Şimdi Ara

v (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu yaklaşımın bebeklik evresinde olsaydı türkçede ögrenemezdin , bence önce yaklaşımını degiştir sonra dogru yöntemi bul ve sabırlı çalış , akıcı konuşmak için bol bol dinleme yapman gerekiyor
  • İyide hocam kas yapmıyoruzki belirli bir yöntemde ilerleyince gelişeceğimize inanalım ? bu yüzden karamsarlığa kapılmamak imkansız çalışıp çalışıp insan meyvelerini göremeyince karamsarlığa kapılıyor.. Öğreneceğime inanmamaya başladım 2 ayda böyleyse 6 ay sonra ne değişecek ? cebimden çıkan paralra ve emeğime olan oluca diyorum kendime, hafta sonları günde 2 saatten alıyorum ayda 2 bin lira 2 aydır 4 bin liram ve hergün çalıştığım ingilizce ile konuşmama yetmeyen ingilizcemle kaldım, Bunun ilerisi ? Garantisi ? Öğrenebilecekmiyim istikrarımı korursam ? Ocakda 3 haftalığına maltaya dil kursuna gitmeyi düşünüyorum sabrım taştı orda öğrendiklerimi uygulayabilirim belki
  • Benim de feci şekilde listening ve writing düzeltmem lazım..Grammer konuları öğreniyorum tamam,testleri yapıyorum tamam konusuyorum hadi çat pat tamam..
    Ama konuşma yaz denince pofff..Ve iş dinlemeye gelince onda da pofff...

Kelimeleri alamıyorum cümleleri alamıyorum ! ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Hocam bu konunu'da ilkdefa okudumda neyse birşey sorucam Ben özel ders alıyorum biliyorsunuz konu açmıştım cevap yazmışsınız, 2 ay olmak üzere yavaş ilerlemekden sıkılıyor insan gelişemediğimi hissediyorum ama başlangıca göre yol katettiğimide biliyorum ama daha fazlasını istiyorum aceleci davranıyorum..

Soruya gelirsek 3-4 saat çalışmalı demişsiniz bu yeni gramer bilgilerini öğrenenler içinmi diyorsunuz ? mesela ama 3-4 saat ne çalışıcaz gramer'mı ben mesela stage 3 kitaplr okuyarak gramer bilgilerimi taze tutmaya çalışıyorum.. yaradığınıda düşünüyorum sonuçda tek tek öğrendiğim konuları açıp test çözemem kitaplar bende canlandıırıyo öğrendiklerimi, birde mozart,freud vs ünlü bilim adamları müzisyenler vs hayatlarını çeviriyorum..(seviye göre hocamın verdiği) zaten çevirmem 2 saati buluyor ordada öğrendiğim çoğu gramer bilgilerini görüyorum, yani bunlar aktif tutuyor zaten değilmi.? Birde Ted konuşmalarını altyazılı anlamasam'da dinliyorum altyazıyı takip ederek kulak dolgunluğu için. Böyle bir çalışma yeterli değilmi ?

Ne bileyim çalışdıkça (günde 2 saat çalışıyorum,dinlemeler vs hariç birde bazen englistown'a giriyorum oradan konu ilerliyorum) aceleci davranıyorum çalışmama rağmen öğrenemeyecekmişşim gibi geliyor

Her şeyden önce şu Ted konuşmalarını dinlemeyi bırakın.Orada her cümlede günlük hayatta kullanmayacağınız birçok kelime geçiyor.Dili ağır konuşmalar var.İngilizce öğrenenler için uygun değil.
    Kitap okuyarak da gramer bilgilerini tekrar edebilirsiniz.Ama yine de gramer kurallarını kitaptan ara sıra bakın.Kuralların değişimlerini öğrenmek işinize hem sınavlarda çok işinize yarar hem de kural olarak bilmek iyidir.
    Kitap okuma konusunda ise serbestsiniz.İstediğiniz kadar kitap vs okuyun.O dilde okumak her zaman faydalıdır.
    Şuanki çalışmanız doğru görünüyor diyebiliriz.Yalnız hem kursa gidiyorsunuz,hem o ödevleri yapıyorsunuz,hem englishtown'a çalışıyorsunuz hem ayrıca dinleme yapıyorsunuz.Fazlasıyla kullanacağınız kaynak varmış zaten.

