araba en son viteste ve 2000 devirde iken hızı neyse maksimum o hızda giderim. |
Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (6. sayfa)
-
-
kütahyadan ıspartaya gelene kadar 100'le gidersen ; zaman görecelidir kavramını iyice anlayabilirsiniz.
-
Valla ben 90 la gidiyorum genelde. Ancak yarış pistinde güvenlik önlemleri altında ve çelik iç kafesli yarış arabasında o hızlara çıkarım. Bunlar Yoksa kaza yapınca arka koltuk ön koltuğun yerine geçiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
90-100 ile anca en sağ şeritte gidilir orta şeritte değil. Sizi sollamakla ve küfür etmekle uğraşanları hiç mi düşünmüyorsunuz?
-
Çocuk yokken 120 sabit, bazen 140-160 giderdim. Şimdi 100 ile sabit gidiyorum, hatta 90.
Hız yapmayı sevmiyorum, ara hızlanma daha güzel bir şey, en sevdiğim vites 2 ve 3'tür.
-
Önümü gördüğüm düz ve 3 şeritli yollarda 150-180 arası giderim ama tek şeritli çift yönlü trafikte 70-80le giderim
150'yle giderken anlık 100 km/de 8 litre yakıyor 70'le giderkende 100 km'de 4 litre yakıyor yakıt olarak benim aracımda büyük farklılıklar olmuyor.
Yorulma kısmına gelince sürekli sabit 80-100 ile gidince uykum geliyor ara ara gazlıyorum uykum kaçıyor. Sabit hız uykuyu çabuk getiriyor. Tek başıma 1350 km yol yaptım 12 saat sürdü 4 kez durdum.
Herkesin hızlı gittiği yerde sizde biraz hızlı gitseniz iyi olur trafiğin akışını yavaşlatmamak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw007 -- 20 Ekim 2020; 10:8:52 > -
Yagis var rüzgar da olunca araclarin tekerinden savrulan sularla görüş alanı cok kısıtlı.
Aracımin lastikler yeni, bakımlı ve yol tutuşuna da güvenilen bi araba. 60 70 ile gidiyorum. Fazlasi risk.
Yanımdan bi Egea 120 den fazlaydı hızı adam ölümüne gitti.
Suçsuz birine patlamasa dedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gittiğin yola ve araca göre hızın değişkenlik gösterebilir.
örneğin Ankara - İstanbul otobanında 110 km/h gitmek pek mümkün değil,ha altında araba gücü yetmiyordu,kendini ekonomi yapayım diye kasarsın 100 km/h la gidersin ama altın Bmw 320d gibi bir araba varsa bir yere kadar ekonomi yaparsın,yarım saat sonra aracın isteklerine karşı koyamazsın bi bakmışın 180 km/h çıkmıssın,sonrada ağmaannnn deyip yapıştırıyorsun.
-
Ben bu konunun tamamen araç ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tek tek örneklerle vereyim.
Fiesta 1.4 tdci 2012 model düşük km li temiz bir araba. Ancak otoban sürüşlerinde araç 105-110 seyir hızı bu kadar daha üstlerde hem kabin içini rahatsız ediyor hem de çok yakıyor. Ondan bu araçla 150-60 gidemezsin.
2013 golf 7 dizel bu araç örneğin otobanda 135-40 optimal bir hız devir eğrisine sahip belirli hızda konfor bozulmadan gidebiliyorsunuz.
15 model e250 benzin otobanda devir eğrisine göre 170 gibi bi hızda 2 bin devir de gidiyor. Aynı zamanda gittiğinizi de hissetmiyorsunuz hızı rahat ulaşım sağlanıyor.
14 cayenne dizel
3.0 dizel olmasına rağmen yükseklikten vs ötürü bu aracında hız devir eğrisinde hızı 165-70 bantlarında üstünde araç bir bütün halinde gittiğini hissettiriyor. 2 2.5 tonluk birşeyin *(tank) altınızda olduğunu hissediyorsunuz.
Genel yorumum bu şekilde bence otobandaki hız çoktur/azdır araca göre tamamen değişen bir değişken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de 2009-2018 yılları arasında, 12 milyon trafik kazası meydana geldi. Yaşanan kazalarda 52 bin 95 kişi yaşamını kaybederken, 2 milyon 694 bin kişi yaralandı.
Bu ölüm ve yaralanmalarda çok büyük fiziksel acı çekilmektedir..
O çok kızdığınız ülkelere ödenen tıbbi malzeme ve araç yedek parça parası dolarlar eurolar da cabası..
