileler için birebirdir. Fakat ben her zaman en tepede bulunan Köroğlu Zirve tesisine giriyorum. Muhteşem uçurum manzarası eşliğinde köftemi yiyip ayranımı içip yoluma devam ediyorum.

Peki oraya nasıl ulaşacaksınız. Şöyle anlatayım. Boludağını çıkıyorsunuz. Dağ bitiyor. Ama siz devam ediyorsunuz. Dağ bittikten sonra 1 km daha gidince İstanbul tarafına dönen bir kavşak noktası var. Önce yoldan sağ tarafa çıkıyorsunuz. Tekrar sol yapıp, trafiği de kontrol edip karşı yola giriyorsunuz. 1 buçuk km kadar geri geliyorsunuz. Sağdaki ilk tesis.

Peki. Yemeğinizi yediniz. Tekrar Ankara istikametine nasıl gireceksiniz. O da şöyle. Tesisten mecburen İstanbul tarafına giden yola çıkıyorsunuz. 1 km kadar aşağı doğru gittikten sonra yine aynı şekilde tekrar Ankara tarafına dönebileceğiniz küçük bir kavşak var. O kavşaktan tekrar Ankara tarafına dönüyorsunuz.

Ohooo. Bir yemek için fazladan 3-4 km gidilir mi yaaaaa diyenlere şunu söyleyeyim. Kendi adıma, İstanbul-Konya 750 km. Fazladan 3-4 km gitmek bana hiç bir şey kaybettirmez.

Mekan yediriyor diye bir söz var. Bu söz sanki bu mekan için söylenmiş.

Ben sürekli olarak bu tesisi öneriyorum herkese her seferinde. Tesistekilerle hiç bir bağım yok. Oturup 1 dakika bile sohbet etmişliğim yok. Haberiniz olsun. 

Not: Kapalı yerde yemem derseniz tesisin dış tarafında kamelya tarzı yerler de var. Oralarda da oturup yiyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki videoyu ben çektim. Arabayı kullanan benim. Bahsettiğim kavşaktan dönüp tesise geri geliyorum. İzleyebilirsiniz.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    en son nezaman gittin hocam fiyatlar nasıl, boluda yakın erken oluyor ama denenebilir.otoyol üstü tesisler kötü🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

en son nezaman gittin hocam fiyatlar nasıl, boluda yakın erken oluyor ama denenebilir.otoyol üstü tesisler kötü🤔

En son 11 ay önce gittim. Temmuz ayında. Videoda 12.07.2020 tarihi var. Senelik iznime memlekete giderken gittim. 2 kişilik köfte+ayran+çoban salata+kızarmış ekmek+tereyağ ve bal, su. Toplam 80 veya 90 TL ödemiştik. Rakam bu ikisinden biri idi. Köftenin biri 1 buçuk, diğeri 1 porsiyon köfte idi.

Tüm seyahatlerimde burada dururum. Yerim. Hatta ev halkına tembih ederim. Karnınızı tam doyurmayın. Boludağı'nda duracağım derim. O derece seviyorum bu tesisi.

Videoda görünen bina tam uçurumun kenarında. Arka tarafında kamelyalar da var.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslinda google maps'ten bi konum atabilirseniz harika olur, bolu highway'de durmaktan biktim. Otoyoldan gittigim icin hep anlattiginiz yeri anlayamadim bu sekilde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

Hocam aslinda google maps'ten bi konum atabilirseniz harika olur, bolu highway'de durmaktan biktim. Otoyoldan gittigim icin hep anlattiginiz yeri anlayamadim bu sekilde

Konum da atarım. Tekrar da anlatırım. Sıkıntı değil. Yeter ki faydam olsun.

1.İstanbul'dan Ankara tarafına yola çıktınız. Otobandasınız. TÜRSAN Tesislerini geçtiniz. O tesisi geçince 2 km sonra yol sağdan Kaynaşlı Gişelerine çıkar. Gişelerden geçtiniz. Bolu-Ankara tabelasından geçerek köprünün üzerinden geçip Boludağı istikametine yöneldiniz.

2.Kaynaşlı'dan geçip Boludağı'nı çıkmaya başladınız. Taaa zirveye kadar çıkın. Boludağı bitsin. Devam edin. Polis Evi'ne varmadan bir kavşağa geleceksiniz. O kavşaktan trafiğe de dikkat ederek İstanbul İstikametine dönün. Video tam o dönülen noktadan başlıyor. Keşke 10 saniye öncesini de yükleseymişim. 1 km geri gelince sağdaki ilk tesis Köroğlu Zirve tesisi. oluyor.

Konumlar aşağıda: 3. resimde tesise geri gelebilmek için araba ile dönüş yaptığım kavşak görünüyor. Ayrıca bir tane de Kaynaşlı gişelere nereden çıkıldığını gösteren bir video koydum. O videoda tabeladan çıkıp gişelere yönelip Bolu Ankara tarafına nasıl dönüldüğünü de görebilirsin. Video kendi çekimim.

Bu video:

Bu da konumlar

• Tesise geri gitmek için dönülen yerin videosunu yüklemek uzun sürer diye kare kare fotoğraf çektim. Yav daha naapıyım. Tesisin sahibi vallahi bu kadar ayrıntılı tarif etmez yaa. Enalttaki video da en sondaki fotodan sonra devam eden videodur. Tesise doğru.

Fotoğraflar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 14 Haziran 2021; 16:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Doğru. Aynen. Orası. Hem giderken, hem gelirken sürekli durduğum yer. Bolu tünelinden geçmem ben. Hayatımda Highway denen yere uğramadım. Her zaman eski Boludağı yolunu kullanırım. Bu tesise de uğrarım.

• Ankara - Adana eski yolu üzerinde Şeker Pınarı restoranını şiddetle tavsiye ederim. Yalnız burası için otobandan çıkıp eski yola girmeniz gerekmektedir.

Buz gibi su çıkıyor toroslardan, etleri kendi tesislerinde kesiyorlar, kuzu pirzola inanılmaz güzel. Bu kadar reklam yeter, güzel yer yolunuz düşerse uğrayın derim.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.