Hocam benim farklı bir sorunum var . Ben uzun cümleleri anlamakta zorlanıyorum hele ki araya relative clauses lar girince ve çeşitli bağlaçlar olunca cümlenin anlamını çıkaramıyorum kitleniyorum. Bunu nasıl aşabilirim ? çözümü nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

İyide hocam kas yapmıyoruzki belirli bir yöntemde ilerleyince gelişeceğimize inanalım ? bu yüzden karamsarlığa kapılmamak imkansız çalışıp çalışıp insan meyvelerini göremeyince karamsarlığa kapılıyor.. Öğreneceğime inanmamaya başladım 2 ayda böyleyse 6 ay sonra ne değişecek ? cebimden çıkan paralra ve emeğime olan oluca diyorum kendime, hafta sonları günde 2 saatten alıyorum ayda 2 bin lira 2 aydır 4 bin liram ve hergün çalıştığım ingilizce ile konuşmama yetmeyen ingilizcemle kaldım, Bunun ilerisi ? Garantisi ? Öğrenebilecekmiyim istikrarımı korursam ? Ocakda 3 haftalığına maltaya dil kursuna gitmeyi düşünüyorum sabrım taştı orda öğrendiklerimi uygulayabilirim belki

çünkü karamsarlıgı düşmek en kolayı beynin acı çekmeni istemiyor ve sana bahaneler buluyor başarısızlıgının senden kaynaklanmadıgını göstermek için , abi bir kere dil ögrenmek herkezin ortak yetenigidirya herkezin nasıl gözü var ama aynı renkte degil aynı kalitede görmüyor (bazı engelli insanlar hariç ) sonuçta hepimizin farklıllar olsada çok benzer ve temel özelliklerimizde aynı dil ögrenmekte temel bir ihtiyaç oldugundan herkezde var , he bazıları daha iyidir veya daha kötüdür ,senin bir kere bakış açın çok yanlış endişelerin var düşün kardeşim yarın hayatta olacağımızın garantisi var mi yok demi ,ama dil ögrenmenin yeterli zaman ve dogru teknikle kesinlikle ögreniliyor 2+2=4 gibi yani taşları yerine koyman gerekiyor ve endişlerinden kurturulman gerekiyor ,

yeterli zaman + dogru çalışma = başarı

doğru çalışmayı kısmını hedifine göre seçiceksin akıcı konuşmak istiyorsan olabildidigince dinleme yapıcaksın bol tekrarlı
    yazışma yapıcam diyorsa grammer ,essay teknikleri fln artık

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    ekrem hocanın sitesindeki konuları hangi sırada çalışmak gerekiyor?
  • @Ninoİnfeliz günde 2,5-3 saat İngilizce çalışmak yeterli midir sence? Daha fazla vakit ayırmam mümkün değil.
  • Buna cevap vermek çok zor herkez ögrenmek istegi seviye ve çalışma tarzı bir degil ama 2-3 saat gayet iyi bence

Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir.

Bana kalırsa süreklilik daha çok önem arz ediyor ve kesin başarı elde edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ninoİnfeliz kullanıcısına yanıt
    İngilizce gliştirmek için bir kaç öneri:

-TuneIn Radio application'ı ile gün içinde kulaklıkla sürekli Kanada'nın CBC Ottawa, Vancouver kanallarını Virgin Radio'u dinlemek
    -İzlediğiniz bir filmin ingilizce kitabını okumak
    -İngilizce talk shov'ları izlemek
    -Youtube'dan talk show'ları mp3 olarak telefona kaydetmek ya da usb'ye kaydedip arabada dinlemek
    -İlgilendiğiniz konulardaki dergileri Q, Wired, Economist okumak
    -Kanada'nın Globe and mail gazetesini okumak. ingilizcesi US ve UK dergilerden daha basit ve eğlenceli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,
    yabancı dil eğitimi üzerine yüksek lisans yapıyorum, bitmek üzere. ayrıca da 6 senedir özel ders vermekteyim.
    öncelikle dil öğrenmek bir süreçtir. bu süreç içerisinde sabırlı olmak, karamsarlığa kapılmamak gereklidir.
    biz türkler bu konularda biraz tez canlıyız. istiyoruz ki çabucak öğrenelim, konuşalım.
    oysa bu çok mümkün olan bişey değildir.
    dilde 4 tane yeti(competence) vardır. dili tam anlamıyla öğrenmek demek bu 4 yetiyi de kullanabilmekten geçer.
    Türkiye'deki eğitim sistemiyle bu 4 yetiyi de tam anlamıyla öğrenmek geliştirmek ne yazık ki pek mümkün olmuyor.
    hatta para döküp gittiğimiz kurslarda bile bu 4 yetiyi birden tam anlamıyla öğrenemiyoruz.
    dil denilen olgu biraz nankördür, dili kullanmak gerekir.
    eğer öğrendğimiz dili kullanmazsak zamanla unuttuğumuzu görürüz.
    o yüzden mümkün mertebe öğrenilen dili geliştirecek, unutturmayacak aktivitelerde bulunmak gereklidir.
    hepinize saygılar sunarım ve başarılar dilerim.

