Şimdi Ara

v (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Aklıma takılan bir konu var ; been kullanımı..

been / gone var ayrıca be fiilin hali plan been var değil mi ?

How long have you been a teacher ?

cümlesi ile

I have been to Rome Before

we have been here for two weeks cümlelerin de kullanılan been ayrı anlamlar değil mi ?

ilk cümlede am/is/are perfect hali olarak kullanılmışlar ?

peki orada been kullanmazsak cümle nasıl bir hal alır ? am/is/are olarak yaparsak ? Ya da "was were "kullanabilir miyiz ?

Hazır been lerden konu açmışken ; Present Perfect Cont. tense ler de perfect ile arasındaki tek fark been ve -ing takısı mı ?

Yardımcı olabılırcek olan yok mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rosetta stone almaya karar verdim. Seviyem elementary . 2 tane seçenek var beginner ve intermediate. Ben kendi başıma çalışmaya çalışıyordum daha akılda kalıcı olsun diye ve konuşmak için pratik yapmak adına satın amak istedim. Beginner çok mu basit olur benim için yoksa intermediate mi satın alayım? Konu güncel değil sanırım pm ile yardımcı olun en azından.
  • rosetta stone totol e yi öneryorlar onu 6 veya 12 aylık aldığımız sanırım tüm seviyeler satın almış oluyoruz diye bliyorum ama yanlış yönlendirmek stemyorum rat.planet hocamın yazılarının tamamını okudum fakat uan anlamaya çalıştığım total e 12 aylık için istenilen 275 euro yu ödediğimizde tüm seviyelere erşme hakkımız oluyor mu bu konuda bilgi vereblecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal8484 -- 16 Ekim 2015; 22:08:47 >
  • burada yazan dkatm çekti 6 aylık da alsak 12 aylık ta alsak sadece 1. seviyeyi yani level 1 e sahp olabiliyoruz bunda bi yanlışlık yok mu yani 12 ay alacaız rosetta stone yi ve 12 ay boyunca sadece 1. seviye level 1 i göreceğiz ? lütfen yardım .

v

v

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal8484

burada yazan dkatm çekti 6 aylık da alsak 12 aylık ta alsak sadece 1. seviyeyi yani level 1 e sahp olabiliyoruz bunda bi yanlışlık yok mu yani 12 ay alacaız rosetta stone yi ve 12 ay boyunca sadece 1. seviye level 1 i göreceğiz ? lütfen yardım .

v

v

Totale aldığınızda tüm leveller açılıyor.6 ay veya 12 ay almanızın bir farkı yok.O dili kaç level ise öğrenebiliyorsunuz.Bu arada neden 12 aylık üyelik alıyorsunuz onu da anlamadım.Gerek yok o kadar almaya.6 ayda bitirebilirsiniz.Yakın bir zamanda Rosetta Stone ile ilgili bir inceleme yazısı yazacağım.Almadan önce o yazıyı okumanızı öneriyorum.İnceleme bana ait değil.Türkçe'ye çevirip öyle ekleyeceğim.Almadan önce o yazıyı okumanızı öneriyorum.

• hocam çok güzel paylaşımlar olmuş.seviyem elemantry bende rosettastone almaya karar verdim yazınızdan sonra ama hangi paketi nasıl alacagm kredi kartıyla fln bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Florbongg -- 17 Ekim 2015; 14:24:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Florbongg

hocam çok güzel paylaşımlar olmuş.seviyem elemantry bende rosettastone almaya karar verdim yazınızdan sonra ama hangi paketi nasıl alacagm kredi kartıyla fln bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Seviyeniz elemantary ise Rosetta almanızı önermiyorum.Yeterli düzeyde faydasını göremezsiniz ve verdiğiniz paraya acırsınız.Sizi intermediate seviyesine getirip bırakır.Zaten siz o seviyeye başta türlü çalışarak gelebilirsiniz.Nasıl öğrenmeniz gerektiğini şuradaki konuyu okuyarak öğrenebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/mpage_3/f_//tm.htm#111065974

Bu arada Rosetta Stone hakkında bir inceleme yazısı yazdım.Onu da okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/f_//tm.htm#111065910

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal8484

burada yazan dkatm çekti 6 aylık da alsak 12 aylık ta alsak sadece 1. seviyeyi yani level 1 e sahp olabiliyoruz bunda bi yanlışlık yok mu yani 12 ay alacaız rosetta stone yi ve 12 ay boyunca sadece 1. seviye level 1 i göreceğiz ? lütfen yardım .

v

v

Rosetta Stone hakkında bir yazı yazdım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/f_//tm.htm#111065910

• hocam elinize sağlık çok teşekkür ederim 6 aylık alacağım 12 aylık almama gerek olmadığını sayenizde kanaat getirdim
  • yanlış mı hatırlıyorum? Bir yazınızda beginner için rosetta stone önermişsiniz en ideali yazmışsınız.bana neden uygun değildir onu anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Florbongg -- 17 Ekim 2015; 16:39:33 >
  • quote:

yanlış mı hatırlıyorum? Bir yazınızda beginner için rosetta stone önermişsiniz en ideali yazmışsınız.bana neden uygun değildir onu anlayamadım

