Şimdi Ara

uzun yola çıkmak! şöförlügü iyi olanlar bakabilirmi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    +1
  • Allah rahmet eylesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toroslar çok tehlikeli kaçış rampaları falan var sen düşün

• kendine güvenmiyosan çıkma o yola sadece kendini değil onlarca canı tehlikeye atma .
  • DİKKATLİ ve yavaş gideceksin biraz o yolda. sıkılıp da gaza basma otobanda gider gibi.

otoban olan yerden gitsen zaten uzun yolda araba kullanmak şehir içinden çok daha kolay.
  • Sabah gün aydınlanırken çıkma en çok uyuya kaldığı zamanlar insanın. 90 la sabit git hiçbir şey olmaz yakındaki elemanı uyutma konuşsun viraja girmeeden frene bas vitese bakma sabırlı ol sollama için emin olmadan sakın. Ayetel kursi oku iyi tatiller

• Dostum, öncelikle kendine güvenin olsun araba kullanırken. Uzun yol, şehir içi trafiğine benzemez. dur kalk yapmadan rahat rahat sürersin. sadece fazla hız yapma, eğer kendine güveniyorsan yolun durumuna göre 130-140 yaparsın. tabi araba da önemli eski model birşeyse bu hızlara çıkman risklidir. Yaklaşık aktif olarak 3,5 aydır araba kullanıyorum senin gibi sayılırım. mayıs başında 2 günde ankara-bartın-karabük-ankara uzun yolunu yaptım 1,5 aylık tecrübemle. yanımda aktif araç kullanabilen arkadaşımda vardı ama vermedim ona arabayı Demem o ki uzun yolu gözünde büyütme. Kendine güven, aşırı hız yapma, yorulduğunda mutlaka mola ver ve yola çıkmadan önce arabanın yağı,suyu,tekerlerini kontrol et. Rotanı da yola çıkmadan belirle mutlaka. zaten eylülde gidecekmişsin o zamana kadar sürüşünü daha da geliştirirsin. Şimdiden iyi tatiller, kazasız belasız inşallah hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim0674 -- 15 Haziran 2017; 19:8:57 >

• Ne yapın edin mersin - alanya yolundan gelmeyin 2006 yılından beri yol çalışması başlatıldı 11 sene geçti 3-4 tünel dışında bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediseven

Dayı kimse sormamış, Alanya'ya gidecen de nerden gidecen? İstanbul'dan mı çıkacaksın, Ankara'dan mı çıkacaksın?
    Alanya dediğin yer Ankara'dan bile en az 7 saat yol... Normalde bir şoförde 4-5 saatten sonra yorgunluk belirtileri başlar, mola vererek bunu uzatırsın tabi ama bir süre sonra molalar da kesmemeye başlar... Onun için en azından 2-3 saatte bir gölge bir yere çekip 15-20 dakika kestirmek işini kolaylaştırır... 8-9 saatlik uzun sürüşlerde özellikle son 70-80 km çok zorlar...

Konya üzeri demişsin. O yolun zorluğu şudur, Kulu-Cihanbeyli arası ip gibi dümdüz bomboş bir yol, Cihanbeyli-Konya arası da keza öyle... Ohhh ne güzel bomboş yol diyorsun şimdi ama iş öyle değil işte :) Burada traktörlere çok çok dikkat et. Özellikle soldan girip sağ şeride dalarlar ve hiç sağa sola bakmazlar... aman diyeyim çok dikkat et onlara! Küçük yerleşim yerlerinden geçerken hızını düşür, buralarda köpek falan çıkabiliyor yola... 110 km ile köpeğe çarpınca yoldan bile çıkabilirsin, köpek deyip küçümseme...

Muhtemelen genç arkadaşlarsınız. Yanındakilerin gazına gelme, arabada fazla şamata gürültü olmasın o da şoförü yorar, dikkatini dağıtır... Emin sakin git fazla da yavaş olma... 100-110 candır...

Tırlara kamyonlara, otobüslere arkadan yanaşma, soldan yanaş... yani arkalarında durup bir anda sola çıkma, seni görmeyebilirler... geçerken bir iki kere korna çalarak geç, yanlarında çok durma, yüksek hızdayken büyük araçlar küçük araçları kendilerine çekerler, dengeni bozarlar...

Toros için ölüm yolu diyen baban, en son o yoldan ne zaman geçmiş bilmiyorum ama şu anda o yol rahat bir yol... 1974 senesinden falan bahsediyorsa haklıdır tabi :)

valla kafam çok karışık ankaradan cıkacagım yola babam biraz benim adıma korkuyor şöförlügüme güvenmedigi için abartıyor. ben bugün internette yola baktım izledim video felan çekmişler bana bakarsan ben allahın izniyle çok rahat giderim.ama tabi kafam hala çok karışık yarısı gidersin diyor yarısı gidemezsin yol çok tehlikeli diyor ne yapacagımı şaşırdım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: GameMonster1

Er ya da geç cikacaksin uzun yola. O yuzden bi yerden baslayip tecrube etmek lazim. Yaninda baban falan olsa daha iyi olur ilk seferinde. Bir iki tane altin kural var uzun yolda. Bi kere cok sabirli olman gerekiyo. Daha dun ankaradan antalyaya geldim. Daga tirmanmaya basladiktan sonrasi dikkat gerektiriyo. Gaza gelip sollamaya cikmaman lazim emin olmadigin yerlerde. Ozellikle tirmanma seridine dikkat. Yol nasil olsa benim deyip virajlari dikkat etmeden cikma. Karsidan sollama yaparak gelen cok olur.

