Şimdi Ara

uzun yola çıkmak! şöförlügü iyi olanlar bakabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese iyi geceler. bu yaz arkadaşlarla alanyaya gitmeyi düşünüyoruz. arabayla gitmek istiyoruz.araba kullanmaya baslayalı 2 ay felan oldu alanya yolu çok tehlikeli diyorlar. daha acemiyim 2 aydır araba bende eylülde gitmeyi düsünüyoruz o zamana kadar alanyaya gidebilirmiyim sizce yolları çokmu tehlikeli ?

• Hocam araçtan indirip depona boru atıyolar. Sonra sonuna kadar çekiyorlar. Arabanın vitesini boşa atıp yokuş aşşa salıyorlar. Yetişebilirsen araba senin.
  • Uzun yol sürmesi daha rahattır, dur kalk yapmadan ilerlersin ama yorucudur çünkü uzun süre direksiyon başındasın. Eğer arkadaşlarınla dönüşümlü sürerseniz rahat gidersiniz. Arabada fazla coşup şoförün dikkatini dağıtmayın yeter. Sadece aşırı hız yapmayın ve dar yollarda önünüzdeki ağır giden araçları sollarken çok çok dikkat edin ters şeride.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodbanger

Uzun yol sürmesi daha rahattır, dur kalk yapmadan ilerlersin ama yorucudur çünkü uzun süre direksiyon başındasın. Eğer arkadaşlarınla dönüşümlü sürerseniz rahat gidersiniz. Arabada fazla coşup şoförün dikkatini dağıtmayın yeter. Sadece aşırı hız yapmayın ve dar yollarda önünüzdeki ağır giden araçları sollarken çok çok dikkat edin ters şeride.

araç sürmeyi bilen tek kişi benim o yüzden malesef dönüşümlü süremeyiz. antayla yolunu biliyormusunuz sürülebilirmi yani çokmu tehlikeli ?
  • Nerden gittiğine bağlı, mersin-alanya yolu bayağı tehlikeli 2 aylık ehliyetinle çıkmanı hiç tavsiye etmem. Konya-alanya yolunun az bir kısmı tehlikeli, tehlikeli kısımda dikkatli sürersen çok sıkıntı olmaz.
  • devletin paralı yollarını kullan dümdüz zaten allah ne verdiyse gidersin.
  • Ne olursa olsun gece yol gitme. Ne olursa olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

Nerden gittiğine bağlı, mersin-alanya yolu bayağı tehlikeli 2 aylık ehliyetinle çıkmanı hiç tavsiye etmem. Konya-alanya yolunun az bir kısmı tehlikeli, tehlikeli kısımda dikkatli sürersen çok sıkıntı olmaz.

konya yolundan gidecegim. gidilir diyorsun yani. eylüle kadarda 2-3 ay daha sürerim arabayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

Ne olursa olsun gece yol gitme. Ne olursa olsun.

gece degil sabah 5-6 gibi yola çıkmayı düşünüyorum zaten. gece gidebilecegimide düşünmüyorum açıkcası.
  • quote:

hocam hani korkku filmlerinde felaket tellahlaları olurya oraya gitmeyin orası lanetli vs sonra olaylar gerçekleşir aynı öyle gözüktünüz neden peki ? (filmdekiler gibi sorgulayayım biraz)
  • O yolun birinden gittim ben hangisi bilmiyorum 2-3 sene önce. Dağ yolu denizi de görüyorsun ama o zaman yol çalışması vardı. Tek şeritti yol. Ve bayır çıkıyorsun. Birincisi yol yoruyor.
    İkincisi gaza gelip solla diye dürtüklüyor şeytan sabır gerektiren bir yol"du".
    Ben normalde 7 saat durmadan araç sürüp etkilenmeyen biriyim. Yani 7saatte hiç etkilenmem. Üzerine 7 daha deviririm. Ancak sabır gerektiren yollarda dayanamam. 100km nin hakkı 1 saattir benim nazarında. Fazlası zarar azı ise yorar. yol 2 saate çıkınca moralim bozuluyor dikkatim dağılıyor.
    2aylık ehliyet olmasında problem yok ancak aracı kullanırken çok dikkatli ol. Çünkü senden acemiler de çıkıyor piyasaya. Hız sınırı 110 ise sen 100de git. 90 ise 80 de. Tedbirli git. Sıkıştıranlara selektör yapanlara aldırma. Bazen 85-90 la gittiğin 90lık tek şerit yolda sollamak için sıkıştırırlar yada taciz ederler uzunlarla hızlan diye. Aldırma.

Bir de kesinlikle dinlenmeyi ihmal etme. Bir süre sonra refleksler muazzam derecede zayıflıyor. Vücut güvende zannediyor ve çok tehlikeli hareketler yapıyorken buluyorsunuz kendinizi.

Hayırlı yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

quote:

hocam hani korkku filmlerinde felaket tellahlaları olurya oraya gitmeyin orası lanetli vs sonra olaylar gerçekleşir aynı öyle gözüktünüz neden peki ? (filmdekiler gibi sorgulayayım biraz)

Hadi ya

1-En önemli sebep uyku

2-Kamyoncuların çıktıgı vakitler gece vakitleridir sollayamazsın ve de bazıları aynaya bakmadan diğer kamyonları sollamaya çalışır, sonu neredeyse bir tırın altında bitmek üzere olan onlarca anım var

3-Görüş mesafesi düştüğünden zaten tehlikeli olan yol iyice tehlikeleşiyor.