Eğer öğreneceğiniz dilde daha önce hiçbir şey bilmeden Rosetta Stone çalışmaya başlarsanız maksimum fayda sağlarsınız.
    Ama daha önce öğreneceğiniz dille ilgili bir şeyler biliyorsanız Rosetta Stone'un uyguladığı yöntemin etkililiği azalıyor.Çünkü siz daha önceden o kelime ve ifadelerin Türkçe manasını bildiğiniz için o dilde düşünürken Rosetta mantığı yavaşlıyor.Yani o dilde birşeyler bilmeniz Rosetta'nın çalışma mantığına zarar veriyor.
  • seviyem beginner elemantry arası diger yöntemler cazip gelmiyor bi türlü oturup disiplinli çalışamıyorum o yüzden almak istemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Florbongg -- 17 Ekim 2015; 18:16:01 >
  • quote:

seviyem beginner elemantry arası diger yöntemler cazip gelmiyor bi türlü oturup disiplinli çalışamıyorum o yüzden almak istemiştim

Dil bilgisi ilk zamanlar çalışmak sıkıcı geliyorsa metin incelesi yaparak podcast(sesli ders)dinleyerek ve pdf içeriklerine çalışarak da öğrenebilirsin.
    http://www.englishclass101.com/
    En alt seviyeden advanced seviyesine kadar tüm seviyelerde dersler var.1 aylık üyelik 15 tl.Sadece tek bir ay üye olarak tüm dersleri indirip çalışabilirsin.Bu daha ucuz bir yöntem.Sıkıcı bir yöntem değil.Çok eğlenceli bir yöntem.Dersleri tekrar ettikçe öğrenme pekişiyor.Siteye 7 günlük ücretsiz üye olarak örnek dersleri inceleyebilirsin.Bir sürü dilde dersleri var bu sitenin.Bilinen güvenilir bir site.Ben 3 dil çalıştım.İntermediate olan 3 dilimi de bu sistem sayesinde geliştirip advanced yaptım.Sonrasında kitap,sesli kitap vs çalıştım.

• englishclass101 gerçekten çok iyi direkt konuşturmaya ve günlük hayatta konuşmanızı saglıyacak deyimler,kalıplar , telefuzların yavaş versiyonlar gerçekten çok faydalı
  • Hocam LYS-5 için hazırlanıyorum ingilizce öğretmenliği bölümü okuyacağım sebebi daha kolay olmasıdır daha kolay isteme sebebim ise ZORUNDALIK psikolojisinden kurtulmak istememdir yani ben almanca öğrenmek istediğimde bir öğretmenin zoru ile değil oturup kendim çabalamak istiyorum şu anda ne bir kursa gidiyorum nede bir dershane sebebi bu yüzden.

ağustos sonlarında hızlı bir atak ile başladım ve kendimi ilerlettim ama artık ilerlemiyor gibi hissediyorum YDS word store çalışayım dedim ama çok saçma kelimeler görünce kitabı yarısında bıraktım çünkü ingilizlerin bile böyle bir kelime var ama en son ne zaman kullandığımı hatırlamıyorum bile denilen kelimeleri öğretiyordu kitap.

Sonuç olarak LYS-5 seviyesinin daha düşük olduğunu ve bunu görünce rahatladığımı söyleyebilirim şuan 3600 kelimelik bir internet arşivi buldum günde 20-30 kelime ilerliyorum bildiğim kelimeleri geçiyorum hesaplamalarıma göre kasımın ortalarında hadi gramerleri tekrardan çalışacağım desem kasım sonunda +3000 kelime bileceğim ve aralık başında test çözmeye başlayacağım ELS düşünüyorum ama zor olacağını düşünüyorum bana LYS sorularını anlatan bir kitap önerebilir misiniz? ve şuan izlediğim yol iyi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: KarmaLia

Hocam LYS-5 için hazırlanıyorum ingilizce öğretmenliği bölümü okuyacağım sebebi daha kolay olmasıdır daha kolay isteme sebebim ise ZORUNDALIK psikolojisinden kurtulmak istememdir yani ben almanca öğrenmek istediğimde bir öğretmenin zoru ile değil oturup kendim çabalamak istiyorum şu anda ne bir kursa gidiyorum nede bir dershane sebebi bu yüzden.

ağustos sonlarında hızlı bir atak ile başladım ve kendimi ilerlettim ama artık ilerlemiyor gibi hissediyorum YDS word store çalışayım dedim ama çok saçma kelimeler görünce kitabı yarısında bıraktım çünkü ingilizlerin bile böyle bir kelime var ama en son ne zaman kullandığımı hatırlamıyorum bile denilen kelimeleri öğretiyordu kitap.

Sonuç olarak LYS-5 seviyesinin daha düşük olduğunu ve bunu görünce rahatladığımı söyleyebilirim şuan 3600 kelimelik bir internet arşivi buldum günde 20-30 kelime ilerliyorum bildiğim kelimeleri geçiyorum hesaplamalarıma göre kasımın ortalarında hadi gramerleri tekrardan çalışacağım desem kasım sonunda +3000 kelime bileceğim ve aralık başında test çözmeye başlayacağım ELS düşünüyorum ama zor olacağını düşünüyorum bana LYS sorularını anlatan bir kitap önerebilir misiniz? ve şuan izlediğim yol iyi mi?

