Şimdi Ara

Uzun yolda neden sürekli uzun yakıyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bölünmüş yol olsada , devamlı uzunlarla gitmek bence sakıncalı.özellikle anadoluda yollar çok az virajlı (konya-ereğli yolu gibi) bu yollarda karşıdan gelen kadar önde giden araçlarıda düşünmek lazım.öndeki aracı uzunlarla taciz edersek , yapacağı ilk iş dikiz aynasını gece moduna alıp sol aynasını eliyle gölgelemek olur.ayrıca uzunlarla karşıyı kör eden biri , aynı zamanda kendi aracınıda tehlikeye atıyor demektir.adamı uzunlarla kör ettiysen , olası bir kazada (Allah korusun) ya şarampola uçacak yada senin tepene çıkacak.
  • Yengem vefat ettiğinde aciliyetten bir kez gece yolculuğuna çıktık. O zamanlar ehliyet yok bende direksiyonda babam var. Uzunları yol boş olduğunda açtı kısaların gösteremeyeceği bir yerlerde kedi köpek var mı diye. Onun dışında karşıdan sellektör ile selam verenlere selam vermek için kullandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın yine eskişehir'e gidicez. Bakalım bu sefer neler olacak. Gece 3te çıkıcaz. Ama akşam gelirken babam ne yapar belli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşıda yada önümde giden araç yoksa sürekli uzunları açar giderim. Sonuçta uzunları süs olsun diye yapmamışlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • et istedeğin yere sa.m sapan yorum yapma madem banan milletten dersen açarsan uzunları daha çok laf yersin
  • İnsalık hali, uzunları açık unutabilir ya da karşıdan gelen araç dikkatinden kaçabilir. Bir kaç kez sellektör yaparım, baktım kapatmıyor uzun, sis, dörtlü, varsa tepe lambası Allah ne verdiyse açarım.

• Kısa farlar 25 metre gösterdiği için uzun yolda yolun daha geniş bir alanını görmek için yakarım. 50-80 arası giderken 25 metre iyi mesafe ama daha üst hızlarda mecburen uzun yakıyor insan. Ama karşıdan araba geliyorsa kısaya geçilmeli. Geçmeyen kişiler var. Selektör yaptıktan sonra kapatmazsa bende uzunları yakıyorum. Bazı araçların far ayarı bozuk olduğu için kısa farlar bile fazlasıyla göz alıyor.
  • uzunları yüzünden karşıda ki insanın olası kazasını düşünen mi var.ben yakmıyorum.yolu kestiremiyorsam yavaşlarım.gece yolculuğuna da mecbur kalmadıkça çıkmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 21 Eylül 2014; 19:53:14 >
  • Uzun yolda yüksek hızlarda eğer yol boş ve bölünmüş olursa kesinlikle uzunlar yakılmalı. Tabiki yolda araç belirince kapatılmalı çünkü tehlike yaratıyor.

Fakat uzunyolda hız yükseldikçe saniyede alınan mesafe artıyor. Bunun için insan daha uzağı gördükçe güvenliği artıyor. Tüm mesela bu.

Dediğiniz gibi mümkün olmayan yerlerde ara ara sellektör atar gibi yapılıp hafızada tutulur ona göre gidilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Önce bir selektor at. Baktın kapatmıyor sen de uzunlari yak devam et o araç geçene kadar.

Keşke arkadan gelenler içinde stoplardanda uzun yansa
  • Yol boşsa uzunları açarım, dolu olsa bile arada bi selektör atarım. Ne kadar görüş mesafesi o kadar güvenli yolculuk. Allah kaza bela vermesin kimseye, sağlıcakla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir uzun yol maceram sırasında bu saygıdeğer insanların kıymetli yakınlarını anıyorum.. beceriksiz kör kazmalar önünüzü göremiyorsanız yola gündüz çıkın

• hayatımda gördüğüm en saçma başlık.

ben yakmıyorum. neden suçlanıyorum?
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    + Hala devam ediyorsa sisleri de açarım. Uzun yolda elbette açarsın uzunlarını hele ki aydınlatma yoksa ama karşıdan gelen araçları da rahatsız etmezsin be kardeşim. Bir de bunların şimşeklileri var... Neyse, yorum sizlerin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Her dakka bununla uğraşmak yoruyor sıkıyor. Kısa far ile 100 120 arasında araç kullanamıyorsan bilmiyorsun idrak edememissin demektir. O zaman gece yola cikmayacaksin çünkü ciddi bir zafiyetin var. Kısa ile araç kullanamayan adam uzun ile de kullanamaz çünkü gözlerin ışık yoğunluğuna alışıyor ve kısayı açtığın anda kör oluyorsun hiç bir şey göremiyorsun. Aslında gözün kısa da uzun acıkmış gibi iyi görüyor ama sen uzuna alışmışsın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.