4-Allah göstermesin ama gece vakti kaza yapıp da dağın başında kalmak var bir de.

• Gidebilirsin. Ama dinlenerek yoksa sıkıntı çıkabilir. Uzun yol sıkar ve yorar insanı. Merak etme o yollarda rahat gidersin. Yola cıktığında arada mola ver dinlen. Yoksa bir an gözün dalabilir farkında bile olmazsın. Hız yapma dar alanlarda. Acele işe şeytan karışır. Yolculuk öncesi dinlendiğinden emin ol. Yanına red bull vs alırsan iyi olur. Hayırlı yolculuklar. Dikkatli sür.
  • Alanyanın kavşakları fena kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

O yolun birinden gittim ben hangisi bilmiyorum 2-3 sene önce. Dağ yolu denizi de görüyorsun ama o zaman yol çalışması vardı. Tek şeritti yol. Ve bayır çıkıyorsun. Birincisi yol yoruyor.
    İkincisi gaza gelip solla diye dürtüklüyor şeytan sabır gerektiren bir yol"du".
    Ben normalde 7 saat durmadan araç sürüp etkilenmeyen biriyim. Yani 7saatte hiç etkilenmem. Üzerine 7 daha deviririm. Ancak sabır gerektiren yollarda dayanamam. 100km nin hakkı 1 saattir benim nazarında. Fazlası zarar azı ise yorar. yol 2 saate çıkınca moralim bozuluyor dikkatim dağılıyor.
    2aylık ehliyet olmasında problem yok ancak aracı kullanırken çok dikkatli ol. Çünkü senden acemiler de çıkıyor piyasaya. Hız sınırı 110 ise sen 100de git. 90 ise 80 de. Tedbirli git. Sıkıştıranlara selektör yapanlara aldırma. Bazen 85-90 la gittiğin 90lık tek şerit yolda sollamak için sıkıştırırlar yada taciz ederler uzunlarla hızlan diye. Aldırma.

Bir de kesinlikle dinlenmeyi ihmal etme. Bir süre sonra refleksler muazzam derecede zayıflıyor. Vücut güvende zannediyor ve çok tehlikeli hareketler yapıyorken buluyorsunuz kendinizi.

Hayırlı yolculuklar.

cevabın için çok teşekkür ederim. babam beni caydırmaya calısıyor ama arabayla gitme düşüncemden vazgeçmeyi kesinlikle düşünmüyorum.dikkat açısından sanırım toros dagları diye bir yol varmış orası çok tehlikeliymiş orada zaten cok dikkatli olurum. mola konusundada çok haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

Gidebilirsin. Ama dinlenerek yoksa sıkıntı çıkabilir. Uzun yol sıkar ve yorar insanı. Merak etme o yollarda rahat gidersin. Yola cıktığında arada mola ver dinlen. Yoksa bir an gözün dalabilir farkında bile olmazsın. Hız yapma dar alanlarda. Acele işe şeytan karışır. Yolculuk öncesi dinlendiğinden emin ol. Yanına red bull vs alırsan iyi olur. Hayırlı yolculuklar. Dikkatli sür.

teşekkür ederim açıkcası rahatladım ya.babamın yolu ölüm yoluymuş gibi anlatması huzursuz etmişti biraz ama iyi oldu bu söyledikleriniz. çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renault21ci

http://akcelikistanbul.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-akcelik-otomotiv-den-2016-isuzu-10xlong-acik-kasa-hatasiz-15bin-332569444/detay

bunu 2 ay kullandım bir değişiğini 9 sene..

o yol biraz ürküttü..

hadi ya. o derece tehlikeli diyorsunuz yani.

• Risk almayin, sonra Allah muhafaza 3. Sayfa hurriyet haberi olursunuz. Binin otobusunuze gidin alanyaya ordankiralayip gezin. Bitince yine biner otobuse donersiniz evinize. Hem acemisin, hem o yollari bilmiyorsun, o yuzden boyle konusuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akın90

quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

Gidebilirsin. Ama dinlenerek yoksa sıkıntı çıkabilir. Uzun yol sıkar ve yorar insanı. Merak etme o yollarda rahat gidersin. Yola cıktığında arada mola ver dinlen. Yoksa bir an gözün dalabilir farkında bile olmazsın. Hız yapma dar alanlarda. Acele işe şeytan karışır. Yolculuk öncesi dinlendiğinden emin ol. Yanına red bull vs alırsan iyi olur. Hayırlı yolculuklar. Dikkatli sür.

teşekkür ederim açıkcası rahatladım ya.babamın yolu ölüm yoluymuş gibi anlatması huzursuz etmişti biraz ama iyi oldu bu söyledikleriniz. çok teşekkür ederim.

Baban seni düşündüğünden, insanlık hali sonuçta bir an gözün dalar, yorulursun, olmaz dediğin şeyler olur. Babanda bunu bildiği için endişeleniyor. Gidilir ama işte yola çıkmadan önce dinlendiğne emin ol. Ve yola çıktıktan sonra arada mola ver dinlen veya ne bileyim mola verdiğinde 15 dk falan kestir. Dikkatli git yeter. Öyle hız yapacam diye hayatını riske atma.

Dostum dinlen,duanı et çık yola. Sen önlemlerini al, Allahın izniyle birşey olmaz. Zaten sen önemini aldıktan sonra kaderinde ne varsa o olur. O yüzden hayat devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyommm -- 15 Haziran 2017; 4:36:9 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.