Şimdi Ara

UZUN YOLDA UYANIK KALMAK İÇİN TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
16.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok kasma kendini biraz erken yat saat 5 te yoluna çık kahve iç yanına enerji versin diye çikolatanı al.
    Genede uykun gelirse çek bir yere kestir biraz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk olarak bir gün öncesinden uykunuzu almanız.
    sabit hızlarla değil değişken süratlerle araç kullanmak.
    kimyasalları ve medikal ürünleri doktor kontrolü olmadan alıp denememeniz.
    nefret ettiğiniz şarkı ve şarkıcılardan oluşan bir müzik listesi ile sesi bir- iki tık fazla açmak.
    mide sorununuz yoksa şekerli kafein.
  • Modiodal ve redbulla 12 saat çalışıp gece sabaha kadar yol gidip bi sonraki günde akşama kadar yine çalıştıgım gün olmustu. 40 saat falan uyanık kalmak gerekmişti. Acil durumlarda modiodal ilacı çok etkili. Ama sürekli kullanmamak lazım.
  • yola çıkmadan şekersiz Espresso Kahve için, uyku falan kalmaz
  • Tek bir tavsiye var Uyumak ve Uykunuzu almış olmak. Bundan başkası uykunuzu ötelemekten başka bir şey değildir.

Sağlık için asgari 3 saatte bir mola vermekte fayda var. Aksi durum dolaşımı olumsuz etkiler.
    Arada yol uygun olduğunda bacaklarınızı ileri geri ve ayaklarınızı sağa sola, aşağı-yukarı hareket ettirin (Açma germe yapmanıza gerek yok ufak hareketler işe yarayabilir)
    Mola verdiğinizde oturmamaya, hareket edip dolaşım sisteminizi hızlandırmaya gayret edin.
  • İyi uku çekin sonra istanbuldan bursaya kadar gelin balıkesire gelmeden Susurukta yarım saat kadar mola verin. Sonra Manisa-İzmir. İzmire gelmişken ora da da mola verebilirsiniz. Yemek yersiniz. Sonra zaten marmaris direk.

Ben müzik dinlerim yüksek sesle genelde metal müzik falan bayağı ayık tutar. Camlarım kapalı ise ara ara açar bir estiririm 1 dakika falan sonra kapatırım. Uykum gelecek gibi olursa tesiste turu uzanırım. Genelde uyuyamam ama o 3-5 dakikalık ara ara kestirmeler bile bana iyi geliyor. Bir anda tekrar uykum açılıyor.
  • hahahah aynısı banada oluyor uzun yolda :) kenara çekip iki saat uyuyayım diyorum, bi kalkıyorum ki 5-6 saat uyumuşum :D
  • Arkadaşlar tüm tavsiyeler için sağolun.
    Yolculuğu gayet keyifli gerçekleştirdim evden çıkmadan bir tır şöförü abimizin tavsiyesiyle sade sodaya bol limon sıkıp iki gripini içine atıp karıştırdım içtim, yola çıkınca elma çikolata yedim redbull içtim yolda bir defa beş dakikalık wc molası verdim bir defada 20 dk.lık mola verdim aydın otobanında ve çok kasmadan 9-9.5 saat civarında marmarise giriş yaptım yol bitmeye yakın inceden yorgunluk bastırdı ama o kadar kötü değildim ve kazasız belasız gidip geldim herkese yorumlar için teşekkürler

• bol bol mola ver yüzünü yıka. vitamin iç yola çıkmadan
  • Uzun yola çıkan bazı kişiler neden ısrarla uyanık kalmaya çalışır. Neden bunun için kırk takla atarlar. Anlam veremiyorum. Uzun yolda güzel bir benzinliğe veya ağaç altına çekip araba içinde 2 saat uyumanın tadı hiç bir şeyde yok. Ben de günü birlik İstanbul-Sivas-İstanbul yaptım. 27 eylül günü akşam 20:00'de yola çıktım. 29 eylül günü sabah 05:30'da eve geldim. Kendimi hiç kasmadım. Giderken Kırıkkale çıkışında bir benzinlikte 2 buçuk saat uyudum. Kalan yolu rahat gittim. Dönüşte de Bolu'ya yaklaşırken otobanda Köroğlu tesislerinde durdum. Arabanın içinde 3 saat uyudum. Çok keyifli oluyor. Kalan yolu rahat geldim. Ne redbull'a para verdim. Ne kahveye, ne sodaya. Mandalin soyup yiye yiye geldim.
  • Sakız çiğneyin naneli şeker yiyin ve arada bir kolonya dökünün anlık uykunuzu açar özellikle sabah 05:00 dan sonra uykunun en yoğun geldiği saatlerdir birde güneş tam karşınızdan doğarak gözünüzü alıyorsa hemen kenara çekip biraz uyuyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka tavsiyesi olan ?

• redbul + kave içerseniz ve bilinmeyen bir aritminiz varsa ölürsünüz, redbull gibi aşırı şeker içeren her içecek kafein etkisi biter bitmez uyku yapar, hep gece yolculuğu yaparım 5 senedir, öncesinde iyi uyku + şekersiz soğuk nescafe öneririm defalarca denedim en az 4-5 saat uyanıklık sağlıyo, 2 den fazla içmeyin yine de, kazasız belasız yolculuklar...
  • sakat şeyler kullanmayın.demli çay nescafe işinizi görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah erken yola ciktiniz. Rotaniza gore guzel bir yerde kahvalti edin. Kahvenizi icip devam edin. Yine guzel bir yerde ogle yemegi ve hatta yapabilirseniz denize girin serinleyin. Ardindan bir daha yola cikin ve aksam a kadar durmayin. Aksam bir yemek yiyip yine bir kahve icip son nekadar kaldiysa gidin. Aksam yemeginden sonraya maksimum 200 km yol birakin cunku en zorlanacaginiz kisim bu olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sade Nescafe ve cola yarı yarıya karıştır...

• termostat alıp atın içine sıcak çayınızı 4 saatte bir mola verip bi elinizi yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. hareket edin zıplayın . kan dolaşımını hızlandırın yani. iyi gelecektir.
  • Gerekli olan çoğu şeyi arkadaşlar yazmışlar.Benim kendi uyguladığım sistem şöyle;misal sabah 5 de yola çıkacaksam.1 gün önce sabah kalkmam gereken saatten 2-3 saat daha erken kalkarım ki akşama daha erkenden uyuyup güzel bir uyku çekeyim.En son bayramda yaklaşık 1300km yol gittim.Son 100-150km ye kadar uykum yoktu.O anlar biraz zor geçti.Şimdiden hayırlı yolculuklar...
  • Soğuk hazır kahvelerden alırım ve sürekli durarak yüzümü soğuk suyla yıkarım, yüzünüzü soğuk suyla yıkadığımda bir süre cin gibi olurum baktım yine dalgınlaşıyorum yine dururum hem güzel bir hava alırım hem yüzümü yıkar devam ederim.
  • Arabayla mı gideceksin motor ile mi ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.