Şimdi Ara

v (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oreXin

Buralar çok değişmiş..

Alıntıları Göster
    İspanyolcaya bi merak oluştu Rosetta Stone indiriyorum şimdi, bakalım yararlı olacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirDavos

İspanyolcaya bi merak oluştu Rosetta Stone indiriyorum şimdi, bakalım yararlı olacak mı

İspanyolca öğrenmesi çok eğlenceli bir dil.
    Daha önce sitede belirtmiştim.Rosetta Stone ile dil öğrenmek istiyorsanız orjinal kullanın.Korsan olan versiyon sizi sadece papağan yapıyor.Ayrıntılı bilgi için önceki sayfaları inceleyebilirsiniz.400-500 saat çalışacaksınız emeğinize ve zamanınıza yazık.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Evet programı araştırdım biraz. Orijinalini alacak durumum yok o yüzden vazgeçtim ondan :D
    Dil konusunda da kafam karışık Fransızca da aklıma yattı :)
    Babbel indirdim ücretsiz sürümden bakıyorum şuan Fransızcaya
  • quote:

Evet programı araştırdım biraz. Orijinalini alacak durumum yok o yüzden vazgeçtim ondan :D
    Dil konusunda da kafam karışık Fransızca da aklıma yattı :)
    Babbel indirdim ücretsiz sürümden bakıyorum şuan Fransızcaya
    Bir kaç sorum olacak

1-Pimsleur için ne düşünüyorsun. Araştırırken gördüm. Genel kanı ilk bunla paşlayıp daha sonra rosette stone geçin diyorlar.
    2-BCC nin bu six minute english sayfası ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 8 Mart 2015; 22:57:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

Bir kaç sorum olacak

1-Pimsleur için ne düşünüyorsun. Araştırırken gördüm. Genel kanı ilk bunla paşlayıp daha sonra rosette stone geçin diyorlar.
    2-BCC nin bu six minute english sayfası ne oluyor.

1.Pimsleur eskiden beri kullanılan ve bilinen bir sistemdir.Ayrıca dünya üzerinde çok yaygındır.Düzenli takip edilirse İngilizce düzeyiniz upper-intermediate ise başka dilleri öğrenebilirsiniz.Ben italyancasını denemiştim.Faydası oluyor cümle kurarken.Fakat siz İngilizce öğreneceksiniz.1 level almıştım.100 dolardı sanırım.Hepsini alamadım.Pahalı gelmişti.Her level 100 dolardan 500 dolar civarı yapıyordu.Fakat sistem Türkçe konuşanlar için İngilizce öğretmiyor.İngilizce bilseniz 50 tane dil öğrenme seçeneği var.Fakat ilk seviyeden başlayıp İngilizce öğreten size göre bir seçenek yok.
    Pimsleur'un ise Rosetta Stone ile kullanılması resmen komedi.Bunu uygulayan nasıl bir mantıkla uyguluyor bilmiyorum ama çok saçma.Çünkü Rosetta sistemi ses odaklı öğrenme değil,görüntü,yaşantı,egzersiz odaklı bir sistem.Versiyon 3'te derslerin mp3lerini de veriyorlardı.Fakat TOTALE çıkınca gerek kalmadı.Unutman imkansız.Bakın dikkat ederseniz yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.Pimsleur ile Rosetta'yı öneren kişiler büyük ihtimal korsan kullanıyor.Veyahut V3 kullanıyor.Ama v3 kullansa bile zaten kendi mp3'leri var.Pimsleur'la kullanılması saçma.Belki Rosetta'dan sonra eksik tamamlamak için yapılabilir.Ama aynı anda kullanılması kafa karışıklığı yaratır.

