Şimdi Ara

uzun yola çıkmak! şöförlügü iyi olanlar bakabilirmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada dostum ben genelde ne olursa olsun peder bişey derse ve zorlarsa onun dediğini yapıyorum.
    Affedersin ama kesin bi b.k çıkıyor.
    Yüzüne de diyorum. Birçok defa da kavga ettik.
    Adamın düşündükleri söyledikleri resmen kabul olmuş dua gibi oluyor.
    Sırf ben demedim mi demesine tahammül edemediğim için yapmıyorum.
    Naçizane sana da önerim eğer izin vermiyorsa zorlama. Bazen hissediyorlar yada ne bileyim bişey oluyor yani. Dedikleri oluyor :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

quote:

Orijinalden alıntı: akın90

quote:

Gidebilirsin. Ama dinlenerek yoksa sıkıntı çıkabilir. Uzun yol sıkar ve yorar insanı. Merak etme o yollarda rahat gidersin. Yola cıktığında arada mola ver dinlen. Yoksa bir an gözün dalabilir farkında bile olmazsın. Hız yapma dar alanlarda. Acele işe şeytan karışır. Yolculuk öncesi dinlendiğinden emin ol. Yanına red bull vs alırsan iyi olur. Hayırlı yolculuklar. Dikkatli sür.

teşekkür ederim açıkcası rahatladım ya.babamın yolu ölüm yoluymuş gibi anlatması huzursuz etmişti biraz ama iyi oldu bu söyledikleriniz. çok teşekkür ederim.

Baban seni düşündüğünden, insanlık hali sonuçta bir an gözün dalar, yorulursun, olmaz dediğin şeyler olur. Babanda bunu bildiği için endişeleniyor. Gidilir ama işte yola çıkmadan önce dinlendiğne emin ol. Ve yola çıktıktan sonra arada mola ver dinlen veya ne bileyim mola verdiğinde 15 dk falan kestir. Dikkatli git yeter. Öyle hız yapacam diye hayatını riske atma.

Dostum dinlen,duanı et çık yola. Sen önlemlerini al, Allahın izniyle birşey olmaz. Zaten sen önemini aldıktan sonra kaderinde ne varsa o olur. O yüzden hayat devam ediyor.

bende bu şekilde konuştum babamla ben dikkatli olurum önlemimi alırım eger illaki birşey olacaksa otobüsle giderkende olabilir bu dedim ama bakalım hayırlısı inşallah alırım arabayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Bu arada dostum ben genelde ne olursa olsun peder bişey derse ve zorlarsa onun dediğini yapıyorum.
    Affedersin ama kesin bi b.k çıkıyor.
    Yüzüne de diyorum. Birçok defa da kavga ettik.
    Adamın düşündükleri söyledikleri resmen kabul olmuş dua gibi oluyor.
    Sırf ben demedim mi demesine tahammül edemediğim için yapmıyorum.
    Naçizane sana da önerim eğer izin vermiyorsa zorlama. Bazen hissediyorlar yada ne bileyim bişey oluyor yani. Dedikleri oluyor :))

aynen bende bu lafları duymak istemiyorum acıkcası. ama ne bileyim otobüsle gitme taraftarıda degilim pek. arabayla gitsem yolun nasıl oldugunu bilmiyorum bana birşey olmasa bile tatilimin zehir olmasınıda istemiyorum. bu yüzden sormak istedim tecrübeli kişilere gidilebilirmi yol nasıl diye. ama allahın izniyle tedbirlerimi alırsam birşey olacagını düşünmüyorum inşallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gidebilirsin. Ama dinlenerek yoksa sıkıntı çıkabilir. Uzun yol sıkar ve yorar insanı. Merak etme o yollarda rahat gidersin. Yola cıktığında arada mola ver dinlen. Yoksa bir an gözün dalabilir farkında bile olmazsın. Hız yapma dar alanlarda. Acele işe şeytan karışır. Yolculuk öncesi dinlendiğinden emin ol. Yanına red bull vs alırsan iyi olur. Hayırlı yolculuklar. Dikkatli sür.

teşekkür ederim açıkcası rahatladım ya.babamın yolu ölüm yoluymuş gibi anlatması huzursuz etmişti biraz ama iyi oldu bu söyledikleriniz. çok teşekkür ederim.

