Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek hızda uykunuz kaçmaz tam.aksine vücut daha fazla adrenalin pompaladığından bir enerjiniz yerine gelir gibi olur ama etkisi geçdimi.iki.misli uykunuz gelir..

Yüksek hız yapmayın diye demiyordum uykum kaçsın diye yapıyorsanız onun için diyorum..

Uykunuz gelemsin istiyorsanız uykunuzu alacaksınız yola öyle çıkıcaksınız yoldan götürü yorgunluk çöküyorsa gözleriniz kapanıyorsa uykunuzu almanıza rağmen o zamanda Redbull tarzı bir uyarıcı için kahve için bol bol..

Ben herzaman kutu nescafe ler var onlardan bol bol alırım espresso normal falan eskidende evde yapar termosa koyardım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi açınızdan çok haklısınız. Ama soldan giden adamı dinleseniz o da haklı. Ne siz ona laf edin ne o size. Siz sakin sakin şeridinizden gidin o da hızlı bir şekilde kimse engel olmadan sol şeridinden gitsin. Ama sakın sola çıkmayın. Zira orası size ait değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.gulteki -- 19 Ekim 2020; 21:48:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalnız olmadığımı görünce mutlu oldum bu konuda.
    Bölünmüş iki şeritli yolda genelde 100'le sağdan, otobanda 120 ile orta şeritten giderim. Sadece sollamak için sola geçer, ilk fırsatta sağa kayarım. Kafam sakin, mutlu bir yolculuk olur benim için. (Kural tanımaz hız meraklıları olmadığı sürece) Şehir içinde de aynı şekilde sakin kullanırım. Ödülüm az stresli daha huzurlu bir yolculuk, daha düşük yakıt tüketimi ve kaza riski.
    Trafikte sabırsızlığın ve hız merakının rasyonel bir açıklaması da, akıllı bir tarafı da yok, kim ne derse desin. Boşuna hem kendilerini yıpratıyorlar hem de risk alıyorlar. Kendi canını riske edene ölsün derim ama başka hayatlar da sönüyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 19 Ekim 2020; 22:33:56 >
  • Kendi adıma yazıyorum...

- Yavaş gidince uyku basıyor. Hatta bazen içim grçiyor.

- Hız, arabaya, yol ve trafik durumuna göre değişiyor. Misal olarak Fiat Uno ile 80 üstü bile risklidir ama 528 varken, 160'la giderken bile normal bir arabanın 90-100'le gitmesi kadar rahattı yolda. Şimdi Cerato var ve 130'un üstü fazla gelmeye başlıyor. Kast ettiğim hızlar, güvenli hızlar.

* * *

Ben de, "Bu yolun hız limiti 120" diyip de sol şeridi babasının yolu gibi kapatıp da arkadan daha hızlı gelenleri engelleyen, kendini trafik müşaviri sanan kişilerden şikâyetçiyim.

Sen 120 ile gitmek istiyorsan, geç orta şeride git. Neden solu kapatıyon. Başkasına hız limiti uyarısı yapan kişilerin sol şeridin sadece sollama şeridi olduğunu bilmemesinden veya bilmezden gelmesinden şikâyetçiyim. Böyle tipler, kendilerince hız limitinin üstünde giden kişileri bilinçli olarak yavaşlatarak iyi bi halt ettiklerini de sanıyorlar.

Aynı tipler, sinyalini verdiği anda, aynaya bakarak "Arkadan gelen var mı yok mu?" diye kontrol etmeden zart diye şerit değiştiren de tipler ekseriyetle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Ekim 2020; 22:1:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Son 4 yıldır ayda 3-4 defa İzmir Aydın Nazilli Denizli yapıyorum. Otobanda ortalama 130-140 la gidiyorum. Şimdiye kadar birkaç kişi gördüm sellektör kornaya rağmen solu bırakmamakta ısrar eden. Bu tiplerin trafikte ezilmişlik sendromuna girdiğini düşünüyorum. Adam el kol işareti yapıyor bir insan bukadar dangalak olamaz diyorum ama oluyor. Herkes den hızlı araç ve adam vardır. 150-200kmh bile giderken bi gözüm dikizde oluyor. Benden hızlı araçları görünce hemen sağ sinyal veriyorum ilk fırsatta yol veriyorum. Adam arabanın hakkını veriyor diye düşünüyorum neden ezileyim ki ? Soldan hızlı giden ceza riskini göze almıştır basar aynı şey emniyet şeridi içinde geçerli kimseye engel olmaya hakkınız/hakkımız yok. Benim 1000tl ceza ödeyecek çok param yok ama adamın parası vardır yasağı deler. Siz siz olun kimseye engel olmayın.
    Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz?

