< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1164. sayfa)
-
-
bekle beni bist, amerikalıların çekiklerin ceplerindeki parayı alıp ülkemize döviz sokacağım
70'den 100'e longladığım parayı shorttan da çıkarttım mı tahtacı olurum valla bistde
-
İlk faiz indirimi geldi, bakalım Bist'in yüzü gülecek mi??
-
%10 yükseldi zaten beklentiyle
beklenti gerçekleşti sat veya kâr al durumu görebiliriz
ancak bu saatten sonra 9500 altı şaşırtıcı olur bence düşüşler ve geri çekilmeler alım fırsatı
amerikan borsasına göre çok daha iyi performans gösterecek en azından bu kesin, veya altın ve gümüş biraz uykuda kalacağından avantajlı olabilir.
-
Hocam faiz indiriminin ilk adımı bu. Kademeli olarak 2 toplantıda bir faiz düşürülecek demek bu.
Ekonominin kabul edilebilir bir düzeye gelmesi için faiz'in %20lere enflasyonunda %10-15 lere kadar düşürülmesi gerek. O da minimum.
Zaten uzun vadede hedef enflasyonu %5'e, faizi %7,5 a kadar düşürmek.
Bisti ilgilendiren kısmı, faizden kaçış fonlara ve Biste olan ilgiyi arttıracaktır teoride.
-
yabancının 2025 sonu faiz beklentisi %30
8 toplantı olacak 17.5 inmesi lazım her toplantı faiz inecek büyük ihtimal
zaten 12'den 8'e düşürüldüğü an bu yorum çıkmıştı dün akşam
her toplantı 100-200 puan arası düşürecekler galiba
-
Artık faiz indirimi her toplantı da mı yapılır, bazı toplantılarda sabit mi kalır onu o anki duruma göre değerlendirirler.
Ama yabancılar 2025 sonu %30 bekliyorsa o civarda bir yere indirme planı vardır TCMB'nin. Zaten mevcut durum da ki yüksek faiz sürdürülebilir değil. Kimse kredi çekemiyor, yatırımlar durdu.
-
Endeks düşük asgari ücret ve 250 baz puan indirime rağmen son 1 haftadır kendini 10.000 üstünden tutmayı başaramadı.
Hala borsaya dönüş için riskli görüyorum kendimce. Yine de 9.500 lere düşerse alım yapabilirim.
-
Özbeyin yorumunu bekliyoruz..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TCMB 2025 takvimi yakında açıklanacak. 8 adet toplantı yapılan eski yılları şablon alırsak, 1-3-4-6-7-9-10-12. aylarda toplantı olur (sırayla değişmeli şekilde 4. ve 2. haftalarında). İlk 3 toplantıda %2,50 indirim bekliyorum. Sonrası, enflasyon↓ başarısına bağlı... iki senaryo:
sakin senaryo: (1 pas) + (3x250) + (4x200) = yüzde 32 / 2025 sonu
hızlı senaryo: (8x250) = yüzde 27.5 / 2025 sonu
ben sakin senaryoya oynuyorum bist için 2025'in ikinci yarısından sonra çok daha olumlu olacağını düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 26 Aralık 2024; 16:30:29 >
-
Gerçek enflasyon rakamları açıklanmadıkça ve gerçek enflasyon rakamlarına göre reel faiz verilmedikçe enflasyonda hiçbir düzelme olmaz. Sonra ne mi olur, hoşgeldin seksenler doksanlar, madeni 1 milyonlara hazır olun.
-
işi bilen kimsenin öyle bir beklentisi yok olamaz da zaten
mehmet şimşeğin fonkisyonu belli
- ülkeyi ödemeler dengesi krizinden çıkarmak (mayıs 2023'de gelmeseydi bu yöne doğru gidiyorduk ve çıkardı bizi)
- KKM'yi tasfiye etmek (2025 yılı ilk 3 ayı içerisinde içinde KKM'nin tasfiye edileceğini düşünüyorum)
- AKP, diğer seçimde faiz düşürüp kurşun atabilsin diye rezerv toplamak
- enflasyonu da yüzde 30 civarlarına indirmek
sonra yaşayacağımız şeyler klasik zaten faizleri daha da düşürüp millete beleş kredi dağıtıp astronomik zamlarla ve kuru da tutarak seçime gideceklerdir
sonra aynı döngüyü tekrar yaşayacağız bu sefer faizler 70 mi olur 80 mi olur allah bilir...
amaç haklı olmak değil para kazanmak olmalı diye düşünüyorum
bu ülkenin tek haneli bir enflasyon görme şansı yakın gelecekte kalmadı artık
o zaman para kazanmaya bakalım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 26 Aralık 2024; 16:45:29 >
-
halk gyoyu takip edin soygun var falan yazmışlar 2,67 hisse mi olur
birisi 1 milyon lot almış bu ne demek oluyor 1 milyon tl lik mi alım yapmış oluyor ?
demelerine göre gerçek değeri 5 lira 6 ay içinde parasını 2 ye katlayacak diyorlar en az
-
ne mantıklı? ne alalım?
