Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
53
Favori
57.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar,istanbul antalya yoluna çıkıcaz inşallah,afyon ısparta güzergahında önerebileceğiniz kahvaltı mekanları varmıdır ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sene Bayram öncesi Ankara'dan Kemer'e giderken malum bayram trafiği hasebiyle yollar çok kalabalıktı, her zaman 7,5 - 8 saatte gittiğim yolu 10 saatte ancak gidebildim ve haliyle hem çok yorulduk hem acıktık. Burdur Şişçi Hasan da yemek yedik. Bir yakınımda vardı araçta burayı çok övdü, şiş köftesi çok güzel dedi. Mekan çok kalabalıktı, ilgi alaka güzeldi o kalabalığa rağmen ama ben lezzetini beğenmedim. Tatsız, tuzsuz, baharatsız, şişe takılmış uzun köfte yedik. Ama fiyatlar bana çok uygun geldi. 5 Kişi yedik, içtik (Suyumuz, gazlı içecekler, Ayranlar dahil) yalan olmasın 430,00 TL hesap ödedim. Mekanda Kredi kartı geçmiyor. Tekrar gider miyim? Kuvvetle muhtemel bir zaruret söz konusu olmadıkça gitmem.

Düşünün dün Ankara'da 2 yarım kokoreçe 280 tl para verdim içecek yok üstelik.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? 

• Haftaya perşembe izine çıkıyorum. İstanbul-Konya yol maceram olacak yine. Aklıma yazacak hiç bir şey gelmese de böyle zamanlarda bu konuya girip bir şeyler yazmak keyifli oluyor.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? 

• Arkadaşlar selam ilk defa uzun yola çıkıyorum 4 kişi aile olrak gidecez ama sadece bendeehliyet var. yolculuğumuz istanbul sivas gürün arası. bazı tavsiyelerinizi kaydettim mola yeri olarak. devir ekonomi devri olduğu için evde bişeyler hazırlayıp kamelyalı piknik yapmaya uygun yerlerde yemeyi planlıyoruz

Seçtiğim yerler:

Boluyu geçince yeniçağ gölü

Ankaradan çıkınca Kulu'daki şu yer. (teşekkürler @topaz42 :))

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

Şimdi buradan sonra yaklaşık 5 saatlik yol kalıyor. Buraya da iki tane kısa süreli mola koyabilirim diye düşünüyorum. Mucur kayseri civarları var mı tavsiye ettiğiniz yerler. Kamelya veya çimenlik olan biyer tercihimdir. Oksijeni bol yeşillikli bi dinleme tesisi de olabilir tabii ki

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0mpeng -- 27 Ağustos 2023; 19:8:33 >

• genelde Shell’de duruyorum bazıları sakin , güzel , kamelyası olanlar var . Dinlenmek için iyi bir tercih . Bazende ferah güvenli bir yer bulursam duruyorum . Dinlenme tesisi sevmıyorum . Yol üzerinde kazık yer her yemek falan yenilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya’dan İstanbul’a dönüşte Afyon civarında Cumhuriyet sucuklarının Avm’si var. Sanrım yeni açılmış, daha önce görmemiştim hiç.
    Ufak bir Avm.
    İçinde market ive fast food restoranı var. Sucuk ekmek, döner ekmek falan yiyebilirsiniz. Yarım ekmek sucuk ekmek 120 lira. Döner 140 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Her ikisi de lezzetliydi. Markette cumhuriyet marka sucuk, pastırma, tatlı çeşitleri vb satılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Senelik iznimin 20 günü bitti. Dün akşam döndük. Allah dualarımı kabul etti. Giderken Bolu'ya kadar kapalı bir havada gittik. Hatta Hendek'e kadar bol sağanak yağmur altında gittik. Giderken Pause'de durduk. Kuruyemiş aldık. Çitlekçi diye bir mağaza açılmış. Envai çeşit kuruyemiş satılıyor. Hepsi taze. Çekirdek ve leblebi aldık. İlerlerde yeriz diye.

Kahvaltı için Akyazı Kuzuluk kaplıca restoranını seçtik. Zaten hep orada yaparız. Çok çok temiz ve nezih bir aile ortamı. Kahvaltı tabağı 100 TL. Çay sınırsız.