• Su aralar biraz yazmak için uğraşıyorum ama akıcı olmuyor saçma sapan çocukların kullandığı gibi basit çümleler ile hikaye yazıyorum ancak..

İşte I woke up..I wash my hands ,had breakfast....

ulen bunlar ne yaa.

Ne yapmak nasıl halletmek lazım bilmiyorum.
  • Listening için en etkili yöntem nedir arkadaşlar. Yurtdışında olduğumdan yabancılarla çalışıyorum. Ana dili ingilizce olmayıpta konuşanlar için sıkıntı yok ama ana dili ingilizce olan bazı kişileri anlamakta zorluk çekiyorum. Bazıları çok hızlı konuşuyor. Listening'i geliştirmenin en etkili yöntemi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

Listening için en etkili yöntem nedir arkadaşlar. Yurtdışında olduğumdan yabancılarla çalışıyorum. Ana dili ingilizce olmayıpta konuşanlar için sıkıntı yok ama ana dili ingilizce olan bazı kişileri anlamakta zorluk çekiyorum. Bazıları çok hızlı konuşuyor. Listening'i geliştirmenin en etkili yöntemi nedir?

Bu konuda tüm detaylar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm
  • böyle bir hata alıyorum lütfen biri yardım etsin nasıl alacam bunu
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Merhaba,

Ingilizce konusma pratigini gelistirmek isteyenler için cambly harika bir uygulama. Sisteme

https://www.cambly.com/en/signup?lang=tr

linkinden üye olup referans kodu kismina turkey2016 yazanlara ilk 15 dakika konusma süresi hediye ediliyor.
    Böylece siteyi test edebilirsiniz.

Üye olduktan sonra seçtiginiz konuya ve tercih ettiginiz zorluk derecesine göre görüntülü canli olarak bir egitmene baglanip hemen pratik yapmaya
    baslayabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

kitap bugun elime ulasti, ilk izlenimlerim olumlu, daha fazla incekedikten ve calistiktan sonra degerlendirebilirim

Hocam kitabı alalı uzun bir zaman olmuş. Bende bu kitabı almak istiyorum. Bu kitabı nasıl buldunuz? İntermediate seviyesine hitap edeyor mu? Biraz açıklarsanız sevinirim. Birde ben İngilizceyi sınav için öğrenmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: genel adam

quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

kitap bugun elime ulasti, ilk izlenimlerim olumlu, daha fazla incekedikten ve calistiktan sonra degerlendirebilirim

Hocam kitabı alalı uzun bir zaman olmuş. Bende bu kitabı almak istiyorum. Bu kitabı nasıl buldunuz? İntermediate seviyesine hitap edeyor mu? Biraz açıklarsanız sevinirim. Birde ben İngilizceyi sınav için öğrenmiyorum.

kitabı almana gerek yok ekremuzbayın sitesinde hepsi var ,biraz üst düzeyde anlatılmış yeni başlıyanlar için çok sıkıcı olabilir ama kalitelidir