Baban seni düşündüğünden, insanlık hali sonuçta bir an gözün dalar, yorulursun, olmaz dediğin şeyler olur. Babanda bunu bildiği için endişeleniyor. Gidilir ama işte yola çıkmadan önce dinlendiğne emin ol. Ve yola çıktıktan sonra arada mola ver dinlen veya ne bileyim mola verdiğinde 15 dk falan kestir. Dikkatli git yeter. Öyle hız yapacam diye hayatını riske atma.

Dostum dinlen,duanı et çık yola. Sen önlemlerini al, Allahın izniyle birşey olmaz. Zaten sen önemini aldıktan sonra kaderinde ne varsa o olur. O yüzden hayat devam ediyor.

bende bu şekilde konuştum babamla ben dikkatli olurum önlemimi alırım eger illaki birşey olacaksa otobüsle giderkende olabilir bu dedim ama bakalım hayırlısı inşallah alırım arabayı.

Hayırlisı neyse o olsun dostum. Kendine iyi bak. Dikkatli git eğer alırsan arabayı. Hayırlı yolculuklar şimdiden. Hadi kal sağlıcakla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlisı neyse o olsun dostum. Kendine iyi bak. Dikkatli git eğer alırsan arabayı. Hayırlı yolculuklar şimdiden. Hadi kal sağlıcakla

teşekkür ederim allaha emanetsin

• Acemi isen uzun yolda cok cok dikkatli olman gerekir, gece yol yapma hiz yapma bol kahve ic yolda mumkunse cok molali gitmeye calis yoruldugn an yat dinlen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzadan gördüğün üzere kamyoncuyum. Aklın varsa konya üzerinden gitme. Tırlar tepene çıkar ne olduğunu şaşarsın. Uçakla gidin taksi tutun.
  • Arac tecrüben yok,yolları bilmiyorsun kendini riske atıyosun seni boşver milletin canıda arada gidiyor.Milletin burda dedikleri düz yol yapıştır diyenler ehliyet bile almamış kişiler

• akın90 kullanıcısına yanıt
    ben geçen yaz denizliye tek şoför gittim geldim. yorucu evet ama yollar geniş rahat rahat gider gelirsin. tabi bi yerde mola verip 1-2 saat kestirmelisin.
  • Bozüyük üzerinden Kütahya-Afyon-Burdur-Antalya güzergahını kullan. Bol bol dinlen. Bozüyük'te ve Afyon'da yol üstünde AVM var. Durup kahve vs içersin, dinlenirsin. 8-9 saatte gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

Ne olursa olsun gece yol gitme. Ne olursa olsun.

hocam hani korkku filmlerinde felaket tellahlaları olurya oraya gitmeyin orası lanetli vs sonra olaylar gerçekleşir aynı öyle gözüktünüz neden peki ? (filmdekiler gibi sorgulayayım biraz)

Hadi ya

1-En önemli sebep uyku

2-Kamyoncuların çıktıgı vakitler gece vakitleridir sollayamazsın ve de bazıları aynaya bakmadan diğer kamyonları sollamaya çalışır, sonu neredeyse bir tırın altında bitmek üzere olan onlarca anım var

3-Görüş mesafesi düştüğünden zaten tehlikeli olan yol iyice tehlikeleşiyor.

4-Allah göstermesin ama gece vakti kaza yapıp da dağın başında kalmak var bir de.

bende gündüz gitmeyi sevmiyorum hocam. aşırı yorucu oluyor gece daha rahatım ben hem radar yok hem de acemi şoför yok büyük araçlara dikkat ettikten sonra birde iyi uykunu alıp yola çıktıktan sonra hiçbirşey olmaz.

• Şehir içinde en az 5000km yapmadan uzun yola çıkmanızı tavsiye etmem. Uzun yolda yüksek süratlere çıkıldığı için kazaların sonucu çok üzücü olabiliyor. Bence Eylül'e kadar farklı güzergahlarda araç kullanıp iyice tecrübe kazanın. Aracı iyi tanımanızda çok önemli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam uzun yol daha kolay görünebilir ama araba kullanmaya yeni başlayanlar için tehlikelidir. Tamam 1-2 saat gidersin ama sonrasında saatler geçtikçe bir rehavet basar, yorgunluk oluşur, reflekslerin yavaşlar vs. Acıkırsın, durup karnını doyurursun, yemekten sonra da uyku basar. Kısasacı fazlasıyla dikkat gerektirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara-antalya yolunda araba sürmenin verdiği zevki daha hiç bir yol vermedi bana.
  • Er ya da geç cikacaksin uzun yola. O yuzden bi yerden baslayip tecrube etmek lazim. Yaninda baban falan olsa daha iyi olur ilk seferinde. Bir iki tane altin kural var uzun yolda. Bi kere cok sabirli olman gerekiyo. Daha dun ankaradan antalyaya geldim. Daga tirmanmaya basladiktan sonrasi dikkat gerektiriyo. Gaza gelip sollamaya cikmaman lazim emin olmadigin yerlerde. Ozellikle tirmanma seridine dikkat. Yol nasil olsa benim deyip virajlari dikkat etmeden cikma. Karsidan sollama yaparak gelen cok olur.

