< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (34. sayfa)
-
-
evden çıkamayacaksak paralı yollar köprüler niye yapıldı?kimse kullanmayınca garanti ödemeleri daha çok masraflı olacak mesela her bayramda otobüs bileti erkenden biterdi geçen bayramda otogarlar bomboştu yazık düzelecek diye umudediyoruz ama hergün daha kötü oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendimden örnek vereyim.
Arabayı sürekli kullanan biri değilim. Ayda 100-150 km ya kullanıyorum. Ya kullanmıyorum. Nisan ayında 500 TL'lik yakıt aldım. Arabayı kullanmadım. Buna rağmen Mayıs ayında üzerine 500 TL'lik daha aldım. Yine kullanmadım diyebilirim. Bu ay 500 TL'lik daha aldım. Depo neredeyse full gibi.
Kurban bayramına Konya'ya gideceğiz. 750 km. Güya kurban şehirlerde pahalı olur diye memleketten almak istedik. Ucuz aldık gerçekten.
Şimdi diyeceksiniz ki. Bayrama kadar yakıt 35-40 olur. Ne anladım ben bu işten.
Ben öyle düşünmüyorum. Başta da dediğim gibi. Depo ful gibi. İçindeki yakıt Konya'ya rahat götürür. Yola çıkacağım gün herhangi bir akaryakıt istasyonuna uğramayacağım için, yani hazırda bulunan yakıtı kullanacağım için, depoyu da 3 ayda taksit taksit doldurduğum için sanki gidiş bedava gibi olacak. Gidişi bu şekilde kurtarıyorum. En azından bu şekilde olması beni psikolojik olarak rahatlatıyor.
Yani memlekete gitmek için hazırda yakıtım var.
-
Hocam sende allaha emanet bi dacia vardı duruyor mu halaquote:
Orijinalden alıntı: topaz42Kendimden örnek vereyim.
Arabayı sürekli kullanan biri değilim. Ayda 100-150 km ya kullanıyorum. Ya kullanmıyorum. Nisan ayında 500 TL'lik yakıt aldım. Arabayı kullanmadım. Buna rağmen Mayıs ayında üzerine 500 TL'lik daha aldım. Yine kullanmadım diyebilirim. Bu ay 500 TL'lik daha aldım. Depo neredeyse full gibi.
Kurban bayramına Konya'ya gideceğiz. 750 km. Güya kurban şehirlerde pahalı olur diye memleketten almak istedik. Ucuz aldık gerçekten.
Şimdi diyeceksiniz ki. Bayrama kadar yakıt 35-40 olur. Ne anladım ben bu işten.
Ben öyle düşünmüyorum. Başta da dediğim gibi. Depo ful gibi. İçindeki yakıt Konya'ya rahat götürür. Yola çıkacağım gün herhangi bir akaryakıt istasyonuna uğramayacağım için, yani hazırda bulunan yakıtı kullanacağım için, depoyu da 3 ayda taksit taksit doldurduğum için sanki gidiş bedava gibi olacak. Gidişi bu şekilde kurtarıyorum. En azından bu şekilde olması beni psikolojik olarak rahatlatıyor.
Yani memlekete gitmek için hazırda yakıtım var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Duruyor. 2010 yılında 5 ağustosta 116.250 km'de almıştım. 2022 yılında ve Hazirandayız. 217.400 küsür km'de.
Klimasız olması dışında arabadan memnunum. Klimasızlığı yüzünden de uzun yola genelde ikindi veya akşam çıkıyoruz. Böyle çözüm bulabiliyoruz.
-
5 yıl önceki cok alan oylarda yazdigi gibi. Kamyoncu mekanlari iyidir ama artik pahali olabiliyorlar. Ve yemekleri kaliteli olsa da dukkan cirkin olabiliyor bazi yerlerde.
Onun dışında yine cok + alan oylarda yazdigi gibi kofteci yusuf.
Artik koftesini hic begenmiyorum et doner ve tavuk incik oneririm.
Et doner sabah erken saatlerde ve aksam saatlerinde bulamiyorum hep
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siverekten geçerken emmoş ustada kebap yerdim. On numara bir yerdir, tavsiye derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 13 Haziran 2022; 11:34:39 > -
başkan bendede logan var,dizellerde varmı bilmiyorum ama sorayım dedim debriyaj telini hiç değiştirdinmi bu araçta
Hiç değiştirmedim. Tel var mı, yok mu, bilmiyorum. Debriyaj ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sadece bir kere şanzıman değiştirdim. Şanzıman tamamen değişti.
Bu linkte şanzımanı değiştirmeme sebep olan olay ve şanzıman değişimi sonrası yaşadıklarım var.
https://forum.donanimhaber.com/istanbul-konya-seyahati-bolu-da-bitti--133442750
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 13 Haziran 2022; 11:50:9 > -
Herkese merhaba.
Ben de aybaşında depoyu 1300 TL ye doldurdum. şu an bir kenara park ettim her yere yürüyorum dolmuş kullanıyorum ki Topaz Kardeşim gibi gidişi bedavaya getirebileyim
Bayramda önce İstanbul sonra İzmir sonra tekrar Ankaraya dönüş yapacağım. Malesef yenikapı - bandırma vapuru seferleri durdurmuş. Mecbur Pendik - Yalova kullanacağız. Otoban sevmiyorum. Feribot çok hoşuma gidiyor deniz havası alınıyor.