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt

Önüne de bir sıra kamyon, tır çıkarsa da artık bahtıma deyip arkasından devam mı etsin? allah muhafaza sollamak için sola geçer de 180'le giden bir araç gelir, 120'ye hız düşürmek zorunda kalırsa bu utanç ve vicdan azabı peşini bırakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 19 Ekim 2020; 22:34:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Son 4 yıldır ayda 3-4 defa İzmir Aydın Nazilli Denizli yapıyorum. Otobanda ortalama 130-140 la gidiyorum. Şimdiye kadar birkaç kişi gördüm sellektör kornaya rağmen solu bırakmamakta ısrar eden. Bu tiplerin trafikte ezilmişlik sendromuna girdiğini düşünüyorum. Adam el kol işareti yapıyor bir insan bukadar dangalak olamaz diyorum ama oluyor. Herkes den hızlı araç ve adam vardır. 150-200kmh bile giderken bi gözüm dikizde oluyor. Benden hızlı araçları görünce hemen sağ sinyal veriyorum ilk fırsatta yol veriyorum. Adam arabanın hakkını veriyor diye düşünüyorum neden ezileyim ki ? Soldan hızlı giden ceza riskini göze almıştır basar aynı şey emniyet şeridi içinde geçerli kimseye engel olmaya hakkınız/hakkımız yok. Benim 1000tl ceza ödeyecek çok param yok ama adamın parası vardır yasağı deler. Siz siz olun kimseye engel olmayın.
    Aynı fikirdeyim.
    Kimsenin kimseyi engellemeye hakkı yok. Dediğiniz gibi ben de ne kadar hızlı olursam olayım, arkayı kontrol ederim daha hızlı gelen var mı diye...

• kişiye göre değişiyor. ben de sabit hızda uyuyorum. sürekli 100 gidince uykum geliyor. arada 15-160 yapıp biraz rüzgar sesi biraz da yol titreşimi gelince açılıyorum. sürekli değil tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Son 4 yıldır ayda 3-4 defa İzmir Aydın Nazilli Denizli yapıyorum. Otobanda ortalama 130-140 la gidiyorum. Şimdiye kadar birkaç kişi gördüm sellektör kornaya rağmen solu bırakmamakta ısrar eden. Bu tiplerin trafikte ezilmişlik sendromuna girdiğini düşünüyorum. Adam el kol işareti yapıyor bir insan bukadar dangalak olamaz diyorum ama oluyor. Herkes den hızlı araç ve adam vardır. 150-200kmh bile giderken bi gözüm dikizde oluyor. Benden hızlı araçları görünce hemen sağ sinyal veriyorum ilk fırsatta yol veriyorum. Adam arabanın hakkını veriyor diye düşünüyorum neden ezileyim ki ? Soldan hızlı giden ceza riskini göze almıştır basar aynı şey emniyet şeridi içinde geçerli kimseye engel olmaya hakkınız/hakkımız yok. Benim 1000tl ceza ödeyecek çok param yok ama adamın parası vardır yasağı deler. Siz siz olun kimseye engel olmayın.

"adamın parası vardır yasağı deler"

yanlış. böyle bir bahane olamaz. benzer şekilde cezasını ödeyip her yasağı delmek, zenginin hakkı o zaman?

hız sınırları güvenlik içindir. şimdiki arabalar için o yollar 160-180 de gider doğru, ama sadece yol araba unsuru değil bu. şehirler arası yollarda bağlantılar, girişler çıkışlar, hava durumu, bozulan araçlar, fırlayan tekerlekler vs herhangi güvenlik tehdidine karşı hız felakettir. gündüz bile yüksek hızda görüş mesafesi kısadır. yolun tamamını göremezsiniz, bi şey düşmüştür görmezsiniz, biri atlar tepki veremezsiniz.

• Katılmıyorum. 2 saat erken gitmek yerine 2 saat fazladan yol yapmak çok daha fazla yoruyor. Yaptığım uzun yol genelde 1000 km oluyor. Yemek yemem, yakıt alırken bile acele ederim. Anca kolum ayağım ağrıyacak ki öyle mola verir, dinlenirim.Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? 

Zaten radarlar ve ağır vasıtalar sağolsun sabit ve makul hızda gitmek mümkün değil. Ruh halime ve yol durumuna göre 100-140 arası değişken kullanıyorum. Neyse ki altımdaki araba teneke, azıcık hızlanınca kıçı başı ayrı oynuyor. Düzgün birşey olsa radar madar umursamam basarım.