En buyuk sikinti uyku. Ben afyonu tercih ediyorum. Konya yolu cok sıkıcı. Dumduz. Yolu 110 110 gidersen bi yerden sonra agirlik cokuyo. Yolun buyuk bolumunde direksiyon tutuyosun zaten sadece. Sikildikca biraz dinamiklesip sonra tekrar normale donmek lazim. Hep hizli gidersen o da yoruyo. Mesela dun radar bolgeleri disinda 140-150nin altina pek inmedim ama antalyaya indigimde baya yorulmus hissediyodum.

Bi de yol ustunde belli radar bolgeleri var. Onlari ogrenip yola cikarsan senin acindan daha iyi olur.

• Evet cok tehlikeli 3 kez o yoldan sideye gittim, cok fazla viraj var ve dar yollar. Kafa kafaya geliyor hep araclar. Ya bir bilen bul ki oda fayda etmez, vakit gepmisse her turlu gidersiniz. Yada 40-50 uzerine cikma o virajli yollarda. Daha uzun olacak konumunu bilmiyorum ama farkli yoldan gidin. Uzunsa uzundur ama duz oldugu surece zaten 100 le gider kaparsiniz arayi. 10 ar lira fazla atarsiniz benzini..

• Vahşi batıyı yaşatacaklar usta kim kimi vuruyor belli değil

• yavaştan gidersin bir de telefondan navigasyonu açarsın yolun nasıl olduğunu görürsün,sıkıntı olacağını sanmıyorum ben.
  • tek şofersen gitme kardeşim birde ehliyetin yeniymiş gerek yok. bende ilk ehliyetimi aldığım sene tatile gitmiştim araba konusu eziyet oldu, tatile otobüslede gidilmez en iyi listeye sağlam bir şoför daha ekle öyle git
  • Dayı kimse sormamış, Alanya'ya gidecen de nerden gidecen? İstanbul'dan mı çıkacaksın, Ankara'dan mı çıkacaksın?
    Alanya dediğin yer Ankara'dan bile en az 7 saat yol... Normalde bir şoförde 4-5 saatten sonra yorgunluk belirtileri başlar, mola vererek bunu uzatırsın tabi ama bir süre sonra molalar da kesmemeye başlar... Onun için en azından 2-3 saatte bir gölge bir yere çekip 15-20 dakika kestirmek işini kolaylaştırır... 8-9 saatlik uzun sürüşlerde özellikle son 70-80 km çok zorlar...

Konya üzeri demişsin. O yolun zorluğu şudur, Kulu-Cihanbeyli arası ip gibi dümdüz bomboş bir yol, Cihanbeyli-Konya arası da keza öyle... Ohhh ne güzel bomboş yol diyorsun şimdi ama iş öyle değil işte :) Burada traktörlere çok çok dikkat et. Özellikle soldan girip sağ şeride dalarlar ve hiç sağa sola bakmazlar... aman diyeyim çok dikkat et onlara! Küçük yerleşim yerlerinden geçerken hızını düşür, buralarda köpek falan çıkabiliyor yola... 110 km ile köpeğe çarpınca yoldan bile çıkabilirsin, köpek deyip küçümseme...

Muhtemelen genç arkadaşlarsınız. Yanındakilerin gazına gelme, arabada fazla şamata gürültü olmasın o da şoförü yorar, dikkatini dağıtır... Emin sakin git fazla da yavaş olma... 100-110 candır...

Tırlara kamyonlara, otobüslere arkadan yanaşma, soldan yanaş... yani arkalarında durup bir anda sola çıkma, seni görmeyebilirler... geçerken bir iki kere korna çalarak geç, yanlarında çok durma, yüksek hızdayken büyük araçlar küçük araçları kendilerine çekerler, dengeni bozarlar...

Toros için ölüm yolu diyen baban, en son o yoldan ne zaman geçmiş bilmiyorum ama şu anda o yol rahat bir yol... 1974 senesinden falan bahsediyorsa haklıdır tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 15 Haziran 2017; 13:34:13 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.