Herkes insan gibi davranırsa sorunu çözebiliriz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu araca göre o kadar değişiyor ki ancak farkı farklı araçlara binenler bunu anlar. Symbol gibi şirket araçlarıyla yanımdan şimşek gibi geçenler oluyor, bu kişilerin canlarının hiç kıymeti yok galiba.
Millet nasıl hızlı kullanıyor anlamıyorum. Hafta sonu aracın bakım randevusuna geç kaldım diye ilk defa otoyolda 150 ile gideyim dedim 598 TL hız cezası yedim.
Hız sınırı 110 olan yerde 90 la giderken takla attik bizden önceki araç kaza yapmış bariyerlere girmiş tekeri yolun ilerisine uçmuş ve tam yolun ortasında kalmış biz de karşıdan araç gelirken uzunları kapattık acincaya kadar teker çıktı vurup takla attik kaza her türlü geliyor ister hızlı git ister yavaş git gelecekse gelir yani :) ama kesinlikle hız sinirlarina dikkat etmek gerekiyor bu konuda size katılıyorum.
hadi uzun yolda arabanın yapabileceği hızı anlarım 130 140 peki şehir içinde 70 hız limiti olan yerde neden 140-150 ile gidersin ne yaparsan yap saatte 35 km den fazla yol kat edemezsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alg87 -- 20 Ekim 2020; 10:46:4 > -
En büyük artısı zaman. Bu yüzden hep sınırda gidiyorum. En az süreyi yolda geçirmek için.
Ben geceye kalınca ne kadar zinde olursam olayım uykum geliyor. Bu yüzden 132 km'ye sabitler kullanırım izmir-ist. otobanında. Yol zaten uyku getiriyor osmangazi'den itibaren.
Benzin düşünmediğim için tabii bu yoksa 1.4 tsi 150bg motor tiguan'da (1500 kg) 10 litre yakıyor kabaca. Günlük kullanmıyoruz ve ona rağmen taşıt tanıma var vs. derken olabildiğince hızlı katetmeye çalışıyorum yolu.
-
bence herkes trafik kurallarına uyduğu sürece bir problem olacağını düşünmüyorum.
Ben de sizin gibi mümkün mertebe 100 km/s ile uzun yol yapıyorum, araç zaten otomatik, hız sabitleyici kırmızıdan kalktığımda dahi tek tuşla eski hızıma çıkarıyor, son derece konforlu, podcast dinleyerek gitmeyi tercih ediyorum. çoğu zaman da ailem ile sohbet ediyorum, şarkılar söylüyoruz, gülüp eğleniyoruz, acelemiz yok. yol bir keyif.
mümkün mertebe sağ şeritlerde kalmaya çalışıyorum, genelde 3 şerit ya da 2 şerit oluyor zaten, 3 şeritse en sağda ağır vasıtalar olur orta şeritte kalırım.
isteyen azami süratte takip edebilir kendi tercihi sonuçta fakat, ben orta şeritte 90 ile takip eden bir vatandaşı sollamaya çıkıyorum, o da haklı en sağ şerit 70 veya 50 ile akıyor. fakat ben 100 ile sollamaya çıktığımda arkamdan 190 ile biri tamponumda belirip selektör yapıyor korna çalıyor. 1 gram sallamıyorum.
arkadaşlar, çok hızlısınız diye sol şerit size ait değildir, uçak bile olsanız,
"Trafik Kanununun 46/2-d maddesine göre; Aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmenin cezası 288 TL ve 20 ceza puanıdır. 46/2-d cezası 15 gün içerisinde %25 erken ödeme indirimi ile birlikte, 216 TL olarak ödenmektedir."
yani devlet diyor ki "hayvanlık yapmayın, en sol şeride herkesin geçici olarak ihtiyacı olabilir". bu sebeple ayağınızın altındaki o fren pedalını kullanın ve insanlar geçişini tamamlayana kadar bekleyiniz. acil yardım gibi durumlarda emniyet şeridini kullanabilirsiniz. fakat aceleniz olması size trafik kurallarını hiçe sayma hakkı vermez.
medeniyet bizi kurtaracak arkadaşlar buna inanın...
-
5000 km köy yolu gider misin hocam? :)
Asıl ustalık köy yolunda
quote:
Orijinalden alıntı: jervis
5000 km köy yolu gider misin hocam? :)
Asıl ustalık köy yolundaKeyifli gitmeyi seviyorum tabii ki oyle tehlikerle falan gitmem. Ara sira tek seride duser tadimlik olabilir mesela eski Mersin Pozanti Tekir yolu gibi :)
Tarsusluyum ben , babam kullanırdı o yolda , ya o kamyon konvoyu çok kötüydü. Küçük çocuktum çok korlardım babam solladığında.
Trde yasanmaz herkes magara adami
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X