Oradan hareket edip otobana girdik. Otoban yolculuğunu zerre kadar sevmeyen ben bu sefer otobana girdim. Kaynaşlı'dan Boludağı eski yola geçtik. Boludağında eskiden İsmail'in yeri olan yerde durduk. Şimdi Garden olmuş. Orada bir ekmek arası köfte yaptırdım paket olarak. Çünkü ilerlerde Gerede ile Kızılcahamam arasında Ankara 90 tabelasını 200 metre geçince güzel bir çimenlik var. Orada durmayı planlıyorduk. Ve durduk ta. Aldığım ekmek köfteyi orada yedim. Çekirdek ve leblebiyi de biraz orada tükettik. Fanta içtik vs. Tekrar yola koyulduk.

Kulu makas'ta kamelyalarda durduk. Termos'a çay koydurup kamelyalarda içtik. Yorgunluğu biraz olsun attık. Kalan 160 km yolu da hiç durmadan bitirdik.

Şimdi yolculuğun can sıkıcı yerine geleyim.

Pause'den kuruyemiş aldıktan sonra 90 km gidip Kuzuluk'a, kahvaltıya geldik. Arabadan inerken cep telefonumu bulamadım. Bir anda panikledim. Alışveriş yaptığım yerde unuttuğumu düşündüm. Satış fişinde Pause'deki Çitlekçi mağazasının telefon numarasını buldum. Aradım. Telefonum kasiyer kızın masasında kalmış. Onlar da emanete almışlar. Kahvaltıdan sonra tekrar İzmit'teki Pauseye döndük. Günlerden cuma olduğu için cuma namazı saatine denk gelmişiz. 40 dakika da öyle bekledik. Açılınca telefonu aldık. Geri gittiğimiz yolu tekrar gittik.

Eğer Pause'de bir şey unutursanız geri dönüp almanız sıkıntı. Yolunuz mecburen uzuyor. Geri giderken önce Pause'nin önünden geçiyorsunuz. 10 km civarında İstanbul'a doğru gidiyorsunuz. Çünkü tesis tek yönde çalışıyor. Körfez gişelerinden çıkıp, ada etrafında tur atıp, tekrar körfez gişelerinden otobana giriyorsunuz. Ankara yönüne dönüp Pause'ye geliyorsunuz.

Ben öyle yaptım. Zaten başka bir alternatif te yok.

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 31 Ağustos 2023; 15:6:28 >

• Bu konu kışa doğru kış uykusuna giriyor. Ama buna izin vermeyeceğim. Kalan 14 günlük iznimi Kasım veya Aralık ayında kullanacağım.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bu son yazda konunun çok keyfi yoktu hocam bence,insanlarda haklı hayat pahalılığından ne yaşama şevki nede gidilen yoldan keyif alma durumu kaldı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beğeneni de çok beğenmeyeni de ama ben beğeniyorum ve artık karar aldım köfteci yusuf harici bir yerde durmuyorum. iki çorbaya 150 tl vereceğime bisküvi yerim.

• Fiyatlar arttı, buna paralel olarak kalite düştü. O yüzden kimse yolda bir yere girip yemek istemiyor ben dahil.
    Yediğin şeye verdiğim fiyatları görünce keşke evde tost sandviç yapsaydım diyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereden nereye gidersem gideyim Opet özellikle (ultra yeni istasyon) PO veha Shell Deli2go olan istasyonları tercih ediyorum. Yemek yiyeceksem de kalabalık gördüğüm absürt gelmeyen yerleri

• Ankara - Niğde otoyolunda iki tane köfteci yusuf var. Mersin Ankara seyahatlerimizde kullanıyorduk. Ancak son dönemde ikisinde de çok sinek ve genel bir kalitesizlik var. zaten çokça şikayet de internetten okunabiliyor. Köfteci yusuf eskiye oranla biraz kaliteyi bozmuş durumda. ancak yine de en çok tercih edilen mekanlardan biri şu anda şehirlerarası yollarda.

ben artık şehir içlerine girerek mekan bulma işine daha çok ısındım. eskiden hep yol üstü olsun derdim ancak eğer yolunuzun üstü özellikle meşhur bir yer yok ise bu yöntem daha iyi olabiliyor.

• Merhaba

3 günlük yolculuğumu bitirdim. Döndüm. Cumartesi Sabah 07:30'da başladı. Sirkeci'den Harem'e vapurla geçtik. Otomobil 60 TL. Ama değiyor. Arabanın içindeki yolculara para alınmıyor.

