Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.813
Cevap
149
Favori
1.034.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nilfisk coupe neo kullanıyorduk ve memnunduk ancak bozulunca yeni arayışa girdik
    Rowenta 6495 ea modeli hakkında bilgisi olan var mı? Bu modeli alarak doğru bir seçim yapmış olur muyuz?

Rowenta RO6495EA Silence Force 4A+ Full Care 550 W Toz Torbalı Elektrikli Süpürge

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Electrolux EER7ANIMAL Ergorapido veya Rowenta RH8874WO 25,2 v hangisini tercih etmeliyim
  • Nilfisk Select Comfort Allergy 750 Watt Elektrikli Süpürgesinden memnunuz.Şu an itibariyle torba her gün kullanılmasına rağmen dolmadı. Hoover marka süpürgem hala bozuk. Hoover İstanbul Anadolu yakasında sadece bir tane teknik servisi var.Ümraniye deki her ne kadar internet sitelerinde var gözükse de yanlarına gittiğimde sene başı itibari ile anlaşmalarını yenilememişler.O yüzden ne olursa olsun Hoover den bir makine alacaksanız bir değil bin düşünün derim bu da benim acizane görüşüm.Bir senelik 600 Tl verdiğim makine yaklaşık doğru dürüst 2 ay çalıştı.Bereket yedek bir süpürgemiz var da idare ettik.
  • Arkadaşlar
    Hotpoint Ariston SL M07 A4H B 700 W Toz Torbasız Süpürge

Kullanan var mi?
    Turbo başlıklı bir süpürge lazım çünkü halımız tüylü bir halı ve saç birikiyor çekmek icin turbo başlık şart.

Hotpoint Türkiye'den çekiliyormus servisinde sorun yaşanır mi bilmiyorum yurt dışından geliyormuş yedek malzemeler.

Bunun dışında torbalı model rowenta 6477 var, torbası 6.5 litre, torbalı modelleri önermeyen de var öneren de var baya bir kafam karıştı açıkçası

Bir de arnica terra premium önerdiler baska bir forumdan bu da toz torbali ama torbasi 4 litre sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 19 Mart 2019; 14:14:4 >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Merhaba torbali uygun fiyatli cihaz alcaksan evimde kullandığım bu makineyi öneririm
    420 watt emis gucune sahip ve sessiz aynisi arcelikte 1300 tl ye satiliyor mlz kalitesi iyi

akakce.com
    Grundig VCC 9450 800 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-grundig-vcc-9450-800-w-fiyati,52571123.html

• Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    420 watt emiş bence o süpürge için hayal. Zaten googledan aratınca "Power output: 800W (260W suction power)" ifadesine rastladım:

skinflint.co.uk
    Grundig VCC 9450A bodyguard (GMN4020) | Skinflint Price Comparison UK
    https://skinflint.co.uk/grundig-vcc-9450a-bodyguard-gmn4020-a1633610.html

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!)

www.grundig.com
    VCC 9450 A Bodenstaubsauger
    https://www.grundig.com/de-de/haushalt/saugen/alle/vcc-9450-a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet3435 -- 24 Mart 2019; 9:31:9 >

• Mehmet3435 M kullanıcısına yanıt
    Arçelik in sitesinde 420 watt yaziyor yere cok iyi yapisiyor 290 watt oldugunu zannetmiyorum

Grundig in kendisi almanyadaki resmi sitesinde 260 watt demiş. Zaten 400 air-watt üzeri hava çekişi gücü için motorun 2.000 watt üzeri elektriksel güçte olması lazım. 800 watt'lık motoru Tesla yapsa o kadar emiş sağlamaz.

Ben Almanya grundig ve goole da çıkan onlarca sayfadaki aynı bilgiye (260 watt) inanmayı tercih ediyorum. Değer olarak da mantıklı geliyor.

