Şimdi Ara

Uzun yolda neden sürekli uzun yakıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende gece uzun yol yapıyorum ama böyle bir olayı genelleyemem tam aksine trafiğin hiç bir kuralına uymayan suruculer genelde uzun far kurallarına riayet ediyorlar. Bazen açık unutanlar oluyor onlarda bir selektör ile kapatıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete E.

quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Gece saatinde çoğu araç şeridini koruyamıyor,sürekli selektör atacağıma uzunları sürekli yakmak daha mantıklı geliyor artık.

Bu otobüse selektör yerine uzunları sürekli yakarak ilerleseydim belkide böyle olmazdı.

Efendim nasıl koruyamıyor? O kısa farlar ayalandığında 25metre önünü gösteriyor. Bu şeridindeki yerini görmesi ve koruması için yeterli bir mesafe ki şeridini koruyamıyorsa ben o kişinin şoförlüğünden tehlike duyarım.

100 km ile giden yeni nesil bir araç ani frende ancak 40 metrede durabilir eski nesiller ise 50 metrenin üzerinde. kısa farların 25 metrelik aydınlatma mesafesi bu yüzden yetersizdir. önünüzde araç yoksa uzun farları yakmanız canınızı, malınızı, yolcularınızı emnıyete almak için zorunluluktur.

• Bi de su far yakmayanlar ya da tek farı patlamis olanlar var en cok onlara ayar oluyom.

• Herkez kendini düşünüyor da ondan
  • izmir otobanda uzunları yakarak gittim 100mt ilerdeki köpeği gördüm, kısa farlar açık olsaydı vurmuştum
  • Gorgusuzluk ve bencillik turkiyede heryerde her noktada oldugu icin cok normal.

• quote:

quote:

Gece saatinde çoğu araç şeridini koruyamıyor,sürekli selektör atacağıma uzunları sürekli yakmak daha mantıklı geliyor artık.

Bu otobüse selektör yerine uzunları sürekli yakarak ilerleseydim belkide böyle olmazdı.

Efendim nasıl koruyamıyor? O kısa farlar ayalandığında 25metre önünü gösteriyor. Bu şeridindeki yerini görmesi ve koruması için yeterli bir mesafe ki şeridini koruyamıyorsa ben o kişinin şoförlüğünden tehlike duyarım.

50 ile giderseniz kısa farlariniz 25 metre ilerideki tehlikeyi gosterebilir. Ancak hızınız 90in üzerinde ise tehlike ön tamponunuza yapistiginda anlarsiniz! Yani demem o ki; eskiden yollar tek seritti, bölünmüş yol değildi. Şimdi yollarin durumu iyilestiginden sürücüler geceleri de yüksek hızlarda yol alabiliyorlar. Yüksek hizlara cikinca kısa farlar yetersiz kalir. En az 100-150 metre ileriyi görme ihtiyacı duyulur. Bu sebeple uzun huzmeli farlar yakılır. Dedigim gibi bu bölünmüş yolda ve karşıdan gelen sürücü uzakta ise geçerlidir. Iyice yaklastiginda cok kısa süreliğine kisalara alınmalıdır. En azından ben öyle yapıyorum. Çünkü şöyle düşünüyorum; ben önümde bulunan bir hayvana ya da arka lambalari yanmayan bir traktöre bir motorsiklete carpacagima, karşı seritten gelen sürücü biraz rahatsızlık duysun. (önünü tamamen görmesini engellemeyecek kadar)

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

quote:

100 km ile giden yeni nesil bir araç ani frende ancak 40 metrede durabilir eski nesiller ise 50 metrenin üzerinde. kısa farların 25 metrelik aydınlatma mesafesi bu yüzden yetersizdir. önünüzde araç yoksa uzun farları yakmanız canınızı, malınızı, yolcularınızı emnıyete almak için zorunluluktur.

Mesajlarımı okuduysanız yazım karşıdan araba geldiği zaman ne yapılması gerektiği. Boş yolda doğal olarak ben de açıyorum ve kimse de bir şey diyemez. Boş yol sonuçta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

izmir otobanda uzunları yakarak gittim 100mt ilerdeki köpeği gördüm, kısa farlar açık olsaydı vurmuştum

İşte yukaridaki yorumumda tam da bundan bahsediyorum. İzmir otobaninda ortada zaten bariyerler ve ağaçlar var. Eger önümde araç yoksa ve hızlı gidiyorsam mutlaka uzunlari yakarım. Çünkü karşı seritten gelen bazı suruculer de uzunlarla geliyor ve ben bunu görmeme rağmen sellektor yapmıyorum. Çünkü bu benim önümü görmeme engel değil. Ancak şu da var ki bizim ülkemizde karşıdan biri uzunlarla geliyorsa hemen sellektor yapılmalıymiş gibi bir alışkanlık var. Oysa bu durum bizi çok rahatsız etmiyorsa bırakalım uzunlarla yol alsin!

• Karsidan araba geliyorsa uzunlari yakarim ama uzunlara alisincada kisalar kotu geliyor.

