Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mevcur arabam C sınıfı. De konu o değil. zaten konu basmamak. Efendi efendi gitmek. 20 yıllık ehliyetim var, çok da araba kullandım (20+) az çok bilirim elhamdülillah hangi arabayla nasıl basılır, hangi b sınıfıyla d sınıfına ders verilir. Merak etme sen👍🏻

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Sınıfta büyüdükçe sürüş güvenliğinin arttığına ben inanmıyorum. Tamamen arabasına göre değişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Gittiğin yere göre sonra amacına göre değişiyor, mesela tatile vb gidiyorsan, yol hava şartları iyiyse, zevkli olabiliyor. Gitmeden seyahat planlaması yapmak bile zevktir benim için. Baharda İstanbul Artvin düşünüyorum kısmetse.😄

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

değişir ama genel olarak aks açıklığı arttığı için yol tutuşu da artar.

• vulpius1905 kullanıcısına yanıt

Kişiden kişiye değişir. Ben 3 saatten fazla direksiyonda kalınca isyan edesim geliyor. Ama D sınıfı bir araç olsa belki dayanılır orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben batı seferi yaptığımda otobana girince yükleniyorum, zira ülkenin doğusunda böyle bir imkan yok. Otoban hız yapılabilecek en güvenli ortam sonuçta.

Bunun dışında 120 sabit giderim genelde.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle… Önceki aracım 3 20d 184 HP 2 bin motor araçtı, 120 ile giderken hiç hissetmiyordum, konfor dengesi 170 lere kadar hiç değişmezdi. Ki o araçla defalarca 250 hıza çıktım ( doğru olduğunu savunmuyorum) hiç rahatsız olmadım. Şimdiki aracım 2022 model ortalama bir c segment araç ve 170 180 lere Çıkınca güven duygusu kalmıyor o yüzden hiç basmıyorum ortalama 130 150 arası sabitleyip gidiyorum… Bence bu konu tamamen kişiye ve araca göre değişir.
    NOT: İyi şöför olmanın temel üç kuralı ; kendini tanı, yolu tanı, aracını tanı…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Her 2 saatte bir mola vermek lazım. Allah muhafaza tehlikeli zaten. Kan dolaşımı yavaşlıyor, uyku geliyor.

• ams'nin +-2 şerit değiştirdiği bir otoyol sürüş güvenliği testi var.

911 ile fiat panda arasında bile 30 km'nin üstünde hız farkları oluşmuyor , biri 110 ile geçiyorsa diğeri 140 yani.

sıradan arabalarda +-5 km/s fark bile nadir.

kısaca benim arabam çok iyi otoyolda herkesten 50-60 km fazla hızla giderim hiç de bir şey olmaz demek büyük bir yanılgı...

• Heyea kullanıcısına yanıt

Hahaha yine hız cezası yedim. Bandırma Biga yolunda 70 ile gidilmesi gereken yerden 81le geçmişim, eds yakalamış affetmemiş. O kadar da dikkat ediyorum ceza yemeyeyim cebimden para çıkmasın diye ama yine giren giriyo...  

• Heyea kullanıcısına yanıt

Tam olarak nerede yedin cezayı hocam?

Sinekçi ya da güvemalan tarafında mı?

Bandırma biga arası bir sürü radar var.

Devletin önemli gelir kaynaklarından biri bu güzergah..

• Porya bilyam ses yaptığı için 140 civarı gidiyorum bu yüzden de genellikle ceza yiyorum :D

• john mclane kullanıcısına yanıt

Valla tam güzergah bilgisi veremem ama Biga yolu üzerinde işte. Yemiş bulunduk artık. Az önce gördüm 951 lira olan %10 hız aşım cezası 1500 lira olmuş, artık iyice sağdan sağdan gitmek gerekecek.  

• Yol bitmiyor kardeşim yol bitmiyor.

Siz hiç toyoto corolloyla uzun kmler yolculuk yaptınız mı ?

Yalıtımsızlıktan bir süre sonra kafanızı asfaltta sürüyolarmış hissettiriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sürekli yüksek hız gitmem ama ara ara hızlanırım, uyku geliyor artık 100 km gidince bile.
    Eskiden tek molayla 1000 km giderdik şimdi 100 km gitmek zor .
    Artık neşet ertaşı da seviyorum, sade soda da hoş geliyor.
    Trip çekemiyorum,uzun yola çıkamıyorum .
    Bunlar hep yaşlanma şeysi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bigada çevre yolu üzerinde eds var, Çanakkale'den gelirken 3. Trafik ışığından sonra köprüden geçince başlıyor ve ortalama hız koridoru bu. Bir sonraki yani çıkıştaki trafik ışıklarına gelmeden bitiyor, 2-3 km kadar vardır uzunluğu. Benim evimde bitiş noktası civarında, hızlı gitmeyin lastik sesi geliyor yoldan, rahatsız oluyorum Bandırmadan gelirken ilk trafik ışıklarından sonra başlıyor.

Bu yolun yaklaşık 3te 2si boş arazi, bu kısım kaza riski oluşturabilecek bir güzergah değil. Karşıdan karşıya geçebilecek bırak insanı hayvan bile bulamazsın o kısımda, ama insanlara boş yere zaman kaybettiriyorlar. 70le bile sıkılıyorken, 50 ile gitmek zorunda olan ticari araçları düşünmek istemiyorum. Sadece gerekli olan yere koymak bu kadar mı zor, yoksa işinize mi böyle geliyor.

@john mclane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 1 Ocak 2024; 4:53:55 >

• daswagen kullanıcısına yanıt

Çok Yaptım uzun yol için harika bir araç. Koltuğu olsun süspansiyonu olsun çok iyi.

• Servis aracı da kullanıyorum malum insanlar canlarını emanet ediyor. Öyle atraksiyonlara aksiyonlara makaslara filan giremiyorsun. Trafiğe az yukarda baktığım için kim neler yapıyor neden yapıyor anlamaya çalışıyorum, yaptıkları aldıkları risklerin hepsi beyhude, milletimizin en büyük zaafı anlık karar vermek, yan şerit bir anlık serbest oldu çaprazdaki az takip mesafesi bıraktı hop oraya geçiyor bir o şeride bir oraya bir buraya saçma sapan işler. o kadar makas attıktan sonra daha çok yakıt yaktıktan sonra ele geçen şey bir dakika erken varmak çünkü yoksa varacağınız yere kadar makas ata ata gitmeniz lazım, hadi beş dakika olsun. Gideceğim yere 5 dk erken çıkıyorum hiç bir koşulda risk almıyorum trafik cezası riski kavga dövüş riski yakıt riski sınırı stresi gerilimi bertaraf ediyorum. Herkese tavsiye ederim.

• vulpius1905 kullanıcısına yanıt

Genc cocugun cezasini iyi vermissin helal olsun birader.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.