2.Sanırım şu sayfadan bahsediyorsunuz.
    http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/sixminute/

Bende sayenizde yeni gördüm.Çok muhteşem olmuş.
    Birçok konuyla ilgili denemeler var.Ve mp3leri hazırlanmış.Ayrıca pdf ve ses dosyası olarak indirilebiliyor.Gramer anlatımı da var.Ama ingilizce.Fakat önce gramere ağırlık verip genel eksiklerinizi tamamlayıp bu siteye çalışmanız da faydalı olur.Neredeyse paralı podcast dil öğrenme sistemi gibi yapmışlar.Fakat konular dağınık geldi.Paralı podcastın bir artısı da konuların bir düzen içinde verilmesidir.

size tavsiyem şu olacak:
    Zaten ekrem hocanın gramer kitabını almışsınız.Diyelim ki sıfatlar(adjectives) konusuna çalıştınız.Konu bittikten sonra google'a adjectives+exercises yazın.Binlerce egzersiz ve alıştırma sitesi bulursunuz.Kuralları kafanızda yerleştirene kadar böyle çalışın.Bakın o zaman o konuyu bir daha unutuyor musunuz?

Bu şekilde gramer konularını tamamladıktan sonra:
    http://www.englishclass101.com
    bu siteden 1 aylık üyelik alın.8 dolar.Sadece tek bir kez alacaksınız.Advanced seviyesine kadar sesli derslerin hepsini pdf içerikleriyle indirip o konulara çalışarak advanced seviyesine kadar ilerleyebilirsiniz.

• Hocam cok faydali bir konu acmissiniz.cogunuda okudum. Benim kendime gore cok buyuk bir sikintim var. Gramer konularını bitirdim bir kelimeyi anlayabiliyorum ama kelime eksigim cok fazla Ve ezberleyemedigimi dusunuyorum. Hikaye kitabi alip okuyorum ama bilmedigim kelimeler nedeni ile sıkılıyorum. Takıldım resmen. Hatta yayabanci biri ile konusuyotum ama cumle eksikligi cok yotuyor beni. bu sıkıntıdan kurtulmaliyim. Bana ne onerirsiniz. Resmen durma noktasina geldim.
  • Duolingo hakkında ne düşünüyorsunuz? Ücretsiz olması ve mobil uygulaması ile kullanılabilmesi oldukça avantajlı gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_128

Hocam cok faydali bir konu acmissiniz.cogunuda okudum. Benim kendime gore cok buyuk bir sikintim var. Gramer konularını bitirdim bir kelimeyi anlayabiliyorum ama kelime eksigim cok fazla Ve ezberleyemedigimi dusunuyorum. Hikaye kitabi alip okuyorum ama bilmedigim kelimeler nedeni ile sıkılıyorum. Takıldım resmen. Hatta yayabanci biri ile konusuyotum ama cumle eksikligi cok yotuyor beni. bu sıkıntıdan kurtulmaliyim. Bana ne onerirsiniz. Resmen durma noktasina geldim.

