Şimdi Ara

Uzun yol korkusu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nedendir bilmiyorum ama son iki üç yıldır bir uzun yol korkusu başladı.Bu korku araç kullanmak ya da şoförlükten yana değil türkiyenin neredeyse yarı ile araç ile gitmişliğim var.Araç kullanmayı da seviyorum.Benim.korkum;malumunuz memleketin son yıllarda çivisinin çıkması,orman kanunlarının geçerli olmasından dolayı hemen hergün trafikte bir kavga ve cinayet haberine rastlıyoruz.İşte benim asıl korkum burası.Bu memleket çok tehlikeli bir yer.Özellikle çocukların da olduğu aile ile birlikte uzun yola çıktığımda tedirgin oluyorum.Tek başıma gittiğimde böyle bir endişem olmuyor gibi.Arkadaşlar yakında tatil için bir yere gitme planım var.Bundan önceki 10 yıl boyunca hep tatile, uzun yola gidip geldim böyle bir korkum yoktu.Bu son yıllarda böyle bir korku oluştu Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

• sakin sür uzun yolda çok hızlı giden tipler genelde trafiğin arasında kalıyor sürekli götgöte selektör ata ata gidiyorlar. yol kalabalıksa 90 a düş millet gelsin gitsin yolun hep açık olur. kalabalık gün saat ve yollardan da uzak dur. ama ne yaparsan yap illa bir oç denk geliyor onları da kafaya çok takmayacaksın. 1000 km sadece lpg almak için durarak sürüyorum genelde sakinimdir ama benim bile şu oç u şarampole yuvarlasam ... diye aklımdan geçirdiğim oluyor ama değmez kanı 5 para etmez aoe ler için. mesela bi kamyoncu balıkesir urfa sürerken hgs den yavaş geçtim diye önüme kırmıştı,frene basmasam kasası sürterdi herhalde umarım depremde gebermiştir. uzun yolda her tip adam var sakin kalacaksın,bir de sosyal medyaya çok takılmayacaksın bir süre sonra algoritmaarla bi yankı odası oluyor hep aynı haberler geliyor önüne.

Son senelerde biraz sekteye uğrasa da yıllardır yazları 3000 km civarı yol yaparım. Uzun yolda hiç sorun yaşamam ve biraz tedbirli olduktan sonra herhangi bir endişeye de gerek olmadığını düşünürüm. Maddeler halinde özetlersem:

1. Hiçbir zaman takip mesafesini ihmal etmem.
    2. Tır, otobüs ve kamyon gibi büyük araçlarla asla şerit mücadelesine girişmem, arkalarında da kalmam, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde onları geçerim.
    3. Harita uygulamalarının daha kısa mesafe olarak önerdiği ana yol dışı güzergahlara girmem.
    4. Babasının yolu gibi bir km öteden selektör yapanlara yol veriririm. :) Tek başıma isem ve de araba çok güçlü bir model değil ise peşine takılıp selektör yapabilirim. :))
    5. Işıksız veya dönel kavşaklarda yol hakkı bende bile olsa yola atlayan araçlara yol veririm.
    6. Işıklı bile olsa kavşaklara kontrollü girerim.
    7. Sabah erkenden yola çıkar, akşam hava kararmadan yolculuğu bitiririm.
    8. Otoban harici genelde 120'yi geçmem.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    2 gün önce Villach dan geldim Avusturya’dan , öncesinde de İtalya Fransa İsviçre Almanya vs dolandım toplam 7500 km
    8-10 senedir tüm Avrupa’yı dolandım , 2-3 yer kaldı kafamda Norveç tarafı bir de İspanya Portekiz vs
    45 den önce oraları da bitirmeyi planlıyorum araç ile
    Şu kadar söyleyeyim Slovenya Hırvatistan Sırbistan Bulgaristan güzergahından 1600 km yaptım , Türkiye de 500 km gitsem siniri stresi daha fazla yoruyor
    Hele hele Almanya civarlarını söylemiyorum , Balkanlar bakın son geldiğim güzergah merkez Avrupa bile değil
    Türkiye de tatile dahi gitmiyorum yıllardır çekemem , evimde otururum umurumda bile değil
    Gurbetçiler bizden çok daha iyi şoför , Avrupa’nın net en kötü şoförlerine sahip ülkeyiz tek kelimeyle berbat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Haziran 2024; 22:26:54 >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç dışarıyı görmedim. Buraya gelen gurbetçilerin de efendi efendi sürdüğünü görmedim. Ama gittiğim geldiğim yerlerde (Kıyı Ege genellikle) çok sıkıntı yaşamadım. Siz neler yaşadınız?
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Buraya gelen gurbetçi neden düzgün araba kullansın ki ?
    Ben Türküm , gelen gurbetçi de Türk
    Burası Türkiye ve burada yaşayan biz ne emniyet şeridi ne kırmızı ışık ne kavşak ne sollama hiç bir kurala büyük oranda uymuyoruz , net olarak söyleyeyim trafiği en fiyasko ülke olabiliriz Avrupa da. Arnavutluğa bile 2 kere falan gittim vallahi bizden kötü değildir bizim kadar olsun hadi.

