devalüasyon diye sürekli birileri ortalığı gazlıyor; asgari ücret 350 dolar olacak hesabınızı ona göre yapın vs..vs.. döviz patlarsa ;ne enflasyon; ne hayat pahalılığı hiç bir şeyin önü alınamaz. yine sanayici zümresi bayram eder; geri kalanlar daha da dibe batarız. olası mı sizce ? |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1166. sayfa)
-
-
her gün her ay zaten ufak ufak develüe oluyor.
2025 sonu yani 31 aralık 2025 te dolar 50tl olabilir.
bu da 1 yılda %43 artış demek
ha dolar fazla yükselmesin diye yine sıkı tedbirler uygulanırsa %30 civarı .
o da 45,5tl ye tekamül ediyor.
yani 2025 sonu dolar 45-50tl arası olur bence
-
zamana yayarak olsa sıkıntı yok; ama 1 hafta da 10 günde; bam bam bam bir anda %40 - 50 artarsa hapı yutarız.
Bu arada döviz almak için hangi banka yada platform en mantıklısı _?
makasın en az olduğu yer?
şu anda alım da 1 TL - satım da 1 TL den 2 TL makasa gidiyor zaten.
yada döviz endeksli fon var mıdır ?
-
n kolay fx var
usdtr adlı borsa yatırım fonu var.
sonra kripto para borsalarında tether yani usdt alınabilir düşük komisyonlarla.
yakın döviz bir yatırım aracı değildir.
döviz ile döviz fonu,altın,kripto para,yabancı hisse senedi veya etf,eurobond v.s alınırsa anaca o vakit yatırım aracı olur.
-
Çok teşekkürler, altin fonu topluyorum aslında ama trump arızası onsu düşürür mu diye tedirgin oldum
-
Ben göreve başlamasını bekliyorum ne yapacağı belli olmuyor
-
ISAGDIUASDSADSA
-
Bir şey satıp satmamam önemli değil. O şekilde yazman suç. Pek haberin yok gecen yıllarda da bir ekonomist benzer şekilde twitte attı adam içeri alındı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Aralık 2024; 23:37:3 > -
Vicdansız Putin ... -
-
aefes ve aghol eşleşmede hala taban oha böyle açılır mı acaba
-
Neden ? Olay nedir
-
putin kayyum atadı şirkete ancak sebebi türkiye-rusya ilişkileri suriye sonrası bozuldu algısıyla fud yapılıyor bence
asıl sebebin şirketin belçikalı bir ortağı yüzünden olduğu söyleniyor
koskoca aghol ve aefes 2 taban yaptı 2 günde ve endeksi de bozdu
aynı zamanda vade sonu bugün borsada ve short ağırlığı aşırı yüksek olduğu için düşüş oldukça normal
280'den thy alabildim ama o yüzden iyi ki fudlamış abiler endeksi7
bankalar %1 civarı pozitif. aghol, aefes, enkai ve doas dışında bir sorun göremedim belki zayıf birkaç şirketi daha satıyorlardır
faizden çıkıp girecekler için de çok güzel bir fırsat yaratılmış oldu bugün birçok kurum %2-3 düşürmüş faizleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 31 Aralık 2024; 12:7:6 > -
Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum. Ama hala saçma sapan küçük şirketlere para yatırıp yılbaşından itibaren %5 artmasını beklemek saçmalık. Kafa rahat fon yöneticileri uğraşsın. Neyse parası veririz
Tuncay TurşucuyoutubeÖnceden Her Cuma yaptığım Yatırım Fonları videolarıma yeniden başlamak istedim. Bundan sonra Her Cuma Fon videosu yapacağım. Bu videoda genel bir fon dünyasına bakış ve performansları inceledim. Sizinde merak ettikleriniz varsa lütfen videonun altına yazınız. FonBul ve diğer Analiz programları hakkında bilgi almak istiyorsanız linki bırakıyorum: https://www.finnet.com.tr/?reftype=IJY3NO5 Eğitimler için: https://borfin.com/tr/tutors/71/tuncay-tursucu Blog Yazılarım: tuncaytursucu.comhttps://www.youtube.com/watch?si=kf1md2ytFd4-gaYP&v=W17H_x0GRSs&feature=youtu.be -
Fon yatırımda da takip gerekiyor.Üstelik bence şirket takip etmekten daha güç.Çünkü geriden geliyorsun.
Sürdürülebilir getiri olan fon bulmak güç.2-3 ay kötü gitmeye başladı mesela , diyorsun ki sıkıntı yok uzun vadeli bakmak lazım.Sonra bir öğreniyorsun bir bakıyorsun ki hareketleri saçma sapan olmaya başlamış ,yöneticisi değişiyor o oluyor bu oluyor bir bakmışsın gitmiş içeride kalmışsın.
Ben bu yüzden sadece yöneticisini bildiğim ve güvendiğim 3-5 fonu alıp kenara çekildim.Her fonun alternatifi nedir acaba ne olur diye düşünmek çok yorucu.
-
Bütün parayı bimas'a bastım inşallah patlamayız. -
bim migros gene iyi kchol aldık hala sürünüyo
-
sabah gedik sahol'e 150 lira endeks üstü getiri hedefi verdi
kchol'e nedense endekse paralel vermişler holdingde sahol tercih etmişler
-
kaçırmayın kardeşim şu halk gyoyu 2,60 dan hisse olamaz bu mesajda burda kalsın hisse 6 lira olduğunda 2025 yılı içerisinde
yakanıza yapışıcam
-
Hocam ne övdün ya hisseyi :) tahtanın komisyoncusu senin kadar övmemiştir :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X