1.Gramer konularını bitirdim diyorsunuz.O konuları bitirmek önemli değil,kuralları anlayıp cümle içinde görebilmek,konuşurken kullanabilmek çok önemli.Tam olarak bilmiyorum farz edelim ki siz gramer anlamında upper intemerdiate seviyesindesiniz.Fakat kelime düzeyiniz bu seviyede değilse demek ki bir eksiklik var.O da şudur:Siz gramere iyi biliyor ama yeterince İngilizce cümle takip etmediğiniz için(gazete,roman,dizi,hikaye vs.)kelime eksiğiniz çok fazla olur.Eğer gramer bilginiz iyi düzeydeyse kelime açığını kapatmak daha kolaydır.İşin zor yanı grameri kavramak ve kullanmak.Kelime okudukça çıkar.
    2.Kelimeleri ezberlemeyeceksiniz zaten.Şöyle ki:read =okumak diye ezberlerseniz o kelimeyi afallarsınız.Çünkü kelimelerin cümle içindeki yerlerine göre anlamları değişebiliyor.Söz gelimi read kelimesi fiil ve sıfat olarak kullanılabilir.Fiil olarak kullanılırsa okumak,yorumlamak sıfat olarak kullanılıyorsa bilgili,okumuş anlamına da gelebilir.
    3.Hikaye kitabı alıp okuyorum.Ama bilmediğim kelimeler nedeniyle sıkılıyorum demişsiniz.Demekki bilmediğiniz kelime fazlaysa o kitap sizin seviyenizin üstündedir.Daha alt bir kitap okumak daha isabetli olur.Kitap almak yerine şu siteye çalışabilirsiniz.Sitede hikaye,deneme,şiir,makale,roman gibi türlerde eserler var.Hepsi yazılı olarak görünüyor.Ayrıca o yazıların seslendirilmiş şekli de var.Hem kelime eksikliğini giderirsiniz.Hem de dinleme çalışması da yapmış olursunuz.İsterseniz eserleri pc'ye indirebilirsiniz.
    http://etc.usf.edu/lit2go/
    Seviyenizi Readability kısmından seçebilirsiniz.Ve site tamamen ücretsiz ve yasal bir platform.
    Eğer bir cümleyi okuduğunuzda bilmediğiniz kelime varsa telaflanmayın.Eğer o cümlenin anlatmak istediği anafikri anlayabiliyorsanız o zaman iş yolunda demektir.Bilmediğiniz kelime her zaman çıkacaktır.Önemli olan o cümlenin anlatmak istediği mesajı anlayabilmektir.
    4.Konuşma meselesine gelince,turistlerle konuşurken kelime bilginiz iyi olsa gramer bilmeden de anlaşabilirsiniz.Ama kelime bilginiz düşük olursa anlaşmak zorlaşır.
    Kelimeleri merak edip öğrendikçe işler çok kolaylaşacaktır.
    5.İngilizce'de en sık kullanılan kelimeler diye google dan aratın.O kelimeleri öğrenseniz büyük bir açığı kapatmış olursunuz.Başarılar dilerim.

• quote:

Duolingo hakkında ne düşünüyorsunuz? Ücretsiz olması ve mobil uygulaması ile kullanılabilmesi oldukça avantajlı gibi geldi bana.

Şunu belirtmekte fayda var.Özellikle son 2 yılda online dil öğrenme siteleri çok büyük reklam yapıyorlar.Bundan 2-3 sene önce genel olarak kullanılan sistemler Pimsleur,Michael Thomas,Fluenz,Rosetta Stone,Rocket Language,Tell Me More,Living Language,Transparent Language gibi sistemlerdi.Bunlar halen çok kullanılıyor.Fakat ülkemizde fiyatları pahalı geldiği için insanlar yaklaşmıyor.
    Son yıllarda artık online dil öğrenme yöntemi ortaya çıktı.Bu değişim hemen yaygınlaşmaya ve kullanılmaya başlandı.Bu sefer çoğunluk online yöntemi denemeye başladı.Üstte bahsettiğim sistemler de artık online olarak öğretiyorlar.Fakat üstteki sistemler size dil öğretir.Aşağıda sayacaklarım ise dil öğretmekten ziyade o dilde sizi geliştirir.Yani sıfırdan başlayıp bu sistemlerle dil öğrenmek çok zor.Öğrendim diyeni de hiç görmedim.
    1.Duolingo
    2.Busuu
    3.Livemocha
    4.Babbel
    5.Lingualia(henüz emin değilim.Tam olarak incelemedim.)
    6.Lingq
    7.Memrise
    8.İtalki(sistemi tam incelemedim.Emin değilim)
    9.Voscreen(dil öğretmez,o dilde sizi geliştirir.)
    Fakat şunu özellikle belirteyim. 2 tane online sistem var ki onları üstte saydığım 9 sitenin dışında tutuyorum.Bunlar:
    1.Mango Languages:
    2.Voxy