En buyuk sikinti uyku. Ben afyonu tercih ediyorum. Konya yolu cok sıkıcı. Dumduz. Yolu 110 110 gidersen bi yerden sonra agirlik cokuyo. Yolun buyuk bolumunde direksiyon tutuyosun zaten sadece. Sikildikca biraz dinamiklesip sonra tekrar normale donmek lazim. Hep hizli gidersen o da yoruyo. Mesela dun radar bolgeleri disinda 140-150nin altina pek inmedim ama antalyaya indigimde baya yorulmus hissediyodum.

Bi de yol ustunde belli radar bolgeleri var. Onlari ogrenip yola cikarsan senin acindan daha iyi olur.

bende bu şekilde düsünüyorum illaki uzun yola çıkacagım. ha 3 ay sonra ha seneye bence cok fark etmez. uzun yolla normal şehir içi çok farklı diyor herkes. o zaman şehir içinde ne kadar sürersem süreyim ki gidene kadar 3 ay daha sürecem yaklaşık totalde 5-6 ay araba sürmüş olacagım uzun yol farklı oldugu için tecrübe edinmeliyim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: canyilmaz0

kendine güvenmiyosan çıkma o yola sadece kendini değil onlarca canı tehlikeye atma .

kendime güveniyorum ama arabadaki diger 2 can düşündürüyor beni. gerçi onlarda birşey olmaz arabayla gideriz sen kullanırsın kafasındalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim0674

Dostum, öncelikle kendine güvenin olsun araba kullanırken. Uzun yol, şehir içi trafiğine benzemez. dur kalk yapmadan rahat rahat sürersin. sadece fazla hız yapma, eğer kendine güveniyorsan yolun durumuna göre 130-140 yaparsın. tabi araba da önemli eski model birşeyse bu hızlara çıkman risklidir. Yaklaşık aktif olarak 3,5 aydır araba kullanıyorum senin gibi sayılırım. mayıs başında 2 günde ankara-bartın-karabük-ankara uzun yolunu yaptım 1,5 aylık tecrübemle. yanımda aktif araç kullanabilen arkadaşımda vardı ama vermedim ona arabayı Demem o ki uzun yolu gözünde büyütme. Kendine güven, aşırı hız yapma, yorulduğunda mutlaka mola ver ve yola çıkmadan önce arabanın yağı,suyu,tekerlerini kontrol et. Rotanı da yola çıkmadan belirle mutlaka. zaten eylülde gidecekmişsin o zamana kadar sürüşünü daha da geliştirirsin. Şimdiden iyi tatiller, kazasız belasız inşallah hocam.

teşekkür ederim hocam. iki seçenek var araba konusunda ya 1.2 motor albea yada chevrolet captiva 2010 model araçla gidecegim olmadı araç kiralarım.çünkü otobüsle gitmeyi hiç istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akın90

quote:

Orijinalden alıntı: GameMonster1

Er ya da geç cikacaksin uzun yola. O yuzden bi yerden baslayip tecrube etmek lazim. Yaninda baban falan olsa daha iyi olur ilk seferinde. Bir iki tane altin kural var uzun yolda. Bi kere cok sabirli olman gerekiyo. Daha dun ankaradan antalyaya geldim. Daga tirmanmaya basladiktan sonrasi dikkat gerektiriyo. Gaza gelip sollamaya cikmaman lazim emin olmadigin yerlerde. Ozellikle tirmanma seridine dikkat. Yol nasil olsa benim deyip virajlari dikkat etmeden cikma. Karsidan sollama yaparak gelen cok olur.

En buyuk sikinti uyku. Ben afyonu tercih ediyorum. Konya yolu cok sıkıcı. Dumduz. Yolu 110 110 gidersen bi yerden sonra agirlik cokuyo. Yolun buyuk bolumunde direksiyon tutuyosun zaten sadece. Sikildikca biraz dinamiklesip sonra tekrar normale donmek lazim. Hep hizli gidersen o da yoruyo. Mesela dun radar bolgeleri disinda 140-150nin altina pek inmedim ama antalyaya indigimde baya yorulmus hissediyodum.

Bi de yol ustunde belli radar bolgeleri var. Onlari ogrenip yola cikarsan senin acindan daha iyi olur.

bende bu şekilde düsünüyorum illaki uzun yola çıkacagım. ha 3 ay sonra ha seneye bence cok fark etmez. uzun yolla normal şehir içi çok farklı diyor herkes. o zaman şehir içinde ne kadar sürersem süreyim ki gidene kadar 3 ay daha sürecem yaklaşık totalde 5-6 ay araba sürmüş olacagım uzun yol farklı oldugu için tecrübe edinmeliyim şimdiden.

Sehir icinde pratik yapma konusuna ben de katiliyorum yalniz. Daha yeni ehliyet almissin. Trafik adabi uzun yolda biraz daha farkli o yuzden o pek bi katkisi olmaz o konuda. Ama aracin limitlerini gormek ve hizli karar vermek gibi seylerde sehir ici pratik kesin gerekiyo. Hicbir katkisi olmasa bile bir sure sonra kendini araba kullanirken daha rahat hissetmeye basliyosun. İlk uzun yolun bilen birisiyle olmali yine de bence.

• Eğer o yola çıkacak kadar mantıktan yoksun bir insansan başına gelecekler için üzülmem, ama senin neden olacağın kazada yararlanacak ve ölecek olan insanlar için çok üzülürüm.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.