Şimdi Ara

uzun süredir araba kullanan forumdaşlar heyecan için yardım lazım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet forumdaşlarım ben 19 yaşında bir kardeşinizim ve bir sorunum varki başlıktada belirttim HEYECAN. araba kullanmada sıkıntım yok gayet güzel kullanıyorum, ancak heyecan yapıyorum. aşırı bir heyecan oluyor üzerimde size şöyle örnek vereyim. nerdeyse nefes almayı bırakıyorum. sonra yanımda oturan kişi birşey söyleyince kendime geliyorum. sizce bu sorunu nasıl atlatabilirim? lütfen kullanamassın falan demeyin. çünkü dediğim gibi araba kullanmada sıkıntı yok. sıkıntı heyecan yapmamda bir süre sonra hafifliyor ama ben tamamen yenmek istiyorum önerileriniz varsa dinliyorum. lütfen yardımcı olun... teşekkürler iyi forumlar.

• Pratik yaparak aşabilirsin bu sorunu.
  • Ben ehliyetimi alalı nerdeyse 1 ay oldu(öncesinde az buz kullanıyorum)kendi kullandığım yolları yazıyım
    -Önce otoparkta pedallar ve vites konusunda pratik yaptım
    -Aynaları kullanmaya kendimi alıştırdım
    -Direksiyon alıştırması yaptım
    -Sonra bir kaç yerde küçük küçük alıştırmalar yaptım gitme durma vs. gibi
    -Anne zoru ile trafiğe çıkartıldım heycan doruktaydı arabayı sürttüm(ilk kez heycan olucak herkes yapıyor korna çalan ollrsa aldırma karnından arabayla doğmuyolar)
    -Sonra yine anne zoru ile tekrar trafiğe çıktım arabadan indiğimde elim ayağım titriyodu
    -Bugün annemi bırakmaya çağlayana gittim ve şunu farkettim artık heycan yok hayatımda ilk kez tek kullandım ve sıfır heycan

Önemli olan kendine güvenmek ve aracın dilini anlayabilmek.Pedalları kavradığında çık sokaklarda gez hele pazar günleri erkenden ozaman görceksin bir şey olmadığını.

• Ben yaşamadım da anlayabiliyorum.

Büyük ihtimalle kullandığınız araç kendinizin değil ve aracın sahibi eğer siz arabayı çarparsanız size çok kızar.

Bu kadar düşünmeye, telaş yapmaya gerek yok. Vurursanız da yüksek hız yapmadığınız sürece en fazla 300-400 liralık masrafla halledersiniz, kasko ve trafik sigortası varsa hiç cepten para çıkmaz.
  • Araba bizim ama carpip masraf yapmaktan korkuyorum. Inşallah aşarim bu sorunu. Baska tavsiyesi olan varsa dinleyelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanla geçer merak etme, okuma yazma bilmeyenler bile kullanıyor
  • O kadar heyecan yapmana gerek yok kullandıkça geçiyor zaten o heyecan bir zamandan sonra pedallarla dans eder gibi oluyorsun alışkanlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece pratik.
  • Insallah bende o gunleri bekliyorum dans edecem pedallarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.