Şimdi Ara

Uzun vadede kalifiye game system.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sifirdan sistem toplayacagim , herseyiyle beraber.
    Uc be$ tane config yapmi$ olmama , zilyon adet review benchmark okumu$ olmama ragmen bir de $u guzide topluluga sormak istedim.

Basitle$tirilmi$ iki secenegimi sunayim isterseniz.

1. AMD ;

Processor : AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6400+(3.2GHz)
    Mainboard : ASUSTEK M2CHAIR NF590 DDR2 GLAN+SATA2 16X 940p
    Memory : OCZ 2 GB DDR2 800 CL4 Platinum (5-4-4-15) (OCZ)
    VGA : XFX 8800GTX 768MB DDR III 384 Bit Pci-Exp 16x | veya ba$ka bir markanin 8800 GTX'i.
    Case : GIGABYTE 3D AURORA 570
    Monitor : 22" SAMSUNG 2232BW TFT LCD
    PSU : GIGABYTE ODIN GT 800W

2. Intel ;

Processor : INTEL C2QUAD Q6600 2.4GHz 1066MHz 8MB 64BIT 775p
    Mainboard : ASUSTEK MAX FORMULA X38 DDR2 GLAN+SATA2 16X
    Memory : OCZ 2 GB DDR2 1066 MHz KIT (2x1GB) REAPER - HPC (OCZ)
    VGA : 2 x ASUSTEK EAH3870 512MB GDDR4 256Bit 16x | veya 8800GTX
    Case : GIGABYTE 3D AURORA 570
    Monitor : 22" SAMSUNG 2232BW TFT LCD
    PSU : GIGABYTE ODIN GT 800W

Gayem ;

COD4 , WoW , Crysis , Warhammer ve bunlara benzer ister yeni cikacak FPS,TPS,MMORPG olsun , ister hali hazirda varolan bilumum saydigim turdeki oyunlar olsun , high detail'da zerre kasmayacak , beni 40 - 50 FPS altina du$urmeyecek bir $eyler.

$imdi mumkunse bana HDD onerilerinizi , ayrıca VGA secimlerimdeki kararsizligimi yati$tirabilecek bir takim cozum onerileri verebilirseniz cok mute$ekkir olacagim.
    Diger bile$enlerle alakadar sikintisi olan varsa da belirtmekten cekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruel -- 4 Ocak 2008; 10:48:34 >

• quote:

COD4 , WoW , Crysis , Warhammer ve bunlara benzer ister yeni cikacak FPS,TPS,MMORPG olsun , ister hali hazirda varolan bilumum saydigim turdeki oyunlar olsun , high detail'da zerre kasmayacak , beni 40 - 50 FPS altina du$urmeyecek bir $eyler.

crysis i ayrı tutmak gerekir heralde şuan kimse %100 verim alamıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

%100 verim demiyorum dostum , 40-50 FPS'nin altına düşürmeyecek diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kruel

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

%100 verim demiyorum dostum , 40-50 FPS'nin altına düşürmeyecek diyorum.

Arkadaşda onu demek istiyor zaten. O FPS leri hangi sistem olursa olsun ayarları falan düşürmeden alamıyorsun.
  • quote:

Arkadaşda onu demek istiyor zaten. O FPS leri hangi sistem olursa olsun ayarları falan düşürmeden alamıyorsun.

Benim high detail'den kastim her seyi sonuna kadar koklemek degil ki.

1280 x 1024 ' de , bir takim seyler acik , texture ve world detail acikken stabil 40 FPS alabilmek.
    Crysis'in nasıl sistem aglatan bir oyun oldugunu elbette biliyorum , lutfen high detail denildigi zaman HER option'in sonuna kadar getirilmis hâli akliniza gelmesin.