• Sene 2002
    Gece yarısından sonra Bodrum' dan Yalıkavak' taki yazlığa dönerken sağda bekleyen ekip arabasının yanındaki polis memuru el fenerini sallayarak durmamı işaret edince yanımda oturan ablama "Şehiriçinde 160 km ile gidersem olacağı buydu... diye söylenerek durdum.
    Polis memuru aracın sağına yürüyerek gelince camı açtım ve daha memur bir şey demeden "Memur Bey ablamın sancısı tuttu, hastaneye yetiştirebilmek için süratli gidiyordum" dedim.
    Memur da "O yüzden durdurmadım, uzunları yakmışsınız. Diğer sürücüler için tehlike olmadan uyarmak için durdurdum sizi" dedi ve ekip arabasına döndü.
    Ablamla ben şaşkın bir şekilde birbirimize bakıştıktan sonra yola devam ettik.
  • Arada denk geliyor ama genelde tek selektörle kısaya alıyorlar.

Bir defasında bir Opel Combo arkadan uzun farları yakmış geliyordu, uzun süre ne yaptımsa farlarını kısaya aldıramadım en son sinirlenip önünde durana kadar yavaşladım ama o da arkada arada epey mesafe bırakarak durdu, yoğun trafik yüzünden böyle beklemeyemeden yola devam edince de sağa ayrılıp gitti, arkasından baktığımda önlü arkalı hemen herkesten selektör yemesine rağmen uzunları kısmıyordu..

Trafikte yüzbinlerce insan yüzbinlerce değişik psikoloji ile yanyanayız, değişik olmaması gerekense katı kurallar olmalı ama nerde tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayd0ayd

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

izmir otobanda uzunları yakarak gittim 100mt ilerdeki köpeği gördüm, kısa farlar açık olsaydı vurmuştum

İşte yukaridaki yorumumda tam da bundan bahsediyorum. İzmir otobaninda ortada zaten bariyerler ve ağaçlar var. Eger önümde araç yoksa ve hızlı gidiyorsam mutlaka uzunlari yakarım. Çünkü karşı seritten gelen bazı suruculer de uzunlarla geliyor ve ben bunu görmeme rağmen sellektor yapmıyorum. Çünkü bu benim önümü görmeme engel değil. Ancak şu da var ki bizim ülkemizde karşıdan biri uzunlarla geliyorsa hemen sellektor yapılmalıymiş gibi bir alışkanlık var. Oysa bu durum bizi çok rahatsız etmiyorsa bırakalım uzunlarla yol alsin!

Sizin önünüzü görmenizde engel değil fakat bunu genellemeniz üzücü bir durum. Daha 20 yaşındayım ve sırf o adam rahat edecek diye gözlerimi bozamam. Ben gelirken kapatsın, beni veya başka kişiyi geçtikten sonra isterse dörtlülerini, sis farlarını ve uzunlarını yaksın.

Ayrıca @TuVNeRa 'nın mesajını okumanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şehirler arası bölünmemiş ve aydınlatmasız yollarda herkes uzun farla seyir ediyor. Fakat milletimiz uzun farlarla ilerlemenin keyfine alışınca karşıdan araç geldiğinde ya kısaya almayı unutuyo yada kısaya alınca görüş mesafesi kısaldığı için işine gelmiyor.
  • banada denk geliyor ama selektör yaptığımda %80 i kısaya alıyor farı, çok sorun yaşamadım. uzunları yakanlara çok tepki göstermiyorum zira unutmuş olabliirler diye iyi niyetli yaklaşıyorum. ama benle aynı yönde gidip şu Allah'ın belası arka sisleri yakanlara sağlam saydırıyorum.
  • Başkasını rahatsız eden,devamlı yakan,sis+uzun yakan,şimşek çaktırır gibi sellektör atan herkese ağır derecede küfrediyorum.

Bizde araç kullanıyoruz,görüşün azaldığı yerde çok kısa süreli açıp kapıyoruz,kimseyi rahatsız etmiyoruz,çok çok gerekmedikçe sellektör ve korna da çalmıyoruz.

Hep kendinizi düşüneceğinize biraz da karşıdakini düşünün.

• Uzun gordugum yerde bende direk uzunlari yakiyorum. Selektor falan yakmaya gerek yok. Kendi silahlariyla onlari vurun gitsin.

• ben gece sürüşlerimi yolda ışıklandırma yoksa uzunlarla giderim o sizin dediğiniz far ayarını yukarı kaldırınca karşı taraftaki sürücüye daha fazla zarar veriyor hem net değil.Uzunları yakınca önünü görüyorsun ama abartmamak lazım bazıları sisi açıyor uzunları açıyor hele arka sisin anlamını bi çözemedim onları görünce arka sisi açıp kör edene kadar önünde duruyorum anlıyorlar bazılarıda bıraksan parklarla gidecek bakış açısı
  • Yol boşsa ben de uzunları yakıyorum çünkü aydınlatmasız yolda zor oluyor.Farlar mercekli ve sarı olduğundan yolu çok iyi aydınlatmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 km ile giderken saniyede 25 metre yol alırsınız.Kısa farlar 25 metreye kadar aydınlatır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.