Şimdi biz kurallara uymayıp , gelen gurbetçiden kurallara biz uymuyoruz ama siz uyun diye bekliyoruz
    Neden uysun ?
    Ben bu adamlarla yıllardır çoğunda senede 2 kere Avusturya’dan bu yana aynı yollarda araba kullandım , ve gayette hem geldikleri yerde hem de bu bahsettiğim güzergahta düzgün ve kurallara uyarak araba kullanıyorlar.
    Biz kendi ülkemizi trafiği dahil çiftliğe çevirmişiz adamlardan Almanya da kullandığı gibi Hollanda da kullandığı gibi araba kullanmalarını bekliyoruz. Nasıl olacak ? O da bizim milletten işte , kuralı uygulayan yerde uyuyor uygulamayan yerde buranın insanı gibi o da uymuyor. Onlaramı kızalım trafiğin bu haline çeki düzen vermeyenlere mi ?

1 kez araçla memlekete gideyim dedim Trabzon’a , Allah bir daha bayram tatil gibi zamanlarda Sapanca falan o taraflara düşürmesin , arkadan gelip selektör yapan , sağdan geçen , sola çıkıp yürümeyen yok yok ne olacak daha ? Bu bahsettiklerimi İstanbul’da veya bayramda herhangi bir yerde 1 saat içerisinde 10 kez yaşarsın , Avrupa da 1 ayda 1 kez 2 kez yaşarsın
    Yol üstü istasyonların dinlenme tesislerinin fiyaskoluğuna değinmiyorum bile.

Tabi söylediklerim benim görüşlerim deneyimlerim , bana göre böyle farklı düşünen olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Haziran 2024; 23:1:37 >

• sakin sür uzun yolda çok hızlı giden tipler genelde trafiğin arasında kalıyor sürekli götgöte selektör ata ata gidiyorlar. yol kalabalıksa 90 a düş millet gelsin gitsin yolun hep açık olur. kalabalık gün saat ve yollardan da uzak dur. ama ne yaparsan yap illa bir oç denk geliyor onları da kafaya çok takmayacaksın. 1000 km sadece lpg almak için durarak sürüyorum genelde sakinimdir ama benim bile şu oç u şarampole yuvarlasam ... diye aklımdan geçirdiğim oluyor ama değmez kanı 5 para etmez aoe ler için. mesela bi kamyoncu balıkesir urfa sürerken hgs den yavaş geçtim diye önüme kırmıştı,frene basmasam kasası sürterdi herhalde umarım depremde gebermiştir. uzun yolda her tip adam var sakin kalacaksın,bir de sosyal medyaya çok takılmayacaksın bir süre sonra algoritmaarla bi yankı odası oluyor hep aynı haberler geliyor önüne.

• Esas gurbetçiler ülkeye girince acayip acayip sürmeye başlıyor. Bir çoğu en basitinden Sinyal kolunu bile unutuyor.
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Adamlar buranın olmayan kurallarına uyuyor işte
    Bakıyorlar burada işler böyle onlar da uyuyor
    Bizim trafik çok iyiydi de gurbetçiler mi bozmuş oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Haziran 2024; 23:48:48 >
  • Sen günlük haftalık çekiyorsun bu anlattığını biz hergun winter is coming İstanbul
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Adamlar buranın olmayan kurallarına uyuyor işte
    Bakıyorlar burada işler böyle onlar da uyuyor
    Bizim trafik çok iyiydi de gurbetçiler mi bozmuş oluyor ?

Tabi siz trafiğe de kayıtlı değilsiniz. Ceza olayı falan nasıl oluyor acaba ? Tamam hepiniz hata yapiyoduruz belki ama gurbetçiler bizi de geçiyorlar hatta terrör estiriyor bazıları.