-
faiz indirim döngülerinde en çok hangi sektörler kazandırmış
bunu araştırarak başlayabiliriz
mesela özel banka hisse senetleri
-
Ah be ogün hisse alırken godoman yanına uzun vadeli hisse için az biraz araştırma yapmıştım 2 hisse arasından seçim yapmıştım bir tanesi aynı fiyat öteki 4 kat gitti keşke ikiye bölüp alım yapsaydım.
-
aldığın gitmedi , almadığın mı gitti hocam ,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye de faiz indirim döngülerinde en çok hangi sektörler kazandırmış
ChatGPT:
ChatGPT
Türkiye'de faiz indirim döngüleri sırasında belirli sektörler, ekonomik dinamikler ve yatırımcı davranışları nedeniyle genellikle daha iyi performans gösterir. Faiz indiriminin etkili olduğu dönemlerde aşağıdaki sektörler tarihsel olarak daha yüksek getiri sağlamıştır:
1. Bankacılık ve Finans
- Neden? Faiz indirimi, bankaların borçlanma maliyetlerini düşürür ve kredi verme faaliyetlerini artırır. Bu, bankaların kar marjlarını yükseltir.
- Örnek: Borsa İstanbul'da Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası gibi bankalar genellikle bu dönemlerde güçlü performans gösterir.
2. Gayrimenkul ve İnşaat
- Neden? Düşen faiz oranları, konut ve ticari gayrimenkul kredilerinin maliyetini azaltarak talebi artırır.
- Örnek: Emlak Konut, Sinpaş GYO gibi şirketler bu dönemlerde öne çıkar.
3. Tüketici Malları ve Perakende
- Neden? Faiz oranlarındaki düşüş, bireylerin daha fazla harcama yapmasına ve tüketici kredilerinin artmasına neden olur.
- Örnek: BİM, Şok Marketler gibi perakende şirketleri ve beyaz eşya üreticileri (Arçelik, Vestel).
4. Otomotiv
- Neden? Otomotiv sektörü, düşük faiz oranları sayesinde taşıt kredilerinde artıştan fayda sağlar.
- Örnek: Ford Otosan, Tofaş gibi otomotiv üreticileri ve distribütörleri.
5. Sanayi ve İhracat Odaklı Şirketler
- Neden? Faiz indirimi döviz kurlarını yukarı yönlü hareket ettirebilir, bu da ihracat odaklı şirketlerin gelirlerini artırabilir.
- Örnek: Ereğli Demir Çelik, Tüpraş, Şişecam gibi ihracat ağırlıklı şirketler.
6. Turizm
- Neden? Düşük faiz oranları ve yüksek kur ortamında Türkiye'ye gelen turist sayısı artar, turizm gelirleri yükselir.
- Örnek: Türk Hava Yolları, Pegasus, Tav Havalimanları gibi turizm ve ulaştırma şirketleri.
7. Savunma ve Teknoloji
- Neden? Bu sektörlerdeki büyüme genellikle kamu harcamaları ve özel sektör yatırımlarıyla desteklenir. Faiz indirimiyle finansman maliyetleri düştüğünde bu sektörler de ivme kazanır.
- Örnek: Aselsan, Havelsan, TUSAŞ.
Riskler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Döviz Riski: Faiz indirimi, döviz kurunda oynaklık yaratabilir ve bu durum bazı sektörler için dezavantaj olabilir.
- Enflasyon: Faiz indirimi enflasyonist baskıları artırabilir, bu da bazı şirketlerin maliyetlerini yükseltebilir.
Faiz indirimi döngülerinde yukarıdaki sektörler yatırımcılar için potansiyel fırsatlar sunar, ancak makroekonomik koşullar ve şirketlerin özel durumları dikkate alınmalıdır.
-
Ben o hissede çok para kaybettim covid öncesi covid zamanı ve sonrası... 1 kazandıysam 5 götürdü. Sürekli speklerin elinde olan bir kağıt bana göre bulaşılmaz. En az 3 yıl boyunca bana kaybettirdi 1 yıl kadar önce tamamını sattım artık 1 lot bile almam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X