Şuan ki kelime öğrenme yönteminiz sanırım sadece ezberlemek.Çünkü tekrar üzerine bir şey yaptığınızı yazmamışsınız.
    Kelime öğrenme şu şekilde öğrenilirse daha faydalı olur.Ben de bu yöntemi çoğu zaman uyguluyorum.
    Yöntem bana ait değil,Ekrem Uzbay'ın yöntemidir.
    1.Önce kelimenin yazılışını bileceksiniz.
    2.Sonra kelimenin anlamını bileceksiniz.Bir kelimenin birden fazla anlamı olabilir. Bu yüzden doğru karşılığını bilmek zorundasınız.
    3.Ve telaffuzunu bileceksiniz.
    4.En son olarak o kelimeyi kullanmak.Eğer kullanamıyorsanız sorun var demektir.
    Kelimeleri bir sayfaya yazıp kuru kuru ezberlemeye çalışırsanız bu bir işe yaramaz. Okuduğunuz bir metinse eğer, metnin hikâyesi içinde düşünmelisiniz.

Kelime öğrenmek için bazı kitaplar var.Fakat benim önerim bu tarz kitaplar yerine okuma alıştırmaları yaparak kelime öğrenmeniz olacak.Bu şekilde çalışırsanız kalıcılığı daha fazla olur.Bu kelime öğrenme işi aceleye gelecek bir iş değil.Okudukça belli süre sonra artacaktır.Ama sınavla ilgili kelimeleri kapsayan bir kitaba çalışıyorsanız o zaman o kelimeleri mümkün olduğunca çok tekrar etmekten başka yolunuz yok.
    Gramerin nasıl kalıcı olarak öğrenileceğini şu konuda yazdım.Sadece gramer anlamında değil bir dili gerçekten nasıl öğrenebilirsinz detayıyla yazdım.okumanızda yarar var.Başarılar.Sorularınızı aşağıdaki konuda yazabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm

• Hocam merhaba.

22 yaşındayım ve liseden kalma ortalama bir İnglizce temelim var. Uzun zamandır İngilizce çalışmıyorum, fakat geçen sene kardeşimin bir ödevi için The Picture of Dorian Gray, yakalşık 50 60 sf, kitabını Türkçe'ye çevirmiştim. Yani temelim kötü değil. Şimdi tekrardan İngilizceye baslamak ve sistemli bir şekilde bu dili ileri seviyede öğrenmek istiyorum.

Sorunum şu ki, nereden başlayacagımı nasıl bir program yapacagımı bilmiyorum. Vaktim ve azmim var fakat sistemsizim, nasıl başlayacagım bilmiyorum. Gramar, Kelime ezberleme, Listening ve Telafuz çalışmaları... Hepsini sistemli şekilde bir programa oturtmak istiyorum. Ciddi mana,da yardıma ihtiyacım var. Kaynak kitap, Set vs. ne gerekiyorsa, işe yaraması dahilinde, almaya hazırım.

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
  • englishclass101.com sitesindeki season 1 ve season 2 mantığını anlamadım. Biri amerika ingilizcesini, diğeri ingiliz ingilizcesini anlatıyor. Tam olarak nasıl çalışmamız gerekiyor? Hepsini mi öğrenmek lazım? Yoksa birini seçmemiz mi lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollotim -- 9 Kasım 2015; 1:10:34 >
  • @rat.planet
    Almanca için tavsiyeler olan bir site var mı bildiğiniz?
    tavsiye alabileceğim
    bir site. Gramer kitabi olsun vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

Hocam merhaba.

22 yaşındayım ve liseden kalma ortalama bir İnglizce temelim var. Uzun zamandır İngilizce çalışmıyorum, fakat geçen sene kardeşimin bir ödevi için The Picture of Dorian Gray, yakalşık 50 60 sf, kitabını Türkçe'ye çevirmiştim. Yani temelim kötü değil. Şimdi tekrardan İngilizceye baslamak ve sistemli bir şekilde bu dili ileri seviyede öğrenmek istiyorum.

Sorunum şu ki, nereden başlayacagımı nasıl bir program yapacagımı bilmiyorum. Vaktim ve azmim var fakat sistemsizim, nasıl başlayacagım bilmiyorum. Gramar, Kelime ezberleme, Listening ve Telafuz çalışmaları... Hepsini sistemli şekilde bir programa oturtmak istiyorum. Ciddi mana,da yardıma ihtiyacım var. Kaynak kitap, Set vs. ne gerekiyorsa, işe yaraması dahilinde, almaya hazırım.

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Şu konuda detaylı olarak her şeyi anlattım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm
    Fakat konuyu okumadan önce o konuya online seviye tespit sınavı yapıp sonucu o konuya yazın.O zaman daha detaylı bir şey yazarım sizin için.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.