Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok arkadas bu ulkede hayat zor, gercekten sansa yasiyoruz.

Farkli segment araclarin fren mesafeleri arasinda kayda deger fark yoktur, sadece bir tik daha dengeli frenleme yapabilirsiniz. Daha sessiz ve daha sarsintisiz yol alinca kendinizi guvende sanmayin.

120.nin ustundeki hizlari asla onaylamiyorum. Temennim riskli arac kullananlarin, omurleri boyunca baskasina zarar verme firsatini hicbir zaman bulamamalaridir. Iyi surusler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobanda 120 bile az nereye gidiyorsun o hızlarda. sol şeride çıktığın an 140-150 den aşşa gitmemen lazım hemen arkana birisi damlıyor. orta ve sağ şeritte zaten kamyonlar 80 ile giden adamlar var. asıl tehlike bunlar. Ben ne zaman otobana girsem geriliyorum mecburen sol şeride çıkmak zorunda kalıyorum çünkü orta ve sağ şeritte imkansız sabit hızla gidemezsin.

• Ben otobanda 120 civarı giderim genelde ama benden yavaş giden pek yok.

Cahil ve aceleci bir milletiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun dengesizin biri yagmur yagmasina ragmen takip mesafesini hice saydi sagda da tir var yol veremiyorum, tirin altina mi gireyim lan ok herif, neyse 1km sonrada radar var.. geldi bu tampona kadar girdi frene dokundum , dikizden baktim frene sert basti yanindaki adamla kafalari gidip geldi araba baya burun indirdi, serefsiz sonra selektor atip otobana girdi korkusundan , cunku tiri gectikten sonra kafa goz dagitmak icin yavasladim ama kacti..

Kafa goz dagitacak kadar gerizekali bir insan degilim ama sirf ders olsun diye hirpalayacaktim, acemi biri olsa o tirin altima kesin girerdi o derece sabirsiz, tampon tampona geliyor selektorle de taciz ediyor..

Ulkede adalet olmayinca yargiyi mecbur kendimiz dagitiyoruz cahil , maco bir adam oldugum dusunulmesin gayet efendi biriyim ama beni bile cileden cikarmayi basardilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 19 Ekim 2020; 16:46:12 >
  • Hafif kasa bir arabada yüksek hız tehlikeli olmaz mı otoban bile olsa?

900 - 1000 - 1200 kg boş ağırlığı olan araçlar için otobanda en yüksek haldeki güvenli hız nedir mesela?

• 300 km yolu 100 km/s ile gidersen 3 saat
    300 km/s ile gidersen 1 saat
    Hatta 600km/s ile gidersen yarım saat

• Hocam yüksek segmentteki araçlar zaten rüzgar sesini hissetmiyo ve 120 ile giderken 120 ile gittiğini de hissetmiyo onu sadece biz fakirler hissederiz. Alt segmentteki araçlar da az yaksın, azcık zevk alayım, gideceğim yere hemen gideyim diyip hız yapıyolar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her ülkede hız limitleri bellidir. Bunlar yolun uygunluğu (mühendislik anlamında) saptanarak belirlenir. Limitleri yol boştu, asfalt kaymaktı diyip zorlamanın manası yol. Bu sadece cahilliktir. Kendi canını düşünmüyorsan yoldaki diğer araç sahiplerini düşünmelisin. Ha tabi senin canın değil sadece arkada bırakacağın kişileri de düşünmek lazım. 240 km lik mesafen var ve bir otobana çıktın, limit 120 km/h ve bu limitte gidiyorsun varış süren 2 saat, 160 km/h ile ortalama 20 dakika kazanırsın. 20 dakika için canını ve belki de araçtakilerin canını alma ihtimaline değer mi?

• otoyolda sağ şerit boşken sol ve orta şerit akarken 110'a sabitleyip orta şeritten giden otobüslere gıcık oluyorum.

ortadaki araç sollamak istese sol şerit akıyor. çıksa sol şeridi yavaşlatıyor. sağ şerit dolu olsa tamam. kamyonun arkasında mı gideyim desin, arkasında araçların sıkıştığını görüyor yine de ortadan gitmeye devam ediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Bugun dengesizin biri yagmur yagmasina ragmen takip mesafesini hice saydi sagda da tir var yol veremiyorum, tirin altina mi gireyim lan ok herif, neyse 1km sonrada radar var.. geldi bu tampona kadar girdi frene dokundum , dikizden baktim frene sert basti yanindaki adamla kafalari gidip geldi araba baya burun indirdi, serefsiz sonra selektor atip otobana girdi korkusundan , cunku tiri gectikten sonra kafa goz dagitmak icin yavasladim ama kacti..