Bu arada hava çekişi 180 air-watt ın üzerinde olan tüm süpürgeler halıya veya uygun zemine yapışabilir. Bu 400 airwatt olduğunu göstermez. Firmanın kendisi de bunu iddia etmiyor zaten açık açık "260 watt hava çekişi" diyor.

www.grundig.com
    VCC 9450 A Bodenstaubsauger
    https://www.grundig.com/de-de/haushalt/saugen/alle/vcc-9450-a

Grundig sitesinde videosu da var. Süpürge güzel görünüyor. Kasa olarak miele C3 e benzetmişler. Fiyat olarak uygun. Turbo başlık da bulunabiliyorsa düşünülebilir. Çünkü halıda C almış. Cat&Dog da standart başlıkla halıda C alıyor. Turbo başlık bulunduğu sürece güçlü her süpürge çok iş görür. Grundig i alan arkadaşlar video paylaşabilirse yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet3435 -- 24 Mart 2019; 13:18:47 >

• Mehmet3435 M kullanıcısına yanıt
    O zaman philips maratondada hata var 450 watt diyor oda 650 w lik motorla :) En kisa zamanda video paylaşcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 24 Mart 2019; 13:34:59 >
    Mehmet3435 M kullanıcısına yanıt
    Zevkli konu olunca dayanamayıp dahil olayım dedim :)

4 yıl önce tüm verilerin verildiği yıllardaki süpürgelere ait tablodan belirli modellerin değerlerini alalım.

https://forum.donanimhaber.com/miele-nilfisk-electrolux-usorigindb-philips-9194-elektrikli-supurge-testi--104996658#&gid=1&pid=2a7f371b7af2987cda6bbb3d092292a7-104996658&f=1

Bu tablodaki özellikle philips'in o tarihteki 2000 wattlık modellerinden korelasyon yaparak yeni modelin başlıktaki çekişini tahmin etmeye çalışalım.

Çünkü philips sitesinde başlıktaki hava gücü verilmiyorken basınç ve akış bilgisi verilmekte. Her ikisinden de hesaplama yapabiliriz:

Yani philips marathon 650 watt FC9925/07 modelinin başlıktaki çekiş gücü 250 air-watt ile 287 air-watt civarında bir değer olabilir. Bu değerler mantıklı değerler. Bırakın 400 air-wattı, 300 air-watt bile bu akış ve bu basınç ile mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 24 Mart 2019; 15:0:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol

Merhaba torbali uygun fiyatli cihaz alcaksan evimde kullandığım bu makineyi öneririm
    420 watt emis gucune sahip ve sessiz aynisi arcelikte 1300 tl ye satiliyor mlz kalitesi iyi

akakce.com
    Grundig VCC 9450 800 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/toz-torbali-supurge/en-ucuz-grundig-vcc-9450-800-w-fiyati,52571123.html
    Hotpoint 4a modelini aldım, su anda gayet iyi gidiyoruz, motorlu fırçası Shaggy halıda çok çok işime yaradı. Eski süpürgemin başlıkları da buna uyuyor o da iyi oldu, çünkü motorlu başlıkla kilim supuremiyorum icine çekiyor dolanıp duruyor motorlu fırça , bu nedenle ya parke başlığı ile ya da eski süpürgemin ana başlığı ile kullanıp en düşük güce alıyorum süpürgeyi

• pudinkk kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

• Merhabalar,
    Hoover Athos AT70 süpürgeyi kullanan var mı? Var ise memnunlar mı? Emiş gücünü bulamadım yazan olursa sevinirim.
    Yedek parça ve servisleri nasıl?

Şöyle de yardımcı olursanız memnun olurum.
    500 - 800 TL arası süpürge almak istiyorum, toz torbalı? Ne önerirsiniz?

Teşekürler, kolay gelsin.
  • falcon57 kullanıcısına yanıt
    HOOVER XARION PRO XP81_XP15011 TORBASIZ ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE yi aldım bir ay içinde bozuldu.İstanbul Anadolu yakasında sadece bir servisi var.Benim süpürge hala bozuk , anlayacağınız yaklaşık 600 tl kenarda yatıyor.Hoover marka bir ürün almanı tavsiye etmem.Çünkü servis ağı yok.Bozulduğunda tek bir servise bağımlı kalırsın.Artık senin makinana ne zaman sıra gelir sen düşün.Hoca demiş ya bana eşşekten düşeni getirin diye.Ben düştüm bilesin.
  • Nilfisk Select Comfort Allergy 750 Watt Elektrikli Süpürgesi için şu ana kadar bir torba kullandık.Kullanımı gayet güzel.Çekiş gücü çok iyi almak isteyenlere tavsiye edebilirim.
  • bişey sormak istiyorum. 750 W SÜPÜRGE İLE 2000 W süpürgenin elektetrik sarfiyatı ne kadar fark eder. örneğin haftada 1 defa 120 m kare süpürülse, yılda ne kadar farkeder. yani yaklaşık....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihatxy1