• Hocam şimdi grammer çalışıyorum da lit2go sitesinden ne yapacağımı anlayamadım, 3 e kadar seçip herhangi bir yeri mi okuyoruz?
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    ★ 2.ADIM: İngilizce Çalışma Programı ★
    rat.planet
    https://forum.donanimhaber.com/m_120197816/tm.htm
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    2.Nasıl Gramer Çalışılır?
    Gramer konuları toplu olarak öğrenilmez.
    Bu eserler bir roman gibi değildir.
    Bir kere okumakla öğrenmiş olmazsınız.
    Her konuya ayrı olarak çalışmanız gerekiyor.
    Konu anlatımı uzun olan konuları 2 veya 3'e bölerek çalışabilirsiniz.
    Çalıştığınız bölüme kadar olan yerler hakkında ana sayfada verdiğim alıştırma sitelerinden soruları çözün.
    Çalışmadığınız konularla ilgili alıştırmaları çözmeyin.
    Mesela İngilizce Nouns(isimler) konusuna çalışacaksınız.
    Önce Türkçe İsimler konusuna çalışın.İsimlerin çeşitleri nedir? Bunları öğrenip kısa notlar alın.
    Detaylı Türkçe gramer çalışmayacaksınız genel olarak öğreneceksiniz.
    Sonra İngilizce Nouns konusuna çalışın.
    Konu bittikten sonra 10 dk dinlenin.Sonra yarım saat düşüneceksiniz.
    Peki ne düşüneceksiniz?
    -Türkçe isimler ve İngilizce isimler konusu arasında benzerlikler var mıdır?
    -Türkçe isimler ve İngilizce isimler konusu arasında farklılıklar var mıdır?
    -Türkçe isimler mi yoksa İngilizce isimler mi daha fazla kurala sahip?
    Bu 3 sorunun cevaplarını bir yere not alın.
    Eğer bu karşılaştırmayı yaparsanız bu konuyu hafızanıza yerleştirmek için ilk engeli aştınız demektir.
    Bunu yaparsanız unutma oranız yarı yarıya azalacaktır.Ama yine de yeterli olmayacaktır.
    Çünkü henüz konu hakkında alıştırma çözüp konuyu uygulamadınız.
    En son çalıştığınız konuyla ilgili ana sayfada verdiğim alıştırma sitelerinden ilgili konunun sorularını çözün.
    İşte şimdi unutmaya karşı ikinci engeli de aşmış oldunuz.
    Bu durumda başarı yine de %100 olmayacaktır.%80 başarı ancak düşünülebilir.
    Üçüncü ve son bir engel daha var.
    İşlediğiniz konuyu cümle içinde görmeniz gerekiyor.
    Bunun için lit2go sitesini açıp Readability bölümününe tıklayıp ''K,1,2 ve 3''yazan bir kısma tıklayarak basit cümle seçin.
    Şimdi karşınıza basit cümleler gelecek.
    Buradaki cümlelere bakıp hangi kelimenin isim olarak kullanıldığını öğrenin.
    Ama dikkat edin en fazla ''3'' numaralı kısma kadar cümle zorluğu seçin.
    Daha üst seviyelerde kelime bulmanız zorlaşır.
    Peki bunu da uyguladık bitti mi? Kesinlikle hayır!!!

Cümlede bulduğunuz o isim neyse onun sesli telaffuzunu da öğreneceksiniz.
    Şu siteden kelimeyi yazıp telaffuzunu öğrenebilirsiniz.
    http://dictionary.cambridge.org/
    Bunu da yapınca üçüncü ve son engeli aştınız demektir.
    Ben tekrar iddia ediyorum bu çalışma yöntemini uygulayan birisi gramer unutmaz.
    Gramer çocuk oyuncağı,basit bir uğraş,basit bulmaca gibi gelecektir.
    Hatta ben 2 dile böyle çalışırken gramer konuları bittiği için üzüldüm.Çünkü çok eğlenceli bir yöntem.
    Bu çalışma yönteminin bir benzeri yoktur arkadaşlar.Tamamen bana aittir.
    Bazı insanlar çok unutkan olabilir.
    Eğer konuları yine de unutuyorum ben çok unutkanım bir türlü dil öğrenemiyorum diyorsanız
    aşağıda önerdiğim tekrar yöntemini deneyiniz.O zaman hiçbir sorun kalmaz.
    l.Gün: 1 kez sessiz +1 kez sesli tekrar
    2.Gün: 1 kez sessiz +1 kez sesli tekrar
    3.Gün: 2 kez sessiz +1 kez sesli tekrar (Bu çalışma yatmadan hemen önce yapılacaktır.)
    4.Gün: Çalışılmayacak.Boş
    5.Gün: 1 kez sessiz + 2 kez sesli tekrar

• rat.planet hocam merhaba;
    MEB yeni müfredatı "Taslak" olarakhttp://mufredat.meb.gov.tr adresin de yayınladı.
    Ben özellikle İngilizce öğrenme kısmına sizin dikkatinizi çekmek istedim Bakanlık 1 ay boyunca taslaklarla ilgili görüş ve önerileri toplayacak ve taslaklara son halini verip yeni müfredat olarak yayınlayacak.
    Değerli fikirlerinizi katmanızı arzu ediyorum, taktir sizin.
    Saygılarımla.
    İngilizce Müfredat Taslağı
    http://mufredat.meb.gov.tr/ProgramDetay.aspx?PID=96

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.