adı ustunde , CRY-SIS .
    ^____^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruel -- 4 Ocak 2008; 11:02:39 >
  • onerisi olan var mi arkada$lar ?
  • vga olarak yenı 8800 gts dusunebılırsın gtx yerıne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gtx yerine 8800 gt ile sli kurabilirsin
  • hocam sen crysisi vistada dx10 da verıhıgh da oynamak isitoymusun? eğer bunu istiyosan şu anki hiç bir ekran kartı yeterli deil bnn için...istersen gf9 serisini bekle ama ille şimdi alcam dersende 8800GTS(G92) 512mb al..
  • uzun vadede oyun oynamak bütçe ile alakalı bir durum değil nasıl oluyor bilmiyorum ama oyunlar gerçekten ekran kartlarından önde gidiyor.
  • yok mu sunun yerine su daha iyi olur , bunun yerine bu seni daha uzun sure goturur diyen ?
  • bekle şubata kadar 9000 serisinden al tadını çıkar foruma gir hava at
  • 2. sistem derim. crysis te; very high değilde high detayda 40-50 altı görmen zor 3870 cf ile..
  • DOSTUM ÖNCELIKLE SUNU BELİRTMEK ISTERIM KI CRYSIS OYUNUNU FULL AÇAN BIR SISTEM HALEN DAHİ YOK...YAPTIGIN 2 SISTEMDE GUSEL..DEDIGIN HER OYUNU BU SISTEMLE OYNARSIN..ANAKARTININ 1333 MHZ DESTEKLI OLMASI SLR VEYA CROSSFIRE DESTEKLİ OLMASINA DDR3 DESTEKLİ OLMASI DURUMUNA DIKKAT ET.....ILERIDE OYNAYABILME ŞANSIN OLSUN ..OYUN PC SI DEMEK BUYUK KASA DEMEKTIR..BÖEL BRISITEME GIDIO 30 DOLARLIK BİR SİSTEM SAKIN ALMA ..ALACAGIN TOWER BIR KASA OLSUN...HAYIRLI OLSUN :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: lynrdskynrd

DOSTUM ÖNCELIKLE SUNU BELİRTMEK ISTERIM KI CRYSIS OYUNUNU FULL AÇAN BIR SISTEM HALEN DAHİ YOK...YAPTIGIN 2 SISTEMDE GUSEL..DEDIGIN HER OYUNU BU SISTEMLE OYNARSIN..ANAKARTININ 1333 MHZ DESTEKLI OLMASI SLR VEYA CROSSFIRE DESTEKLİ OLMASINA DDR3 DESTEKLİ OLMASI DURUMUNA DIKKAT ET.....ILERIDE OYNAYABILME ŞANSIN OLSUN ..OYUN PC SI DEMEK BUYUK KASA DEMEKTIR..BÖEL BRISITEME GIDIO 30 DOLARLIK BİR SİSTEM SAKIN ALMA ..ALACAGIN TOWER BIR KASA OLSUN...HAYIRLI OLSUN :))

gigabyte 3d aurorahttp://sanalmarketim.com/urun/64f16d3e0e1c09a45e5305e391f09f79 soyle bir kasa , full tower sanirim.

Arkada$lar , ben de Intel bazli dusunuyorum , ancak aklimi kurcalayan en buyuk sey 2x ati 3870 alip almamakta hala.

Lutfen atacaginiz mesajlarla yardimci olun , Asus Maximus Formula yerine gigabyte x38 DQ6' mi tercih etmeliyim , yoksa formula daha mi iyidir ?

• Arkada$lar , x38 DDR3 destekli board'a 2 adet 3870'mi alirdiniz yoksa G92 8800 GTS mi alirdiniz , hangisi daha iyidir ?
    GA-X38T-DQ6 mi tecih ederdiniz , yoksa ASUSTEK P5E3 DLX WIFI X38 DDR3 mu ?
    Ve dedigim gibi CF'mi yapardiniz yoksa single 8800GTS mi alirdiniz ?

Kac gundur serzeniyorum , adam gibi cevap verilmiyor.
    Bilgisi mi yok insanlarin diyorum , ancak pek mantikli gelmiyor , cogu kisinin forum postlarini okudum ettim , bana cevap verebilecek en az 100 kisi vardir burada.
    Gel gelelim istedigim cevabi alamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruel -- 8 Ocak 2008; 20:54:40 >
  • 3880 vardı herhalde ati nin ddr4 bir modelini al o zaman.Daha iyisi bence yok ekran kartını sadece oyun amaçlı değerlendirme ati ın video da nvidaya göre performansı fazladır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kruel

quote:

Orjinalden alıntı: lynrdskynrd

DOSTUM ÖNCELIKLE SUNU BELİRTMEK ISTERIM KI CRYSIS OYUNUNU FULL AÇAN BIR SISTEM HALEN DAHİ YOK...YAPTIGIN 2 SISTEMDE GUSEL..DEDIGIN HER OYUNU BU SISTEMLE OYNARSIN..ANAKARTININ 1333 MHZ DESTEKLI OLMASI SLR VEYA CROSSFIRE DESTEKLİ OLMASINA DDR3 DESTEKLİ OLMASI DURUMUNA DIKKAT ET.....ILERIDE OYNAYABILME ŞANSIN OLSUN ..OYUN PC SI DEMEK BUYUK KASA DEMEKTIR..BÖEL BRISITEME GIDIO 30 DOLARLIK BİR SİSTEM SAKIN ALMA ..ALACAGIN TOWER BIR KASA OLSUN...HAYIRLI OLSUN :))

gigabyte 3d aurorahttp://sanalmarketim.com/urun/64f16d3e0e1c09a45e5305e391f09f79 soyle bir kasa , full tower sanirim.

