Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • b ve C segment arabalar zatem 130'u geçmemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jervis

Tarsusluyum ben , babam kullanırdı o yolda , ya o kamyon konvoyu çok kötüydü. Küçük çocuktum çok korlardım babam solladığında.

Ben de ehliyeti aldiktan sonra ilk gercek uzun yol İstanbul - Mersin bir de tam aksam karanligina denk geldi orasi. Babam dedi al sana gercek egitim. Tek soyledigi sey sollamaya cikayim mi cikmayayim mi dusunursen cikma gec kalirsin demisti.

Cocukken de babama oraya gelince beni uyandir derdim her zaman. Fena yol adrenalin dolu :)

• Ben hep 50 km ile gidiyorum :-),
    5 inci fiteste ise 70 ile gidiyorum, uzun yola düşünce bayağı hızlanıyorum 80-85 km ,,,
    Genelde 50 ile giderim , 4 üncü fiteste ...

• Kısa yolda mı yapalım?

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Çamlıyayla yolu nasıl hocam , otobandan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bölünmüş yolda 110
    Otoyolda 128
    Tek şerit 96
    Yıllardır hiç değişmez. Hız sabitleyiciyi açarım ne frene basarım ne gaza.

Bayılıyorum 1000km yi 200tl ye gitmeyi 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jervis

Çamlıyayla yolu nasıl hocam , otobandan

Valla ilce ilce bilmiyorum da donuste otobani kullaniyoruz. Cok guzel hiz sabitleyici yap uyu direksiyonu duz tutsan yeter :)

• Daracık sokaklarda basana,egzoz tarzı aşırı gürültü yapana,uzun uzun korna çalana,sokağa hızlı giriş yapana,"2 tekerlilerin değecek kadar kıçına girene - arkadan korna basana - tek yönde yol benim sg tarzı hareket yapana-yandan sıyırma geçenlere," vb... durumlarda ana bacı sövüyorum. Pek küfür etmem ama bu durumlarda hak ettiklerini düşünüyorum.

• Benim prensibim ise 2500 devir... önceki aracım Clio 4 dci ile bu devir 120 km yapıyordu, şimdiki aracım b180cdi ise bu devirde 150 km yapıyor...

Zaten Clio 120 den sonra hem çok ses yapıyor hem güven vermiyordu. Merso ise 180km de bile güvenli hissettiriyor ama 150 ideal...

Kısaca aracına göre hız belirlemek en makul olanı

• Tamamen araç ile ilgili 110-120 arası direksiyonda boşluk var 3 farklı ustaya gösterdim çözebilen olmadı. Ben de 120-130 arası gidiyorum. Şuana kadar araç sürerken yorulduğum olmadı(2 kere İzmir-Sofya yaptım yurtiçi uzun yollar hariç). Araç Lada Vega hb.

• Çok doğru sabit 100 ile gittiğinizde hem yol sizi yormaz hemde yakıt cebinizi yormaz.Çok nadir sıkılınca 120 ye çıkarım.1100 km yolu sabit 100 ile 230 tl mazotla gittiğimi biliyorum.Bu bana hızdan daha keyif veriyor.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

ulkenin egitim-kultur seviyesi su mesajin begenilmesinden ne kadar dusuk oldugu belli oluyor. kimse demiyorki kardesim hiz siniri 120 dir kanun var neden insanlara kotu ornek oluyorsun diye. yazik senin kafana ve bu mesajini begenenlere.

• Genelde İstanbul/Bursa,Bilecik/Bursa,Yalova/Bursa yapıyorum.Bunlar zevk için değil iş için olduğundan hızlı gidip geliyorum ki gün içerisinde farklı bir işe de vakit ayırıyım.Kendi işim olmasa 90'la giderim orası ayrı,hızlı dediğim de 160-170,trafiği tehlikeye atmıcak şekilde basarım onu da.
    Onun dışında aile ile Giresun/Bursa yaptığımızda da önlü arkalı gitmiyorsak tek başıma sıkılıyorum,aksi halde zaten hızlı gitme imkanım olmuyor.Ama Giresun/Bursa yaparken bazen gerçekten hızlanmak durumunda kalıyorum.O Gölbaşının yanından geçerken hele