Bu iki site ise apayrı bir kalitede.Zaten Mango language Avrupa ve Abd kütüphanelerinde sıkça kullanılan bir sistem.Türkiye'de ücretli olarak alıp kullanabiliyorsunuz.
    Voxy ise hem İngilizce öğrenmek hem de konuşmayı geliştirmek için bence şimdiye kadar yapılan en başarılı İngilizce sistemi.Zaten fiyatı da bu yüzden tuzlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Hocam cok faydali bir konu acmissiniz.cogunuda okudum. Benim kendime gore cok buyuk bir sikintim var. Gramer konularını bitirdim bir kelimeyi anlayabiliyorum ama kelime eksigim cok fazla Ve ezberleyemedigimi dusunuyorum. Hikaye kitabi alip okuyorum ama bilmedigim kelimeler nedeni ile sıkılıyorum. Takıldım resmen. Hatta yayabanci biri ile konusuyotum ama cumle eksikligi cok yotuyor beni. bu sıkıntıdan kurtulmaliyim. Bana ne onerirsiniz. Resmen durma noktasina geldim.

1.Gramer konularını bitirdim diyorsunuz.O konuları bitirmek önemli değil,kuralları anlayıp cümle içinde görebilmek,konuşurken kullanabilmek çok önemli.Tam olarak bilmiyorum farz edelim ki siz gramer anlamında upper intemerdiate seviyesindesiniz.Fakat kelime düzeyiniz bu seviyede değilse demek ki bir eksiklik var.O da şudur:Siz gramere iyi biliyor ama yeterince İngilizce cümle takip etmediğiniz için(gazete,roman,dizi,hikaye vs.)kelime eksiğiniz çok fazla olur.Eğer gramer bilginiz iyi düzeydeyse kelime açığını kapatmak daha kolaydır.İşin zor yanı grameri kavramak ve kullanmak.Kelime okudukça çıkar.
    2.Kelimeleri ezberlemeyeceksiniz zaten.Şöyle ki:read =okumak diye ezberlerseniz o kelimeyi afallarsınız.Çünkü kelimelerin cümle içindeki yerlerine göre anlamları değişebiliyor.Söz gelimi read kelimesi fiil ve sıfat olarak kullanılabilir.Fiil olarak kullanılırsa okumak,yorumlamak sıfat olarak kullanılıyorsa bilgili,okumuş anlamına da gelebilir.
    3.Hikaye kitabı alıp okuyorum.Ama bilmediğim kelimeler nedeniyle sıkılıyorum demişsiniz.Demekki bilmediğiniz kelime fazlaysa o kitap sizin seviyenizin üstündedir.Daha alt bir kitap okumak daha isabetli olur.Kitap almak yerine şu siteye çalışabilirsiniz.Sitede hikaye,deneme,şiir,makale,roman gibi türlerde eserler var.Hepsi yazılı olarak görünüyor.Ayrıca o yazıların seslendirilmiş şekli de var.Hem kelime eksikliğini giderirsiniz.Hem de dinleme çalışması da yapmış olursunuz.İsterseniz eserleri pc'ye indirebilirsiniz.
    Seviyenizi Readability kısmından seçebilirsiniz.Ve site tamamen ücretsiz ve yasal bir platform.
    Eğer bir cümleyi okuduğunuzda bilmediğiniz kelime varsa telaflanmayın.Eğer o cümlenin anlatmak istediği anafikri anlayabiliyorsanız o zaman iş yolunda demektir.Bilmediğiniz kelime her zaman çıkacaktır.Önemli olan o cümlenin anlatmak istediği mesajı anlayabilmektir.
    4.Konuşma meselesine gelince,turistlerle konuşurken kelime bilginiz iyi olsa gramer bilmeden de anlaşabilirsiniz.Ama kelime bilginiz düşük olursa anlaşmak zorlaşır.
    5.İngilizce'de en sık kullanılan kelimeler diye google dan aratın.O kelimeleri öğrenseniz büyük bir açığı kapatmış olursunuz.Başarılar dilerim.

