Şimdi Ara

Uzun yol için marka tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir bisiklet almaya karar verdim bir kaç araştırma yapayım dedim. O kadar çok model ve marka var ki içinden çıkamadım. Buradan tecrübe sahibi arkadaşlar tavsiyelerini paylaşırsa memnun olurum.

* Bisikleti şehir içinde her gün en az 60 km kullanacağım ona göre dayanıklı olmalı. Bütçe olarak max. 800TL

Öncelikle hangi markayı almayım, daha sonra alacağım bisikletin tipi nasıl olmalı.

• Araxlea A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Mesajınızın içeriğinden net olarak anlayamadığım için sorma ihtiyacı hissettim : uzun yol ile kastınız hergün gitmeyi planladığınız 60 km mesafe midir, yoksa bagajı heybeyi alıp 300+ km yollara mı çıkacaksınız? Bu iki durum için birbirinden farklı öneriler gelecektir.

Ancak günlük yolunuza en uygun tür yol bisikletidir. Bütçeye uygun B'Twin Triban 3 modeline bakılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50-60 km yol için en uygun seçim triban 3
    100+ km yolu rahatça gitmek için bütçenin arttırılması gerekir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Hergün sabah 30km aksam 30 km lik bir yolu gidiş geliş yapacağım. Gideceğim yolda ara sokaklar hafif rampalar ve oto yollar var.
  • Biraz araştırdım Kron XC250 uygun mudur acaba ?
    XC250 bir mtb, yani dağ bisikleti. Mantıklı olabilmesi için gideceğiniz 30 km yolun en az 20 km'lik bölümünün dağ tepe ve ağır arazi olması gerekir.
    Keza içinde bulunduğunuz konu başlığı şehir ve yol bisikletlerine özel olduğu için mtb sınıfı hakkındaki sorularınızı başka yerlerde sormanız gerekir.

dostum kullanım amacımı söyledim zaten mevzuya çok da hakim olmadığım içim sormam gayet normal. Zaten yardım almak amaçlı açtım bu konuyu. Başka tavsiye edebileceğin marka/modeller var mı ?
    Salcano City Fun V 599 TL :http://salcano.com/bisiklet.php?cesit=12

Carraro 702 Grand Man çamurluk ve arka bagajlı bir model. 756 TL:http://www.carrarobisiklet.com/#702-grande-man_232

Decathlon'dan Original 300 veya Elops 300 modelleri 720 TL,http://www.decathlon.com.tr/C-528940-sehir-ve-hobi-bisikletleri

Birçok marka da bu benzer özelliklere sahip bisikletleri bulabilirsiniz. Decatlonda yer alan elops ve original adları gibi orijinal şehir bisikletleridir, Salcano ve Carraro gibiler daha hibrit dediğimiz 700*35 (Çap*Genişlik mm) lastikli tourney vites sistemli 21 vites bisikletlerdir ve bahsettiğiniz km leri sıkıntısız yaparlar iş sizin kaslarınıza kalmış yani.

Ama ki bu büyük bir ama Sadettin Bey'in önerdiği model eğer dropbar sevmiyorsanız (yarış bisikleti gidonu) fit 3 (http://www.decathlon.com.tr/fit-3-yol-bisikleti-id_8239797.html) Üsttekilerden daha akıcı ve yolda sizi daha az yoracak bisikletlerdir. Yukarıdaki bisikletler ile aralarında en az 3,5 kg. fark vardır, lastikler daha ince olduğundan yuvarlanma direnci daha azdır yani kısaca aynı güçle daha fazla yol yaparsınız. Bu konuda seçim sizin.

Ha ama derseniz ki ben yılda bir arkadaşlarla kamplı geziye giderim 400-500 km lik şehirler arası kamp atmalı o zaman üstte dediğim bisikletlere bakmalısınız.

Sizde aratın nette Şehir Bisikleti diye aratın zibilyon model var. Ancak önce kullanım amacınızı belirleyin beğendiğiniz başka model olursa sorun yardımcı olalım, ancak sakın yolda kullanmak için milletin aklına uyup dağ bisikleti almayın paranıza yazık asfaltta traktör sürer gibi.

Saadettin Bey'in bisiklet bilgisi özellikle yol ve şehir bisikletlerinde gayet iyidir zaten dikkat edin direkt hedefe atışla günlük kullanımda az yoracak f/p oranı yüksek spesifik öneride bulunmuş. Bunu size öneren adam hem bir şehir hem bir cyclocross (yol hibriti diyebiliriz)sahibi olarak bisiklet üzerinde epey km devirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 16 Mayıs 2015; 19:18:33 >

• öncelikle zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim. daha çok city tarzı önermişsiniz ama sanırım benim ihtiyacım olan yol bisikleti. Yanlış mı düşünüyorum ? O tarz var mı önerileriniz ?
    yol bisikleti derken dropbar lı mı istiyorsunuz (koç başı gibi gidon) O zaman 800 tl civarına en iyisi Triban 3'tür, fit 3 ise size önerdiğim yol bisikletidir ama düz gidonludur. İkisi de yolda akıcı bisikletlerdir.
  • evet baktım bende triban 3'e şuan ona en yakınım. diğer markalardan bu klasmanda olan varmıdır @sadettinz hocam sen ne düşünüyorsun ?
    Mevcut durumda yol grubu ile ilgili iki makul seçenek mevcut :

- Triban 3
    - Salcano XRS 040 Sora

XRS040 donanım olarak Triban 3'ün biraz önünde. Ancak Triban'ın da Decathon servis desteği ve yokuşlarda biraz daha rahat etmeye imkan veren 3 yapraklı aynakol avantajı var.

Geçenlerde yol bisikletine yeni başlayan kuzenime ait XRS040'ı biraz kullanma imkanı buldum. Ayarları iyi yapıldıktan sonra uzun müddet sıkıntı çıkarmayacak güzel bir bisiklet yapmışlar.

Triban'ı ise sahil yolunda gezinti yapan gençlerden birinden "çarpmıştım". Tahminimin aksine çekiş sistemi fiyatına göre iyi. Ağırlığı 11 kg civarında olduğu için hızlanması biraz zayıf kalıyor ancak yol grubuna yeni başlayacak biri için pek önemli değil bu.

Sonuç : her iki bisikleti de canlı görüp denemek gerekiyor. Aralarındaki teknik farkların dışında görünüm olarak da çekici olanın tercih edilmesi lazım.

Yalnız aralarında epey bir fiyat farkı var ve Triban 3'ün vites vb. mekanizmalarının shimano olmaması düşündürüyor beni. 800-900 ayarında triban 3 e tercih edebileceğim shimano setli bir makina bulabilirmiyim ?
    2015 modeller için baktığınızda arada ciddi bir fiyat farkı mevcut. Lakin çeşitli e-ticaret sitelerinde 2014 model XRS040 900-950 TL civarına satılıyor(du - son durum ne bilmiyorum)

Yol grubu giriş seviye modelleri için halihazırda Triban 3 ve XRS040 dan daha iyi fayda / maliyet oranına sahip bisiklet bulunmuyor.

Microshift özellikle Amerika'da tutulan bir marka. Triban 3 üzerindeki sistem giriş seviyesi olsa da yurtdışında bu bisiklet ile 2500 km'lik tur devirenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 16 Mayıs 2015; 21:49:28 >
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için. Şimdi biraz daha araştırma zamanı almadan önce yine görüşlerinizi merak ediyorum. buraya yazarım o vakit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.