bişey sormak istiyorum. 750 W SÜPÜRGE İLE 2000 W süpürgenin elektetrik sarfiyatı ne kadar fark eder. örneğin haftada 1 defa 120 m kare süpürülse, yılda ne kadar farkeder. yani yaklaşık....
    Etiket değerine göre yıllık TL tüketimler:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131371394

Neyse yukarıdaki Miele konusundaki; 17. sayfadaki 2. mesajı buraya kopyalıyorum; ferhat beye teşekkür ederim:

@ferhatas bey orada demiş ki ;
    --------------------------------------------

" Önerdiğim 699 TL lik modelin Enerji etiketi C ve yıllık tüketim değeri 34,3 kWh.'dır.

0,3 kWh daha az olsa; B sınıfı çıkacaktı, B'nin sınırında bir model yani...

Elektriğin 1 kWh'ını ; 0,36 TL (13 şubat 2018 deki güncel fiyat)olarak hesaplarsak
    ( kaynak: gazete vatan )

C sınıfı Miele ortalama 34,3 kWh yıllık 12 TL kullanırken
    A sınıfı sınırı olan 28 kWh ; 10 TL eder.

Fark; yıllık ortalama (yaklaşık) 2 TL ! (Bütün yılın farkı)

Enerji sınıfları sarfiyat sınırları, A+++ dan aşağı doğru; 10 kWH den başlayıp 6 şar 6 şar (kWh) artarak değişiyor.

Her bir sınıf artışı; 6 kWh x 0,36 Tl/kWh = yıllık ortalama -toplam- 2,16 TL ediyor. "
    --------------------------------------------

Bunu da ben ekleyeyim:

Örneğin;

Rowenta RO6993 X-Trem Power 750 Watt; 28 kWh yıllık ortalama tüketim x 0,36 TL/kWh = 10,08 TL yıllık (2018 fiyatları)

Rowenta RO6245 X-Treme Power 2000 Watt; 34 kWh yıllık ortalama tüketim x 0,36 TL/kWh = 12,24 TL yıllık (2018 fiyatları)

12,24 - 10,08 = Ortalama 2 lira 16 kuruş yıllık elektrik tüketim farkı (2018 fiyatları)

Tüketimler motor gücünün watt değerinden daha çok
    elektrik tüketim değeri olarak verilen kWh üzerinden daha doğru olarak hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 15 Mayıs 2019; 23:54:0 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hangi miele yi önerirsiniz? Turbo başlık da alacağız.Bir de hep c sınıfı..Electrolux animat ultra silencer veya alergy olanın halıda sınıfı b. Bıktım kaçıncı süpürge bakışım ...mielenin sitesinde en uygun c1 clasic var 800watt.sarı renkli c3 complete yok. Ne tavsiye edersiniz. Hangi parametreleri önemsemeliyim

• https://shop.miele.com.tr/
    Classic C1 Powerline 800W Elektrik Süpürgesi SBAF3 Elektrikli Süpürgeler Miele SBAF3
    https://shop.miele.com.tr/classic-c1-powerline-800w-elektrik-supurgesi-sbaf3

Ve
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele Complete C3 Powerline 890w Elektrik Süpürgesi Satın Alma sayfasıdır.
    https://shop.miele.com.tr/complete-c3-powerline-890-w-elektrikli-supurge-sgdf4
    farkı nedir?
    Klasik ve complete neleri farklı bu kadar fiyat farkı var

• Annekaz09 A kullanıcısına yanıt
    Hiç vermediysem 20 defa cevapladım aynı soruları. Cevabı çok uzun soruları tekrar cevaplayamam, üzgünüm. Okuyun; çok defa yazıldı...
  • 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.