merhaba arkadaşlar nasipse bu ay düğünüm var balayı yolculuğumuz ankara - alanya olacak kendi aracımla gidiyoruz.gece yolculuğu düşünüyorum. gece 1 de çıkılsa sabah 7 de otele yerleşilir diye düşündüm. uzun yolda dikkat edilmesi gereken yapılması,yapılmaması gereken şeyler nelerdir. önerileriniz benim için önemlidir. şimdiden teşekkürler
acemiyseniz gece çıkmayın
1- Gece çıkmayın.
2- Araç bakımlarını yaptırın.
quote:
Orijinalden alıntı: royal_flush_
acemiyseniz gece çıkmayın
hocam 2009 dan beri aktif olarak ankara trafiğindeyim.
Yedek söför bulunsun yorulunca degisin
Arada kahve molası verin bu çok önemli
niye gece çıkmayacakmışsınız pek anlamadım ama kendinizi dinç tutacak müzikler alın camınızı açık tutun gürültü ve hava dinç tutar onun dışında 2 saatte bir 10 dakika mola verseniz yeterli olur iyi yolculuklar
Gece yolculuğu iyidir güneş falan yok hafif serin güzel hava ve yolculuk yapanların çoğu deneyimli sürücüdür. Otoyoldan falan gideceksen zaten dümdüz yol bas git.
Klimada sorun varsa o soeunu hallet bu sicaklarda klimasiz arabayla yolda bayilirsiniz cam acmayla olmuyor cunku yuzune carpan hava zaten 60 derece oluyor. Simdiden iyi yolculuklar
quote:
Orijinalden alıntı: NoNickMan
Klimada sorun varsa o soeunu hallet bu sicaklarda klimasiz arabayla yolda bayilirsiniz cam acmayla olmuyor cunku yuzune carpan hava zaten 60 derece oluyor. Simdiden iyi yolculuklar
klima gazını yeni doldurttum baya iyi soğutuyor o surata vuran sıcak hava oldukça bunaltıcı tahmin edebiliyorum düşük derecede çalıştıra çalıştıra gideceğiz artık saolun.
quote:
Orijinalden alıntı: BitterliLokum
niye gece çıkmayacakmışsınız pek anlamadım ama kendinizi dinç tutacak müzikler alın camınızı açık tutun gürültü ve hava dinç tutar onun dışında 2 saatte bir 10 dakika mola verseniz yeterli olur iyi yolculuklar
gece yolculuğu her zaman bana daha cazip gelmiştir. daha sakin ve acemi şoförler daha seyrek . radyo çekmeyen yerde direk mp3 player e yükleneceğim hocam teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Physicist_Emre
Gece yolculuğu iyidir güneş falan yok hafif serin güzel hava ve yolculuk yapanların çoğu deneyimli sürücüdür. Otoyoldan falan gideceksen zaten dümdüz yol bas git.
aynı düşüncedeyiz hocam gece yolculuğunu herkes benimsemediği için yollar biraz daha seyrek oluyor direk otoyoldan gideceğim sabaha karşı da virajlı yollarla inişli çıkışlı devam edeceğim teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih
1- Gece çıkmayın.
bana göre gece yolculuğu güzeldir hocam .sessiz sakin seyrek araçlar . gündüze göre ısı derecesi düşük daha cazip geliyor.
aracın bakımları tam olarak yapıldı. Turbo revize edildi klima gazı basıldı. yağı filtreleri lastik basınçlar, stepnesi, rot balansı,fren balatası ve baskı balatası değiştirldi. şuanda marşa bas beni götür diyor :)
uzun yol, şehir içinden daha rahattır aynaları kontrol etmeyi ihmal etmediğiniz taktirde sorun çıkmaz
iyi eğlenceler
quote:
Orijinalden alıntı: besiktaskim06
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih
1- Gece çıkmayın.
bana göre gece yolculuğu güzeldir hocam .sessiz sakin seyrek araçlar . gündüze göre ısı derecesi düşük daha cazip geliyor.
aracın bakımları tam olarak yapıldı. Turbo revize edildi klima gazı basıldı. yağı filtreleri lastik basınçlar, stepnesi, rot balansı,fren balatası ve baskı balatası değiştirldi. şuanda marşa bas beni götür diyor :)
O zaman uyku düzeninizi yolculuğa göre ayarlayın. 1-2 gibi uyku bastırıyorsa yolculuk tehlikeli. Ama sabaha kadar oturmaya alışırsanız zorluk çekmezsiniz.
Eğer 5 yıldızlı herşey dahil bir Otele gidiyorsanız odalar 12 de boşaltılır, 1-2 gibi odaya yerleşirsiniz, bu yüzden erken gitmek avantajlı olmuyor (bence rezillik). Gece uyuyun sabaha karşı 4 gibi çıkın yola, uykunuzu almış olursunuz, otelin önüne bavullarınızı indirip ne zaman oda verecekler diye sıkıntıdan patlamamış olursunuz.
İlla ben 1de çıkacam diyorsanız otele sabah giriş yaparsınız bavullar arabada durur kahvaltı yaparsınız, kabinlerde mayo/şort giyip havuza denize girebilirsiniz.
aynen öyle hocam aynalar can damarıdır teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Sar1Lac1
Eğer 5 yıldızlı herşey dahil bir Otele gidiyorsanız odalar 12 de boşaltılır, 1-2 gibi odaya yerleşirsiniz, bu yüzden erken gitmek avantajlı olmuyor (bence rezillik). Gece uyuyun sabaha karşı 4 gibi çıkın yola, uykunuzu almış olursunuz, otelin önüne bavullarınızı indirip ne zaman oda verecekler diye sıkıntıdan patlamamış olursunuz.
İlla ben 1de çıkacam diyorsanız otele sabah giriş yaparsınız bavullar arabada durur kahvaltı yaparsınız, kabinlerde mayo/şort giyip havuza denize girebilirsiniz.
geçen sene bu dediğiniz başıma geldi saat sabah 8 de fethiye'de otelde olduk odanın boşalmasını 11 e kadar bekledik. O sırada kahvaltıdır oteli dolaşmadır gibi işlerle uğraştık . Bu seneki rezervede resepsiyon yetkilisi ile görüştüm aynı olayla karşılaşmamak için, odayı en geç 9 gibi ayarlayacaklarını söylediler . Tabi bu oraya gidene kadar söylediği değişir mi kararından dönerler mi meçhul. işi şansa bırakmadan sabaha karşı 4 de çıkmak da mantıklı aslında. haritadan bakmıştım o yamaçlı dağlar bahsettiğiniz yerler galiba. genelde çok mu kamyon oluyor oralarda . o tarafta tek şeritli sanırım yollar .
Hazır mp3 listeniz bol olsun
Gece o yolda sıcaklık düşer klima çok zaruri olmayacak çunku karasal iklim bölgesinden geçeceksin
Arabanın lastik basıncı suyunu ve yağını kontrol etmeyi unutma
Derin dondurucuya su at yool boyunca içersiniz
Yolda mayışmaya başlayınca en yakın benzincide dur bir elini yüzünü yıka
Bugün alanyadan geldim akaryakıt çok pahalı antalyada o yüzden depoyu ankaradan fulle