• Her zaman yasal hız sınırlarında kullanıyorum. En son Bodrum'a gidip geldim. Otobanda 120'yi sadece sollamalarda geçtim. Tüm yolu orta ya da sağ şeritten gidiyorum genellikle. Sürekli yasal hız sınırlarında kullandım. En büyük sıkıntıyı köylerden geçerken yaşıyorum. Malum köylerden geçerken sınır saatte 50 km hıza düşüyor. Ben buna da uyuyorum ama arkadan 150 ile gelen adamlar bir anda sağ şeritte de olsa beni görünce zorluk yaşıyorlar. Biraz da viraj varsa... Doğru olan benim yaptığım ama yine de tedirgin oluyorum. Özellikle gece yolculuklarında sıkıntı yaşıyorum. Son yolculuğumda arkadan yarışa yarışarak gelen iki araç ile neredeyse kazaya karışacaktım. Bu ülkede kurallara uymak bazen sorun teşkil edebiliyor. Özellikle yaya geçitlerinde çok dikkatli olmak lazım. Yol verirken arkadaki araç çarpabiliyor.

• Ben ise hep limitlerde giderim, örneğin duble yolda 110 değilde 120 ile, otobanda 120 değilde 132 ile giderim. 130-140 uzun yol için mükemmel bir hız, beni yormuyor bu hızlarda gitmek. fakat 145 çok tehlikeli geliyor. 140ı geçmemeye çok özen gösteririm.

tek şoför 1600km yol iyi yapmışsınız 100kmh ortalama ile. sabır da önemli tabi, bir kez 150-160a çıkınca 100 ile gitmek çok çok can sıkıcı oluyor

ekleme: gündüz uzun yolculukta beni en çok yoran, acaba karşıdan gelen beyaz megane seyyar radar mıydı, acaba şu yokuşun altında radar var mıdır dur frene basayım.. ve tabiki sol şeritte minimum kalmaya çalışsam da o minimum süreyi burnumdan getiren araçlar (ferrari veya bmw 5 serisi bile değil, şirket araçları...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 20 Ekim 2020; 13:8:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.gulteki

Kendi açınızdan çok haklısınız. Ama soldan giden adamı dinleseniz o da haklı. Ne siz ona laf edin ne o size. Siz sakin sakin şeridinizden gidin o da hızlı bir şekilde kimse engel olmadan sol şeridinden gitsin. Ama sakın sola çıkmayın. Zira orası size ait değil.

Size mi ait ?

Tır tırı solladığında elbet sinyalimi verip sola geçeceğim tabii ki gaza da basarak, ne diyorum kurallar dahilinde :)

70 80 ile sol şerit elbette işgal edilmez bende küfürü basarım zaten binek araba o hızda otobanda gidiyorsa yeri orası değil e5 tir.

Ayrıca 200 le gitsede orta şerit boşsa ve ordan gitmiyorsa o da küfürü yer. Otobanda sol şerit sürekli işgal edilmemeli

• ~Anor~ kullanıcısına yanıt

ben radyonun sesini bile 5-10-15 diye açıyorum. hız sabitleyiciyi 80-90-100 diye açıyorum. gönderiyi görünce bile sinirim bozuldu 128 nedir ya. neden 130 değil? neden 96? neden 100 değil   

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

ulkenin egitim-kultur seviyesi su mesajin begenilmesinden ne kadar dusuk oldugu belli oluyor. kimse demiyorki kardesim hiz siniri 120 dir kanun var neden insanlara kotu ornek oluyorsun diye. yazik senin kafana ve bu mesajini begenenlere.

bugüne kadar hiçbir trafik kuralını çiğnemedim. yaya geçidinde yayaya yol verdim diye arkadan bile çarptılar. siz yanlış açıdan bakıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.

• Daha bu haftasonu güneydoğu gezisindeydim..

İpekyolu = 170 km

Normal Duble Yol 140 şeklinde hızlarla.

• vamp kullanıcısına yanıt

Bence aşırı hızlı gidenlere en güzel cevap

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.