Akhisar içerisinde Can Köfte'yi çok methediyorlar, bir de Söke'de yoğurtcu cavit i çok öneriyorlar. Eğer olabilirse bu ikisini deneyeceğim. Herşeyin fiyatı çok arttı ancak senede 1 kere yapıyoruz düşüncesi de bazen ağır basıyor. sonumuz hayrolsun.
Shell Select'ler gayet mantıklı oluyor. bazılaro piknik yeri gibi masalara sahip oluyor , aldıklarınızı orada tüketebiliyorsunuz. Bazı Opet istasyonları da böyle.
-
Ben de haftasonu çıkıyorum yola kısmetse, hanım sandviç yapar, termosla çay alırız yanımıza, yolda güzel bir yerde durur yeriz dedi ama çocuklar ille de sucuk ekmek diyor. Ben de sizin gibi senede bir kez yola gidiyoruz diye düşünerek sucuk ekmek olarak kullanacağım hakkımı. Bir de Bim'den paket kavrulmuş badem alıyorum, yolda yemesi güzel oluyor.
-
Bayram haftasına girdik. Kimler yola çıkacak bakalım. Ben Cuma günü öğleden sonra yola çıkacağım. Hatta ikindi vaktini bulur. Taaa Konya'ya kadar direksiyon sallayacağım. Sonra da sabah erken saatte kurban keseceğiz.
Bakalım nasıl olacak. O yorgunlukla kurban başında olacağım.
Bu arada Kulu Makas'taki Baran Tesislerinin yanındaki büyük benzinlikte çok güzel kamelyalar var. Gece 01:00 gibi orada olacağımı düşünüyorum. Orada gece vakti çay keyfinden sonra Eve 170 km kalıyor.
İstanbul'dan çıkışta aşırı trafik olursa eğer paraya acımayıp doğru Kuzey Anadolu Otoyoluna geçeceğim. Kurtköy veya Dilovası çıkışına kadar o yolu kullanabilirim.
-
Hanım poğaça yaptı onu yedik yolda. Ama dönüşte kesin sucuk ekmek yapacağım, kuvvetle muhtemel shell benzinlik yanı Selçukbey tesislerinde yeriz. Birde kendi markalı sucukları var 2 kangal da eve alırım.
İstanbul'dan Datca'ya Osmangazi + feribot kullanmadanki guzergah icin var mi oneriniz ? Hem uyuma yeri hem yemek yeri olabilir.
Ben bayramda degil de sonraki hafta cikicam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adana istikameti de karapinarda çorba diyari var sağda giderken 20 çeşit çorba var ama la bı tandır çorbası var efsane ya tavsiye ederim deneyin müthiş lezzetli 35 liraydı geçen hafta geçtim yaninda salata meze vs vardı bol kepce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bayramdan sonra sivasa gidiyorum Ankara-sivas arası tavsiye edilecek biyer varmı.biyer bulamazsak mecburen kırıkkale yusufta duracağız yada yozgatta şehiriçine girip lokantalarımı denesek desem oraya kadarda aç kalırız🤔
Osmangazi - Feribot kullanmadan cümlesinden kastınız, İzmit Körfezi'ni mi dolanacaksınız ? Yalovadan sonra Sepetçioğlu çok güzel kahvaltı ve ızgaları olan bir yer. önerebilirim.
İzmit - Yalova arasında Asrın Kardeşler vardı. hala duruyor mu bilmiyorum. ev yemekleri ve pide çeşitleri güzeldi. oradan geçiş saatine göre denenebilir.
Aydın Söke'den geçecekseniz sanayi içerisinde Çöp Şiş yapan Bülent Usta çok güzel. Bir de bal kaymak peynir tarzı süt ürünleri satan yoğurtçu cavit var. orada kahvaltı da edilebiliyor.
Gökova körfezini dolanmak yerine , Bodrum'a inip : Bodrum - Datça feribotu kullanmanızı öneririm. ancak önden internet kanalı ile bilet almalısınız.
iyi seyahatler.
-
Yozgat Şehir merkezinde, ana yol üzerinde "Zafer Türk Mutfağı" diye bir yer var. Oranın yemekleri son derece güzel. fiyatları da makul idi. Hem de yol üstü gibi değil daimi müşterisi olan bir lokanta. Sorgunda tandır yapan yerler vardı ancak tam hatırlamıyorum. Senelerdir Ankara - Sivas demiryolunun çeşitli kademelerinde çalıştığım için o güzergahtaki yerlere çok gidip geldim ancak şimdi bazılarını hatırlayamıyorum.
-
Eksik olmuş cümlem. Evet Osmangazi kullanmadan körfezi dolaşayım diyorum. Valla ben araba kullanmayı seviyorum ve feribot fiyatına baktım 1 otomobil tek yön 500 TL diyor.
-
Antalya'dan Kocaeli'ne dönerken Afyon Afrium'a uğradık. Çocuklar hamburger ve dürüm istedi ikisine içecek hariç 100TL verdim. Bir daha da dışarıda yemek için durmam. Yakıt zaten lanet ettirdi, b.k gibi yiyeceklere de dünya para veremem.
O değil de hayatı zindan ettiler be. Yolculuk yapmak bile büyük lüks oldu, sebep olanları Allah kahretsin emi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X