• Yolu ve araçları devamlı hesap edip süratimi değiştirmek beni yoruyor. Onun yerine hızı 110'a sabitleyip orta şeritte gidiyorum. Ancak İzmir otoyolu gibi (Özellikle Bursa'daki beton asfalt) 110 ile gidince uykum geliyor. Orada 140-150 rahat ve güvenli bir şekilde gidiyorum. Araç C sınıfı.

• scorn kullanıcısına yanıt

Dikkat ettiyseniz yasağı delmek demedim genel manada riski göze almak dedim. Tabiki kural kuraldır herkes uymalı ama uymayanları denetleyecek çok bir merci göremiyorum ben ortalıkta. Açıkçası orman kanunları geçerli trafik kültürümüz var zaten bu kurallara devletin birimleri bile uymuyor. Halktan beklemek biraz saçma oluyor. Yani boşuna bana duyar kasmayın. Bu arada tabiki zenginin hakkı paran varsa kralsın bu ülkede. Bu ülke trafik olayında Emrah Serbes kazası altın harflerle kazındı. 3 kişiyi öldürdü 13yıl ceza aldı 2 yıl yattı çıktı. Buna artı Sinan Çetinin oğlu Rüzgar Çetin alkollu şekilde polisi öldürdü 1yıl yattı çıktı. Bunlar bahane değil bunlar gerçek.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Birkaç yıl önce Adana otobanında 130 ile otomobil sürmekten ceza yedim.

• Ben yol düz ve müsaitse basarım
    Ben trafikte uzun yolda 100 ile gidersem kaza yapma ve kaza nedeni olma ihtimalim daha yüksek çünkü uykum gelir standart uyuşturuyor beni
    Genelde sola geçer basarım sıkılınca biraz sağa geçer dinlenir tekrar basarım sürekli sol da sürekli sağda yorucu
    İster inanın ister inanmayın bu şekilde daha konsantre ve dikkatliyim.
    Sigara içeceğim zaman en sağa geçer aheste aheste giderim tırlarla.
    Kendini bilmek bence olay.

• Yoluna gore degismekle beraber 90-100 ile cok fazla tir-kamyon ile cebellesmek zorunda kalabilirsiniz.

Sagdan gittiginiz surece yavas gitmekte mahsur yok.

Bos yolda benim icin 130 idealdir.

• Yola ve yoğunluğa göre hızlı sürüyorum. Özellikle yalnızken. 15 ekim sabah 8-8:30 gibi İzmir Kemalpaşa'dan İstanbul'a gittim. Ortalama hızım 110'du. Ağırlıklı 160 civarı kısa süreli 200, 2 kerede rampanında etkisiyle 240'ı gördüm o kadar. Ama 3-4 kez yaklaşık 5-6dk sağ şeritten 90'la gittim. 3 kez dinlenme tesisine girdim.

Benim sabit hızlarla uzun süre seyahat etmem imkansız. İster 100 ister 200km hız olsun. Yüksek hızlarda hem yorulup hemde su gibi terliyorum. Düşük hızlarda ise acaip uykum geliyor. Bu yüzden uzun yolda aynı araçları 2-3 kez solladığım oluyor.

Hızım kaç olursa olsun uzaktan sollamaya çıkmış aracı taciz etmem, sağda gidene fren yaptırmamaya çalışırım ( bu pek tutmuyor) sellektör yapıyorum kamyonun arkasında kalmasın geçsin diye ama yanlış anlıyorlar haliyle.

• Kimse kendini kandırmasın basmıyom etmiyom diye.

Benim iki aracın biri 5te 2bin devir 80 giderken diğeri 2bin devir 120 gidiyor.

İster istemez uzun yolda hızı tetikliyo yani

• Hız sınırı 10 sene önce de aynıydı, şimdi de aynı. Güncel araçlar rahatlıkla kısmi yüksek hızlarda konforlu seyahat sağlayabiliyor. Ayrıca düşük hızda (100 km/s civarı) uzun süreli gidersem daha çabuk dikkatim dağılıyor. Bu söylediğim paralı otoyollar için geçerli.
    Hele ki Osmangazi devamındaki otoyolda 100 civarı gitmek gerçekten çok zor.

• Sizin de imkanınız olsa cezayı karşılar ve daha da basarsınız yani? Evet ezikçe değilmiş.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

peki karsi tarafin guvenligi ne durumda?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.