Kafa goz dagitacak kadar gerizekali bir insan degilim ama sirf ders olsun diye hirpalayacaktim, acemi biri olsa o tirin altima kesin girerdi o derece sabirsiz, tampon tampona geliyor selektorle de taciz ediyor..

Ulkede adalet olmayinca yargiyi mecbur kendimiz dagitiyoruz cahil , maco bir adam oldugum dusunulmesin gayet efendi biriyim ama beni bile cileden cikarmayi basardilar

ne zamandır duyduğum en doğru yorum. uzun yolda neden hız yapıyorum, yöneticiler bir koyunlar için pardon seçmenler için 110 km hız limiti belirledikleri halde kendileri 200 ün altında gitmedikleri için. ne zaman onlar da bizimle aynı kurallara uyar ben de 120 ile giderim. birgün de vatandaşı değil de yöneteni sorgulayın bir zahmet!

• Ben tan aksine 90-120 arası yerine bağlı sakin sakin gidip müziğimi açıp hatta filmde acıyorum izlemiyorum tabii :))
    Bildiğim filmlerden oluşan bir usb bellek var tosunpaşa,sütlardeşler , hababam sınıfı koyuyorum onu ..

İçicekde kutu nescafe falan alıyorum bakıyorum yoluma çok keyifli oluyor..

Arkasından atlı kovalar gibi giden tiplerlede mola yerinde yada gişelerde falan denk geliyoruz yani o kadar gazlaman tozlaman ne içindi yetiştim sana der gibi suratına bakıyorum bazen adamaların...

• Arkadaşlar hız sınırı 120 olan yolda aşım max %10 mu halen?

• İnsanları tehlikeye atacak şekilde isteyen istediği şekilde gider ben de limit hızlarda gitmeyi tercih ederim. Ancak sinirlendiğim bir mesele var 100 km/s hızla orta şeritten gidenler. Mesele kurallara uymaksa hızlı gidenle sürekli orta şeritten giden(sağı boş olmasına rağmen) ikisi de kural ihlali yapıyor. Beni hızlı giden değil orta şeritten giden yoruyor. Çünkü sollamaya çıksam soldan hızla gelen oluyor, sağlasam ortadaki birden sağa geçiyor. Herkes sollama harici sağ şeritten gitse en soldan giden 400 km/s hızla gitse umrumda olmaz. 16 saatlik yolda kim ne derse desin hız yorucu da olsa farkettiriyor. Tabi en önemli etken otomobil. 50.000 TL lik araç ile 250.000 TL lik araç orda bence fark yaratıyor.

• Ben genellikle yol müsait olduğunda 120 km’de hız sabitleyiciyi ayarlar öyle yolculuk yaparım.

• RASP kullanıcısına yanıt
    Hangi yolda 300 km veya 600 km ortalamayı 300 kilometre boyunca yakalayabilirsin

• 130 ideal hızdır, teşekkürler

• Yavaş ve sabit hızla gidince uykusu gelen dalgınlaşan bir ben miyim? Belli bir süre böyle gidince dikkatim dağılıyor gözlerim dalıyor. O yüzden yol izin verdiği sürece hızlı gitmeye çalışırım kendimi de tehlikeye atmadan tabiki.. Ara ara rölantiye geçerim belli hızda seyrederim ama genel olarak molayı da az verip yolu çabuk bitirmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Hangi yolda 300 km veya 600 km ortalamayı 300 kilometre boyunca yakalayabilirsin
    Doğru orantı ile düşünüp gaza abanıyor insanlar demeye getirmiştim aslında

• RASP kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış anlamışım. Dediğinize katılıyorum doğru orantı tutturulamıyor

• uzun yolda 110'un altına düşmem diyenler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.