Tavsiyelerinizi dikkate alip gelismelerimide paylasiyot olacagim. Cok tesekkurler

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyelerinizi dikkate alip gelismelerimide paylasiyot olacagim. Cok tesekkurler

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bi site vardı.... Çok kısa ingilizce videolar oluyordu sonra altta inigilize altyazıları çıkardı birini seçerdik neydi o ? bilen varsa söyler mi ?

• quote:

quote:

Duolingo hakkında ne düşünüyorsunuz? Ücretsiz olması ve mobil uygulaması ile kullanılabilmesi oldukça avantajlı gibi geldi bana.

Şunu belirtmekte fayda var.Özellikle son 2 yılda online dil öğrenme siteleri çok büyük reklam yapıyorlar.Bundan 2-3 sene önce genel olarak kullanılan sistemler Pimsleur,Michael Thomas,Fluenz,Rosetta Stone,Rocket Language,Tell Me More,Living Language,Transparent Language gibi sistemlerdi.Bunlar halen çok kullanılıyor.Fakat ülkemizde fiyatları pahalı geldiği için insanlar yaklaşmıyor.
    Son yıllarda artık online dil öğrenme yöntemi ortaya çıktı.Bu değişim hemen yaygınlaşmaya ve kullanılmaya başlandı.Bu sefer çoğunluk online yöntemi denemeye başladı.Üstte bahsettiğim sistemler de artık online olarak öğretiyorlar.Fakat üstteki sistemler size dil öğretir.Aşağıda sayacaklarım ise dil öğretmekten ziyade o dilde sizi geliştirir.Yani sıfırdan başlayıp bu sistemlerle dil öğrenmek çok zor.Öğrendim diyeni de hiç görmedim.
    1.Duolingo
    2.Busuu
    3.Livemocha
    4.Babbel
    6.Lingq
    7.Memrise
    Fakat şunu özellikle belirteyim. 2 tane online sistem var ki onları üstte saydığım 9 sitenin dışında tutuyorum.Bunlar:
    1.Mango Languages:
    2.Voxy

Bu iki site ise apayrı bir kalitede.Zaten Mango language Avrupa ve Abd kütüphanelerinde sıkça kullanılan bir sistem.Türkiye'de ücretli olarak alıp kullanabiliyorsunuz.
    Voxy ise hem İngilizce öğrenmek hem de konuşmayı geliştirmek için bence şimdiye kadar yapılan en başarılı İngilizce sistemi.Zaten fiyatı da bu yüzden tuzlu.

LingQ çok iyi rusçayı o site sayesinde çözdüm şimdi almancaya başladım 10 dolara premium oluyosun bide memrise bu 2'si yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: EmileGaillard

quote:

quote:

1.Duolingo
    2.Busuu
    3.Livemocha
    4.Babbel
    6.Lingq
    7.Memrise
    1.Mango Languages:
    2.Voxy

LingQ çok iyi rusçayı o site sayesinde çözdüm şimdi almancaya başladım 10 dolara premium oluyosun bide memrise bu 2'si yeter

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba ;
    Hazırlık sınıfında okuyorum , bu dönemdeki vizeler test şeklinde olacağı için test çözmem gerekiyor , hocamız path to success kitabını önerdi , soruların çözümleri de Türkçe çok güzel bir kitap , yine de sizden de içinde çözüm de içeren bir kitap önerisi alabilirsem memnun olurum , başka türlü de her türlü önerinize açığım.(seviyem intermediate , şu an upper görüyoruz)

• quote:

Orijinalden alıntı: natural world

Hocam merhaba ;
    Hazırlık sınıfında okuyorum , bu dönemdeki vizeler test şeklinde olacağı için test çözmem gerekiyor , hocamız path to success kitabını önerdi , soruların çözümleri de Türkçe çok güzel bir kitap , yine de sizden de içinde çözüm de içeren bir kitap önerisi alabilirsem memnun olurum , başka türlü de her türlü önerinize açığım.(seviyem intermediate , şu an upper görüyoruz)

Sorunuzu pm ile cevapladım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: natural world

Hocam merhaba ;

Sorunuzu pm ile cevapladım.