• 1 haftadır Belgrad’dayım, hiç bir yere gidemesek dahi buraya mutlaka kaçarız 7-8 gün kalırız. Yer içer kafa dinleriz.

Türkiye’de tatil işini bırakalı çook uzun zaman oldu. Bizde tatil anlayışı rezillikten ibaret.

Buralara bakınca, bizim yollar/trafik/kurallara uyum/sürücüler/yayalar resmen çöp…

Yahu otobüs duraklarında dijital tabela var, hangi otobüs ne zaman gelecek dakika şaşmıyor! Otobüsler tramvaylar vızır vızır, işliyor bide?

Mesela Ukrayna’da adamlar mum gibi, kurallara harfiyen uyuyor. Kavga gürültü korna vs. duyamazsın . Kaldırımın kenarında dur zınk diye önüde durup geçmeni beklerler.(beğenmediğimiz üsküp de aynı)

Ama adamlar Antalya’ya gelince bize benzemişler. Haliyle!

Uzun yola çıkınca yolu yarısını hanım kullanır, şehir içinde kullanmak bile istemez. Asıl korkulacak şehir dışı değil şehir içiidir.

• motograter M kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen yanlış anladın
    Ben Türkiye de yaşıyorum , yıllardır tatiller de yurt dışına giderim arabayla hemen hemen her yere gittim Hollanda Fransa Almanya vs
    Doğal olarak hem oralarda hemde Avusturya dan bu tarafa ( 2 güzergah var Slovenya üstü Macaristan üstü , iki güzergahta Niş de birleşiyor. Yunanistan’a ayrılıp yolu uzatmak istemezsen ) bu adamlarında olduğu yollarda araç kullandım
    Bu yüzden fikirlerimi söyledim

Kayıt ceza olayına gelirsek bende TR plakalı arabayla geçen sene Hırvatistan da ceza yemişim , bu sene Sırp tarafından girişte Hırvat polisi kontrolden sonra beni çevirdi , fotoyu gösterdi 75 lik yerde 85 mi 90 mı ne geçmişim. Benim çocukta Almanca var poliste Almanca biliyordu , pasaport ehliyet fotosu aldı ben şimdi bunları o bölgeye göndericem bir daha geçerken ceza ödersen şaşırma tarzı bir şey dedi , biraz bürokratik işlem gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 30 Haziran 2024; 9:22:4 >
  • Adana'dayım, tam aksine şahin doğan hatta toros kullanan önüne atlıyor milyonluk araçların. Milyonluk araç kullananların çoğu aracını korumaya çalışıyor. Hızlı kullanıyor ama çarpmaktan kaçınıyor.

Bu arada ben de trafikte el kol hareketi yaptığım oldu korna yapana falan ama takip etmek nasıl bir zihniyet anlayamadım! Çok çok ışıkta yanına yanaşıp niye öyle yaptın, hata olduğunu bilmiyor musun diye sorarım. Mafya tipli adamlar bile kusura bakma abi diyip geçiyor.

• Saçma bir konu olmuş. Uzun yolda kavga olmaz ki. Saatlerce dümdüz gidiyorsun. Trafik kavgaları şehir içi trafikte oluyor.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Yanlış tespit
    Uzun yolda gidiyorsun sağ şeritte
    Önünde araç 120 ile gidiyor sen 130
    Önündeki aracı sollamaya çıkıyorsun solladığın araba ile hizaya geldin
    Arkadan daha güçlü veya daha hızlı araba 160 ile geliyor ve senin araba solladığını görmesine rağmen geçip tekrar sağ şeride girmeni beklemeden selektör yapıyor
    Veya tam tersi sen soldan hızlı gidiyorsun , adam 110 ile gidiyor ve ne aynasını kontrol ediyor ne de işi bitince sağ şeride geçiyor , önünde aheste aheste devam devam ediyor
    Gayet de sinir bozucu
    Daha buna benzer bir sürü kombinasyon sürekli tekrarlanıyor
  • quote:

2 gün önce Villach dan geldim Avusturya’dan , öncesinde de İtalya Fransa İsviçre Almanya vs dolandım toplam 7500 km
    8-10 senedir tüm Avrupa’yı dolandım , 2-3 yer kaldı kafamda Norveç tarafı bir de İspanya Portekiz vs
    45 den önce oraları da bitirmeyi planlıyorum araç ile
    Şu kadar söyleyeyim Slovenya Hırvatistan Sırbistan Bulgaristan güzergahından 1600 km yaptım , Türkiye de 500 km gitsem siniri stresi daha fazla yoruyor
    Hele hele Almanya civarlarını söylemiyorum , Balkanlar bakın son geldiğim güzergah merkez Avrupa bile değil
    Türkiye de tatile dahi gitmiyorum yıllardır çekemem , evimde otururum umurumda bile değil
    Gurbetçiler bizden çok daha iyi şoför , Avrupa’nın net en kötü şoförlerine sahip ülkeyiz tek kelimeyle berbat

Önümüzdeki seneden sonra bende uzun Avrupa turlarına çıkmayı düşünüyorum. Hatta bunun için minibüs almayı ve minibüsle gezmeyi planlıyorum (hem yanımıza alabileceğimiz eşya hemde gerektiğinde içinde uyuyabilmek adına).

Tecrübelerinizi paylaştığıniz konular var mı? Varsa okumak isterim.

Yoksa böyle bir konu kendi aracımızla uzun bir Avrupa turuna çıkarken nelere dikkat etmemiz sizce önemli.

Birde bilgi almak istediğim bazı yerlerde otoyol ücretlerinin çok ciddi tutarlarda olduğu belirtiliyor, bu dogrumudur.

• Panthér kullanıcısına yanıt

İyi tatiller hocam🖐️

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Konu açmıyorum açıkçası düşünmüyorum
    Otoyollar pahalı evet , Avusturya da vignet + 2 tünel sanırım 45-50 Euro yu buldu villach tarafı , ama Viyana tarafı sadece vignet tüneller öbür taraftaydı
    İtalya Fransa full gişe şehirden şehire onlarda 2-4 Euro arasında ama bazen gezeyim derken 30-40 Euro harcarsın bazı yerlerde mesela Genova tarafıydı sanırım çok fazla tünelli bir yoldu orada 10 Euro dan fazla almış olabilir , bu arada tünel konusunda Türkiye de tünel yok desek yeridir
    Almanya İsviçre bedelsiz , Hollanda Belçika da sanırım bedelsiz di unuttum açıkçası bir süre sonra birbirine karışıyor
    Sırbistan Hırvatistan gişe ama makul
    Asıl yakıt pahalılaştı , bizim malum sübvanse ediliyor
    En pahalı yakıtı Fransa da gece aldım sanırım 2.11 Euro litresi mazot ( 2,25 miş )
    Genelde 1.7-1.9 Euro arası Euro dizel
    Bulgaristan’da durma yatma gece geçmemeye çalış yeter polisi direkt sıkıntı , diğer tüm ülkeler sorunsuz denilebilir Trafik cezaları yüksek vs

Uzun yol korkusu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 30 Haziran 2024; 11:7:32 >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Türkiye’yi neredeyse bitirdin. Yurt dışına açılma zamanı gelmiş 😎.
  • quote:

Konu açmıyorum açıkçası düşünmüyorum
    Otoyollar pahalı evet , Avusturya da vignet + 2 tünel sanırım 45-50 Euro yu buldu villach tarafı , ama Viyana tarafı sadece vignet tüneller öbür taraftaydı
    İtalya Fransa full gişe şehirden şehire onlarda 2-4 Euro arasında ama bazen gezeyim derken 30-40 Euro harcarsın bazı yerlerde mesela Genova tarafıydı sanırım çok fazla tünelli bir yoldu orada 10 Euro dan fazla almış olabilir , bu arada tünel konusunda Türkiye de tünel yok desek yeridir
    Almanya İsviçre bedelsiz , Hollanda Belçika da sanırım bedelsiz di unuttum açıkçası bir süre sonra birbirine karışıyor
    Sırbistan Hırvatistan gişe ama makul
    Asıl yakıt pahalılaştı , bizim malum sübvanse ediliyor
    En pahalı yakıtı Fransa da gece aldım sanırım 2.11 Euro litresi mazot ( 2,25 miş )
    Genelde 1.7-1.9 Euro arası Euro dizel
    Bulgaristan’da durma yatma gece geçmemeye çalış yeter polisi direkt sıkıntı , diğer tüm ülkeler sorunsuz denilebilir Trafik cezaları yüksek vs

Uzun yol korkusu!

Teşekkürler peki bizdeki gibi hem paralı hem parasız yok alternatifleri yok mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.