Şimdi Ara

Uzun yolda neden sürekli uzun yakıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun yakıyorsa sisi bile yakarım diyeceğim de o kadar abartmıyorum. Sellektör yaparım baktım kapatmıyor ben de açıyorum. Refleks
  • Uzun farlarımı görenin bana sellöktör yapmasi bana gurur veriyor. Farlarım ne kadar kuvvetliymiş diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Gece saatinde çoğu araç şeridini koruyamıyor,sürekli selektör atacağıma uzunları sürekli yakmak daha mantıklı geliyor artık.

Bu otobüse selektör yerine uzunları sürekli yakarak ilerleseydim belkide böyle olmazdı.

ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun,çoğu sürücü ben dahil panik yapıp bariyere yapışabilirdi siz iyi idare etmişsiniz.

imkan olsa otobüs şöförüne iyi bir dayak gerekir.
  • uzun yolda veya şehir içinde selektöre cevap vermeyen olursa sizin önünüzü görmeniz zorlaşırsa kazaya sebebiyet vermemek için kısaları ve de serit çizgisi varsa şeride bakarak gidin karşıdaki araba geçene kadar şerit yoksa banketi takip edin tecrübeyle sabittir.
  • Bunca sene karşılaştığım durumlar

1-Sürekli Uzun Farları açık eski model hurda araçlar

2-Kısa farları en az uzun far kadar aydınlatan ayarsız yada kasıtlı cahil şöforu tarafından ayarlatılmış araclar

3-bir farı hayvani aydınlatan muhtemelen (uzun acık) diğer farı yok denecek kadar az aydınlatan yada yanmayan..

4-çakma zenoncu apaçiler ve kendini yolların sahibi zanneden bütün aydınlatmaları son ayar açık kullanan lüks araç sahibi arkadaşlar..

bu 4 tip araç yüzünden gözlerimiz resmen tecavüze uğruyor...yöntemim eğer karşıdan geliyorsa böyle uyarı misali bir kez selektör yaparım

baktım sallamıyor bir kez daha uyarı yaparım..yine umursamazsa açarım uzunları neye uğradığını anlar ve ya kapatır ya da tavşan gözleri ile yanımdan geçer...bu olay tamamen eğitimle alakalı..ben uzun yolda sadece önümü net göremediğim tehlike arz eden yollarda ve virajlarda açar kaparım uzun farları..bunun dışında uyarı mahiyetinde kullanırım...eğer bu tip ınsanlarla ugrassanız emin olun katıl olursunuz..bizim toplumda kimse ben haksızım demiyor maalesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboy87 -- 14 Eylül 2014; 16:28:26 >

• Kısa farlar şehiriçi içindir ve uzun yollarda yeterli görüş sağlamaz.uzun yolda uzun far kullanılır karşıdan araba gelince kısaya alınır sonra tekrar uzunla gidilir.kısa farlarda 20 metre önünü görmek zor.işin içine hız da dahil olunca ani frende kazayı kurtarmak 20 metrede imkansız

• Tek şikayetçi ben değilmişim. Sevindim buna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol uzun diye.
    Bende çok sinir oluyorum geceleri aynaya bakamıyorum.

• Xenon'un aydınlatmadan sonra en çok işe yaradığı ikinci nokta. Uzunlarla gelene selektör çakınca uzunları kapamaları 25 milisaniye sürüyor.
  • Bir arkadaşın dediği gibi aydınlatması olmayan şehirler arası yollarda uzun ile gidilir. karşıdan bir araba geliyorsa veya önümüzdeki arabaya yaklaşıyorsak kısalara alınır. kısa farlar 20-25 metreyi aydınlatacak şekilde ayarlı olması lazım.
  • Arka sis farı açık biri vardı ona iki selektör yapıp önüne geçip bir de dörtlü yaktım iki kere. Sonra beni solladığında kapattığını gördüm. Zeka meselesi yani, yapacak bir şey yok.
    Bazı öküzler sen uzunu kapattığın halde o uzunda devam eder. Bunlara da tekrar uzunu açıp devam edecen...

• Bakın Muş'ta kimse kıssalarını yakmıyor + sisler hep açık günün hangi saati olduğu önemli değil!ben bıktım artık kapamıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Önce bir selektor at. Baktın kapatmıyor sen de uzunlari yak devam et o araç geçene kadar.

Aynen en güzel yöntemdir önce bi yoklarım insanlık hali unutmuştur kapatır diye baktım kapatmıyo arabada ne kadar ışık varsa bende çakarım kimin farı güçlüyse artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Önce bir selektor at. Baktın kapatmıyor sen de uzunlari yak devam et o araç geçene kadar.

Aynen en güzel yöntemdir önce bi yoklarım insanlık hali unutmuştur kapatır diye baktım kapatmıyo arabada ne kadar ışık varsa bende çakarım kimin farı güçlüyse artık

Farlar kapışıyor. Beyaz olan kazansın

• bu millete laf anlatamazsın usta
  • gece karşımdan kimse gelmiyorsa uzunları yakıyorum yola bir hayvan falan çıkma ihtimaline karşı daha çabuk belli oluyor ama biri gelince kapatıyorum tabi.
  • ben genelde kısa+sislerle gidiyorum uzunlarıda bomboş uzun düzlüklerde kimse yoksa yakıyorum
  • Gece yolculuklarinda yol şartlarına ve trafiğin akışına (yani seyir halindeki diğer araçları gözeterek) göre uzun far yakmak bir zorunluluktur. Bunun yapılmadığı hallerde kaza durumunda, uzunları yakmayan şoföre de kusur verilir. Lakin belirttigim gibi püf noktası diğer araçların görüşünü engellememektir. Anadolu'da çok sık rastlanan bir örnek:arkasında ışıklı işaret olmayan ve römork takılı traktör e arkadan çarparsanız ve uzun farlarınızın açık olmadığı tespit edilirse size de kusur verilir. Sıkıntı şurada; adam o kadar bencil, cahil ve umursamaz ki karşıdan gelen aracı görmesine ve selektör yapılmasına ragmen uzunları kapatmıyor. Diğer hadise de ayarsız veya merceksiz çakma xenon farlar. Net trafik canavarları.

• Yol aydınlatmaları yanmıyor ki.Kısa farlarla kör gibi gidiyoruz.Aydınlatma olsa dert değil de karanlık yolda uzunları yakmaya mecburuz.
  • yakcan64 Y kullanıcısına yanıt
    şikayet ettim seni bide bloklayayım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.