Şimdi Ara

Uzun vadede kullanım f/p

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Ocak 2022; 21:32:44 >

• Anlaşılan birden fazla lense ihtiyacınız var ancak bütçe biraz sınırlı . Portre işi daha kolay , canon 50mm fiyatları uygun . Geniş açı için maalesef uygun fiyatlı bir çözüm yok ancak hemen almam sonra alırım derseniz başlangıç için güzel olabilir 700D . Kit lensin STM olması video açısından çok daha verimli olur . Eğer geniş açıya da bütçem kalsın derseniz kit lensi 18-55 STM olanı alıp 2. el sigma 10-20 bakabilirsiniz . Yine de biraz aşabilir bütçenizi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgurkan

@CavaLieR-G
    peki sizin başlangıç-orta seviye için önerebileceğiniz bir makine ve lens var mıdır 700d dışında? bütçem maksimum 2000 ama yine sınırları zorlamak istemiyorum. body için önceliğim ekranın oynatılabiliyor olması çok işime yarayacağını düşünüyorum. anladığım kadarıyla geniş açı hayallerim şimdilik suya düştü gibi. her alanda işime yarayabilecek lens, kit tavsiyenizi alabilir miyim? 18-55 yeterli midir sizce?

Ekran bakımından önereceklerim 700D kadar iş göremeyebilir , o bakımdan gövde tercihi biraz da size kalmış durumda . İnceleyin , eğer işimi görür derseniz Sony A58 de düşünülebilir . İmaj ve video kalitesi olarak gayet yeterli bir gövde . Eğer yılbaşına kadar beklerseniz Sony A68 geliyor . Kağıt üzerinde harika bir makine olarak görünüyor , 600 dolar civarı bir fiyatla çıkacak . Bunlar dışında başlangıç olarak illa ki sıfır makine olsun demezseniz uygun fiyatlı 600D-650D ler var sahibindende . Bu şekilde alırsanız bir de geniş açı lens alabilirsiniz bütçenizle . Aslında makul olan da bu bana göre .

18-55 normal genişlikte manzara ihtiyacınızı ve günlük kullanımda ihtiyacınızı karşılar . Yanına bir de 55-250 is lens alırsınız uygun fiyatlı , doğa , kuş vb. çekimlerde de işinizi fazlasıyla görür .

2.el Canon 600D - 800 TL
    2.el Sigma 10-20 750 TL
    2.el Canon 18-55 is stm 300 TL

kalan 200-250 liralık bütçeyle isterseniz 50mm 1.8 alırsınız portre amaçlı , eğer zoom lens lazım derseniz de bir 200 lira daha ekleyerek 55-250 is alırsınız . Bence bu şekilde gayet güzel bir set olur . Hatta gövde 650D bile olabilir yakın fiyatlarda .

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgurkan

@CavaLieR-G

hocam peki video çekimleri için hangi lensi önerirsiniz? şöyle düşündüm ben fotoğraf çekimleri için 18-55 is kit alıp ayrı olarak video çekimi için bir STM lens alabilirim. nasıl olur acaba? 50mm stm nasıldır video için? siz ne önerirsiniz?

Evet hocam kesinlikle stm alın video amaçlı kullanacağınız lensi . Hangi lens olacağı size kalmış durumda , tabiki sabit açılı bir lens kalite olarak da ışık olarak da hem fotoğrafta hem videoda daha iyi olacaktır . Yalnız sürekli 50mm ile video çekebileceğinize eminseniz alın . Geniş açı lazım olacaksa zoom lens almakta fayda olur . Ama 50 ideal açı derseniz 18-55 veya 18-135'ten daha iyi olur .
  • http://www.fotopazar.com/pentax-k-50-18-55mm-lens-kit-dslr-fotograf-makinesi?gclid=CM7D7dnci8kCFYhAGwodEAUHCQ

Alternatif olarak pentax k50 dusunebilirsiniz. Ozelliklerini internetten inceleyebilirsiniz.

Ustelik ucuz manuel lensleri de alip, titresim engellemeli olarak kullanabilirsiniz. Cunku dslr de video sirasinda af halen emekleme asamasinda sayilir.

Kit lensli olarak 1400 lira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.