Otobandan çıkıp Akyazı, Kuzuluk'a geçtik. Orada kahvaltı yaptık. Tek kişilik kahvaltı tabağı 130 TL. Kahvaltıda verilenler:

Beyaz peynir, kaşar peynir, 4 adet siyah zeytin, 4 adet yeşil zeytin, acı ezme, 2 adet dilimlenmiş domates, 2 adet dilimlenmiş salatalık, küçük kutularda reçel, tahin, bal, pekmez, peynirli börek, haşlanmış yumurta. Sınırsız çay ve ekmek.

Dönüş seyahatimizi tamamen değişik bir yoldan yaptık. Konya'dan İstanbul'a gelirken Bozüyük'e kadar normal şekilde geldik. Bozüyük'ten sonra İnegöl yoluna girdik. İnegöl-Bursa-Yalova-Osmangazi köprüsü-İstanbul şeklinde devam ettik.

Orhangazi ilçesinde SEZGİN IZGARA BURGER diye büyük bir yer var. Köfteci Yusuf ayarında bir tesis. Orada yemek yedik.

Yediklerimiz: Bir adet mercimek çorba, Bir porsiyon köfte, bir porsiyon antrikot, iki porsiyon biftek, üç adet ayran, çoban salata ve süpangle tatlı.

Toplamda 935 TL verdik. Ucuz mu, normal mi, pahalı mı olduğuna siz karar verin. Çünkü ben parasını düşünmedim. Çünkü çalıştığım şirketin ikramı idi. 2000 TL limit verdiler. Yemek 935 TL tuttu. Fişini aldım. Muhasebeye verdim.

Akaryakıtın 40 TL olduğu zamanda Osmangazi köprüsünün de ücretini düşünerek 80 km uzunluğundaki körfezi dolaşmak istemedim. Araba dizel. KM'de 2 TL yaksa 160 TL yapar. Dur-kalkları saymıyorum bile. Çünkü Gölcük yolunda 9 adet trafik ışığından geçiliyor. Bunları da düşününce 190 TL olan (aslında 200 TL) Osmangazi köprüsünü geçip zaman satın almak çok daha mantıklı geldi. Köprüden geçtim.

Aralık ayında inşallah bir seyahatim daha olacak. Çünkü senelik iznimin 13 günü duruyor. Çalıştığım şirketten kullanmam yönünde baskı var ve ben İstanbul'da izin geçirmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 31 Ekim 2023; 13:16:34 >

aynen şuan osmangazi köprüsü geçiş ücreti ödemeye değiyor. arada bir balıkesire gidiyorum bi dahakine balıkesire kadar paralı yoldan gidicem.şimdiye kadar sadece osmangazi köprüsünü kullanıyordum.geçenyıla kadar bazen körfezi dolaşarak gidiyordum çok büyük eziyetti inşallah zam yapmazlarda boş duracağına kullanmaya devam ederiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı baskı bende de mevcut :) izin kullanmam yönünde. Ben de seyahat organize etmek istiyorum. İzmir ve Samsun istikametlerine doğru.

Bir de Erzurum'dan araç alma ihtimali var. Eğer öyle bir şey olur ise Erzurum - Ankara arası uzun ve maceralı bir yol olabilir. Sivastan sonrasını karayolu ile hiç gitmedim bu zamana kadar :)

• 03 kasımdan beri bu konuya yazılmamış. Zaten kış aylarında aktif olmayan bir konu. Fakat ben kışın da yazabilmek için iznimin 13 gününü bu aya bırakmıştım. Allah'tan bir mani gelmezse 17 aralık pazar sabahı inşallah Konya'ya yola çıkacağım yine.

Plan şöyle: İstanbul'dan sabah 07:00'de çıkıp saat 11:00 civarlarında Boludağı'nda olmayı planlıyorum. Orada güzel bir kahvaltı planım var. Benim kullanma stilimle İstanbul-Boludağı arası yaklaşık 4 saat sürüyor. Kış şartları, yol şartları ne gösterir. Bilmiyorum.

Boludağı'na yetişemeyeceğimi hissedersem Akyazı, Kuzuluk'ta kahvaltı yaparım.

Kış ayına izin bırakmamın en büyük sebebi: Köyde, Toroslar'da soba keyfi yapmak.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?  Sobanın üstüne çaydanlığı koyacağım. İçine patatesleri atacağım. 10 gün keyif yapacağım. Ohh. Mis gibi. (İnşallah)

Yolunuz açık, tatiliniz sorunsuz geçsin.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun güzel dilekleriniz için.

İzin ertelendi.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?  Kısmetse Ocak ayı içinde.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.