Alıntıları Göster
    Hocam soru kitabı önerinizi banada söylermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aca4245

Hocam soru kitabı önerinizi banada söylermisiniz?

Alıntıları Göster
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Komutan Kangal

teşekkürler

Alıntıları Göster
    Aklıma takılan bir konu var ; been kullanımı..

been / gone var ayrıca be fiilin hali plan been var değil mi ?

How long have you been a teacher ?

cümlesi ile

I have been to Rome Before

we have been here for two weeks cümlelerin de kullanılan been ayrı anlamlar değil mi ?

ilk cümlede am/is/are perfect hali olarak kullanılmışlar ?

peki orada been kullanmazsak cümle nasıl bir hal alır ? am/is/are olarak yaparsak ? Ya da "was were "kullanabilir miyiz ?

Hazır been lerden konu açmışken ; Present Perfect Cont. tense ler de perfect ile arasındaki tek fark been ve -ing takısı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Aklıma takılan bir konu var ; been kullanımı..

been / gone var ayrıca be fiilin hali plan been var değil mi ?

How long have you been a teacher ?

cümlesi ile

I have been to Rome Before

we have been here for two weeks cümlelerin de kullanılan been ayrı anlamlar değil mi ?

ilk cümlede am/is/are perfect hali olarak kullanılmışlar ?

peki orada been kullanmazsak cümle nasıl bir hal alır ? am/is/are olarak yaparsak ? Ya da "was were "kullanabilir miyiz ?

Hazır been lerden konu açmışken ; Present Perfect Cont. tense ler de perfect ile arasındaki tek fark been ve -ing takısı mı ?

Alıntıları Göster
    Bu dil konusunda çevremde ,insanımızda şöyle bir genel düşünce var..İngilzce artık herkes biliyor.Ben öğrensem de bir farkım olmayacak artık 2.bir dil gerek bunun için de geç kaldım en iyisi boşvereyim tarzında bir düşünce..

Yani artık herkes İngilizce biliyor.. deyip vazgeçmek.

Ara sıra ben de karamsarlığa kapılıyorum..Geç kaldım,çok geç...Şimdiye dek 2.dil için başlamış olmam lazımdı bile.Ama işte gerçekten geç mi ? Ya sen İngilizce öğrendiğin zaman gerçekten farkın olacaksa.Ya o herkes biliyor dediklerin aslında bilmiyorsa sen onlardan daha iyi öğrenmiş olacaksan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bu dil konusunda çevremde ,insanımızda şöyle bir genel düşünce var..İngilzce artık herkes biliyor.Ben öğrensem de bir farkım olmayacak artık 2.bir dil gerek bunun için de geç kaldım en iyisi boşvereyim tarzında bir düşünce..

Yani artık herkes İngilizce biliyor.. deyip vazgeçmek.

Ara sıra ben de karamsarlığa kapılıyorum..Geç kaldım,çok geç...Şimdiye dek 2.dil için başlamış olmam lazımdı bile.Ama işte gerçekten geç mi ? Ya sen İngilizce öğrendiğin zaman gerçekten farkın olacaksa.Ya o herkes biliyor dediklerin aslında bilmiyorsa sen onlardan daha iyi öğrenmiş olacaksan ?

Ya bu tamamen hurafe türkiyede kaçtane ingilzice konuşabilen insan var he biliyordan kastın gramer şu bu ise biliyorlar ama gerçekten çok az insan yabancı dil konuşabiliyor türkiyede ingilizce bile vahim seviyede ,hangi dil işinize yarıryorsa onda farkındalık yyaratırsınız dil ögrenmek çok zor bir iş o yüzden işine yarıyanları seç

• Özel sektörde var ama çok kişi..Çoğu da erken yaşlarda eğitimini almış geliştirmiş kişiler.
    Dğier yandan bilen biliyorum diyen ama bilmeyen de var..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.