Arkada$lar , ben de Intel bazli dusunuyorum , ancak aklimi kurcalayan en buyuk sey 2x ati 3870 alip almamakta hala.

Lutfen atacaginiz mesajlarla yardimci olun , Asus Maximus Formula yerine gigabyte x38 DQ6' mi tercih etmeliyim , yoksa formula daha mi iyidir ?

dostum cok uykum geldı ama yıne sana yardımcı olmak ıstıorum :)) ılkönce gaza gelmemek lazım neden?
    ekran kartını almısın 8800 bıde 2 tane koyayım dıosun...gerek yok dostum...slr yada crosfıre teknıklerı yanı aynı anda fazladan ekran kartı uygulalamarı uzun zamanlı modıfıyede gecerlı olan bır surectır...(kı zaten ucuzlayacaklar)sen aldııgn ekran kartıyla takıl 6 ay yada 1 yıl sonra al aynısından (slr) tak yada farklı bir ekran kartı al tak (crosfire) taktıgın 2 ekran kartıda şunu unutmakı tam ıkı katı performans anlamına gelmesın...2. ekran kartı sana yuzde 35 ila 45 arasında bir performans yakalamanı sağlar....evet 256 bit çarpı 2 512 bit değer i algılar makinan ama çekirdek hızı ve performans sadece yuzde 50 lilere kadar ulaşır bu konular daha derin konular sonra konuşulur)...ancak...tabıkı etkıler..ama gıdıp 700 dolar verıp 2 tane ekran kartı almanın bır mantıgı yok..pc dunyasında bu işten annayan adamlar arasında gereksız olarak gorulen bır durumdur bu (tabıkı göreceli ve kısısel bir açıklamamdır;bu 8800 serısı ıcın konusuorum-benım param var dıosundur alırım dıosundur saygım var ve tabıkı ne ıstersen yapabılırsın) mevcut alacagın ekran kartıda zaten her oyunu herturlu açar ve güzelcede oynarsın.....

sistemınde onemlı olarak yapman gereken konu anakart ve kasa secımının iyi olmasıdır...bu kasa guzel ama paran varsa nvidianın tower kasasını sana önerırıım....bu kasayı aldıktan sonrada 850 watt bır powerla rahat bır yolculuga cıkarsın..işte bu yolculuga cıkman önemlı olan...o yolculuk esnasında yoldan gecerken ıstedıgın ekran kartını yada ram i kısaca destek performans parçalarını yavaş yavaş takarsın...ama başlangıcın önemlı..geri dönüş yapamasssın... işlemci anakart kasa power sağlam olsun ...bunnnar sana yapacagın kalenın duvarlarıdır....gerisi kolay demek ıstedıgım..kolay gelsın

• Ben SLI yapmayi zaten hic dusunmedim , siz mi yanli$ anliyorsunuz surekli bilmiyorum.
    Ilk mesajimda da belirtmi$ oldugum gibi gunde yuzlerce review ve benchmark okuyorum diyorum , siz bana hala gelip CF'nin ancak %40 fazla performans saglayacagini falan soyluyorsunuz.
    Lakin tekrar soyleyecegim gibi , ben bunlari her gun okuyorum , aldigim ilk 386DX'den beri bilgisayarin her komponentiyle cok yakindan ilgileniyorum.

Benim burada sordugum tek bir soru var , 3870 CF mi tercih ederdiniz yoksa SINGLE 8800 GTX ya da ULTRA mi.

Tekrar dedigim ve cevap alamadigim uzere gigabyte GA-X38T-DQ6 mi tercih ederdiniz yoksa ASUSTEK P5E3 DLX WIFI X38 DDR3'mu ?

lynrdskynrd.
    Diyorsun ki anakart ve kasa tercihin onemli , e ben bu yuzden bas bas bagiriyorum bana bir anakart soyleyin diye.
    Nvidia tower'dan kastin Cooler Master'in Nvidia revizyonlu kasasi mi merak ettim , lakin "Nvidia" nin full tower kasasi gibi bir seyler bulamadim.

Bir de anlamadigim bir $ey var.
    herkes soyle konusuyor ;
    - onu alma , soyle bir sey al.
    - o olmaz , boyle dusunme , sunu yap.

bana `bunu yap , sunu yap` dan ziyade , "x" markasinin "x" modelini tercih edebilirsin diye soyleyebilirsiniz degil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruel -- 9 Ocak 2008; 0:06:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dark alien

hocam sen crysisi vistada dx10 da verıhıgh da oynamak isitoymusun? eğer bunu istiyosan şu anki hiç bir ekran kartı yeterli deil bnn için...istersen gf9 serisini bekle ama ille şimdi alcam dersende 8800GTS(G92) 512mb al..

ewet 8800gts
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.